Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Gépkocsik kapcsolási rajzai
Sziasztok!
2001. évj seat cordoba magic-hoz keresek kapcsolási rajzot. Aki tud kérem segítsen. Köszönöm
Szia!
Én tulajdonképpen 2001. évj 1.6 seat cordoba magic-hez keresek kapcsolási rajzot ill. szerelési útmutatót. Ez szerintem hasonló lehet a vw polo vagy golféhoz. Leglábbis azt hiszem. Ha van 2001-es golf ill. polo-hoz anyagod azt megköszönném ha átküldenéd e-mailen. botos.lajos@korosladany.hu Köszönöm
szia endrusz!
láttam amit feltettél seat rajzot. nincs esetleg 2001. évj. cordobához hasonló anyagod? a hibakod olvasó csatlakozója és környéke érdekelne. köszönöm
Szia! Nem tudom igy hirtelen,majd utána nézek. Ha van valami ,küldöm a mail-re.
Üdv!
Ha tudna nekem valaki G Astra (2005. dec.) klímához (Delphi) vagy a középkonzolhoz és környékéhez komplett rajzot küldeni azt nagyon megköszönném. A konzol nyomógombjai (keringetés, klíma, hátsó szélvédőfűtés) "mesébe illőek", tehát hol mennek hol nem, most már hónapok óta egyáltalán nem. Egy éve szintén volt ez gond, akkor kibontva a középkonzolból a nyákot, mindent átforrasztva fél évig jó volt, de most újra se kép se hang. A mostani melegebb idők beálltával a szélvédőfűtés néha bekapcsol (mert hát most van rá szükség ), viszont kikapcsolni már nem lehet csak a gyújtás elvételével. Autodata-ban erről sajnos semmilyen értékelhető infó nincs, rajz sincs. A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2014
Szia! .... pedig van benne Delphi klímás rajz is, ablakfűtéssel együtt. Mondj egy motorkódot, vagy köbcentit ehhez a típushoz és majd megnézem hogyan tudom felrakni a rajzot, hogy az használható is legyen.
A motorkód Z14XEP. Átnéztem de az enyémben nincsenek részletes rajzok semmiről. Gondolom valami tápfesz vagy test hiba lehet, mert egyik gomb sem működik. Legalább arról találnék valami infót hogy a 8 tüskés csatlakozón (olyan mint az alaplapi USB csati) milyen feszeknek kellene lenni, és ha nincs ott tápfesz akkor miért nincs.
A nyákot újra kibontottam, mindent ismét átforrasztottam de tuti hogy nem azon van a gond. Nincs is rajta más mint a nyomógombok (ezeket kimértem jók), a LED-ek az előtét ellenállásaikkal és egy relé. A relé indítja a ventillátort 1-es fokozatban ha bekapcsolt a klíma, de ez is jó mert ha teszek rá 12V-ot kívülről akkor meghúz. Tehát olyan mintha már a komplett nyák sem kapna tápfeszt, csak jó lenne tudni hogy a csatlakozó melyik tüskéin kellene hogy ott legyen, és hogy honnét jön, tehát hova megy a kábelkorbács másik vége.
Szia! A motorkódból ítélve az AC az nem gondolnám, hogy eltérő lenne a Z14XE- hez képest, csak a motorvezérlő (de az szerintem nagyon jó felállás, mert Motronik). Ha Neked is megvan a progi akkor abból onnan nézd ki az adatokat és a "P"-s verzióból a mérési pontokat. Persze jóformán semmi nem áll rendelkezésre amit használni lehetne, mert csak a kuplung és nyomáskapcsoló ellenőrzése válik elérhetővé. Az "S 292" elnevezésű kapcsoló terminál (kontroll panel) ami szóba jöhet mint meghibásodási és végrehajtási hibaforrás ebben a felállásban. Talán csak csatlakozási, kontaktus probléma okozza a hibát, de szerintem mindenképpen valami csatlakozási hiányosság a hol megy, hol nem szindrómára utal. Ha mégsem volna rajz erről a részről, majd szólsz.
Azért szóltam mert nem találtam róla semmit. A nyákon biztos hogy minden jó, mindent újra átforrasztottam még a tüskesort is. A motort beindítottam, bekapcsoltam a klímát és közben mozgattam a csatlakozót és a kábelt de se kép se hang, egyik gomb sem reagált a háromból. Gyakorlatilag szeptember óta egyáltalán nem megy semmi, tehát most nem a hol megy hol nem felállás van. Olyan mintha már a kábelből is hiányozna a delej, ezért lenne jó tudni hogy mi van a másik végén.
Tavaly is ugyanezt csinálta, de akkor amikor kijött a meleg és állt a kocsi néhány órát a tűző napon, akkor megjavult. Gondoltam hogy beregelek az opel fórumra de szerintem rajz nélkül ott is csak az ötletelés menne, pedig jó lenne megúszni egy vaskos szerviz számlát. Hozzáteszem a szervizben is csak a vállukat rángatták, meg mondták hogy hagyjam ott a kocsit egy két napra. Szívesen kölcsönadnám a tervezőjének meg a gyártójának ezeket a ....kupacokat, hogy legyenek szívesek és közlekedjenek vele néhány hónapig, csak hogy lássák hogy mit is hoztak össze...
A gáznyomás az rendben van? A nyomáskapcsoló ezt le is ellenőrzi? Ezek volnának az alapvető dolgok ami nélkül fel sem áll a rendszer. A meleg az magyarázatot adna a gáznyomás hiányára vagy annak ellenőrzési kontrolljára. Azt meg tudod nézni a csatlakozóknál, hogy hol kell mérni az értékeket ..... ha Neked is megvan a progid.
A klíma gáznyomásának semmi köze sincs se a hátsó szélvédőhöz, se a fűtőmotor belső-külső keringésszabályozó lapátjának állásához. Ezeknek mindig menni kellene, 40 fokban is ugyanúgy mint mínusz tízben, sőt elvileg a klímának is.
Amikor megy a klíma a melegben akkor normálisan megy, hűt ahogy kell. Ha annak gázproblémája van akkor el sem indul, külső hőmérséklettől függetlenül. Látom nem nagyon érdemes, de leírom harmadszor is: nem a klíma rossz, az egész középkonzol nem működik! Egyedül a fűtőmotor megy, de az egy másik csatlakozóról kap delejt.
Amit küldtem, attól többre így nem telik tőlem. Majd kidobod ha nem kell.
Sziasztok! 2.5-ös 91-es ford transit kapcsolási rajzot keresek, vagy legalább, ha valaki meg tudná mondani, hogy hol találom a tolató lámpa kapcsolóját az is nagy segítség lenne. Köszi!
Szia! A sebességváltó házba van betekerve a kapcsoló,egy kétvezetékes csatlakozó megy rá. Van szervizkönyv,ha esetleg kell,elküldhetem mammutmailban. üdv pali
A sebességváltón keresd. Nem hiszem hogy túl sok elektromos vezeték megy rá így könnyen rátalálsz. Így néz ki.
Szia Pali! Sajnos nincs aknám, ezért kitekertem a kormányt és alátuszkoltam a kocsi alá magam, de nem láttam sehol a kapcsolót, meg tudnád mondani, hogy kb hol keressem? A szervízkönyvet pedig köszi, nagyon nagy hasznát venném, mert elég viharvert az "igás lovunk"
Szia! Köszi, Palinak már leírtam, hogy eddig sajna még nem találtam azt a fránya kapcsolót sehol.
Szia! A felső rajzon az egyessel jelölt a kapcsoló.
No erre varrj gombot. Hétfő délután újra szétkaptam a konzolt, nyák ki, teljes átforrasztás, tisztítás, majd vissza. Összedugom, elindítom a motort, közben mozgatom a csatlakozót is de se kép se hang. Mondom jó, ott vagyunk ahol eddig, nem működik a középkonzol.
Ma reggel garázs kinyit, műszerfal hőmérőjén 7 fok. Kocsi indít, és láss csodát mindhárom gomb működik, van keringésszabályozó, klíma és szélvédőfűtés is. Na ilyenkor mi van!? Tudom, Opel. Nekem ez belőle az első, meg az utolsó is...
Köszönöm mindenkinek a segítséget a transittal kapcsolatban! Jó pap is holtig tanul, én máshol kerestem a kapcsolót, azért nem találtam.
Sziasztok!
Sürgősen szükségem lenne egy 2005-s Ford Focus 1,6 TDCI kapcsolási rajzra, olyanra amin látszik a motorhűtő ventilátor bekötése! Folyamatosan megy. Kösz!
Klíma van az autóban? Ha van, akkor az a rossz hírem, hogy egy elektronika kapcsolja, ami a motorvezérlőtől kapja a jelet. Klíma nélküli modellben csak egy relé van, ami kapcsolja. Ebben az esetben a motortéri biztosítéktáblán lévő 12-es relé kapcsolja, az F15-ös számú biztosítékon keresztül.
Klímás a kocsi (manuális). Annyi történt, hogy ütköztem egy őzikével. Nem volt nagy, a jobb elejét kapta el a kocsinak, a lökhárítón lett két kisebb repedés (az őz megúszta) és azóta állandóan megy a ventilátor. Elvittem autovillamossági szerelőhöz, de kapcsolási rajz nélkül nem ment semmire vele.
Sziasztok!
Hozzám került egy eláztatott ajtóműködtető (?) elektronika, valaki már feltúrta és 1 db 8 lábú IC hiányzik belőle.. Egy kapcsolási rajz esetleg kisegítene.. A panelen lévő számok: LP120/10, HELLA, 9/96, 18... A dobozon pedig: Mercedes-Benz 1688000148 és állítólag Volkswagenben volt. Köszi... A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2014
Csak nem gondolod, hogy a VW merci paneleket használ? Egy fotó a panelről tán segíthet. Rajzot nem igen fogsz találni hozzá.
Nem hát.. az előbb derült ki, hogy Mercié..
Sziasztok!
Tudna nekem valaki 2000-es évjáratú Ford Focushoz (Mk1 2.016v benzines man.klímás) egy kapcsolási rajzot küldeni amin látszik a hűtőventillátor bekötése? Köszönöm szépen!
Hali! Tudna valaki segíteni hogy honnan tudnám letölteni én is a Ford Orion 1.8 D 1989 javítási kézikönyvet? A segítséget előre és nagyon köszönöm!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |