Fórum témák
» Több friss téma |
Természetesen van rá garancia, ráadásul félig-meddig ismerem is őket úgyhogy velük nem lesz gond. Csak gondoltam megpróbálok több helyről informálódni az érdekes működés-nem működés ügyben. Egyébként van a távirányítón egy - I feel - gomb, ami elvileg a távkapcsolón lévő hőmérsékletet veszi figyelembe - azt benyomva úgy veszem észre hogy rendesen működik. Lehet itt valami hőérzékelős gond és azért kapcsolgat ki-be?
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy ha egy klíma külső egységet szeretnék "lehalkítani" ill. ne fújja a meleg levegőt ,úgy hogy a kondenzátorát kiszedem és lecserélem egy csőkígyós víztartályra amiben folyamatos a kb 16C hidegvíz áramlik akkor ez így működhet? A kültéri egység beltérben van ezért kéne valami megoldás! Nem akarom hogy felmelegítse a szobát.
Vízhűtéses kondenzátor kell, de ez ennyire nem egyszerű. Fűteni is tud a klíma? Inverteres vagy ON-OFF?
Fűtésre nem lenne használva soha.
Ha ez a funkció elvész attól még nem fakadok sírva
Csak egyszer kapcsolja valaki rosszkor fűtésre. Sírsz amikor elfagy a hőcserélő és kilukad. Dobhatsz ki mindent.
Amúgy itt a kérdés a kompresszor szállítóteljesítménye. Ez lutri. Vagy sikerül vagy nem. Korrekt kondenzátor szabályzással jó is lehet, de annyit meg nem fogsz rá költeni. A 16 °C víz lehet, hogy kevés lesz vagy sok. Attól függ mekkora a víz áramlási sebessége. Ezt ki kell tapasztalni szabályzás nélkül.
Miért fagyna el?
A hideg vizet elszállítja a szivattyú nem? Az áramló víz nem fagy meg.(vagy csak nagyon lassan) de akár tehetek egy termosztátot a vízbe és ha túl hideg lekapcsolja a 230V ot a klímáról. Vagy tévedek? Kérlek magyarázd meg mert amíg nem tiszta minden nem vágom szét a csöveket. A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2013
Én azt gondolnám hogy ha túl van méretzve a rendszer akkor az nem lehet baj.
Gond csak akkor van alulméretezem vagyis nem tudja elszállítani a víz a hőt(vagy hideget). A kondenzátornak nem az a jó ha minnél hidegebb?(hűtés módban) Miért lehet túl kevés a 16C víz? Minnél hidegebb a víz annál jobb nem? A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2013
Ez ennyire nem egyszerű.
Először is függ a kompresszor szállító teljesítményétől. Vajon kibírja-e az új kondi ellenállását és a megnövekedett távolságot? Az új kondit ennek megfelelően és megfelelő kondenzációs hőmérsékletre kell méretezni. Nem-nem mindegy, hogy hány fokos az a víz. Biztosítani kell a folyadékállapotú hűtőközeg megfelelő utóhűlését is. Mivel ezeket házilag nem tudod megoldani egyet tehetsz: Kikísérletezed. És bízol benne, hogy jó lett. Kis olvasnivaló: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2013
Másutt írtál már erről és ezek az adatok ha nem tévedek
1. on off, hűtő fűtő Midea MSR-12HRN1 2. pince kb 100m3 légtér , ajtók zárva ,kevés szellőzés 3. locsolórendszer vize szinte állandóan forgásban 1m3 IBC ben pufferelve a pincében 4. ebből a IBC ből venném a vízet és oda küldeném is vissza 5. a klíma ventillátor motor vezérlése működtetné a szívattyút , nincs nagy magassás különbség max 1 méter tehát egy kis legolcsóbb keringetőszivattyú is megteszi.
stimmel
A végcél az lenne hogy fűtse be a pincét.
Ammónia, probán, izobután.
Nézőpont kérdése mit tekintünk környezetkárósítónak a mért és vitathatatlan értékeken kívül. Az izobután pl árlamatlan addig amíg nem éri el a robbanóelegyhez szükséges arányt. Akkor egy szikra ... na azt nem biztos, hogy szeretné bárki. Vagy a propán. De Ukrajnában pl sok PB töltetű kereskedelmi hűtőt láttam. http://www.lindegas.hu/hu/products_and_supply/refrigerants/natural_...s.html A te gondodra visszatérve nem mindegy, hogy locsolod, vagy folyamatosan vízben áll.
"hogy locsolod, vagy folyamatosan vízben áll"
Igen ezt már többen írták különböző módokon és szavakkal de senki sem indokolta meg miért. tehát miért? lentebb kérdeztem párat. "A kondenzátornak nem az a jó ha minnél hidegebb?(hűtés módban) Miért lehet túl kevés a 16C víz? Minnél hidegebb a víz annál jobb nem?" Mi különbség van a 16C vízben álló kondenzátor és egy kültéren elhelyezett levegős egység működése között ha a külső hőmérséklet 16C? Egy buta ON-OFF klíma esetén.
Sajna a kondenzációs hőmérsékletet azért nem lehet a végletekig levinni.
Egy egyszerű ötlet. Kültéri marad ahogy van, venti kiszerel, kondi tetejére egy drain cső jellegű cucc ami szépen csorgatja a vizet rá, egy bypass szelep ami tudja szabályozni a víz mennyiségét és a szivattyút is kíméli, valamint egy szenzor a kondi felső harmadára (ezt ne érje víz, közvetlen a kondi hőmérsékletét mérje), erre kellene szabályozni, ez legyen 35-40 °C közé belőve. Ezzel gyakorlatolag a hűtőkör megbontása nélkül vizesre alakítod a masinát. Ami gond lehet: kérdés meddig bírja a kondi a vizes üzemet (korrodálás, vízkövesedés...), a felmelegedett víz eltávolítása, ha ne adj Isten kilyukad a kondi, akkor olaj kerül a vízbe. Érdemes lenne egy klímással is kooperálni a környéken, hogy a próbánál tudjátok mérni az utóhűtést és a nyomásokat is. Mindazonáltal lehet, hogy egyszerűbb lenne (és olcsóbb) egy légcsatorna rendszerrel elvinni a meleg levegőt és biztosítni a pincébe a friss levegő utánpótlást... Szigorúan elméleti szinten.
"Mi különbség van a 16C vízben álló kondenzátor és egy kültéren elhelyezett levegős egység működése között ha a külső hőmérséklet 16C?
Egy buta ON-OFF klíma esetén." Ekkor egy venti fordulatszámszabályozóval le kell csökenteni a légáramot, hogy ki tudjon alakulni a megfelelő kondenzációs nyomás és hőmérséklet. Ekkor a szabályozás hőmérséklet, vagy nyomás alapján történik. Ha nincs meg a megfelelő nyomáskülönbség (nagyon alacsony a kondenzációs nyomás), akkor egyebek mellett nem lesz meg az adagoló vagy kapilcső működéséhez szükséges nyomáskülönbség, a végeredmény elégtelen hűtés... Dióhéjban.
Kezdem érteni.
Tehát a kondenzátort és a szelepet úgy tervezték hogy pl 40 bár környékén legyen az üzemi tartomány amit normál körülmények között ér el ,30-40 C kondenzátor hőmérsékleten . Ha én leviszem a kondenzátort 16C ra akkor nem lesz csak kb 15 bár és az kevés a kapilláris csőnek vagy a szelepnek így kevés folyadékot fog az elpárba beengedni? Azt nem tudom mi van az én klímámban expanziós szelep vagy kapilláriscső. De ezek cseréjével vagy "hack"-elésével is meg lehet oldani a problémát nem(gondolom csövesnél egyszerűbb)? Persze ez már csak elméleti kérdés , ilyen mérvű átalakításba nem fognék bele. Idézet: „Tehát a kondenzátort és a szelepet úgy tervezték hogy pl 40 bár környékén legyen az üzemi tartomány amit normál körülmények között ér el ,30-40 C kondenzátor hőmérsékleten . Ha én leviszem a kondenzátort 16C ra akkor nem lesz csak kb 15 bár és az kevés a kapilláris csőnek vagy a szelepnek így kevés folyadékot fog az elpárba beengedni?” Szerintem nem érted. Honnan jöttek ezek a számok neked? A klímád R410a hűtőközeggel működik. R410a esetén 40 °C -hoz 23,3bar telítési túlnyomás tartozik. Viszont 40bar telítési túlnyomáshoz 64 °C tartozik. Próbálkozhatsz azzal, hogy a ventilátorról veszel jelet a vízszivattyúnak. De tudod, hogy mennyibe kerül egy 3,5 kW körüli vízhűtéses kondenzátor? Itt továbbra az kérdéses, hogy elegendő lesz-e a kompresszorod szállítóteljesítménye és meglesz-e a megfelelő utóhűtés. Ezekhez semmi köze az adagolónak.
Sziasztok.
Vettem nyar vege fele egy Orion markanevre hallgato split klimat. Sokan olcsariljak ahipermarketekes termekeket. 80 ezer volt mindenfele akcio nekul. A klimaszerelo azt mondta,hogy +5 fok alatt nem hasznalom ill. Karbantartas,akkor sokaig elni fog,de nektek mi a velemenyetek??? Orion tv,radio,porszivonk is van azoktobb eve tokeletesen mukodnek,ebbol gondolom,hogy a klimanak is elnie kellene eveken keresztul. Azt is mondja nehany ember a neten ,hogy allitolag racinkezik a markanevet,es kozben kinai vacak. Meg hiba nem jelentkezett,de kicsit bevagyok tojva. Leci irjatok oszinten . A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2013
Szia.
Koszi a valaszt. Bocsi,de ez nem kinai. Itt az unioban gyartottak. Utananeztem hosszu eletu lesz megfelelo karbantartas mellet. Megegyszer koszonom az oszinte velemenyed. A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2013
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.Adott a képen látható szerkezet.Ez egy Diavia digit klíma hideg/meleg vezérlő motorja.Az a gond vele,hogy nem áll meg a motor amikor kéne neki.Azt mondják,hogy valószínű rossz a potméter.A kérdésem az lenne hogy hogyan tudnám ezt kipróbálni ill. az állítási lehetőség miért van rajta.(elég láma vagyok az ilyen dolgokhoz,de inkább kérdezek minthogy lehúzzanak valahol)Bővebben: Link Előre is köszönöm!
Sziasztok! Valaki tudna segiteni? LG Inverteres klimánk nem kezd el füteni, leáll a beltéri ventillátora-a kültéri ventillátor megy,kompresszor dolgozik,és a vastag csö majd kifagy! Mi a fene lehet a hiba? A vátószelep lehet a gond? Nem kijelzös beltéris,csak ledes, de az sem villog hibára!? Zoli
Mennyi ideig ment fűtő üzemmódban? Ez természetes így indul : felfűti a beltérit aztán indítja a ventillátort és nyitja a légterelőt.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2013
Kb. 5-7 percet....(de lehet csak 3at?) A vastagabbik csöre kiült a dér, a vékonyabbik is hideg volt, a beltéri motor nem ment(de ha visszakapcsoltam hütésre akkor egyböl elindult),és szörnyü pattogást hallottam a benti höcserélöböl. Aztán lekapcsoltam,és irtam, mert féltem nehogy szétnyomja a tulnyomás a höcserélöt! Vagy várni kellett volna még hagy dolgozzon?
Azaz melegitse magát? A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2013
Igen típustól hőmérséklettől függően akár 5- 10 perc is eltelhet mire "beindul"
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2013
Koszönöm a jó tanácsot! Ma már nem,de holnap ki is probálom! (Nagyon pattog, a család meg kivágna ha ilyenkor zörögnék!)
Na megvan! A váltó-mágnesszelepnél kontaktos volt a csati! Elindult,melegitett rendesen fütve, ment 20percig...de... (kint ültem a kültéri mellett cigiztem)és egyszercsak szisszenve leállt,((30fokra volt beállitva-hadd járjon))majd probálkozva elindult-10mp és megint leállt,majd ujbol probálkozott...A csövet se tudta ennyi idö alatt felmelegiteni. Ha inditás probálkozásakor fogom a csovet,szisszenve leáll, érzem a csövön hogy vmi még mintha kattogna a csöben egy párat a leállásakor. Vagy csak kevés lenne benne a gáz? Zoli
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2013
Lehütottem, és ujbol elinditom, ua. a hibát produkálja! 10percet füt, majd inditgat!
De miért hűtesz?? Ne kínozd ! Próbáld meg egyszerűen csak fűtésre kapcsolni , ha akkor is ezt műveli hívj szerelőt .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |