Fórum témák
» Több friss téma |
Világos. Akkor marad a ledvezérlő. Ha fel sem villannak a ledek, akkor gondolom egyáltalán nem indul a vezélője, lehet, hogy egyszerűen döglött az IC. Nézd meg mifajta IC az, majd a doksija apaján keresd az indító jelet a bemenetén, ha ott is minden rendben, akkor cseréld az IC-t, esetleg még a meghajtó feteket lehet érdemes csekkolni, hátha valamelyik megdöglött.
Ja, fel sem villan. A Fet-ek mérésre jónak tűnnek. Az IC tipusa SEM5027a. Nemnagyon találok róla doksit. Valami kapcsolási rajzok vannak, de nemigazán látom hol is az indító cucc.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014
Ahogy nézem a netet, nem ritka a halála és samsung IC, szóval főleg. Marad az eBay és aliexpressz.
Hát ja. Ahogy nézem a panelt, valószínü hogy IC lessz. Az egyik FET-et nyitja, és ha az egyik fet nem dolgozik a másik sem tud, sorba vannak kötve.
A neten kívül nem lehet valahonnan ilyet előkotorni? Drágább a posta az ebayről mint maga az alkatrész.
Egy hasonlópanelem van és nem ilyen van rajta, szóval nekem nincs és ahogy nézem másnak sincs, mert szokták keresni. Ha van ismerősöd samsung szakszervíznél, ők tuti be tudják rendelni.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014
Húha. És egy érdekes kérdés: Valami uton módon nemtudom működésrebírni a ledeket?
De, talán úgy, hogy fixre kötöd a feszt, viszont sokmindent meg kell oldani és ezt már nem ál módomban végigvezetni (ledek árama, ha fényerőszabályzás nem is, ki-be kapcsolás stb.).
Na ott verje be a hó, míg nem kerül IC
Helló!
És mi van akkor ha az 5 sor ledből, 1 meg van szakadva? Szétszedtem, 4 működik 1 viszont szakadt. Azon az egy soron a 9-ből 1 led halott. Sorba vannak kötve mint a karácsonyfaégő, és ugye ott ha egy megszakad, az egésu sor nem világít. A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2014
Akkor is legalább felvillannia kellene, addig nem tudja ő sem, hogy szakadt valamelyik amíg fel nem villantja.
Hmm, pedig az volt a gond, egyetlen egy LED meg volt szakadva. Az összes szegmens sorba van kötve mint a karácsonyfaégő, már értem minek 200V-ról megy.
Azt az egy ledet leforrasztottam és tettem egy 1 ohmos ellenállást a helyére. Tökéletesen működik, mint azelőtt. Jó hogy nem rendeltem IC-t. Néztem volna egyet csere után
Ja hogy az összes sorba volt kötve, mondjuk gondolhattam volna a 200V-ból (amatőr. )...
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2014
Mindenkivel megesik.
Köszönöm a segítséget!!!
Sziasztok,
Ma regisztráltam mert van egy kis gondom és segítség kellene. Van egy Samsung LCD tévém ami 6 éves (LE32E45). Hiba: 5-10 perc jó működés után leverii a házban a biztosítékot. Lehet ezzel valamit tenni??? Nem szeretném kidobni mert amúgy jó TV-nek tartom. Köszönöm előre is a segítséget. Sanyi
Szia Elméletileg igen, de most nem tudom hogy a villany szerelőm kikötötte e a múltkori hibánál 3 hónapja vagy nem! Lehet köze a késleltetésben vagy?
Kezdd úgy, hogy szétszeded és nem lepődnék meg, ha a nagy primer puffer ki lenne nyílva. De addig is ne próbálkozz vele, mert, ha ez a gondja, akkor a kondicsere megoldja, ha szétmegy az egész PFC áramkör, azt nehezebb lesz orvosolni.
Csak arra gondolok, hogy a TV saját biztosítékának előbb kéne tönkremennie hiba esetén, mint a lakás biztosítékának. Ezért gondolom, hogy inkább ott van a hiba. Egyszóval nézesd meg.
Áhh, nagyon ritka, hogy a saját biztosítékai tönkremennek, gyakori, hogy a nyákon elégnek a vezetősávok, mire a biztosíték.
Hova vigyem ? Mert már most lemaradtam
Nem értem a kérdést, de páldául egy ágyra, képernyővel lefelé (az ágyon nem karcolódik össze és nem is törik be, ha alá kerül a 220-as dugó. Majd szedd szét és kukucskálj bele és lehet, hogy szemmel látható lesz a hiba. Amíg még szét sem szedted addig nincs is értelme kérdezni, hogy mi lehet a hiba.
De addig ne dugd a konnektroba, vagyis ne próbálgasd, emrt csak rosz vége lehet, míg így lehet, hogy egy 1500Ft-os kondi cserélése megoldja a problémát. A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2014
Ok, szét szedem és írok pill. de Én nem nagyon értek hozzá , a tévé szerelőről meg anyit hogy ma felhívtam és úgy kezdte hogy 25000 bisztos mert trafó kell
Nem hiszek neki ezért írtam ide ennyi
Sziasztok!
Szükségem lenne LG 32LD750-ZA v kapcsolási rajzra esetleg szerviz könyvre. Ha valakinek megvan kérem jelentkezzem. Köszööm szépen.
köszi, próbáltam telefon keresztűl vizualizált 25000 kezdte és még nem is látta
Ne is higgy neki, ez egy birka, teljes táppanel sem kerülne 25-be. Jó hír, hogy ha igazam van, akkor magad is meg tudod csinálni olcsón. Készíts jóminőségű (ha lehet ne telefonnal) fényképeket a panelről és mégyegyszer leírom,hogy ne is dugd be amíg nem lett helyrehozva.
leszedtem a hátlapot, semmi égés nyom olyan mindt az új eltekintve némi kis portól. nem látok semmit.....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |