Fórum témák
» Több friss téma |
Szép napot mindenkinek.
Van egy adott magnetron ami tejesen ép és még működik is. Csak az a baja, hogy nagyon lassan melegíti a vizet, és azt is csak akkor ha max 1cm-re helyezem a magnetron elé. Mi lehet a baja? Ki gyengült volna a magnetron?
Mi lehet a hiba..áram alatt van a mikrohullámú sütő, de nem lehet elindítani...az érintőpanel nem érzékeli ...minden biztosíték ok. trafon külsőleg semmi nyom ...mi lehet a gond??
Üdv mindenkinek!
A segítségeteket szeretném kérni,ugyanis egyik ismerősöm mikrója elromlott,és elhozta hogy próbáljam meg megjavítani.Szemmel láthatóan átégett a csillámlap,a magnetron feje is elkékült.Próbáltam kimérni a magnetront,de őszintén,fogalmam nincs hogy mit mérjek rajta.Annyit tudok hogy van egy fűtése,ez pár tized ohm volt.A két fűtés kivezetés és a magnetron testje között megaohmos nagyságrendű volt az ellenállás (a 20Mohm-os műszer sem tudta mérni).Viszont a magnetron fémsapkája és a magnetron testje között totál rövidzár van.Ez normális dolog egyáltalán? A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2014
Üdvözlet!
A képen látható ventillátormotor tekercsével volt párhuzamosan kötve a kérdéses 100 nF, 250V, 3,6 MHz jelű kondi. Ez a motor fújja be a levegőt a mikró belsejébe, ami a sugárzásterelőt megforgatja. Nincs forgótányér. Szeretném kérdezni, hogy akkor csak ugyanilyet tegyek vissza?
Olyan kondenzátort tegyél bele, ami folyamatos 230 V-os üzemet bír (külön szokták rajta jelölni). Más nem érdekes, szerintem.
Köszönöm a gyors választ. Így egyszerűbb a beszerzés. Üdv: Róbert
Üdvözlök mindenkit. Segítségre lenne szükségem egy Samsung M 6245-ös mikróval kapcsolatban.
Ha elindítom megy rendesen de mikor a visszaszámlálás befejeződik nem áll meg csak amikor a mikró sípol, mi lehet a baj? Pár képet teszek fel.
Szia!
Én úgy látom, hogy teljesen jól működik a készülék.
Szia. Nem úgy kellene működnie, hogy amikor az időzítés letelik le kellene állnia a világításnak a magnetronak, tányérforgatásnak, ventilátornak majd sípszó, hogy megmelegedett amit beleraktunk?
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2014
Szia!
Ne aggódj jó a mikród, nekünk is Samsung van már 1000 éve és az is így működik. Lejár az időzítő: 3-2-1-0, a magnetron amikor az óra 0-ra vált kikapcsol (lehet hallani ahogy kattan a relé), de még tovább forog a tányér és megy a venti meg a világítás, amíg a négy sípszó elhangzik, majd ha elhangzott akkor leáll a forgatás, kikapcsol a világítás és a ventilátor. Jó az, ne félj ez így van kitalálva. A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2014
Szia. Rendben van. Köszönöm a segítséget.
Sziasztok!
Ma reggel a kedvenc sajtos melegszendvicsemet próbáltam elkészíteni AEG Electrolux Micromat_Combi típusú sütőnkben de sajna a grill része érdekes módon működik. Kb 1 perc alatt felfűt ami látszik a fűtőszálon majd kb 2 perc üzem után kikapcsol és csak újraindítás után hajlandó újra felfűteni de akkor is rövid időn belül lekapcsol... Ez gondolom nem normál működés, mi lehet a gond? Próbáltam szervizleírást keresni hozzá de nem találok. Köszönöm ha segítetek! A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2014
Sziasztok!
Keresnék egy "vezérlőpanel gurut", egy LG MC-3081NSR -hez. Semmi előjel nem volt: reggel se kép, se hang, nem jut el a fesz. csak kb. a panel feléig, onnan nincs többé... Köszönöm előre is! L
A helyesírás teljes hiánya miatt (nem az ékezetek, hanem a helyesírás általános szabályai) miatt a hozzászólás eltávolításra került.
Sziasztok. Van egy tokéletesen mukodo 12-13 éves mikrosutonk. Amikor megvettuk félévre rá elromlott, kicserélték egy újra. Bocsájt ki valamilyen rákkelto anyagot vagy valamilyet, hogy érdemesebb lenne újat venni?
Szia!
Akkor bocsájt ki rákkeltő anyagot, ha leégeted vele az ételt és az elkezd füstölni.
Szóval akkor nincs értelme cserélni? Vizet vízforralóval forraluk, csak egyszer-kétszer a kaját melegituk benne.
Az ajtó szigetelését ellenörizd le, hogy nem sérült. Egyébként használhatod nyugodtan.
Sziasztok!
Van egy Sencor márkájú digitális mikrónk és az a baj vele,hogy cirregő hangot ad. Csak úgy magától elkezdi használaton kívűl,de használatban is csinálja. Már szétszedtem,de nem tudtam megállapítani mi a baja. Tudtok tanácsot adni? Kösz!
Sziasztok!
Kaptam egy samsung ck99s mikrót a következő hibákkal: Bedugva a kijelzője sötét marad, de az alsó 2 gomb ( start, 30mp) megnyomására sípol, elindul, tekeri a tányért, csak nem melegít. a többi gombra nem reagál. biztosítékok jók. Ajtó kinyitásra világít. A trafó mellett van egy kissebb egy slv 105e megnevezésű ami elvileg 17v és 3v-os és a panelra megy. Lehet ez a hibás vagy máshol keressem a hibát. Köszönöm. roblaki
Sziasztok! Adott egy Orion MG208-as grillezős mikrohullámú sütő, amelyet ideadtak hogy "nézzem már meg ha lehet." Nos a helyzet a következő. Világít forog a tányér, megy az óra, az időzítés, csak éppen nem melegít. Az 5kV/0,8A biztosíték jó. Hogy lehet megbizonyosodni arról hogy a magnetron ment tönkre? Illetve hogyan tovább?
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2014
Sziasztok!
Sajnos nem tudok mikrosütőt javítani, de hátha jó tanáccsal szolgálhattok. Samsung M8135G mikróm van. Ha megy éppen, akkor 2 napja más a hangja; kicsit erősebben zúg. Viszont ezáltal nem jár az órája, de sajna nem is melegít. Minden hőfokozatot és minden módozatot kipróbáltam. Talán 10-ből 1x, ha elindul. A kérdésem a következő: ez egyszerűbb és olcsóbb javítást igényel, vagy készüljek fel komolyabb kiadásra esetleg új vásárlására? Nagyon jó kis gép, bár nem fiatal ( 19 éves ), de szinte mindent tud. Tudtok-e jó mikrószerelőt ajánlani? Köszönettel. Pinky
Sziasztok!
Van egy mikrónk aminek az a baja hogy nem melegít. Egyébként minden más funkciója jól működik. Én arra gondoltam hogy a benne lévő galanz m24fb 210a magnetron nevű alkatrész ment benne tönkre. Létezik hogy ez a baja? Segítséget előre is köszönöm.
Több oka lehet, hogy nem melegít.
Ajtó mikrokapcsoló, nincs fűtése a magnetronnak, Timer kapcsoló/vagy relé hiba a vezérlő panelon, nincs nagyfeszültség -ennek szintén több oka lehet, szóval sok minden okozhatja azt, hogy nem melegít. Ezek mind gyakori hibák. A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2014
Van benne grillező funkció amit a tetejébe épített melegítő csövek csinálnak.
Az is jól működik,a vissza számláló is jól működik. Elindul minden program is és végig is csinálja. Ezek alapján sem lehet szűkíteni a kört? Köszi A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2014
A nagyfeszultsegu biztositekot ellenorizted? A mellekelt kepen lathato, hogy kb. hogy nez ki. A magnetron kornyeken kell keresni.
Köszi szépen.
Megnézem.
A Samsung G2739N típusú mikrohullámú sütőt 2008- ban vásároltam,2010-ben SE hibakóddal
cserélték a márkaszervízben a Membrán panelt. A hiba a kezelő panel nem reagált semmire! 2012 -ben szintán SE hibakód, újból cseréltem a membránt ,tökéletesen működött! 2 év után megint ugyan az a probléma SE hibakód! A márkaszervízben nem tudnak típushibáról és javasolták,hogy vegyek új mikrót! Az lenne a kérdésem,hogy az összes membrán híbás vagy a maga a készülék teszi tönkre a membránt 2 évente? Érdemes még kicserélni a membránt ha a készülék maga kifogástalan?
Sziasztok.
Van egy ORION márkájú mikróm. Ma melegítés közben erős búgó hangot adott ki. A hang megszűnik, ha kinyitom az ajtót, vagyis bontom az ajtó érzékelő mikrokapcsolót. A magnetront kivettem belőle, nélküle is produkálja a búgó hangot. Illetve nem tudom hogyan kell működnie de a magnetron nagyon meleg lesz mialatt búg a gép. Mi lehet a gond? |
Bejelentkezés
Hirdetés |