Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   26 / 1274
(#) djhans hozzászólása Dec 29, 2007 /

Hello! Egy alien 3711-es tv-t javítanék. A tápja szállt el. Kicseréltem a zárlatos FET-et meg a PWM IC-t. Nem indul el a táp. Mindent megnéztem az összes diódát kondit a tápban. minden jó, mégse indul.
(#) djhans hozzászólása Dec 30, 2007 /

Valaki tudna segíteni a fent említett tv-vel kapcsolatban? Megköszönném.
(#) Dj hozzászólása Dec 31, 2007 /

HALI! Van egy 100hz-es tv ,zöld aképernyő és a visszafutásisorok látszanak ! A kép pedig mintha fénykép negativ lenne! De nagyon gyenge! Érdemes foglalkozni vele? Lehet, hogy a képcső adta meg magát? Dj!
(#) tomy23 hozzászólása Dec 31, 2007 /

Hali mindenkinek.
A Daewoo 20A5-ös TV-vel olyan problémám lenne, hogy nem indult el, a táp kattogott. Találtam egy zárlatos tranyót (D2499). Kicseréltem egy másfajta de ugyanolyan feladatúra (S2000A)-ra.
A tv-t bekapcsoltam, aztán bedugtam, hallottam hogy elindul, de aztán a sorvégfok körül valahol valami nagyfesz áthúzás vol. azt nem tudom, hogy hol, mert gyorsan kihúztam.
Kérdésem lenne, hogy mi lehet még a baja, és miért mehetett ki ez a tranyó.

Előre is köszi mindenkinek.
Tomy.
(#) Parázs Gábor válasza djhans hozzászólására (») Dec 31, 2007 /

Ne csak a tápját nézd át.Valamitől megadta magát a táp.Sorkimenő környékét, függöleges eltéritést is nézegesd.
(#) lateboy hozzászólása Dec 31, 2007 /

Sziasztok!

Segítségetek szeretném kérni a TV-m javításában.
A készülék Blaupunkt FM 100-30 tipus.
A probléma vele, h bekapcsoláskor még jók a színek, de rövid bemelegedés után (kb1perc) eltünik a piros szín a képről. A csatlakozásokat ellenőrzitem a TV-n belül, kártyákat megmozgattam, semmi.
A készülék szerelési leírását, kapcsolási rajzát az alábbi honlapról tölthetitek le:
http://www.megaupload.com/?d=CLCBVLF9
A fájl megjelenítéséhez az alábbi progi szükséges:
http://www.lizardtech.com/download/download.php?dl=INSTALL_DjVuBrow...DL.exe
Előre is nagyon köszönöm a segítségetek!!
Üdv:
Lateboy
(#) kocici17 válasza Dj hozzászólására (») Dec 31, 2007 /

Ha leveszed a fényerőt és vékony zöld sorkioltási csikocskáid vannak akkor jó esélyed van arra, hogy a képcsö G katódzárlatod van.
Ha ekkor finoman megkocogtatod a képcsőnyakat /nem fémmel/ és erre bevillan vagy be is álhat a kép a helyére akkor meg tuti G katod zárlat.
Ez csak 1 a lehetségesekböl.
(#) hard válasza djhans hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

Üdv

lehet hogy ezzért kapni fogok,de én is mindég igy szoktam kezdeni mint a szaki kollégám,cseréld ki a kis elkókat a táp primer oldalán,aztán távolisd el a sorvég tranyót,és a kolektos lábára meg a tuner dobozára érints egy 100w izzót,ha közép fényel virit 90%hogy jó a tápod,és tovább keresendö a baj,ha ezzel megvagy folytatjuk,üdv
(#) hard válasza tomy23 hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

Üdv
Próbáld ki te is az izzós módszert,ha virit,szerintem a sorvég transzformátor(nagyfesz) ment meg.Na ez nem biztos ,de van esélye,nézd meg nincs a sekunder oldalon,zárlatos vagy pupos kondi,cseréld ki te is elöbb a primer oldali kondikat,mert nem jó próbálkozni ha nem sztabil a táp.Na meg még lehetséges hogy a fügöleges eltérités szarakodik,de ellöb probál az izzós módszert és közben mérd a sor tápot,150 volt fölé ha megy akkor nem jó
(#) hard válasza Dj hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

üdv

Lehet hogy csak egy kirohadt forasztás okoza az egészt,nézd át a szinvégfok forasztásait,vagy lehetséges hogy a szindekóderben van a hiba,ezt inkább a nagyokra hagyom
(#) Parázs Gábor válasza tomy23 hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

Ha áthuzás volt akkor nagyon sötétben kapcsold be a t-t és figyeld a szikrát.Lehet, hogy a sorkimenő lyukadt ki.
(#) scooby_ válasza sirály12 hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

Nézd meg a hangszórót ismerősömnek azért kapcsolt ki bár utána már nem kapcsolta vissza
(#) hard válasza saab7 hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

üdv

Gyorsan beszélned kéne azal a tv szerelövel
hogy tegye visza azokat a tranyokat
és utána nézd meg a fügüleges eltéritést,neked biztos hogy az icéje vagy valamelyik elkó adta meg magát.Cseréld ki az öszes elkót az ic körül anyira olcsók hogy nem érdemes velük spórolni :yes: na meg az ict is,és nagy valószinüségel megoldodik a problémád
(#) saab7 válasza hard hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

Csáó!
Azóta beszéltem egy másikkal is, aki azt mondta, h ki kell benne cserélni 2 IC-t, ami olyan 5-6000 ft lenne... De azt már nem kérdeztem meg, h melyikeket Meg igazándiból még nem nagyon bütyköltem egy tévét sem, szóval nem is nagyon értek hozzá, de azért kössz
(#) hard válasza saab7 hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

Üdv
szerintem kellene keres egy másik tv szerelöt,ha ö miután ki vette a tranyókat és nem lett hang,akkor tegye öket hogy ujra legyen hang,Ezzel a hangi probléma megoldódot.A függöleges eltéritésnél meg csak egy ic van,mit akkar ö még kicserélni?
(#) djhans válasza hard hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

Kicseréltem az egyetlen elkót a pufferen kívül a primer oldalon. Alulról raktam be mert pont a hűtőlemez mellett volt ami ugye gáz. Kiiktattam a sorvég kollektorát és 100W izzót tettem rá. A táp nem indult el. Mindent átnéztem és kimértem a primer részen és nem találtam hibát. A táp IC és a FET új. Csak az smd kondikat nem tudtam megmérni csak annyit hogy zárlatos-e? Indító jelet nem kap a táp sehonnan. A primer rész teljesen külön van a képen látni fogod csak test van átkötve a primer és szekunder közöt egy nagyértékű ellenállásal meg egy tárcsakondival.
Üdv.

nem csak azal van öszekötve,kell ott legyen egy táp trafó,anak egyik oldali lábai a secunder oldali oldalon kell lenie,na meg az opto,ird le a tv hatuljárol a sasi számát

Tényleg semmi nincs a primer és szekunder között, tudom hülyén hangzik. Ilyet még én sem láttam se opto se semmi. A hátulján ez található:
Alien 3711 EC2 PT92JE SBD E

tudnál egy közeli képet csinálni,a tápról?
(#) djhans hozzászólása Jan 1, 2008 /

igen, csinálok az alját már láttad feljebb gondolom most a beültetési oldalról is csinálok

itt a tápról a kép. hogy mekkora egy sz...
(#) proli007 válasza lateboy hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

Szervusz!
Méregetni kell a videó végfokozatban, szimmetriát.
Ebből megtudhatod, hogy hol van a hiba. (Kihúzott antenna melett is jó, akkor nem zavarja a mérést a kép jele.)

Sajnos a képcső is lehet hibás, bár ritka eset, de volt rá már példa.

(bocs, a rajzot nem néztem meg)

üdv! proli007
(#) kocici17 válasza djhans hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

Ha van müszered mérd meg hogy a primer oldali buffer kondin van-e áram egyáltalán.
Egyébbként a táptrafo a leváloszto trafo.
(#) djhans válasza kocici17 hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

Van rajta fesz. Lehet hogy amit vettem IC-t hulladék. Az van ráírva made in china.
(#) kocici17 válasza djhans hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

Ha ez új ic volt akkor nem valoszinü...../bár minden lehetséges/
Ja és mi az ic "neve".
(#) Dudus válasza djhans hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

Vagy nem találtad meg a hibát és kicseréltél egy teljesen jó IC-t.
(#) djhans válasza Dudus hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

Már én is azt hiszem. Kapcsolási rajzot sehol sem találok, még fizetőset sem. Kéne az smd kondik értéke az ellenállásokat már kimértem.
(#) Dudus válasza djhans hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

A Chasis szám nélkül nem tudok segíteni, ha az megvan valószínűleg tudok rajzot hozzá.
(#) djhans válasza Dudus hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

PT92JE SBD Előre is köszi.
(#) Fery válasza djhans hozzászólására (») Jan 1, 2008 /

Itt van

PT92.pdf

Következő: »»   26 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem