Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Huuu. Hat sajnos ilyen profi sszkozokkel nem rendelkezem mivel kozom nincs a tv-k vilagahoz sajnos. Inkabb informatikaban vagyok otthon, ez sajnos tolem messze all. Ezt muszerrel lehet csak merni, igaz? Hazilag sehogy sem tudom magam megoldani?
Ja, ez is igaz.
Esetleg az én TV problémámra nem volna ötleted? Picit föjjebb le van írva. A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2014
Ha pákád legalább van akkor egy kísérletet végrehajthatsz. Kiforrasztod és teszel bele másikat. De igen nagy elővigyázatossággal!!!!! Inkább szakemberre bízd.
A " Tanyán" erről a típusról igen kimerítő segédletet találsz. Érdemes " rálapozni " szinte minden kínja ki van vesézve.
Kitudom cserelni, azert egy picit konyitok hozza. Meg 1 kerdes. Ilyen tranzisztort hol tudok vasarolni? Megtalaltam egyebkent, jol eldugtak. Olvasgattam egy kicsit es lattam h ilyenkor IC-ket is szoktak cserelni. Ez feltetlenul szukseges?
Ic-ket akkor cserélgetünk ha tönkrementek. Valamelyik elektronikai alkatrészboltban biztos találsz, vagy rendelsz bele. Semmilyen ic-t ne cserélj, addig míg ezt nem cserélted. Viszont a forrasztásokat nézd át rendesen, mert néhány méter " cint " lehet, hogy rá kell szánni.
Hat most ahogy nezegetem a forrasztasokat eleg korrekt..legalabbis az en szememnek. Nyilvan egy szakember maskepp nezi mint en. Esetleg meg annyit tudnal segiteni, hogy kb mennyi egy ilyen pocok? Neztem a labainal a forrasztast de nem fekete...mind szep..
Köszi az ötletet!
10 perc olvasgatás után meg is lett a baj leírása, szinte ugyanolyan pontosan ahogy nálam van.
Sziasztok!
Stevepapa! Erdeklodnek egy meromuszer irant! Tulajdonságok: Kijelző: 3½ digites DC V: 0,1mV - 250V AC V: 0,1V - 250V DC A: 1µA - 200mA Ellenállás: 0,1Ω - 2MΩ Elem teszt Dióda teszt Szakadás vizsgálat Tranzisztor teszt Hangjelzés Ez a muszer alkalmas tv meresere? Valaszodat elore is koszonom!
Van ennél jobb is, a 250V kissé kevés. Piacokon 2000 Ft körül lehet kapni olyat ami kezdésnek megfelel.
Ertem. Ez speciel 2300 ft nalunk egy elektronikai boltban. Van egy masik 3500 ft-ert ami ac/dc 600 V. Ez mar eleg?
Vagy meg ezt talaltam, 2990 ft.
Kijelző: 3½ digites DC V: 1mV - 500V AC V: 1mV - 500V DC A: 1mA - 200mA Ellenállás: 1Ω - 2MΩ Dióda teszt Szakadás vizsgálat Hangjelzés
Üdvözletem!
Kis segítséget kérnék! Került hozzám egy akai ct-g215dt tipusu tv. A probléma a következő. Kép nincs, hang van. Gondoltam kicsi a probléma, biztosan a fűtés van kirohadva, de nem. A tápokat, amennyire tudtam, kimértem. Azok rendben vannak, sorvég: OK. Sorvégen, lehet, hogy nem kellett volna, de a screen potit, tekergettem, hátha, de semmi. Fűtés megy, látszik a cső nyakán. Olyan mintha az ágyúk nem indulnának... Nincs több ötletem. Keresgettem normális kapcs rajzot, de amit találtam, az messziről se hasonlít erre a tv-re. Ja, mégegy: ha áramtalanítom a tv-t akkor megjelenik a fehér csík középen, mintha arra az egy másodpercre lenne eltérítés, és ágyú is. Köszönöm!
Szia!
Tudod, hogy milyen mennyiségeket kell megmérned? Mert ha igen, akkor azt is tudod, hogy milyen tulajdonságokkal bíró műszer kell neked.
Szia!
Milyen feszültségeket mértél még meg? A katódokon mekkora feszültség van? A G2-screen-feszültség mekkora?
Hmm, hát igen. De csak majdnem. Egy hibás zener miatt tulfesz volt a szekunderen. Csere megvolt, a feszültség a hején.
De valami még van, standby ban a vezérlő IC ciripel egész halkan és sürün. Indítom a tv-t egy pillanatra indúl a táp aztán vissza standby-ba. Nemértem mi lehet......
Üdv!
Most mértem. G2 70V A katódokon, meg 175V körüli érték van. Egyenben A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2014
A nagy kondit kicserélted a szekunderben (4700 mF )
A G2 nagyon kicsi, a katód nagyon sok. A G2 potméter tekerésére hogyan változik az érték?
Cserélve, 400V/150uf, később 400V/220Uf-re, de nem volt változás.
Na, utána néztem, lett "kép" ,egy vízszintes csík középen. Elkó hiba eddig. A függő IC tápja meg van. Eddig jutottam ma, de mára rácsuktam a műhely ajtót. Mennyire tipikus a tda3653b IC elhalálozása? Vegyek másikat, mi módon deríthetem ki hogy rossz-e? Ha nem kap vezérlést, miként működik?
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2014
Az IC lábain is meg van a táp? Forrasztások jók? A 6-8 lábak közötti elkó jó? A meghajtás meglétét oszcilloszkóppal ellenőrizheted. Feszültségek.
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2014
csak nem birok magammal, minden meg van, egyedűl a 8as láb üres. Vagyis, nem mérek rajta semmit. Veszek egy IC-t aza 600forint nem vág földhöz
Szia!
Sajnos nemtudom, ezert is kertem segitseget. Stevepapa elmondta mi lehet a lehetseges problema, a sorkimeno tranzisztort ma kicserelem es meglatjuk. Remenykedem benne, hogy jo lesz! A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2014
No! Kész van. Ha valakit érdekel, a függő eltérítő IC, is rossz volt. Csere, újra kondizás, és megy. Köszönöm a segítséget! Bár nemigazán tudom, hogy mi történhetett, hogy elhalálozott az IC. Mert kondizás elött is indult a TV.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |