Fórum témák
» Több friss téma |
Szuperek ezek a videók (és biztatást meríthetsz belőle, volt már olyan aki csinált hasonlót, Hi)
Már csak egy 1 fázisról 3 fázisra átalakítót és egy fordulatszámszabályzót kell csinálni (felöleljük az egész oldalt)
Szerintem valami ilyesmi lehetne: https://www.youtube.com/watch?v=qWh_w14rfVQ
Csigás brikettáló,200 kg-ot ad nádból,fűrészporból. 15 kw motor nem terhelődik.Saját gyártmány.
https://www.youtube.com/watch?v=GezPX98rp-8
Ügyes! Mennyire tartósak ezek a brikettek? Nem esnek szét könnyen?
Köszi ,a brikett nagyon tömör,1,3 kg /dm3,még a parazsát se könnyű szétverni,csak miután teljesen kihül. Ezt a tipusú brikettet nevezik pini kay-nak.
Hát ez szinte professzionális lett! Gondolom elég sok munkád fekszik benne! Mivel daráljátok hozzá a nádat és a fát?
Köszi a dícséretet.Ez a gép már a sokadik változat,sokat kell kísérletezni mire használható gépet kapunk ami többféle anyagra is alkalmas.Aki használja azt mondta sok gyári géptől fejlettebb.Ami ennél a változatnál sikeres lett az hogy nem blokkol be a gép még ha tévedésből nedvesebbet öntök is bele,de itt is be kell tartani a 8-10% nedveséget akkor működik jól.Darálót az üzemeltető készített jóformán házilag,képesek még 180 cm körbálát is ledarálni,többe került a darálójuk mint a gépem.Fát nem darálnak csak szójaszalmát,repceszalmát ,kukorica szárat.
Szia.
Szép munka! Mondjuk jó nagy teljesítményű motor van neki. Az lenne a kérdésem, hogy mekkora az áramszükséglete átlagos sűrűségű és nedvességű fűrészpor betárazása estén? Gondolom ez hol több, hol picit kevesebb (mármint az áramfelvétele), de úgy körülbelül? A másik kérdésem pedig, hogy hogyan sikerült kivitelezni a szűkítő előtt a zsilipet? Tehát hogy mekkorára méretezze a hengerformát. Netán nincs is ott semmi zsilip, csak simán egy kúpos szűkítőbe préseli a port a csiga majd a végén kipotty? Üdv.
A kijelző mit mér? A "szűkítő" saját fejlesztés? Be lehetne szerezni valahol? Esetleg lehetne tudni ennek a kivitelezéséről többet?
Szia !, Egy újabb gépnél az adagolót másképpen készítem,ezen még lehet javítani.Elment 11 kw motorral is de jobb ha van tartalék.Pl.tévedésből nedves anyagot öntöttem a tartályba és szétfeszítette az igen erős vezetővasakat,majdnem labdát nyomott (lent van a földön a darab),akkor az amper felment 40-re de normális esetben 20 vagy csak 15.Náddal mértük a fogyasztást 3 óra munka után átlagosan 11 kw jött ki óránként a fűtéssel együtt,összesen 33kwh fogyott és 600 kg brikett jött ki.
A csőrendszer az igen kényes alkatrész,itt nincs zsilip,csak bevezető és préscső,de sokan ezt egybe készítik .Ez a rész majdnem minden típusnál másképpen van megoldva,más geometria alkalmas fűrészporokra és más szalmafélékre,jobb ha több szerszámot használnak,mert még így is sokkal olcsóbb mint hasonló teljesítményű hidraulikus gép.
Az amper mérő az egyik kijelző,a másik az hőmérő és van hővezérlő programozó.A hővezérlés is és a szűkítőnek nevezett rész is saját fejlesztés,másutt még nem alkalmaztak hasonlót(vagy nem tudok róla).Több év után lett jó csak.
Elhiszem, hogy rengeteg munka fekszik benne, általában ez az egyik legkritikusabb darabja a brikettáló gépeknek. Eladásra esetleg nem gyártasz ilyet? A fűtése mivel van megoldva?
Értem. Tehát a szűkítő az a csiga elején tegyük fel 150mm a végén pedig mondjuk csak 80mm és ettől kész is van a forma. Érdekes de működik. Nekem tetszik.
Már néhány csigásat elkészítettem,és egy kétoldalra nyomó hudraulikusat is,de én ezután a csigás mellett állok ki.Úgy van hogy eltart egy darabig míg elkészül,kísérletezgetek vele,közben általában legyártom a számomra szükséges brikett mennyiséget.Így látható hogy mire képes és egy idő után jön rá vevő,még eddig mindet eladtam
Igen az a szűkítő nagyon lényeges,ekkorát,amit írtál esetleg vizes papírmassza esetén szűkülhet.Kínai gépeknél ez a fő hibájuk, hogy nem elég fejlett ez a rész,nálam nagyon összetett a geometriája ,de azért el lehet készíteni. A fűtés az 3 fázison megy mindegyik fázisra egy fűtőspirál,de ezt egy programozó vezérli.
Ezt a gépet én gyártottam.Van hozzá vágógép és egy csigás prés.Ha többet akarsz róla tudni kérd a telllszámot.A müködésröl készült filmet megprobálom feltölteni.Papa
Érdeklődni szeretnék, hogy ezt a gépet meg lehet-e tekinteni működés közben.
Itt az ígért film :
https://www.youtube.com/watch?v=k7FrZjTPBt0
Ezt a gépet én készítettem,itt a film róla :
https://www.youtube.com/watch?v=k7FrZjTPBt0
Hello volt Cstöltési?Üdv Kecelről!
A gáz helyett olcsóbb lenne tavalyi brikettel alátüzelni. Folyamatos prés volt régen? A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2015
Jómagam egy átalakított pergetőgépet akarok használni a pépesítésre így semmi nem kerül energiába mindössze a saját erőmet kell befektetni Prések közül a "Hegyes" féle jött be leginkább gyors hatékony. Remélem nyáron már minden eszköz rendelkezésre áll a helyi Peny biztosít majd alapanyagot jelezték, hogy olyan 400 kilónyi papírt szoktak elvitetni csak örülnek neki ha én elviszem
Sziasztok! Most tévedtem erre a fórumra. Már két éve csinálom a papír brikettet.Több gépet csináltam.A pépesítést betonkeverővel csinálom a préselést pedig karos préssel. Szerintem elég hatékony,ha érdekel valakit írjon és megosztom a tapasztalataim. A gépről van videó youtube-on papírbrikett prés néven 1:18 a videó hossza. BÚÉK mindenkinek.
Sziasztok én egy csigás brikettalóval küzdök. A problémám az hogy mikor elkezd dolgozni a gép, a présfejen át nyom pár centit és ott meg áll meg ragad. Képet töltenék fel de nem engedi mert túl nagyok. Válaszokat előre is köszönöm.
Ennyire meggyalázni a nyelvet...
Köszi lényegre törő volt a válaszod
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2016
Házi szerkesztésű gép, szalmához.
https://www.youtube.com/watch?v=rKkpsDvPzxU&list=PLmUsPx9RmtgOO...p;t=1s
Szerintem ettől egyszerűbb és összességében olcsóbb is egy olyan kazán beszerzése, amelyikbe egy egész, kisméretű bálát be lehet rakni. Persze ez is csak akkor, ha viszonylag olcsón rendelkezésre áll a szalma és nem is kell máshova.
A gép sem az igazi, ezt a készítő (?) el is mondja: "lehetne tömörebb", mármint a brikett.
Ez inkább csak darálónak jó, de annak se valami hatékony.
A keménység kérdése már megoldva a 3-as részben látható. A teljesítménye 25-30 kg/óra, a 4 Le-ős egyhengeres dízelből kb. 1 liter gázolajat vesz ki óránként.
Bálás kazán nem opció, nem központi fűtéshez kell. Ráadásul a kisbálával csak a gond van. Tárolás(elrágják az egerek a madzagot ), betakarításkor van a legtöbb munkám, időjárás érzékeny, míg a körbálát el lehet potyogatni. A körbála tárolása sem gond elfér az ég alatt, ez a gép érzéketlen a nedvességre. Most, hogy már látom az elv használható, tudok készíteni egy jóval nagyobbat 100 mm körüli pogácsa átmérő a cél. |
Bejelentkezés
Hirdetés |