Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kompresszor építés (levegő)
Lapozás: OK   43 / 182
(#) Noo válasza Qb Sorted hozzászólására (») Aug 30, 2014 /

Szia! Gondolom az 80 akart lenni. Amúgy autónkét változik.
Nyomaték
(#) Chipmunk1960 válasza Noo hozzászólására (») Aug 30, 2014 /

Ez így van! Köszi a táblázatot, lementettem mert nem volt meg így egyben. Érdekes a Galaxi, Alhambra, és a Sharan 170-es értéke. Mind egy koncepció. [off]
(#) Qb Sorted hozzászólása Aug 31, 2014 /

igen!bocsi!
(#) Ketfeszeres válasza witi hozzászólására (») Szept 1, 2014 /

Dugattyúgyűrű keresgélés közben kiderítettem, hogy egy MTZ 50-es kompresszor lehet a gépem.
(#) Chipmunk1960 válasza Ketfeszeres hozzászólására (») Szept 1, 2014 /

Nagykállóban, vagy Nyíregyházán találsz rengeteg orosz alkatrészt.
(#) subway válasza Ketfeszeres hozzászólására (») Szept 12, 2014 /

Szeva!
Maga a sűrítő egység számomra ismerős, annó vettem egyet, aztán kiderült hogy elég kopott, és most már annyira, hogy 4,5nél feljebb nem dolgozik. Elvittem pesten egy helyre, ahol közölték, hogy fúrással együtt kb25-30 körül áll meg a gyűrűzés. Szóval kérdés, hogy neked mennyire kopott a henger. Viszont nekem az egyik csavar nivo-s bár aki korábban használta átalakított pár dolgot rajta. Ja és nem is tudom melyik régi magyar traktorba szúrja ki mindig ez a feltöltő elsőnek a szemem. Itt nálunk a mezőgazdi suliban van pár belőle.. Ha jól rendbe van tartva, szépen dolgozik, de a házra vigyázz, öntvény...
(#) predat000r hozzászólása Szept 17, 2014 /

Sziasztok!

Egy kompresszort szeretnék venni a közeljövőben (Link alul, parkside pko 270 a1) 30.000-ért adják 3 év garanciával. Magyarul nem sok véleményt találtam róla, de angolul van pár és ők meg vannak elégedve vele. Csak hobbi célra kellene, apróbb festésekhez, lakkozáshoz kerékfújáshoz stb.
Azt írták és ez a tapasztalatom is, hogy a LIDL garancia érvényesítés zökkenőmentes. Tehát ha van is gond vele, akár még árat is vissza lehet szerezni. (és lássuk be, mivel Einhell készíti ez megeshet...)

HVLP festékszóró pisztolyt is be akarok majd szerezni,illetve egy + puffertartályt hozzákötve (80-100L-est +az eredeti 24L) remélhetőleg már elegendő lenne, hogy ne járjon állandóan a kompresszor. A HVLP ugye kis nyomású pisztoly, tehát 2-3 BAR körül elég, a masina 8at tud. Hatékony légszállítás 113L/perc.

A kérdés az lenne, hogy erre simán köthető egy külső tartály? Olvasgattam itt és az a terv, hogy minél rövidebb és vastagabb csővel rákötöm.
Autógáz tartályra gondoltam, hogy biztonságos legyen. Azt nem tudom ezen hány lik van, be kell-e hegeszteni stb?
Jó-e ha a kivezető csonkra kötöm mert az eredeti tartályát nem akarom megbontani. Az is lényeges lenne, hogy valami gyorscsatlakozóval könnyen leszedhető legyen a nagy tartály, amikor nincs rá szükség.

Bármilyen észrevételt szívesen fogadok. Jó lenne egy olyan rendszert összehozni ami számomra megfelelő.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Ez egy használt darab, de a lényeg látszik.
(#) Chipmunk1960 válasza predat000r hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Szia, Ez jó ötlet így, én is így használtam. viszont a 2. tartály alján is legyen kondenzvíz- leeresztő. Én picit nyitva is hagytam autó-festésnél, hogy kifújja rögtön, ami a falán lecsurgott. Jó lenne egy 2. szűrőpoharat, nyomásszabályozót utána is rakni. Kínából pár €-ért már kapni.
Üdv: Mike
(#) Noo válasza predat000r hozzászólására (») Szept 18, 2014 /

Szia!
Ha HVLP-ben gondolkozol, akkor mielőtt megveszed a kompresszort nézd meg milyen a konkrét szórópisztoly. Az igaz, hogy alacsony nyomás kell neki, de a nevéből adódóan viszont nagy légszállítás. Szóval ha beleválasztasz egy olyan pisztolyba aminek 250L kell akkor kevés lesz a kompresszor.
(#) Ati1008 hozzászólása Szept 18, 2014 /

Sziasztok! Sokat olvastam már a fórumból, amiknek hasznát is vettem.
Az én szituációmban van egy kompresszor amit nemrég vettem (A képen látható állapottól már jobban néz ki). Viszont úgy döntöttem, hogy tuningolom egy kicsit. Vettem is egy 2 hengeres csepel kompresszort hozzá. Még nem építetttem hozzá, viszont ha tekerem egy plusz helyen is szuszog. (Képen jelölt helyen) Én úgy érzem, hogy a dugattyúkra illetve a levegőtermelésre nincs hatással. remélem jól gondolom.
(#) predat000r válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Szept 18, 2014 /

Na ennek örülök, köszi a megerősítést! A tartályt illetően nem tudnál valamit mondani? Kell-e valamit majd csinálnom vele, vagy simán ráköthető valami csatlakozóval. Milyen csövet érdemes venni és kb mennyibe kerül? Még soha nem vettem ilyen dolgokat, nem is tudom közelemben van-e valami ezzel foglalkozó bolt.
(#) predat000r válasza Noo hozzászólására (») Szept 18, 2014 /

Köszi, akkor ennek is utánajárok. A légszállítás dolgon nem javít egy kicsit ha van egy 100L-es puffertartály? Tudom, hogy ha több kell a pisztolynak, mint amit a kompresszor tud akkor gáz van, de ezt az időt egy puffertartály jó pár percig kitolja nem? Kisebb, szakaszosabb festésekhez, lakkozásokhoz úgy gondoltam ez elegendő lenne. De ez csak találgatás :S
(#) Noo válasza predat000r hozzászólására (») Szept 18, 2014 /

Mindenképp segíteni fog a nagyobb tartály, de a pisztolytól függ, hogy mennyi idő alatt használja el a levegőt. Aztán ugyanúgy fel kell tölteni.
(#) Chipmunk1960 válasza predat000r hozzászólására (») Szept 19, 2014 /

Szerintem a legegyszerűbb, és mobilisabb egy flexi csővel összekötni. Ha fix helyen akarod használni, /garázs,műhely/ akkor lehet fűtéshez használatos rézcsővel, amivel könnyű dolgozni, vagy fémbetétes műanyag vízcső. Ha autógáz tartályt használsz, azon lesz pár csatlakozási pont, amiből egyet, mint már írtam, alsó kondenzvíz leeresztőnek lenne célszerű használni, a kimenetet a tetején célszerű kialakítani a pont e miatt. Ha simán levegős szerzámhoz kellene, int puffer, akkor egy egyszerő T csatlakozóval megoldható lenne, de akkor megszünne a másodlagos vízpára-lecsapó szerepe. Én ilyet vettem, most 6€ akciósan, Clarke- ben 23€. Ahogy 'Noo' kollega is írja, előbb a pisztolyt nézd ki, melyik lenne a Te céljaidnak legmegfelelőbb, utánna tudsz légszállítást számolni. A mostani Lidl ujságban van "Parkside" HVLP pisztoly 12€-ért.
(#) Chipmunk1960 válasza Ati1008 hozzászólására (») Szept 19, 2014 / 1

Szia, a repedésnek, főleg öntöttvasban annyi hátránya van, hogy a feszítő erők / remegés hatására növekedhet.... ott valószínű, hogy már nincs az aktiv henger térben. Ha a középső csvart kitekered, akkor meg kell szünnie a szuszogésnak, ha az olajteret éri csak el. A repedés 2 végét célszerű 2 pici / 0,5-1mm/ lyukat fúrni, így 'nem reped tovább', a repedésre jutó erőket megszünteti. Persze legjobb lenne behegeszteni, amit öntöttvas lévén nem könnyű, még az igendrága öntöttvas pálcával sem. Én a legjobb eredményt a "FOX" rozsdamentes 1,5-es pálcával értem el DC-vel.
(#) Ati1008 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Szept 19, 2014 /

Köszönöm a segítséget. Lehet szétszedem és védőgázassal behegesztem a repedést alulról. De előtte kipróbálom, ha nem befolyásolja a működést nem bántom. Egy ilyen csepel komp. kb. mennyi levegőt termel percenként?
(#) Chipmunk1960 válasza Ati1008 hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

Van egy direkt Csepel autókkal foglakozó oldal, ott keresgélhetsz, hátha találsz valami adatot. ha tudod a cm3-t akkor ki tudod egyszerűen számolni, a fordulatszám ismeretében. Ha nyitva a nyomócső, de ha kompresszál, teljesen más a helyzet, ezért szokták a beszívott levegő mennyiségét megadni.
(#) laacika hozzászólása Szept 21, 2014 /

Tudna nekem segiteni valaki kompresszor témában?
Eddig 220v-ról ment a kompresszoromon a 3 fázisú motorom de mostmár jó lenne összehozni hogy a frekiváltóm azt is tudja hajtani,mert bizony a rajta lévő 2,2kw-os motor teljesitménye kb a fele,és kellene az a plusz teljesitmény.Nyomáskapcsolóval kellene összehozni,ezzel lenne pár kérdésem,de ezt már inkább mail-en keresztül vagy itt.
Én úgy látom hogy csak egy megoldása van a dolognak,220v be a kompresszoron lévő nyomáskapcsolóba majd az onnan kijövő kapcsolgatott áram be a freki váltóba,nem tudom mennyire szeretik ezek a freki váltók az igy kapcsolgatást!!
(#) yulo5310 válasza laacika hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Nem szeretik! Fogsz egy 3 fázisú mágneskapcsolót,és a behúzó tekercset kapcsolja a nyomáskapcsoló!
(#) predat000r válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Szept 22, 2014 /

Pont olyat vettem hozzá. Átlagban 130L/perc a levegőfelhasználás. Ez csak kicsivel több mint a kompresszoré. Kipróbáltam és a 24L-es tartályt is csak 1-2 perc alatt fogyasztja el. Ha meglesz a 100L, akkor elegendő lesz kisebb munkákhoz.

A tartályhoz veszek kondenzvíz leeresztőt. Állítva akarom kialakítani, a tetején egy gyorscsatlakozóval, amire a festékszóró pisztoly csöve megy.
Írtad, hogy egy második szűrőpohár is kellene. Itt vízleválasztóra gondolsz?
A vízleválasztó és olajleválasztó között van egyáltalán különbség, vagy egy és ugyanaz a két dolog? Egy csomó webáruházban kerestem, de olajleválasztót csavarkompresszorokhoz találok csak.

Azt is olvastam, hogy megéri azonnal lecserélni a benne lévő olajat. SAE 15W40 vagy egyenértékű kell bele a papírja szerint. Az ugyanilyen számú autó motorolaj is jó bele vagy lehet más különbség a viszkozitáson kívül?
(#) witi válasza predat000r hozzászólására (») Szept 22, 2014 /

Hali!
Levegő előkészítőként keresd, az olajleválasztó valóban más tészta.Sajnos a köznyelvben így terjedt el, és aki nem "szaki" az könnyen félreérti... nem bántásból mondtam-írtam...
(#) erbe válasza yulo5310 hozzászólására (») Szept 22, 2014 /

A frekiváltók ezt a megoldást sem szeretik. Van egy bemenetük, ami kapcsolható, onnantól elvégzik maguk a ki-be kapcsolást lágyindítással, teljesítménykorlátozással, ...
(#) predat000r válasza witi hozzászólására (») Szept 22, 2014 /

Á így már okés. Köszi a felvilágosítást.
Nem bántottál meg. Ebben a témában amatőr vagyok, pont emiatt kérek segítséget.
(#) yulo5310 válasza erbe hozzászólására (») Szept 22, 2014 /

Ez is igaz,csak nem mindegyiken van,főleg a maszekoltaknál!
(#) Chipmunk1960 válasza predat000r hozzászólására (») Szept 23, 2014 /

Az tökéletes akkor, mert úgysem festesz folyamatosan, csak meg kell állni közben, a kompi pedig termel addig. Jó a sima motorolaj, a motorban jóval nagyobb terhelésnek van kitéve, de én 10w félszintetikusat ajánlanék. Igen + vizespohárra, de már látom megtárgyaltátok. Sok olajat nem nyomhat be, főleg ha új, azt a kevés pára pedig keveredik a vízzel, és a pohár, vagy a tartály megfogja. Ezek után már olyan tiszta, száraz levegőd lesz, amuvel nyugodtan festhetsz autót, minőségben is. Főleg, ha egy jó pisztolyt is veszel hozzá. Én a készletben lévő pisztollyal festettem, igaz öreg autót, de viszonylag jó lett. Persze ha kissebb a nyomás, kevésbé ködöl, az nagyon jó, mert a legzavaróbb a leszálló festékszemcsék voltak. Nem véletlen, hogy sokkal könnyebb kabinban, ahol van megfelelelő szellőzés, porszűrés, stb...
(#) zsoltee0001 hozzászólása Okt 1, 2014 /

Sziasztok
Megelégeltem a levegőspray-k vásárolgatását és ennek kiváltására keresnék alternatívát.
elvárás: könnyű, egy kézbe tudjam hurcolászni, 220v nem gond.
Néztem tegnap 28k-ért worzone márkájú kis kompresszort, az már közel járna a jóhoz, de igazából nekem nem is kell a légtartály, meg 7-8 bar nyomás se, 2-3 bar nyomással már lehet fúvatni nyomtatókat (nekem arra kell).
Itt hon van kompresszorom, de azt nem tudom kivinni az ügyfelekhez, eddig levegősprai + porszívó, de az azért nem pálya, hogy 3 pisszentés és oda van egy 1000 forintos levegőspré.
Esetleg van valakinek ötlete a problémámra, miből lehetne kiindulni?
Üdv
(#) zolika60 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 1, 2014 /

A helyedben egy levegő spray dobozára szerelnék egy szelepet, amin keresztül az otthoni kompresszorral feltudod tölteni. Esetleg még jobb ilyen célra egy régi alumínium szódás palack, vagy kisméretű gáztartály.
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2014
(#) zsoltee0001 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 1, 2014 /

Röhögni fogsz, de már kipróbáltam, kb 0,5 pisszentés volt. Egyébként a levegősprékbe nem levegő van, mert akkor 23 ezer bar nyomás kellene, hanem valami könnyen sűríthető cseppfolyós állagú gáz.
Igen, mondjuk ez a másik amiért nem szeretem, kifúvom, ott egyből a ledermed a hirtelen nyomásváltozás miatt, aztán meg vizes marad a felület és összeszedi a port.
Egyébként lenne egy 8 literes tartályom, amit még hurcolásznék is, de az is kb 3 pisszentés sé már üres is, meg úgy is elfelejteném feltöltögetni.
Nekem egy fúrógép méretű valami kéne, nem érdekel ha xar a hatésfoka, ha 1000 watt kell a működéséhez, csak rugassa a levegőt.
Üdv
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2014
(#) yulo5310 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 1, 2014 /

Hali! Nekem egy 230 as orosz mini porszívóból lett csinálva. Akkora az egész mint egy sörösüveg,visít mint a vett malac,de nagyon jó fúj!
(#) Chipmunk1960 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 1, 2014 /

Az nem úgy működik. Abban valami csepfolyós gáz van, mint az airsoft fegyverekhez, de ott is mindíg variálnak, mint hűtőgépeknél az Ózon-réteg miatt. Már az R134A-t sem fogadják el az új autók klímájában, valami újfajta van, de az meg robbanásveszélyes, így olvastam. Direkt megmértem, mikor légnemővé válik 8 bárt ad le.
Következő: »»   43 / 182
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem