Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Visszafütyülős kulcstartó
Témaindító: Rendszer, idő: Márc 9, 2006
kösz
www.my-projects.fw.hu oldal frissítve
Sziasztok!
Azért szeretnék új fórumot nyitni, mert sajnos sehol nem találok rá választ remélem ti tudtok nekem segíteni. A problémám a következő a kulcsomra szeretnék egy olyat csinálni ami kór füttyentek az vissza csipog. Ugyanis mikor menne a buszom mindig akkor keresem és ekkor egy agyvérzés kap el engem egy erős idegrohammal mindez a busz indulás ellőt 2 perccel. Kérlek titeket segítsetek nekem. Köszönöm.
Esetleg lehetett volna a Fórumban is keresni...
Csináld-magad fórum, de azért itt lehet ám készen kapni, ingyen kihozzák. (Bocs, ha volt.)
Hello!
Nem tudom mennyi életet lehet lehelni ebbe a témába, mert találtam egy ilyet, csak nem fekete, hanem piros, más az alakja és pillanatnyilag nem működik. Van benne egy piezóhangszóró, és egy panel 2 ellenállással, 2 kondival és 1 fekete pöttyel, ha valaki segít feléleszteni akkor küldök 1-2 képet róla.
Kösz köbzoli! Megnézem. Amúgy nemrég néztem egy filmet amiben volt ilyen kulcstartó, és ha fütyültek, akkor egy dallamot játszott le.
A múltkor a "madarasteszkóban" kilóra lehetett ilyet venni, csak sajna a legkisebb zarja is sipolni kezd. Az érzékenység csökkentése nem megy mert a hangszóró egyben a mikrofonja is.
Megnéztem azt a filmet (Linda S02E06 /Az M1 videótárban van fent/) amiben láttam ilyet Az Beethoven 5. szimfóniájának az első pár hangját játssza. Az itt levő rajzot kellene összekapcsolni ezzel, úgy hogy átalakítjuk a mi dallamunkra. Amúgy találtam egy IC-t aminek a neve HK226 PDF és direkt erre találták ki, ha füttyöt érzékel akkor bip-bip hangot ad (nem az ic, hanem a hangszóró).
Kedves Balázs!
Ha ismét elérhetővé tudnád tenni az áramkör terveit, nagyon örülnék!
Sajnos nem tudom elérni az úriembert, más valakinek megvannak esetleg a tervek? Vagy valamilyen módon elérhetőek még ezek a weblapok?
Ez esetleg?: Bővebben: Link
Köszönöm, de konkrétan Balázs_555 megvalósítására gondoltam!
Kicsit zavaros a rajz, nincsenek bejelölve a kapcsolódási pontok (ki lehet találni), plusz két LED párhuzamosan van kötve.
Milyen tápot (vmilyen gombelemre gondoltam, konkrétan milyen kéne?), mikrofont és buzzert javasoltok a szóban forgó kapcsoláshoz? (Teljesen kezdő vagyok) Kösz az eddigi válaszokat is!
Sziasztok!
Megcsináltam ezt az áramkört, de sajnos nem működik. Elem behelyezésekor sípol. Eddig oké. Viszont fütty szóra nem reagál semmit. A mikrofonhoz menő R1=22Kohm értékét sokalltam ezért lecsökkentettem 5Kohm-ra, de sajnos a helyzet változatlan. C2,C3 kondikra polyester kondit jelöl én kerámia kondikat tettem bele nem tudom, hogy befolyásolja-e? Lehet, hogy alapból rossz az áramkör?
Sziasztok!
Ma sikerült szert tennem egy "Echo Chain" ill. "Echo Tracer" feliratú kínai csodára. Egy ilyenre Hibásként vettem. Amint tápot kap, elkezd lejátszani egy dallamot, majd elhallgat. Ezután teljesen mindegy, hogy milyen frekvenciával gerjesztem, nem csipog vissza. Lehetséges, hogy ez a gyenge kínai termék még gyengébb koppintása?
Ez is csak síppal működik,
kínai fordítás a mellékelt képen A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2023
Egy 2007-es hozzászólásra válaszoltál...
De legalább válaszolt...
Valaha az RT-ben láttam egy fütyülős kulcstartó rajzot, ott a piezo volt az érzékelő is,meg a hangszóró is. Amúgy engem is érdekelne, mert a nagymamámé elveszett, de amikor még jó volt, egyből megvolt a rábízott tárgy. Igaz, néha a TV-re is csipogott. |
Bejelentkezés
Hirdetés |