Fórum témák
» Több friss téma |
LVDS-t még nem néztem.. nekem kicsit macerás a szkópom. Egy dso pc-s szkópom van de megpróbálom összerakni valahogy.
Mit kellene kb látnom az LVDS pontokon?
A saját kijelzőjén egy pillanatra látszik a vaio felirat, után csak ez.... a kijelző amugy törött de a kockák furcsák....Nekem ez memóriahibának tűnik, csak nem tudom hogy a RAM hibája vagy a video RAM hibája e....
A normál RAM-ot mindkét foglalatban kipróbáltam, a modul egyébként hibátlan. A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2014
Errol egesz eddig nem is meseletel. Vagy csak en nem lattam. Azt mondtad, hogy nincs kep meg torott a kijelzo. Te, hat ez egyertelmu GPU vagy VRAM hiba. Plussz LCD. Ennyit ez a gep nem igazan er BIOS-ban allitsd at ha lehet kulso monitorra. Ha nem akkor bedugott DSUB csati eseten kell lennie kepnek szerintem a kulson. Ha nincs akkor tudja a fene.
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2014
Sziasztok!
Hátha találkozott valaki ilyesmivel: Asus a53sv laptop, kb 2 hete teljesen meghalt az akkumulátora. Töltőjével működött, egészen ma délutánig, reggel használtam, kikapcsoltam, most meg semmi. Semmi nem villan fel, nem melegszik, ha rádugom a tápot, kb 50mA-t vesz fel 1 másodpercig, és kész. Utána 0 az áramfelvétel, bekapcsoló gombra sem változik....
Nos az alaplapot kimaszkoltam hőlégfúvóval előmelegitettem, a 4 memoriachipet folyasztoszerrel befolyattam és mozditásig hevitettem. A lapi saját kijelzőjén (a töréstől eltekintve) tökéletes hibátlan képet kapok. Ami furcsa, hogy sem D-SUB-on, sem HDMI-n nincs kép. Biosban ilyen állítási lehetőség nincs, a billentyűzetről lehetne váltani.. ha lehetne, sajnos nem tudok külső kijelzőre váltani. Ötlet tipp esetleg?
Nem vagyok benne biztos, hogy a VAIO valtani fog driverek nelkul is... Inditsd el egy Ubuntu-val es nezd meg ugy, hogy van e kulso megjeleniton kep. Az, hogy a VRAM-okat reflow ala vetetted lehet, hogy csak a GPU-t inditotta el jo iranyba. Nem kifejezetten vagyok benne biztos, hogy VRAM hiba volt mert azokkal ritkan fordul elo a dolog. Ha RAM hibanak tunik akkor is nalam az esetek nagy tobbsegeben a GPU miatt produkalja. (A ram-ok ugye a GPU-val kommunikalnak) Igy en elsonek a GPU-t csinalom mindig. Ennek ellenere jo uton vagy Azt mondjuk meg nem tudjuk, hogy meddig lesz ez igy. Mert ha GPU a ludas akkor az rovid idon belul ismet beadja a kulcsot.
G86-750-A2 / G86-770-A2 chip lehet rajta. Javitom amit irtam. Tuti hogy a GPU a rossz. Es az is, hogy nem lesz hosszu eletu ha nem csereled le. A hetvegen tenyleg nem masztam bele semmibe. Most raneztem gyorsan. Nem kerdes. Ha ilyen chipet latok kerdes nelkul cserelem. Mind rossz. Meg az uj is De az legelabb megy meg egy darabig. A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2014
G86-750-A2 van rajta....
Tuti h a chip lenne a hibás? Sajnos nekem nincs felszerelésem ahhoz h a gpu-t lecseréljem. Így csak reménykedni tudok abban h működni fog.... A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2014
Sajnos tuti. Ez a szeria nagyon vacak. Vagy inkabb ez is.
Igy hirtelen amit a doboz tetejerol kihalasztam G86-750/770/771-A2 chipeket. Kezd kifutni mar ez a szeria. Pontosabban nalam mar kifutott. 2-3 hete mar nem is lattam gepet ilyen chippel. Cserebe kezdenek a Core i5 -i7 -el szerelt lapok szivatni. A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2014
Hat nezd. Az elso szeriak mar lassan 4 evesek. Ha nem tobb. Szoval a rosszul karbantartott gepeknel mar boven van gond. Meg persze a "tipikus" misztikus KBC hibak ugyan ugy ott vannak. BIOS/EFI hibak, toltesvezerles, CPU VCORE tap hiba. Ilyesmik nagyreszben. Aztan persze a cpu fuggetlen vizzel locsolt hibak
Aztan persze a cpu fuggetlen vizzel locsolt hibak - Ez teszik...
Én feladtam egyenlőre.Elromlott a szkópom eltérítése.Azt is csinálhatom.
Valaki? :S Én nem vagyok egy nagy szakértő, de ötleteket is szÍvesen fogadok
KBC az a Keyboard Controllert jelenti. SMSC az a KBC Aplle MacBookoknal SMC. KBC-t ha megnezed egy kapcsrajzon akkor igazabol a legfontosabb chipek egyike. Az indulastol kezdve a led-ek, visszajelzesek, mindenert felel. Ha annak banata van akkor siras lesz a vege.
Ha maskor igy Up-olod a kerdesed akkor celszeru minimum a sajat hozzaszolasodra valaszt nyomni es akkor nem kell keresni azt a hozzaszolast amiben a banatod van. Nem kotekedes csak jotanacs. Az igy elsore sokminden lehet a tolte vezerles korul. Nem tudom fejbol milyen alaplap van a gepedben es nem talalom hirtelen. Nem sok dolog lehet a ludas. Vagy a toltest indito IC vagy ott valamelyik FET makkant meg. Elsore mast nem tudok mondani. Ha megmondja valaki milyen alaplap akkor megnezem a rajzot.
Megfogadom a tanácsodat. Hogy érted hogy milyen alaplap? Hol tudom megnézni?
[Asus A4G (A4000széria) AMI Bios, Mobility Radeon 9700, Intel P4, SiS lapkakészletel]
Nemtudom mire gondolsz, remélem ez segÍt (ez egy donor gép, itt jó a töltőkör csak a délihÍd nem.)
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2014
Az alaplapon van egy tipus szam. Arra gondolok.
Azt merre találom és hogy néz ki?
Köszönöm! (up: a gép megy simán töltőröl is, akkuról is, egyben is, de a ventik nem pörögnek fel, laggolnak a játékok és lassabb a gép.)
Most akkor mivan? Azt mondtad nem tolt. Ezen a gepen jatszani? Csoda, hogy a windows fut rajta. Elvesztettem a fonalat. Mi hogy nez ki? Alaplap tipus. Szamok, betuk kevereke.
Valami élet már mutatkozik.Viszont amíg nyomom az ON/OFF gombot van fesz de amikor elengedem minden eltűnik.
Igen, azt mondtam. Kikapcsolva nem tölt. Csak egyszerűen megy adapterről. Nem kapcsol AC módba, akkuval nem érzékeli a bedugott töltőt. Az áramforrás "telepek" bedugott töltővel ami eleinte "Váltakozó áram" volt .
Remélem érthető vagyok, bocs ha nem. :S (játékok alatt értem): NFS Carbon, CounterStrike 1.6, CS Source, GTA SA. és WinXP. 1GB RAM P4 3,2ghz Annak idején 530 ezer forintért vettük, akkori csúcsmodell. Köszönöm a segÍtséget! (megpróbálom megkeresni azt a számot)
NFS Carbon, viccelsz velem? Az A4G szeria valamikor 2004-ben lett kiadva. NFS Carbon meg evekkel utana. De ez mindegy mert lehet, hogy fut 320x200-ban.
Szoval a gep nem tolt. A tobbi az nem erdekes ebben a topikban. Es bekapcsolva tolti az akkut? Kezdek teljesen megzavarodni Ha a noti alaplap szamaig nem jutunk el akkor tenyleg ne haragusj de nem tudok segiteni. Ne erts felre elhiszem, hogy draga dolog volt anno. De sajnos ez ilyen buli. "Egy 10 eves szeriaju notebook az ma mar akkor sem er semmit ha a NASA fejlesztette." A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2014
Bekapcsolva tölti az akkut, de DC módban van, ha bedugom vagy kihúzom a töltőt semmi sem történik. Régen megjelent egy értesÍtés a töltő bedugásakor hogy "AC Mode" (gondolom nem mondok újat) és a ventik felpörögtek. Most egyik sem történik.
Tehát: Működik bedugott töltővel, akksiról, akksi nélkül is, simán csak adapterrel is. A probléma hogy nem kapcsol AC módba és kikapcsolva nem tölti az akkumulátort. Ha hazaérek leÍrom ide az összes számot ami rajta van (NFS Carbon Collector's Edition: Intel Pentium 4 3,2GHZ, 1GB DDR RAM, Mobility Radeon 9700 64MB,) Netezésre, zenélni, filmet nézni, erre teljesen elegendő + ha hurcolni kell valahova. (a súlya miatt ez már kicsit kellemetlen) /Ha hiszed, ha nem, a Carbon: mikor még töltött rendesen, 1280x800as felbontásban 25-30fps-sel futott medium grafikán / A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2014
Állítsd át a számítógéped energiasémáját energiatakarékosról teljesítmény centrikusra, és mindjárt felpörög a venti is.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2014
A rossz töltő bedugasa előtt felpörögtek hőmérséklet függvênyében.
A gépen mint már említettem, Windows XP fut. Hardver hibás, nem szoftver vagy beállítási probléma, mondtam, hogy nem jelzi a töltést sem ezért ez kizárható. Köszönöm a segítséget!
Ha nem jelzi a töltést, akkor lehet úgy érzi a géped, mintha csak akkumulátorról menne.
Azt megsúgom, hogy XP-ben is van olyan, hogy ha akkumulátorról megy a gép, visszaveszi a proci teljesítményét, a fényerőt, mindent. Egyszerűen lelassítja a gépet, hogy minél hosszabb legyen az üzemidő. Xp-nél nem tudom, hol lehet ezt állítani. Régen csináltam olyat, hogy az egyébként 1órás üzemidőből 2órát csináltam, igaz még az egérmutató is szaggatott, de ez csak egy teszt volt. Ehhez külön programot használtam. Annyit megtehetsz, hogy feltelepítesz egy processzor sebességet kijelző programot, és megnézed, hogy felmegy-e a névlegesre terhelésnél. Lehet, hogy minimumon marad (nem ugrik a szorzó), ilyenkor persze nem is disszipál, akkor meg minek menjen a hűtő, ha hideg a proci? Érted mire gondolok?
Sziasztok!
Egy Toshiba Satelite 650c masina billentyűzetébe kávé ömlött. Szétszedtem a gépet, más része nem kapott az áldásból. Van-e mód a billentyűzet kimosására szerintetek?
Szia.
Van csak türelem kell hozzá.Tapasztalat.Nekem 9 napig "száradt" mire jó lett.
Igen, jól mondod pontosan ez a baja. Úgy érzi hogy csak akkumulátorról megy.
Értem én mire célzol, de eleve hideg a proci (mérem) mikor leterhelem egy játékkal vagy bármi mással vissza van fogva a gép nagyon érezhetően. Fél óra Burn teszt után sem pörögnek a ventik, a proci 55fok körül mozog, ha nem fogná vissza az elektronika, és érzékelné a töltőt, 71 fok körül lenne max terhelésen mint volt.
Szerintem (ha van annyi) izopropil alkohollal ki lehet mosni, de érdemes megvárni még megszárad. Viszont ha beragad valamegyik gomb azt muszály lesz kitisztÍtani az emlÍtett módszerrel. WD40 is lehet hogy jó, de nem ajánlom befújni vele az egészet inkább csak a gombokat egyenként.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |