Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Mi baj van a frekvenciájával ? Az adatlapok pl. kapcsoló táphoz ajánlják. (1 Mhz-en hfe >10)
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2014
Sziasztok!
Tubi Idézet: „Miért nem lehet a megadott kapcsolási rajzot és azon szereplő alkatrészeket követni? Legalább az első gépnél.” Ez egy nagyon jó kérdés. Ge Lee Idézet: „Aztán bebizonyosodott hogy jól tettem, mert a "leírt és kipróbált" dolgokkal elég sok gond volt, és van azóta is.” De csak annak,ki nem követi a rajzot,elköt,kihagy ,felcserél,"indokolatlanul módosít",nem figyel eléggé,nem végzi el az ellenőrző méréseket,stb. Ez eddig még minden esetben bebizonyosodott amikor valamiért nem működött a gép és felszállt a füst.Nincs a rajzzal semmi gond,MAGUNKBAN keressük a hibát elsősorban.Én személy szerint örülök annak,hogy más utakon jártál sikerrel,még akkor is,ha nem egyezik a véleményünk. A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2014
Látom sikerült egy lavinát elindítanom megint.Nem azt mondom, hogy az elkészült EI maggal szerelt Gate trafós gépekből ki kell venni a légrést, hanem aki most épít és van oszcilloszkópja az nézze meg a jelalakot légrés nélkül is. Tegnap járattam egy fél órát ,nem melegszenek a diódák sem, csak a 200 ohm-os ellenállások.
Idézet: „Az IRFD123 gate 100 Ω-os soros ellenállása hiányzott. Nem e Te Nyák terved volt.” Nem tudom! Tedd ide és megmondom!
Íme, ő volna az.Szerintem nem a Tiéd.
Hát ez nem az én tervem volt! Küldök egy párat nagyon szívesen, ha érdekel!
Itt van egy pár!
Még egy ez most készült nem rég!
Milyen SL-el készült? Nem tudom megnézni.
Csak akkor láthatod, ha megvan a Layout5 progid! Töltsd le
sprint 5.0.hu nem kell telepiteni csak nyisd meg
Megvan! Bocsánat, de elb...
Elnyomtam véletlenül és azért nem láttam. Most már minden oké, lehet tanulmányozni. Szép munka!
Igen azért választottam ezt a tervet. Socket 939 bordára került nálam.
Köszi, elmentettem ezeket a terveket is!
Sziasztok. Van 4db MUR1560g diódám ez megfelel az igbt panelra vagy vegyem mindenképpen a hfa diódákat, adatlap szerint ugynéztem megfelelne, vásárlás előtt állok és gondoltam megkérdezem.
Mehet a HFA diódák helyett,ez még gyorsabb is.
Köszönöm gyors válaszod, akkor ezek maradnak.
Nem nagyon foglalkoztunk a kitöltéssel korábban! Abban maradtunk anno, hogy 50% alatt kell lennie! Így a gate meghajtó trafók kimenetén IGBT G-E láb mért kitöltés 48%-49% jónak volt mondható. Ez vonatkozott az E-E20magra. Két napon keresztül ezzel voltam elfoglalva, mert nem értettem (Hülye vagyok hozzá)hogy miért van ez. A gate trafót meghajtó FET G lábán mérek 43% kitöltést UC 6-os láb, viszont a trafó kimenetén (szekunder oldalon) IGBT G-E láb mérek 54% kitöltést ami sok. Ha levittem a frekvenciát akkor csökkent a kitöltés is na de 44KHz-ről 20KHz-re kellett csökkentenem a frekit, hogy 49% kitöltést kapjak. Ez meg megint nem jó.
Aztán gondoltam, ha az UC 6-os lábán 43%-ot mérek akkor a trafó kimenetén is annyinak kellene lenni. Már nem volt más ötletem tekertem egy E-I 25 magra egy másikat és azt mértem meg. A kitöltés 43% lett 44KHz-en. Vagyis az E-E 20 mag kicsi, telítésbe megy ezért növekszik a kitöltése is. Vagyis a korábban leírt 48%-49% is sok. Annyinak kell lennie amennyit az UC 6-os lábán mérünk. Ezt eddig nem mérte senki. Ha lehet módosítani kell a gate trafó méretét E-E 25-re vagy E-I 25-re! Még annyit, hogy az E-I 25 mag légréssel és a nélkül is jó ugyan olyan a szkóp ábrája. Viszont az E-E mag csak légrés nélkül jó. Van 1-2 szkóp ábrám. Csak gondoltam megosztom ezt én tudatlan. A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2014
Nem ártana megmérni azokat a magokat keresztmetszetre, és akkor lehet hogy egyből kiderül hogy miért kell (vagy nem kell) légrés bele. Az E25-ből van legalább 4 féle, azoknak mindegyiknek más a keresztmetszete, amitől gondolom az EI is eltér... Aztán ha úgy van ahogy sejtem, akkor nem vezetjük félre magunkat, meg másokat sem.
Szia. Én annak idején, mikor a macit építettem, akkor csatoltam szkóp képeket az irf540 gate-jéről és a 6-os lábról is azt hiszem és a meghajtó trafó szekunderéről valamint a primerjéről is. Nekem egyforma volt a két oldal kitöltés szempontjából. Nekem EE25, anyaga 3F3 és a középső rész 7mmx7mm volt.
Amit most építek az egy másik kapcsolás és itt tünt fel, hogy a kitöltés mennyire változott E-E20-as magnál. A macinál ez nem volt zavaró, mert 50% alatt maradt a kitöltés és azóta is működnek azok a gépek. Az E-E25 mag jó.
Sziasztok! A Ge Lee féle teljes hidas inverterhez jó lehet-e ez az áramváltós elrendezés?
Esetleg ha jó helyre rajzoltad volna be az áramváltót, nézd meg jobban a rajzomat amit feltettem ide, ja és még egyszer: ide nem jó a sárga vas csak a rendes ferrit.
Úgy kell hogy vagy a primerrel sorba teszed vagy a H híd mindkét szára átmenjen az áramváltón, természetesen ellenkező irányba az egyik hogy mindkét irányba legyen a gerjesztés. A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2014
Köszi a válaszod, megkeresem a rajzodat.
Az ellenállások értékei, illetve melyik az áramszabályzó potméter, valamint az áramváltó menetszámáról tudnál valamit írni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |