Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma szervizelés, javítás

Témaindító: Atka15, idő: Júl 15, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   15 / 100
(#) kaqkk válasza merciabc hozzászólására (») Szept 24, 2013 /

Én inkább arra gyanakszom hogy sok benne a gáz , de ezek az inverteresek tudnak érdekes hibákat produkálni . A kérdésem : aki feltöltötte használt vákuum szivattyút és mérleget ?
(#) merciabc válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 24, 2013 /

Igen,de akkor még nem ment a kompresszor.Mondta h még visszajön,ha beindult.(panelhibás volt,egy relé elszállt)
(#) kaqkk válasza merciabc hozzászólására (») Szept 24, 2013 /

Próbálj meg keríteni egy embert aki tényleg ért hozzá és meg tudja nézni , innen elég nehéz kitalálni a hiba okát
(#) toma_klima hozzászólása Okt 21, 2013 1 /

Törölve! Kolléga a szabályzatot el kellett volna olvasni!
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2013
(#) herp hozzászólása Nov 10, 2013 /

Sziasztok!

Nem kapcsolódik a témához, de hátha már valaki foglalkozott vele: Kondenzátor méretezésnél megvan a külső-belső hőátadási tényező, a fal ellenállása, így a szerkezet hőátbocsátási tényezője, W/m2K-ben. Na és milyen hőfoklépcsőt helyttesítsek? A telített gőz hőmérsékletét adott nyomáson (tehát hogy a túlhevítés ne legyen benne), és a másik oldalon levő víz hőmérsékletét?
(#) tyson75 hozzászólása Nov 14, 2013 /

üdvözlet abban kérném a segítségetek hogy van nekem egy vinchi ac9-1 es klímám és az volt a problémám vele elsőnek hogy fűtés üzzemódban még egy perc se telt el és leállt a lapátokat felhuzta de a távírányítóján jelezte a fűtés modot ha ujrainditottam akkor megint kb 1 perc se telik el és leáll de egy idő után besekapcsolt hanem ha áram alá helyeztem csak sipolt és nem reagált semmire se se reset se semmi raktam bele egy uj panelt és ahoz kaptam egy kábelt amin az egyik egy rézcsöves a másik meg egy kis fekete gondolom ez az érzékelője lehet na mostmár bekapcsol reagál mindenre de fűtés üzzemódban ugynaz a problémám maradt hogy nem telik el 1 perc és leáll de a többi módban viszont tökéletesen müködik ha valaki tud ezek alapján segiteni hogy mi lehet a gond esetleg lehet e még benne másik hőérzékelő is köszönöm szépen előre is hello
(#) kaqkk válasza tyson75 hozzászólására (») Nov 14, 2013 /

Fűtés üzemmódban nem leáll ,hanem elindítja a kültérit és amikor már bemelegedett a beltéri (ez több perc is lehet) csak azután indítja el a beltéri ventillátorát-és nyitja a lamellát , tehát hiába cseréltél elektronikát, egyszerűen meg kell várni hogy elinduljon, és nem feleslegesen kibe-kapcsolgatni .
(#) tyson75 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 15, 2013 /

értem amit mondasz és igaz mikor elinditottam és még jovolt elinditotta a kültérit és mikor a beltéri bemelegedett akkor nyitja igen de mostmár megy egy ideig és fogja magát visszahuzza a lapátot és onnantol nem indul ujra sose de a többi módban viszont jo panelt meg megnézettem és az totál elromlott beismérettem és azt azért cseréltem mert a rosszal csak sipolt nem kapcsolt be ha tudnál esetleg még tanácsot adni vagy bárki megköszönném

Mod: Tényleg így akarsz írni? Se nagybetű se írásjelek?
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2013
(#) tyson75 hozzászólása Nov 15, 2013 /

Ok értem figyelek rá köszi
(#) kaqkk válasza tyson75 hozzászólására (») Nov 15, 2013 /

Az érzékelőket
Idézet:
„egy kábelt amin az egyik egy rézcsöves a másik meg egy kis fekete gondolom ez az érzékelője lehet”
vissza tetted a helyükre ? A fekete a hőcserélő elején szokott lenni (egy pici műanyag bilincsben) a rézcsöves meg a hőcserélő oldalán belül a csövek közt
(#) tyson75 hozzászólása Nov 15, 2013 /

Igen ezeket pontosan a helyükre tettem vissza ugyanúgy mint ahogyan a régi volt de ennek ellenére az a hiba hogy elindítom a fűtés módot a kültéri beindul és mikor már megvan a kellő beltéri hőmérséklet elindul a fűtés de még egy perc se telik el és leáll innentől kezdve nem indul el de a többi mód az tökéletesen dolgozik nem tudom esetleg a kültérinél van e érzékelő ami ezt befolyásolhatja a fűtést köszönöm szépen előre is a segítséget !
(#) tyson75 hozzászólása Nov 17, 2013 /

Úgy néz ki a kültéri hőérzékelője a rossz !
(#) dejodio válasza tyson75 hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

Beltéri csőszonda vacakol, a csőhőmérsékletet méri. Valószínűleg.

Én úgy e,lékszem nagy része az Vinchiknek Gree gyértás tallán úgy szerezhető a legegyszerűbben csőtermisztor hozzá(fűtésben a csőhőmérsékletre indul és a levegő szonda szabályoz azaz kétpont szabályzás van)
(#) dejodio válasza merciabc hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

Kellene egy pontos típus.
Megtréfálhat a visszacsapó szelep és a 4 utas váltószelep ha kapilláris adagolású ha EEV-s akkor pluszban az elektronikus adagolószelep is.

Nem mindegy, hogy inverteres vagy onoffos a gép a hűtési patraméterek miatt, hacsak nincs benne téliesítő szett(fordulatszám szabályzó, karterfűtés a kompresszoron) ez a hűtési üzem pontos kondenzációs hűmérsékletét szolgálja illetve folyadékütés ellen véd ne üljön be a hűtőközeg foolyékomnyan a kompresszorba.) inverteresnél nem kell ilyen és alapból -10C-ig tud hűteni. Sokszor karterfűtés sem kell, mert a lágyindításnál az elektronika figyeli a nyomatékot és tilt. A kompresszor tekercseit meg megfűti az elektronika sok esetbe azért nem kell a fűtőszál.

Visszatérve a gépedre nem tiszta a deret hol láttad. Fűtési üzemben a klíma kültéri csonkján (ahol a sarokszelepek és a rézcsőcsatlakozás van a beltéri felé) nem láthatsz deret ott langyosnak ill forrónak kell lennie a csonknak.
Ha a 4 utas szelep nem vált valami miatt=reklé hiba medhanikai hiba) hűtésben ragadhat a gép.
(#) GPeti1977 hozzászólása Márc 9, 2014 /

Van egy Alien klímám, az a gond hogy hűt de nem fűt, kivettem a tekercset mely átváltja az üzemmódot, ha kiveszem a tekercset áram alá adom akkor jónak tűnik de amikor visszarakom olyan mintha időszakosan szakadt lenne mert a szelep visszakapcsol hűtésre, nem tudom eldönteni hogy a szelep belül rossz vagy a tekercs (kontakt hibás).
(#) dejodio válasza GPeti1977 hozzászólására (») Márc 11, 2014 /

Hagyd fenn a tekercset a szeleptesten és úgy próbáld meg, ha működik áram alá helyezéskor csattannia kell ahogy átrántja a dugyattyús müa betétet.

Ha leveszed ésáram alá helyezed a szelepet lehet vesz fel áramod de ha sérült a tekercs nem lesz benne mágneses tér.

De lehet a telkercs jó és a szelepmechanika beteg, az a rosszbb mert cserélni kell és az hűtőköri munka.
(#) Wasvilla hozzászólása Márc 17, 2014 /

Sziasztok!
Abban kérnék segítséget, hogy a split klímából le szeretném fejteni a hűtőközeget a kültéribe, mi a teendő?
(#) dejodio válasza Wasvilla hozzászólására (») Márc 23, 2014 /

Hívsz egy szakembert

De van persze más megoldás is.
(#) hbela05 hozzászólása Márc 30, 2014 /

Sziasztok!
A problémám a következő:adott egy golf 3 ba utólagosan beszerelt diavia digit klíma.Tökéletesen működött eddig, hétvégén műszerfalat cseréltünk összerakás után kiderült,hogy valami elszállt.A jelenség halványan világít a kijelző,nem tudom szabályozni a hőmérsékletet,nem szabályozza a motor fordulatát.Csatlakozó minden a helyén.Valakinek ötlet?
(#) hbela05 hozzászólása Ápr 1, 2014 /

Sziasztok!
A problémám a következő:adott egy golf 3 ba utólagosan beszerelt diavia digit klíma.Tökéletesen működött eddig, hétvégén műszerfalat cseréltünk összerakás után is.Észrevettem hogy a hőmérséklet le gomb nem világít ezért gondoltam kicseréllem a ledet.Azóta ezek a hibák vannak:nem tudom szabályozni a hőmérsékletet(mert hiába nyomom a hőmérséklet le gombot akkor is felfele megy a hőmérséklet a ventilátornál ugyan ez a helyzet,nem tudom a szélvédőre fújatni a levegőt,és a külső hőmérséklet gombra is az econ kapcsol be.Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném.
(#) sanyaman hozzászólása Máj 6, 2014 /

Sziasztok!

Adott egy kb. 8 éves Samsung SH12BPH inverteres klíma, ami a tavalyi üzem után az idei karbantartáskor meg sem nyekkent. Szerelő szétszedte, azt mondta valószínű kültéri PCB hiba, ehhez már alkatrész nincs kuka az egész. Felhívtam a Samsungot, PCB tényleg nincs ehhez a típushoz. Kérdésem: lehet ezt valahogy javítani még? Nincs vki szaki aki esetleg ért annyira hozzá hogy kiméri mi mehetett gallyra a PCB-n és kicseréli?
(#) vargav hozzászólása Máj 12, 2014 /

Sziasztok!
Találkozott már valaki hasonló problémával:
LG inverteres klíma, beltéri: S09AW NEO (ASNW096E1G0), kültéri: S09AW UEO (ASUW096E1G0)
beltéri légkeverés működik, hűtés működik, fűtés egy ideig igen, aztán leáll a kültéri, sem a beltérin, sem a kültérin nem villog hibát a led(ek), a kültéri panelen lévő egyetlenegy led mindig ugyanúgy villódzik.
A beltérinben lévő két termisztort (air és pipe) kiszerelve megnéztem sima multiméterrel, úgy jók az értékek. Azt még megfigyeltem, hogy ha este kihúzom a 220-ból akkor reggel nagy valószínűséggel elindul a fűtés egy ideig. Amikor bejön a hiba akkor egy idő után a beltéri legyezője kb. 3 perc múlva beáll vízszintesre, azaz kb 30%-os "kinyílásba".
(#) meddu hozzászólása Máj 15, 2014 /

Sziasztok!

Olyan problémám lenne hogy a klímánk ki be kapcsolgat automatán.
csak akkor hagyja abba ha lenyomom a kismegszakítót.
vestel típusú panel van benne.
Lehúztam az infra érzékelő panelját akkor is folytatta tovább a ki-be kapcsolgatást.
Javítható ez a hiba?
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2014
(#) kaqkk válasza meddu hozzászólására (») Máj 16, 2014 /

Nézz utána a neten, lehet kapni univerzális elektronikát . Az sokféle on-off klímába használható ,reméljük a tiédbe is (gyorsabb mintha javíttatnád)
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2014
(#) meddu válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 17, 2014 /

szia
Hol lehet ilyet beszerezni?

Kicseréltem az elektrolit kondikat az sem vezetett sikerre.
Kivettem a kapcsolót is de az sem volt beragadva.
(#) kaqkk válasza meddu hozzászólására (») Máj 17, 2014 /

Idézet:
„nézz utána a neten,”
Pl: Itt
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2014
(#) rammeradrian hozzászólása Jún 5, 2014 /

Üdv!

Van egy osztrák gyártmányú mobilklímám, neten nem sok infót találtam róla. Úgy vettem, hogy rossz, hiányzik a kompresszor indítókondija. Akitől vettem, adott hozzá egy 40µF-osat, azt bekötöttem, működik is, de nagyon melegszik a kompresszor, valószínűleg ez nem normális, mert időnként abba is hagyja a működést, majd újraindul egy idő után. Úgy sejtem a hőbiztosító oldogat le benne. Okozhatja ezt a gondot a kondi nem megfelelő mérete? HA igen mi lenne a megfelelő bele? ahogy néztem állandó üzemű kondenzátorról van szó. (de most össze van rakva a cucc és nem látom a blokkvázlatát.
(#) tibibalogh520 válasza rammeradrian hozzászólására (») Jún 5, 2014 /

Szia!
Elég kevés az infó, de a 40 mikró valóban kapásból soknak tűnik egy ilyen géphez.
Próbáld a felével. Ha elindul, akkor bőven elég hozzá !
Természetesen, az indokoltnál nagyobb kapacitású kondi, erősen növeli a motor áramfelvételét.
Üdv Tibi.
(#) rammeradrian válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Jún 5, 2014 /

Az a baj, nem tudom mekkora teljesítményű, a kompresszora. 2100W a hűtő teljesítmény, na de ebbe gondolom minden benne van. Holnap szerzek egy 20-ast és meglátjuk!
(#) rammeradrian válasza rammeradrian hozzászólására (») Jún 7, 2014 /

A kondi beszerzése kicsit még várat magára... sajnos csak rendelésre volt. Addig is csináltam 2 képet a klímáról, egyelőre csak kívülről! Hátha segít.
Következő: »»   15 / 100
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem