Fórum témák
» Több friss téma |
A csatorna váltása és az AD indítása között minimum 2 Tad időt ki kell várni.
Hp41C, ha részletesen kifejtenéd, hogy hogyan hajtsam végre ezt a törlést a 628A n nagyon megköszönném!
Szia,
Én egyszer kaptam egy kódvédett PIC-et (16F873), de a PICkit2 programmal sima törléssel törölhető és utána arra használod, amire akarod. A benne lévő program persze elvész... Egyébként a törölt pic nem nullákkal van tele, hanem 3FFF-ekkel. Minden bitje "1" értékű.
Megnézné valami guru, hogy miért nem áll vissza alapállapotba ujjabb gombnyomásra?
Ezt NyariG fórumtárstól kellene kérned. Nála van a forráskód. Hex fájlban nem kotorászik senki, maximum ha saját részére csinál valamit. Kérdd meg, hogy módosítsa.
Nyilván azért, mert 3 napja nem volt fenn.
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2014
Köszi! Egyébként az adatlapban ez le van írva valahol? Már vagy hússzor átnéztem ezt a részt, de ilyet nem találtam.
Igazad van kistee, a törölt PIC valóban 3FFF el ”van tele”, de a kód védett 628A PIC kiolvasás után ezt mutatta! Ezek pedig nullák akár hogy nézem. Foto.
Bővebben: Link Link javítva. Használd a link gombot! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2014
A adatlapon:
11.1 A/D Acquisition Requirements
A programozási leírásában (DS41196G) a 11. lapon megtalálható, hogyan kell a levédett 16F628A -t törölni: A PC -t a konfigurációs memóriába kell állítani és ki kell adni a Bulk Erase Program Memory parancsot. A Vdd tápfeszültségnek minimum 4.5V -nak kell lennie.
9000 A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2014
Van valahol táblázat ami lábkiosztás szerint hasonlítja össze a PIC-eket? PIC16F87 -est váltanék ki egy ügyesebbel, de nem gyártanám le újra a panelt.
A portkiosztás lenne a trükkösebb.
Nem tudom milyen szempontból ügyesebb, de talán a 16F1826.
Kéne tudni pontosan mi az amire szükséged lenne. Pl a 16F628A úgy nézem olyan kiosztású.
Sziasztok!
Egy kis segitseget szeretnek kerni, egy szervot(hk15298) akarok vezerelni egy pic32essel. A szukseges nyak megvan. Kivalasztottam az RB2-es labat, OC kimenetnek konfiguraltam, ezenkivul megadtam a timer es az oc regiszter tartalmat(RPB2R, T2CON, OC4CON). Az a kerdesem, hogy ezutan mit kell csinaljak, hogy elinduljon? Koszonom szepen elore is a segitseget!
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem volna, hogy a PIC16F628-nál melyik az a változó, amely 4 byte-ot tárol? Üdv!
Kedves Hp41C ! Korábban említettem, hogy az önálló program írásig még sokat kell tanulnom, így ha tényleg akarsz segíteni rajtam akkor az általad ajánlott PIC adatlap néhány soros törlő programját légyszi. írd le nekem, hogy be tudjam másolni a PIC égetőm kódszerkesztőjébe. Üdv.
A programozás alatt mekkora feszültség mérhető a 16F628A Vdd és Vss lába között?
Melyik az a PIC égetőm program?
A V/dd és V/ss között programozáskor mért feszültség 3,73 V. Most már értem miért kérdezted, mert ha nincs meg a 4,5 V akkor nem jó a programozó hardver.
Ezt a cuccot 8 évvel ezelőtt készítettem a Hobby Elektronika füzet sorozat 2006 év 3. számában megjelent Vörös Tamás szerző írása alapján és most elővettem mert akkor nem tudtam vele érdemben tovább foglalkozni. Ezek szerint nem sokat ér!
Üdv! Elkészült az Alkotó-féle labortápom és ehhez készítettem egy panelmérőt PIC+LCD. Mivel ugye 0-35V-ig kell mérnem leosztottam 10-zel a kimeneti feszültséget, így 0-3,5V-ig mérek a PIC-kel, csakhogy mondjuk 34,80-ról ha 34,81-re ugrik a kimenet az tizes osztásnál 3,480-3,481, tehát 0,001V változást kell mérnem, amit én csak úgy tudtam megoldani, hogy 1V a referencia feszültségem, hiszen erősíteni nem lehet az értéket, mivel akkor túllépném az 5V-ot, na most így jól mér, de tudom azt is, hogy 2V alá nem mehetnék a referencia feszültséggel, ezt hogyan lehet másképp megoldani, ha meg lehet? Esetleg ekkora felbontáshoz nem 10bites ADC-t használnak? Köszönöm!
Nem tudom, hogy érdemes-e a mV-os felbontást erőltetni, de ha nagyon kell, akkor könnyen találsz 12 bites ADC-vel ellátott PIC mikrovezérlőt is.
Igen köszi, azt hiszem beérem a tized voltos kijelzéssel, talán felesleges pontosabb érték.
Egyébként szám szerűen mennyit hibázhat az ADC alacsony referencia feszültséggel, vagy így nem határozható meg? (Pl.: %-ban.) A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2014
Sziasztok!
Egy újabb típusú PIC-el foglalkozom(pic16f1825). Kérdésem az lenne, hogy UART-hoz TTL vagy schmitt triggeres bemenetet érdemesebb/kell használni ?
XC8-nál egyik ilyen típus az unsigned long. (Bővebben: Link)
Szia!
Ez lehet környezetfüggő, de általában a long (illetve unsigned long) 32 bites, illetve egyes 32 bites fordítónál az int is lehet 32 bites, de ezt most csak inkább érdekességképp írtam. Szóval long és unsigned long (a kettő közt ugye a különbség, hogy az unsigned long értéktartománya 0x0000 0000 - 0xFFFF FFFF, míg a long (signed long) -0x8000 0000 - 0x7FFF FFFF-ig terjed. C18-ban biztosan így van. Remélem érthető volt. A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2014
Ezt a programozót, ami a JDM egy válfaja, a 20..25 évvel ezelőtti soros portokhoz tervezték. Azokon a portokon az MC1488 és MC1489 meghajtókat a PC tápegység +12V és -12V -os kimenete adta. Nem volt gond a Vpp és a Vdd előállítása a programozókban. Mostanában a meghajtók a MAX232 -höz hasonló töltéspumpás áramkörök. Ezekkel sem volt nagyobb gond, míg egyes gyártók ajánlott kapcsolásában (energia tekerékossági megfontolások miatt) a V+ kondenzátorát a GND -re nem kötötték. Az eredeti Maxim adatlapban még a Vdd -re volt kötve. Ha ez a kondenzátor a földre megy, a V+ táp feszültsége 7..8V -re csökken, így ezzel a égetővel a PIC nem kap megfelelő feszültséget. Nézz körül Watt honlapján! Saját tápos megoldást találsz a soros portra illeszkedő égetőre. Ha valamelyik kapcsolást sikerrel megépíted, programozz fel egy 18F2550 -et a PICkit2 klónba.
Ha az ADC-vel 3,5 V-ig mérsz, akkor a referencia sem lehet 3,5 V-nál alacsonyabb.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |