Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kompresszor építés (levegő)
Lapozás: OK   34 / 182
(#) yulo5310 válasza kallaci hozzászólására (») Máj 11, 2014 /

Nagyon ügyes kis gép,főleg halk,csak a tehermentesítő szisszenését hallani! Nekem két miniesztergát,egy marógépet,és egy asztali fúrógépet tart tisztán,forgács eltávolításra,számítógép kifúvatására használom. Ja és csináltam hozzá egy adaptert a mosdók,mosogatók,lefolyók átfúvatására. Nem várom meg míg eldugul vmi,inkább előtte karbantartom.
(#) kallaci válasza matyi16 hozzászólására (») Máj 11, 2014 /

A kompresszort és ezáltal a hajtó motort tehermentesíti, a könnyebb indulás érdekében is előnyös. Az a cső azért spirál, mert a Boyl- Mariot törvény alapján ha egy gázt összenyomsz, akkor az bizony felmelegszik. Tehát felületnövelés miatt spirális, hogy hűtőként üzemeljen.
(#) matyi16 válasza kallaci hozzászólására (») Máj 11, 2014 /

Igen, míg nem volt szó erről a tehermentesítősről én is így gondoltam, mármint a hűtésre...
Viszont, akkor jól értem, hogy a tehermentesítő szelep a kompresszor és a tartályt összekötő csövet tehermentesíti? (nálam a rajzon piros fordított L alakú ez a cső)
Illetve, megépíthető úgy a kompresszor, hogy a csomagkapcsoló vékonyabb csatlakozójára semmit sem kötök?

Nem vágom, a románt, de ez már valami, össze fog ez jönni mert ezek az adatok már mondanak valamit. A kopresszorról még dobhatnál egy képet. [/off]De most elmegyek ey eü szünetre meg egy bűzrudra![off]
(#) yulo5310 válasza matyi16 hozzászólására (») Máj 11, 2014 /

Beütöd a gugliba"kompresszor működése,felépítése" és mindent megtalálsz! Egy 2,2 kW os,3000 ford/perces motor bőven elég egyhengeres kompresszorhoz,sőt a fordulatot harmadolhatod is az ékszíjtárcsával. 1800-2000 fordulatnál nem kell több! Arra vigyázz,hogy egyfázisú+ segédfázisú legyen a motor,állandó üzemű kondival! A 230/400 voltos nem jó,ha bekötöd 230 ra akkor az 40 % kal is gyengébb lesz!
(#) matyi16 válasza kallaci hozzászólására (») Máj 11, 2014 /

Ok!
Amit ott ír:
Kompresszor: nyomás alatti kenés, léghűtés, egy dugattyús, ékszíjjal hajtott.
nyomás: 6 bar
teljesítmény: 130l/ perc
fordulatszám: 1700 rpm

Ez a kép segített, most minden érthető a tehermentesítő szeleppel kapcsolatban!

Nem lehet anélkül,mert hiszen a motornak nyomás alatt kellene indulnia,és azt a motor nem szereti! Azért kell a visszacsapó és a kompri közé tenni,mert azt az ágat leüríti,és a motor indulásnál fel tudja venni az üzemi fordulatot,hiszen először az üres ágat kell telenyomnia!

Igen megépíthető, ahogy már leírtam, hogy próbáld ki. De várj egy kicsit hagy guglizzak a cuccaidra.
(#) matyi16 válasza yulo5310 hozzászólására (») Máj 11, 2014 /

Jelenleg (úgy hiszem tiszta a felépítés).
Csak a motor maradt hátra.
Akkor marad a 2,2 kw, 3000 rpm.
Erről a motorról mi a véleményed/véleményetek?
Hallott már valaki róla?
Az arából kiindulva szerintem nem a legjobb, de mint mondtam túlzottan nem lenne igénybe véve a kompresszor...

Mindenképp rendelek egy olyan szelepet is...

kallaci
Oké!
(#) matyi16 hozzászólása Máj 11, 2014 /

Hogy biztos legyen!
Így jól gondolom nem?

Ez szerintem tökéletes,már ha igazak az adatok! Egy fázis+ segédfázis,állandó üzemű kondik! A kompresszoron 2x akkora tárcsa legyen mint a motron!

Nyugodtan össze állíthatod tehermentesítés nélkül is, és kiderül, hoy kell-e már leírtam. a motorral kapcsolatban meg most írták le azt neked, amivel én is egyetértek, és felesleges keresgélnem.

Igen!
(#) matyi16 hozzászólása Máj 11, 2014 /

Mindkettőtöknek köszönöm!
Nagyon rendesek vagytok!
Ok a tárcsa ha nem is 2x de majdnem kétszer akkora lesz a kompresszoron. Körülbelül olyat akarok, hogy legyen ~1600-1700 fordulat a kompresszoron, ha 2x akkora akkor csak 1500 lenne.
Motort szerintem, rendelek egyet a napokban, remélem nem lesz vele baj.
És mindenképp rendelek egy ilyet is: Link

Még egyszer nagyon köszönöm, ha lesz még kérdésem jövök.
Ha nem akkor körülbelül egy másfél-hónap múlva küldök kepéket, a remélhetőleg addigra már kész működőkepés kompresszorról!
Jut eszembe, sajnos az egyetemen a vizsgák is közbe jönnek, szóval lehet kitolódik ez a másfél hónap...
Üdv.:
Matyi!

Nincs mit köszönni erre való ez az oldal!
(#) yulo5310 válasza kallaci hozzászólására (») Máj 11, 2014 /

Remélem az ürítő ág hollandi anyáját is küldik hozzá,a roppantó gyűrűvel,különben bajba leszel! 1/4"-os belső menetet vágni nem semmi!

Ezt nem nagyon értettem
Lefordítanád, miről is van szó?

A képen egy visszacsapó szelep van,leürítő ággal. Az az 1/4 colos a vékonyabb. Na azon kellene lenni egy hollandi anyának(középen 6 mm es furattal,úgy ahogy a nyomáskapcsolónál is!

Csak az van amit kepén látsz, szóval nincs olyan anya rajta.
eBay-on biztos lehet kapni olyan csövet is, amit összeköti a szelepet a nyomáskapcsolóval, amit pirossal jelöltem a lentebbi HYUNGAI kompresszoron.
Ennek mi a magyar neve?
(#) matyi16 válasza matyi16 hozzászólására (») Máj 11, 2014 /

Erre szükség van?
Vagy ilyet ne rendeljek?
Link

Azt egy 1/2 colos flexibilis gáz,vagy vízcső is megteszi(20 atü) nyomást simán bírnak! Nna neked pont olyan visszacsapó/ürítő kombinált szelep kell,ami azon a komprin van. Az ürítő cső meg lehet 6 mm es levegő tömlő (műanyag) Azt nálunk méterben lehet kapni. Nekem minden kötésem ilyen 10,8.és6 mm es spirálcsővel van megoldva és gyorscsatlakozókkal! Szerelésnél csak össze kell dugdosni a csöveket,semmi cicó!

Ne rendelj! Teflonnal nem mindenki tud bánni,akkor már jobb a szerelőzsinór.Ez egy hengeres dobozban van,annyit tekersz a csőre amennyi kell,és a rajta lévő eszközzel levágod.

"Nna neked pont olyan visszacsapó/ürítő kombinált szelep kell,ami azon a komprin van."

Ez nem pont olyan?
LINK
Mint ezen a kompresszoron van?
LINK2
Vagy nem erre értetted?
Amúgy (remélem) a csövekkel nem lesz gond, megoldjuk...

Akkor nem veszek, a YT-on láttam egy videón hogy ezt használják azért gondoltam én is erre.
Na de én megyek fekszem le, itt már 00:45, és holnap hosszú napom lesz reggel 8-tol délután 6-ig óráim lesznek.
Jó ejt!

Háát,ahogy most nézem,ez ua. Ha van rézcsöved meg peremeződ akkor jó,de én olyanra gondoltam amit műa. csővel lehet szerelni.Ezt nem,csak rézzel,és ahogy írtam nincs rajt a hozzávaló hollandi!
(#) madzagos válasza yulo5310 hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Igazad van,én nem gondolkoztam rajta mikor készítettem a saját kompresszoromat. Hanem megvettem az alkatrészeket hozzá és összeraktam. A boltba pedig direkt úgy kértem a nyomáskapcsolót hogy amikor kikapcsolja a motort akkor elengedje a nyomást a nyomóágban. Engem ez zavart be mert a tehermentesítő össze van építve a nyomáskapcsolóval. Először külön szelepre gondoltam hogy arról beszélünk,azért kezdtem el vitatkozni, Bocsi!
Tisztelettel Madzagos
(#) matyi16 válasza yulo5310 hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Megoldjuk valahogy...
Amúgy ebben a kis csőben ugyanaz a nyomás lenne mint magában a tartályban?
(#) yulo5310 válasza matyi16 hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Hali! Hát persze,az a lényege! Ha a nyomáskapcsoló leold akkor egy rugó nyitja a tehermentesítő szelepet,ez lényegében egy lefúvó szelep amit a nyomáskapcsoló működtet, a fő lefúvó az a tartály nyomást figyeli, függetlenül attól hogy te mekkora nyomásra állítottad a nyomásszabályozót
(#) matyi16 válasza yulo5310 hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Értem!
Még valami, egy ilyet érdemes lenne vegyek. LINK
A tartály aljára szerelném, az esetleges lecsapódott pára/víz kieresztéséré...
Következő: »»   34 / 182
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem