Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!Szerintem a gyújtópanel!Valószinüleg repedt forrasztás(szabad szemmel nem mindíg látszik),vagy kimelegedés.
Én is arra tippelek. Az elöbb végigmentem pákával az egész panelon.
Holnap próba, kiderül.
Az alaplapnak semmi köze hozzá, mert az összes gyújtási funkciót (gyújtás-, gázszelep-, ionikus) az S4565 végzi!
Itt vannak a bekötési rajzok.
üdv!
Beretta kombi gázkazán.Olyan hiba van a készülékemen,hogy nagyon felmegy a nyomás és ezáltal csöpög belőle a víz és sokszor kell utána tölteni.Tudna valaki segíteni,hogy mi lehet a hiba oka?Köszönöm.
Szia! Mielőtt még jobban belemélyednél a dolgokba és költenél a felújításra, volna egy kérdésem a kopással kapcsolatban. Látszik-e valahol, hogy belever a forgórész a "tölcsér foglalatba"? Ha nem látni ilyen mértékű deformálódást, akkor csak a tengely és a csapágy felületéről kell lemaratni a vízkövet, hogy ne legyen érdes és megszűnnek a zörejek. Ha a szimmeringek nem engedtek be vizet a tölcsér belsejébe, akkor mi kopott ki? A zörejek az érdes felülettől hallhatóak, mert berezonálnak forgás közben, de ha tiszták a felületek, nincs ami akadályozza futásukat és a víz nyomása kitölti a hézagokat.
Hátulján a tágulási tartályban nincs (gyárilag nitrogén) levegő.
Szia Imi!
A rajzodat azért hetente egyszer beteszed a fórumra! ... csak kevesen olvassák ill. nézik meg!
Akkor az kuka. Esetleg egy ugyanolyan leégettből át lehetne rakni a forgórészt. De olyan szerencse nincs, hogy ilyennel össze lehet akadni.
Mondta? Nem olvastam. Mert ennek vas tengelye van? Én úgy gondoltam kerámiából van. A csapágy az lehetne bibis de arról nem esik szó.
Látszik, hogy belever a "tölcsér foglalatba". Ebben nincs szimering gyárilag. A tölcsér belsejében víz van alap esetben. Azért olyan gyors vízkő nincs, ami pár óra alatt berakódik a csapágyba Többet nem szokott állni.
Mindent nem lehet kirakni a kirakatba, főleg ilyen problémát ami nem is elektromos és már amúgy is a könyökünkön jön ki.
Ha látszanak a félreérthetetlen nyomok akkor nincs mit tenni. Mint mondtad,( vagy nem) csak nemrég tettél be szűrőt a rendszerbe és előzőleg a hordalékos iszapos vízből forgás közben kikenődhetett a felületre a hordalék, arra pedig kiválik a vízkő az üzemi hőmérsékletnél.
Szia! Nagyot segítettél, köszönöm! Szereztem egy SD gyujtó panelt, teljesen ugyanaz a bekötése, de van rajta egy kapocs pluszba. Ahogy leközölted,láttam hogy az csak egy reset gomb(RS) jelöléssel. Így már rádughatom!
Üdv Mindenkinek!
Nyáron vettünk egy Westen Star Condens 24 kondenzációs kombi gázkazánt. úgy tudom, hogy ezeknek a hőcserélője alumínium-szilicium ötvözet, míg a régebbi típusnak acél volt. Ez az ötvözet tényleg pár év alatt tönkremegy? Mi a tapasztalat vele (egyáltalán van-e)?
Ezek a szivattyúk már nem égnek le, csak a tengely vagy a járókerékkel lehet a gond.
Rosszul tudod! Ennek is Giannoni a hőcserélője, mint a 60-70%-nak.
Az elektródát fura módon alakították ki hozzá. A silicium-aluminium hőcserélőknek nagyon jó a hőátadó képességük. Rendszeres karbantartással az oxid réteget letisztítva és a gyártó által előírt szerelvényekkel sokáig hasznos társ a fűtéshez.
Mondani nem mondta (írta), csak a 41 éves tapasztalat. Egy-kettőt már láttam az életben.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2014
Érdemes a gyártói előírásokat figyelembe venni!
A gépkönyve 2-3. oldalán biztos írják a szűrő beszerelését.
De azért naponta van, akinek nincs elmagyarázva az üzemelés ill. a minimális karbantartás.
Sziasztok!
Új vagyok az oldalon,és 1-ből 1-nagy segítségre lenne szükségem. Kolibri turbós kazánom van ,3-éve használom még nem volt vele problémám, most meg gondol 1-et és pirosra vált ,letilt .Ki kapcsolom újra indítom és megint megy ameddig ő jónak látja. Kérlek benneteket aki tapasztalta már ez a jelenséget és tudja mi a baja ,vagy hogyan lehet kiküszöbölni a hibát léci írja meg. Köszönöm előre is a segítő szándékot! Üdv:laci
Jó lett! Meg az eredeti panelt is feltámasztottam! Juhéj!
Nem tud valaki jobb módot a höcserélö nem mechanikai uton történö takaritására?
Sósav,kénsav, hideg zsíroldó nem az igazi, és már elegem van a szálló zöld oxidréteget szívni mindig! Valamilyen vegyszer nem lenne rá?
Sziasztok !
A Beretta Smart C.A.I. kombi kazánom úgy döntött, hogy időnként önállósítja magát, és kénye-kedve szerint begyújt, majd egy pár másodperc múlva leáll, majd megint begyújt és megint leáll annak ellenére, hogy nem kap vezérlő jelet a szobatermosztáttól. Ez a ritkább eset, de van úgy, hogy miután megkapta a vezérlőjelet a szobatermosztáttól, azután így próbálkozik indulni. Négy öt indítás után szokott is sikerülni. Aztán van úgy, hogy a meleg víz szolgáltatást bojkottálja így, vagy esetleg már fél kád meleg víz kiengedése után áll le, és indul újra. Aztán meg van úgy is, hogy hogy csak a szivattyút indítja el, gáz nélkül. Azért persze van úgy is, hogy minden rendbe működik. Na, mifelénk mondják erre azt, hogy " Erre varrjál gombot ! " Szóval volna Valakinek valami ötlete, hogy hogyan lehetne megregulázni ezt az "elszabadult " kazánt ? Előre is köszönöm ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |