Fórum témák
» Több friss téma |
Hellósztok
Elősször is bocsi hogy új topicot nyitok de megszeretném tanulni hogy mire jó a szinusz négyszög háromszög jelkimenetek és hogy ezekkel mit lkeht mérni? Köszi
Hello
Ezeket a jelalakokat pl: erősítő mérésére lehet használni szinuszt pl: torzításméréshez négyszöget: tranziens méréshez háromszöget nem szoktak használni legalábbis én úgy tudom, de ha bővebb ismertetőt akarsz akkor keress egy jó könyvet ami az impulzusokról szól, ott találhatsz ismertetőt a jelalakokról. négyszög és háromyszögjel(fűrészjel) használatos a digitális tecnikában- digitális IC-knél Háromszögjel kondenzátor töltésekor-kisülésekor figyelhető meg például (boot-strap áramkörnél)
és pl: ami a multiméteren van a négyszög jel azzal pl konkrétan mit lehet mérni?
És ha ami9 a bss elektronikán van a szinusz négyszög háromszög jelkimenet akkor azzal is ezeket lehet mérni? Köszi
Ami a multiméteren van azt csak arra jó hogy az erősítő bemenetére csatlakoztatod és hallod-e a hangszórón a az erősített jelet. Semmi másra csak olyan teszter az egész!
Bss elektronikán - ha valami linket beszúrsz akkor az jó lenne-- lusta vagyok keresni
itt az oldalBővebben: Link
Az a Max038 Ic az egy elég komoly frekvenciaelőállító integrált áramkör. - Az ára is elég komoly Viszont minőségileg elég korrekekt kis darab. Ha generátort építesz akkor nagyon jó választás szerintem , mert bőséges a jelkimenete és sok mérésre tudod használni ezt az áramkört. max érdemes kiegészíteni egy teljesítményerősítő áramkörrel
Viszont nagyon sok mérést nem tudsz elvégezni vele így egymagában kellene még hozzátorzításmérő,oszcilloszkóp tehát ha drága az építőkészlet és más műszered nincs nem igazán éri meg megépíteni elöbb próbálj oszcilloszkópot szerezni ha az megvan én is csak ajánlani tudom a kapcsolást.
üdvözlettel:kaqkk
Bocs ezt pb-nek akartam írni.
3 feles után már könnyű tévedni.
tehát ez akkor oszcilloszkóp nélkül semmit sem ér?
Köszi
Nem árt ha van szkópod, mert úgymond nélküle vak vagy... Vizuálisan meg tudod figyelni a jelalakokat és a változásokat!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |