Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi Zoli! Ha közelebb jutok a hibához kereslek.
Szia és köszönöm! Csak rövid ideig hallom bugyogni, ill. mikor elzárom a melegvíz csapot, akkor 1-2 mp.-ig. Így is fenntartod javaslatodat? Én meg tudom csinálni vagy mindenképp szerelő kell hozzá?
A fűtési NTC vagy PTC ha kiveszed megméred az ellenálását ha melegíted vagy negatív vagy pozitív irányba változik az érték . igy lehet eldönteni
Jól gondoltam , fekvőpaneles . A hibát ismerem , javítani is tudom
Szívesen. Ha sikerült a csere, jelezz vissza!
Szia! Az ellenállás jónak tünik megmértem hidegen+melegen ugyan azt az értéket mutatja 330 ohm de eléggé felhevül.
Szia! Akkor ez a kondi növelheti feszt a gyujtásnak csak ez melegszik a többi nem tehát ez lehet a hibás. Hol lehet ilyen kondit kapni? Milyen kondi azaz milyen neven keressem? Egy próbát megérne a cseréje.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2014
Idézet: „Milyen kondi azaz milyen neven keressem?” Fémezett fólia kondenzátor. Rá van írva a kapacitása, meg a feszültség is. Ha tudod mérd meg (ki kell forrasztani). Minden jobb alkatrész boltban fogsz kapni. Legjobb ha elviszed, és kérsz egy ugyanolyat (nem drága). Fontos a láb távolság, mert különben nem tudod berakni. Ha nagyobb a feszültség, az nem baj. Végső soron lehet nagyobb, de akkor fusizni kell a berakásnál. A helyzete mindegy. Vigyázni kell a szigetelésre, mert hálózati feszültség lehet rajta. Bolt Budapesten: pl. Lomex (XIII. Lehel út).
Aha értem és megköszönném a segitséget mindenkinek aki a segitségmre volt!
Közbe nekem is megoldódott, bekerült a 85W-os grundfos szivattyú helyére egy 115W-os laing, elég halk, és derekasan gyártja a meleg vizet meg a radiátorokat is pumpálja.
A képen látható szivattyúnak a forgórészét szedte már szét valaki? Pár tipp jól jönne, hogy hogy bomlik, elsőre valami melegen összepréseltnek tűnik a lapát és a tekercselés is a tengellyel.
Sziasztok!
Segítségeteket kérem. Vaillant VU/VUW HU 240-3 típusú fali kazánról van szó. Az a probléma adódott ,hogy feltöltjük vízzel a megengedett kereteken belül(zöld rész) és rögtön ki is engedi hátul a szelepnél, mikor milyen intenzitással és 0 ra fogy a víz. Mit tudok csinálni? Köszi a válaszokat.
Én konkrétan nem értek a kazánokhoz, de szerintem úgy hangzik, mintha a túlnyomás védő szeleped kiakadt volna, vagy beszorult bele valami kosz. Egy fotót csinálsz a konkrét szelepről, amelyik engedi a vizet?
Idézet: „... a forgórészét szedte már szét valaki ...” Nem hiszem. De azt nem is lehet. A forgórészben egy öntött alumínium kalicka (rövidrezárt forgórész) van örökre egy egységben. A turbina lapát meg a tengelyre van sajtolva. Ezt soha nem kell (és lehet) javítani. Az állórészben van a valódi tekercs, elválasztva a vízrésztől. Tulajdonképpen evvel az ötlettel meg lehet úszni a tengely szimmeringeket, amikkel csak baj van hosszú távon. A baja ennek a megoldásnak, hogy a tengelyen nem lehet csapágy, csak vízkenés van. A másik baj az álló és a forgórész közötti műanyag köpeny miatt a megnövekedett légrés, ami a hatásfokot (teljesítményt) rontja. De ez ilyen értékeknél nem sokat számít. Visszatérve: a motor nem javítható gyakorlatilag sehogy. Ha egy másikból át van rakva a forgórész, korántsem biztos hogy a tengelyátmérő, stb. stimmelni fog. Itt pedig nagyon szigorú tűrések vannak. Csiszolni, esztergálni nem lehet, mert kerámiából van. Legfeljebb köszörülni lehetne, de az meg többe kerül, mint egy új motor.
Milyen műanyag köpenyre gondolsz? Mekkora szerencse egyébként, hogy a szimeringeket, amikkel csak a baj van, elcserélték javíthatatlan kerámia csúszócsapágyra. Arra gondoltam, hogy valahogy át kellene ezt alakítani, azért szedném szét.
Erről van szó.
Idézet: „Milyen műanyag köpenyre gondolsz?” Az állórész és a forgórész közötti részt. Ebbe a "köpenyben" van benne a forgórész. Ez a köpeny (üreg) választja el biztonságosan a "vizes" és az "áramos" részt.
Szia!
Biztonsági szelepet kell cserélned(3Bar).De,előtte ellenőrizd le a tágulási tartályt is.Lehet,hogy lyukas,vagy csak hiányzik belőle a nyomás. A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2014
Hello,jobban nem lehet szétszedni,de nem is kell!A világ egyik legjobb szivattyúja a Grundfos,15 évet is elmennek,de ha megáll(igaz ritkán)akkor kuka.
Lehet elég csak kinyitni és átöblíteni, mert rárakódott valami és azért nem zár rendesen.
(Azért kellett kapnia nyomást hogy elkezdett ereszteni. Rendszeresen előfordul régóta működő rendszernél)
Alá ment a kosz a biztonsági szeleptányérnak!
Igen,ez így van,de az a tapasztalat,ha egyszer "megszólal"akkor.....nem bírja sokáig.
Nem a rendszer nyomásra gondoltam,természetesen,hanem a tág tartály levegő oldali nyomására.Valószínüleg,ha nem ellenőrizték,már nincs meg a megfelelő Levegő nyomása.
Igen ez az, ahogy a többiek is írták, szerintem is tisztítani vagy cserélni kell.
Gombszem: Nekem az rozsdamentes acélból van. promess: Már szét szedtem jobban, 10 évet bírt ki ez, de nem volt szűrő a rendszeren. Most már raktam be egyet. Valahogy életre kellene kelteni, mondjuk valami alternatív megoldással.
"alternatív"megoldás:kitisztítani,ha szerencséd van egy darabig "eldöcög"
durva megoldás,ha 2-3-szor megnyitod,talán eláll....
Idézet: „Nekem az rozsdamentes acélból van.” Igen. Ez tényleg kimaradt a szövegemből. De nem csak a Grundfos meleg vizes szivattyúiról írtam, hanem általában, mint újabb (ötletes) megoldásról. Pl a mosó, mosogatógép szivattyúiban is újabban ugyanilyen megoldás van, de ott műanyag van. Valószínűleg azért, mert nagyon kicsi a teljesítmény, és lehet vastagabb az elválasztás. A rozsdamentes acélfal a Grundfos esetében valószínűleg néhány tized mm, ami műanyagból nem menne (vastagság, nyomás, hőmérséklet). Idézet: „Valahogy életre kellene kelteni, mondjuk valami alternatív megoldással.” A Grundfos nem javítható szerintem. De túlél mindent. Ha kézzel könnyen forog, és nem kotyog, akkor annak mennie kell. Esetleg pucolni érdemes. A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2014
bocs,ezt a biztonsági szelepre írtam,a szivattyúra nem tudok alternatív megoldást,csak csere,de egy használt működő grundfos sztem többet ér akármilyen szuper kínai.
Esetleg egy Wilo-t tudnék még elképzelni(valamivel olcsóbb)
Igazad van. Az én szivattyúm kikopott, már nagyon rázkódott, búgott. Arra gondoltam, hogy megérdeklődöm valamelyik nap pár boltban, hogy nem létezik-e 22mm-es külső átmérővel meg 8mm-es belső átmérővel valami rozsdamentes csapágy, ami tud működni víz alatt is, vagy valami sima csapágy+szimering megoldás... Bár szerintem ebből még a tengelyt is ki tudom húzni. Esetleg tőlük: Bővebben: Link megérdeklődni, hogy egy tengely+két karikát mennyiért vállalnának be. Esetleg mit szólna a kerámia tengely egy bronz karikához?
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2014
Sziasztok! Nem tudja valaki hogy radiant RBC20e midi -nél sárga lámpa gyullad egyböl ha bekapcsolom. Ha ujra inditom, keringet,gyujt,majd folyamatos szikráztatás mellett
(6-8mp.),egyszercsak kidobja megint sárgára. Elektróda tiszta, rendben, kábel rendben,nem szakadt,vezet rendesen. A honeywell gyujtó a hibás, vagy az alaplap? Vagy az alaplap valamelyik reléje adta meg magát? A honeywell gyujtót szétszedtem,abban is van 2db, relé. Kontakthibát nem találtam rajta. A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |