Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   86 / 117
(#) granpa hozzászólása Aug 29, 2014 /

Kedves Kollégák!
Ha van valaki hozzáértő a köreinkben (vagy elérhető ismerős), aki ért a nyomtatókhoz, ahhoz szívesen elvinném a nyomtatóimat (Budapest, vagy környéke; Keszthely és környéke), mert tele van már a hócipőm velük. Az egyiket nem ismeri fel a PC-m (üzemből lett kivéve, korszerűbbre cserélés miatt/ez a Lexmark), a másikba beleszáradt a tinta ( Canon v. HP), az új HP-nek meg beszáradt a patronja, azt kéne tölthetővé tenni. Bármilyen segítséget szívesen veszek.
Köszönöm: Kálmán
(#) xxaba5 hozzászólása Aug 29, 2014 /

Sziasztok!
Van egy HP M1522N típusú nyomtatóm, ami a következő problémákat produkálja:
Bekapcsol, lehet vele nyomtatni, majd egy idő után magától kikapcsol, ha megpróbálom újra bekapcsolni akkor az "inicializálás" felirat előtt kijelzőn megjelenő második vagy negyedik nyílnál megfagy. Van olyan eset hogy már az első bekapcsoláskor sem indul el, de van h. 5x egymás után sikerül működésre bírni.
Utánakerestem a dolognak, és több helyen is azt írják, hogy a vezérlő panel forrasztási hibájából adódik a probléma, és hogy ez széria hiba ezeknél a nyomtatóknál. A megoldásként a sütőben való melegítést ajánlják, 8 percig 350 fokon.(kb. mint az XBOX-nál annó ) video link: http://youtu.be/YOZ28QamZvo
Nem igazán vagyok híve a az ilyen házi praktikáknak, de sajnos nincs rá más ötletem.
A kérdésem az lenne, hogy valaki találkozott már ilyen jellegű hibával, esetleg valaki megmerte ezt csinálni a panellal, esetleg szakszerűen BGA -zó géppel. (újragolyózás vagy csere)
Válaszokat előre is köszönöm!
(#) adapter válasza xxaba5 hozzászólására (») Aug 29, 2014 /

Azért szerintem várd meg a profibbak válaszát, mielőtt megsütöd.
Nekem a 350 fok soknak tűnik pláne 8 percig. (bár soha nem próbáltam az igaz....)
Olyan amerikais sütőnek tünt nekem, akkor meg 350F is lehet ami olyan 177C körül van ami hihetőbb értéknek látszik...
(#) Chipmunk1960 válasza xxaba5 hozzászólására (») Aug 29, 2014 /

Szia, Hát, ez elég komolytalannak látszik! De miért pont fejjel lefele??? Ha át is melegszik a BGA, még jobban elválik. A Sony Ps3-esokban is tipikus a BGA levállás, pont az ROHS-technika miatt. "Tersztyánszky László Ólommentes forrasztás
Az ötvözet „jelöltek”
Nincs olyan ólommentes ötvözet, amellyel egy az egyben ki tudnánk váltani az SnPb forraszt.
Az ólommentes forraszok tulajdonságai:
• Magasabb olvadáspont,
• Nagyobb felületi feszültség,
• Kisebb sűrűség,
Az átlag 180 fok C olvadáspont felmegy 217-250 fok közé.
350 fokon, 8 percig sütni, vagy lepotyognak az alkatrészek, vagy tönkremennek. A 170 fok pedig az ólmos forraszt sem olvasztja meg. Ezeknek a villanysütőknek, 230-250 fok a maximuma. Én nem javasolom kipróbálásra, ezt a megoldást.
(#) eyess válasza xxaba5 hozzászólására (») Aug 29, 2014 /

Miért egyből a BGA ra gyanakszol ? Attól , hogy széria hiba , vagy másnál is előfordult nem biztos , hogy nálad is az van.Én első körben a tápját ellenőrizném , akkor a vezérlő panelen az elemet , ha nem jó akkor cserélném. Csatlakozók érintkezését , smd alkatrészek helyes érintkezését , és jóságát , és sorolhatnám.Én a BGA chipet a végére hagynám a hibák közt.Ugyanis nem egy X box , hogy egy játék hevében túlmelegedjen , és a BGA elváljon.Ezen nyomtatók nem működnek több órás üzemórát .Max készenlétbe , de az nem egyenértékű a teljes üzemi állapottal.
(#) zsoltee0001 válasza xxaba5 hozzászólására (») Aug 30, 2014 /

Azért ilyen esetbe mérnék egy 5 voltot, mert ez lehet táp hiba is.
Üdv
(#) granpa hozzászólása Aug 30, 2014 /

Kedves Urak (és szép Leányok)!
Valaki segítsen az előző kérésemben, nagyon kellene. Bármilyen ötletet szívesen fogadok.
Köszönöm: Kálmán
Már csak pár napig leszek Pesten, legalább belekezdeni, aztán, ha legközelebb jövök, folytatható; illetve addig ráér javulni, ha valaki noszogatja.
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2014
(#) s51e hozzászólása Szept 1, 2014 /

Üdv!

HP Laserjet 4l, új tonert kapott ami utángyártott, és csíkoz, ezek ilyenek, vagy valami hiba van benne?
(#) gernerakos hozzászólása Szept 1, 2014 /

Üdv, lehet rossz helyre írok.
Van egy HP laserjet 5L nyomtatónk, de "megette" a papírt. Magyarul benne, valahol elakadt, és nem akarja kiadni. Hogy lehetne kiszedni?
(#) kaqkk válasza gernerakos hozzászólására (») Szept 1, 2014 /

Ha felnyitod kiveszed a tonert általában az aljában akad el a papír . Óvatosan ki tudod húzni .
(#) adapter válasza s51e hozzászólására (») Szept 1, 2014 /

Egy nyomat kép jó lenne, vizszintes, függőleges, vékony vagy vastag, ciklikus vagy csak egy van. Ilyesmik.....
(#) s51e válasza adapter hozzászólására (») Szept 1, 2014 /

Bővebben: Link

Link javítva.
Használd a link gombot!
-moderátor-
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2014
(#) kaqkk válasza adapter hozzászólására (») Szept 1, 2014 /

Én gyári tonert vettem , az is keresztben csikoz.... (és most pár napja három négy üres (csíkos) oldalt nyomtat csak azután nyomja ki a "megrendelt" nyomatot az öreg HP2100, evvel lehet valamit kezdeni ? Ja a csíkok folyamatosan vékonyodnak (az első kb 3-4mm a többi egyre keskenyebb)
(#) zsoltee0001 válasza s51e hozzászólására (») Szept 1, 2014 /

Én ott kezdeném a keresést, hogy mi az az ismétlődő, szabályos kereszt irányú csík.
Ha egy dob sérülés (és nagy valószínűséggel az), ami letesteli a töltőbiast és abba a sávba megszűnik a dob töltése.
Ha ez nem elhárítható akkor mindenképpen kuka, még mielőtt komolyabb munkaórákat beleölnél.
Üdv
(#) s51e válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Szept 1, 2014 /

Dob szemmel nézve jónak tűnik nem látni rajta karcokat vagy sérülést. Felnyitottam a hulladék tartályát ott sincs semmi.
(#) adapter válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 1, 2014 /

Az üres oldalakra ötletem sincs, (régi Canonoknál láttam memóriahibát de az nem ilyen hibát produkált, megaztán mitől lenne hirtelen...) ha véletlen megvan még a régi toner kazetta vissza tenném egy kicsit azzal mit csinál.
(Nem írtad de szerintem Te már próbáltad...)
(#) adapter válasza s51e hozzászólására (») Szept 1, 2014 /

Zsoltee0001 jól írja dob gyanús, mivel a csíkok szemre azonos távra vannak, kiszámolható mely henger átmérőjének fele meg, melyik a bűnös.
Másik kazetta van? Azzal mit csinál?
(#) adapter válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 1, 2014 /

Várjál csak, egyszer csinált hasonlót nekem is, igaz az vagy 10 lapot kidobált előtte, akkor a driver eltávolítás majd újra telepítés oldotta meg a gondot. Kicsi rá az esély, de viszonylag kevés időt vesz igénybe megnézni.....
(#) kaqkk válasza adapter hozzászólására (») Szept 2, 2014 /

Az előző utángyártott tonerral nem csikoz (az halvány) azért cseréltem. A driver újratelepítését meg próbálom
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2014
(#) zsoltee0001 válasza s51e hozzászólására (») Szept 2, 2014 /

2 centi átmérőjű a dob? (6,28cm az ismétlődés?) nem kell, hogy látszódjon egy csík a dobon, elég egy pici sérülés a szélén, ahol még dolgozik a töltő henger, már elég.
Üdv
(#) adapter válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 2, 2014 /

Tehát valószínű, hogy az újban lesz valami....
Ha eredeti toner kazetta, garancia is lehet rá.
Megéri megpróbálni.
Ha valamiért mégsem megy a gari, nyugodtan nézd meg jobban, ha a csíkok kontúrtalanok, lehet hogy a festékező henger akad/ ugrik, valami belül esetleg szorul valami fogja.
Az is lehet hogy csak ki kell venni és erősen vissza kattantani a helyére mindent. (A céges samsungunk az utolsó évben csak így dolgozott rendesen, ha nem durváskodtam vele egy kicsit akkor random dob/festékező hibákat produkált.)
Esetleg az érintkezőket tisztítsd fel kicsit.

Sajnos a gari ugrott a vaterán vettem a tonert 5000 ért .... (boltban 30 körül van) ez valami elfekvő készletből maradt meg,de ezt nem olyan egyszerű szétszedni ....
(#) kaqkk válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 2, 2014 /

Hát .. Rögtön az első nyomtatásnál kezdte a csíkozást ,így nem valószínű hogy "szöszmösz" van benne (én húztam ki a zárófóliát belőle )

Rágugliztam de hirtelen nem találtam hogy ez még töltőrácsos vagy töltő hengeres?
(Ezzel a típussal konkrétan nem volt ügyem, így nem ismerem...) Nem lehet, hogy hosszabb tárolásból adódóan megnyomódtt a töltőhenger? (Ha az van benne...)
Valaki hátha pontosan ismeri a cartridge belsejét......

Egy régi kiürült tonert szétszedtem nem láttam benne "rácsot" viszont van benne henger 2 db ...
(#) adapter hozzászólása Szept 2, 2014 /

Milyen távolságra vannak a csíkok? (egyáltalán azonos távok vannak?)

Ez jó kérdés ! Most három nyomtatásból három különböző variációt produkált . Az elsőnél 4 cm enként egy csík és minden második halványabb a következőn két csík egymástól 1 cm re és ez ismétlődik 3 cm szünetekkel ,a harmadiknál majdnem szabályosan 1,5cm enként egy csík és minden második vastagabb ....

Akkor ez alapján ami rögtön eszembe jut: vagy a dob testelése vagy a töltés kontaktos tehát a kazetta csatlakozó felületeit nézném meg.

Szét kell szednem ? Mit keressek ?

Szerintem nem igen tudod elkerülni a szétszedést. Így se nagyon jó, ha szétkapod óvatosan nemign lesz rosszabb. Ezen a videon az első két percben látod amire gondoltam. (HA ilyen a Te kazettád is...) Azt a két hengert nézném meg először. (Persze a videó többi része is érdekes lehet habár ez a kazetta töltést részletezi...)
Aztán ha már úgy is ott van, és ketté vetted nézz rá a festékező hengerre is.
Remélem találsz valamit belül.
Következő: »»   86 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem