Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   429 / 564
(#) giskard hozzászólása Szept 22, 2014 /

Mi baj van a frekvenciájával ? Az adatlapok pl. kapcsoló táphoz ajánlják. (1 Mhz-en hfe >10)
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2014
(#) erdgab hozzászólása Szept 22, 2014 /

Sziasztok!
Tubi
Idézet:
„Miért nem lehet a megadott kapcsolási rajzot és azon szereplő alkatrészeket követni? Legalább az első gépnél.”

Ez egy nagyon jó kérdés.

Ge Lee
Idézet:
„Aztán bebizonyosodott hogy jól tettem, mert a "leírt és kipróbált" dolgokkal elég sok gond volt, és van azóta is.”

De csak annak,ki nem követi a rajzot,elköt,kihagy ,felcserél,"indokolatlanul módosít",nem figyel eléggé,nem végzi el az ellenőrző méréseket,stb. Ez eddig még minden esetben bebizonyosodott amikor valamiért nem működött a gép és felszállt a füst.Nincs a rajzzal semmi gond,MAGUNKBAN keressük a hibát elsősorban.Én személy szerint örülök annak,hogy más utakon jártál sikerrel,még akkor is,ha nem egyezik a véleményünk.
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2014
(#) Tubi56 válasza erdgab hozzászólására (») Szept 22, 2014 /

Köszönöm!
(#) biji hozzászólása Szept 23, 2014 /

Látom sikerült egy lavinát elindítanom megint.Nem azt mondom, hogy az elkészült EI maggal szerelt Gate trafós gépekből ki kell venni a légrést, hanem aki most épít és van oszcilloszkópja az nézze meg a jelalakot légrés nélkül is. Tegnap járattam egy fél órát ,nem melegszenek a diódák sem, csak a 200 ohm-os ellenállások.
(#) Tubi56 válasza (») Szept 23, 2014 /

Kösz! Bocs!
(#) Tubi56 válasza biji hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Idézet:
„Az IRFD123 gate 100 Ω-os soros ellenállása hiányzott.

Nem e Te Nyák terved volt.”

Nem tudom! Tedd ide és megmondom!
(#) biji válasza Tubi56 hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Íme, ő volna az.Szerintem nem a Tiéd.
(#) Tubi56 válasza biji hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Hát ez nem az én tervem volt! Küldök egy párat nagyon szívesen, ha érdekel!
(#) zosza18 válasza Tubi56 hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Engem érdekel!
(#) Tubi56 válasza zosza18 hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Itt van egy pár!

KÖSZÖNÖM!

Nagyon szívesen!

Még egy ez most készült nem rég!

Milyen SL-el készült? Nem tudom megnézni.
(#) Tubi56 válasza zosza18 hozzászólására (») Szept 27, 2014 / 1

Csak akkor láthatod, ha megvan a Layout5 progid! Töltsd le
sprint 5.0.hu nem kell telepiteni csak nyisd meg

Megvan! Bocsánat, de elb...
Elnyomtam véletlenül és azért nem láttam. Most már minden oké, lehet tanulmányozni. Szép munka!
(#) Temela válasza biji hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

AMD hűtőbordára volt tervezve...
(#) biji válasza Temela hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Igen azért választottam ezt a tervet. Socket 939 bordára került nálam.
(#) biji válasza Tubi56 hozzászólására (») Szept 28, 2014 /

Köszi, elmentettem ezeket a terveket is!
(#) swich hozzászólása Szept 29, 2014 /

Sziasztok. Van 4db MUR1560g diódám ez megfelel az igbt panelra vagy vegyem mindenképpen a hfa diódákat, adatlap szerint ugynéztem megfelelne, vásárlás előtt állok és gondoltam megkérdezem.
(#) erdgab válasza swich hozzászólására (») Szept 29, 2014 /

Mehet a HFA diódák helyett,ez még gyorsabb is.
(#) swich válasza erdgab hozzászólására (») Szept 29, 2014 /

Köszönöm gyors válaszod, akkor ezek maradnak.
(#) Tubi56 hozzászólása Szept 30, 2014 1 / 1

Nem nagyon foglalkoztunk a kitöltéssel korábban! Abban maradtunk anno, hogy 50% alatt kell lennie! Így a gate meghajtó trafók kimenetén IGBT G-E láb mért kitöltés 48%-49% jónak volt mondható. Ez vonatkozott az E-E20magra. Két napon keresztül ezzel voltam elfoglalva, mert nem értettem (Hülye vagyok hozzá)hogy miért van ez. A gate trafót meghajtó FET G lábán mérek 43% kitöltést UC 6-os láb, viszont a trafó kimenetén (szekunder oldalon) IGBT G-E láb mérek 54% kitöltést ami sok. Ha levittem a frekvenciát akkor csökkent a kitöltés is na de 44KHz-ről 20KHz-re kellett csökkentenem a frekit, hogy 49% kitöltést kapjak. Ez meg megint nem jó.
Aztán gondoltam, ha az UC 6-os lábán 43%-ot mérek akkor a trafó kimenetén is annyinak kellene lenni. Már nem volt más ötletem tekertem egy E-I 25 magra egy másikat és azt mértem meg. A kitöltés 43% lett 44KHz-en. Vagyis az E-E 20 mag kicsi, telítésbe megy ezért növekszik a kitöltése is. Vagyis a korábban leírt 48%-49% is sok. Annyinak kell lennie amennyit az UC 6-os lábán mérünk. Ezt eddig nem mérte senki. Ha lehet módosítani kell a gate trafó méretét E-E 25-re vagy E-I 25-re! Még annyit, hogy az E-I 25 mag légréssel és a nélkül is jó ugyan olyan a szkóp ábrája. Viszont az E-E mag csak légrés nélkül jó.
Van 1-2 szkóp ábrám.
Csak gondoltam megosztom ezt én tudatlan.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2014
(#) Ge Lee válasza Tubi56 hozzászólására (») Okt 1, 2014 /

Nem ártana megmérni azokat a magokat keresztmetszetre, és akkor lehet hogy egyből kiderül hogy miért kell (vagy nem kell) légrés bele. Az E25-ből van legalább 4 féle, azoknak mindegyiknek más a keresztmetszete, amitől gondolom az EI is eltér... Aztán ha úgy van ahogy sejtem, akkor nem vezetjük félre magunkat, meg másokat sem.
(#) zbartalos válasza Tubi56 hozzászólására (») Okt 3, 2014 /

Szia. Én annak idején, mikor a macit építettem, akkor csatoltam szkóp képeket az irf540 gate-jéről és a 6-os lábról is azt hiszem és a meghajtó trafó szekunderéről valamint a primerjéről is. Nekem egyforma volt a két oldal kitöltés szempontjából. Nekem EE25, anyaga 3F3 és a középső rész 7mmx7mm volt.
(#) Tubi56 válasza zbartalos hozzászólására (») Okt 3, 2014 /

Amit most építek az egy másik kapcsolás és itt tünt fel, hogy a kitöltés mennyire változott E-E20-as magnál. A macinál ez nem volt zavaró, mert 50% alatt maradt a kitöltés és azóta is működnek azok a gépek. Az E-E25 mag jó.
(#) bistvan196700 hozzászólása Okt 20, 2014 /

Sziasztok! A Ge Lee féle teljes hidas inverterhez jó lehet-e ez az áramváltós elrendezés?
(#) GPeti1977 válasza bistvan196700 hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

Esetleg ha jó helyre rajzoltad volna be az áramváltót, nézd meg jobban a rajzomat amit feltettem ide, ja és még egyszer: ide nem jó a sárga vas csak a rendes ferrit.
Úgy kell hogy vagy a primerrel sorba teszed vagy a H híd mindkét szára átmenjen az áramváltón, természetesen ellenkező irányba az egyik hogy mindkét irányba legyen a gerjesztés.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2014
(#) bistvan196700 válasza GPeti1977 hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

Köszi a válaszod, megkeresem a rajzodat.
(#) bistvan196700 válasza bistvan196700 hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

Az ellenállások értékei, illetve melyik az áramszabályzó potméter, valamint az áramváltó menetszámáról tudnál valamit írni.

aramvalto.jpg

Következő: »»   429 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem