Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   217 / 600
(#) promess válasza merciabc hozzászólására (») Jan 23, 2014 /

Szia!Szerintem a gyújtópanel!Valószinüleg repedt forrasztás(szabad szemmel nem mindíg látszik),vagy kimelegedés.
(#) merciabc válasza promess hozzászólására (») Jan 23, 2014 /

Én is arra tippelek. Az elöbb végigmentem pákával az egész panelon.
Holnap próba, kiderül.
(#) toro válasza merciabc hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Fordítsd meg a villásdúgót!
(#) merciabc válasza toro hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Azon már tul vagyok.
(#) toro válasza merciabc hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Az alaplapnak semmi köze hozzá, mert az összes gyújtási funkciót (gyújtás-, gázszelep-, ionikus) az S4565 végzi!
(#) toro válasza toro hozzászólására (») Jan 24, 2014 / 1

Itt vannak a bekötési rajzok.
(#) vereska69 hozzászólása Jan 24, 2014 /

üdv!
Beretta kombi gázkazán.Olyan hiba van a készülékemen,hogy nagyon felmegy a nyomás és ezáltal csöpög belőle a víz és sokszor kell utána tölteni.Tudna valaki segíteni,hogy mi lehet a hiba oka?Köszönöm.
(#) VIM válasza vereska69 hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

(#) VIM válasza AccessDenied hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Szia! Mielőtt még jobban belemélyednél a dolgokba és költenél a felújításra, volna egy kérdésem a kopással kapcsolatban. Látszik-e valahol, hogy belever a forgórész a "tölcsér foglalatba"? Ha nem látni ilyen mértékű deformálódást, akkor csak a tengely és a csapágy felületéről kell lemaratni a vízkövet, hogy ne legyen érdes és megszűnnek a zörejek. Ha a szimmeringek nem engedtek be vizet a tölcsér belsejébe, akkor mi kopott ki? A zörejek az érdes felülettől hallhatóak, mert berezonálnak forgás közben, de ha tiszták a felületek, nincs ami akadályozza futásukat és a víz nyomása kitölti a hézagokat.
(#) toro válasza vereska69 hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Hátulján a tágulási tartályban nincs (gyárilag nitrogén) levegő.
(#) toro válasza VIM hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Szia Imi!
A rajzodat azért hetente egyszer beteszed a fórumra!
... csak kevesen olvassák ill. nézik meg!
(#) toro válasza VIM hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

A vasiszap elkoptatta oválisra a tengelyt!
(#) Gombszem válasza toro hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Akkor az kuka. Esetleg egy ugyanolyan leégettből át lehetne rakni a forgórészt. De olyan szerencse nincs, hogy ilyennel össze lehet akadni.
(#) VIM válasza toro hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Mondta? Nem olvastam. Mert ennek vas tengelye van? Én úgy gondoltam kerámiából van. A csapágy az lehetne bibis de arról nem esik szó.
(#) AccessDenied válasza VIM hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Látszik, hogy belever a "tölcsér foglalatba". Ebben nincs szimering gyárilag. A tölcsér belsejében víz van alap esetben. Azért olyan gyors vízkő nincs, ami pár óra alatt berakódik a csapágyba Többet nem szokott állni.
(#) VIM válasza toro hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Mindent nem lehet kirakni a kirakatba, főleg ilyen problémát ami nem is elektromos és már amúgy is a könyökünkön jön ki.
(#) VIM válasza AccessDenied hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Ha látszanak a félreérthetetlen nyomok akkor nincs mit tenni. Mint mondtad,( vagy nem) csak nemrég tettél be szűrőt a rendszerbe és előzőleg a hordalékos iszapos vízből forgás közben kikenődhetett a felületre a hordalék, arra pedig kiválik a vízkő az üzemi hőmérsékletnél.
(#) merciabc válasza toro hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Szia! Nagyot segítettél, köszönöm! Szereztem egy SD gyujtó panelt, teljesen ugyanaz a bekötése, de van rajta egy kapocs pluszba. Ahogy leközölted,láttam hogy az csak egy reset gomb(RS) jelöléssel. Így már rádughatom!
(#) zagor hozzászólása Jan 25, 2014 /

Üdv Mindenkinek!

Nyáron vettünk egy Westen Star Condens 24 kondenzációs kombi gázkazánt. úgy tudom, hogy ezeknek a hőcserélője alumínium-szilicium ötvözet, míg a régebbi típusnak acél volt. Ez az ötvözet tényleg pár év alatt tönkremegy? Mi a tapasztalat vele (egyáltalán van-e)?
(#) toro válasza Gombszem hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Ezek a szivattyúk már nem égnek le, csak a tengely vagy a járókerékkel lehet a gond.
(#) toro válasza zagor hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Rosszul tudod! Ennek is Giannoni a hőcserélője, mint a 60-70%-nak.
Az elektródát fura módon alakították ki hozzá.
A silicium-aluminium hőcserélőknek nagyon jó a hőátadó képességük.
Rendszeres karbantartással az oxid réteget letisztítva és a gyártó által előírt szerelvényekkel sokáig hasznos társ a fűtéshez.
(#) toro válasza merciabc hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Ok, sok sikert vele!
(#) toro válasza VIM hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Mondani nem mondta (írta), csak a 41 éves tapasztalat. Egy-kettőt már láttam az életben.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2014

Érdemes a gyártói előírásokat figyelembe venni!
A gépkönyve 2-3. oldalán biztos írják a szűrő beszerelését.

De azért naponta van, akinek nincs elmagyarázva az üzemelés ill. a minimális karbantartás.
(#) lafo hozzászólása Jan 25, 2014 /

Sziasztok!

Új vagyok az oldalon,és 1-ből 1-nagy segítségre lenne szükségem.
Kolibri turbós kazánom van ,3-éve használom még nem volt vele problémám, most meg gondol 1-et és pirosra vált ,letilt .Ki kapcsolom újra indítom és megint megy ameddig ő jónak látja.
Kérlek benneteket aki tapasztalta már ez a jelenséget és tudja mi a baja ,vagy hogyan lehet kiküszöbölni a hibát léci írja meg.
Köszönöm előre is a segítő szándékot! Üdv:laci
(#) merciabc válasza toro hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Jó lett! Meg az eredeti panelt is feltámasztottam! Juhéj!
(#) merciabc hozzászólása Jan 25, 2014 /

Nem tud valaki jobb módot a höcserélö nem mechanikai uton történö takaritására?
Sósav,kénsav, hideg zsíroldó nem az igazi, és már elegem van a szálló zöld oxidréteget szívni mindig!
Valamilyen vegyszer nem lenne rá?
(#) sbazsali hozzászólása Jan 25, 2014 /

Sziasztok !

A Beretta Smart C.A.I. kombi kazánom úgy döntött, hogy időnként önállósítja magát, és kénye-kedve szerint begyújt, majd egy pár másodperc múlva leáll, majd megint begyújt és megint leáll annak ellenére, hogy nem kap vezérlő jelet a szobatermosztáttól. Ez a ritkább eset, de van úgy, hogy miután megkapta a vezérlőjelet a szobatermosztáttól, azután így próbálkozik indulni. Négy öt indítás után szokott is sikerülni. Aztán van úgy, hogy a meleg víz szolgáltatást bojkottálja így, vagy esetleg már fél kád meleg víz kiengedése után áll le, és indul újra. Aztán meg van úgy is, hogy hogy csak a szivattyút indítja el, gáz nélkül. Azért persze van úgy is, hogy minden rendbe működik. Na, mifelénk mondják erre azt, hogy " Erre varrjál gombot ! " Szóval volna Valakinek valami ötlete, hogy hogyan lehetne megregulázni ezt az "elszabadult " kazánt ?
Előre is köszönöm !
(#) promess válasza merciabc hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

az eredetinek mi volt a baja?
Következő: »»   217 / 600
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem