Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   177 / 281
(#) whit33r válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 25, 2014 1 /

Nem tudtam vele mit csinálni, volt hogy elő sem tudtam idézni a hibát, minden pozícióba működött, rá pár órára már csak akkor ha jobbra döntöttem a csatit. Szóval fogtam és levettem.

L65TaJw.png

(#) zoli0078 hozzászólása Okt 29, 2014 /

Sziasztok,

Szeretnék életre kelteni egy Laptopot (emachine E525 ha jól néztem ez egy Acer gyártású). Töltőre dugva világít a töltésjelző led és pár óra alatt fel is töltődik az akku. A bekapcsoló gomb megnyomásakor a venti felpörög a optikai meghajtó ellenőrzi van-e lemez benne majd leáll a venti és kikapcsol a gép. A kijelzőn nem jelenik meg semmi. Próbaképpen a újrapasztáztam a procihűtőt nem tudom, hogy ennek a hatása-e de most ha bekapcsolom időnként szintén felpörgeti a ventit majd leállítja és újra felpörgeti majd ismét kikapcsol a gép. A kijelzőn ekkor se jelenik meg semmi.
Probáltam vinyó, RAM, Wifi modul és billentyűzet nélkül is valamint lehúzott kijelzővel is de a helyzet nem változott.
Mi lehet a probléma mit érdemes még megnézni?

Segítségeteket előre is köszi.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2014
(#) Pacso válasza zoli0078 hozzászólására (») Okt 29, 2014 /

Szia! hasonló jellegű problémám már volt nekem is és a tápegységet kellett nagyobbra (A) cserélnem és megoldódott ! Próbáld meg ! Egyéb tippem nincs
További szép-napot kívánok !
(#) Chipmunk1960 válasza zoli0078 hozzászólására (») Okt 29, 2014 /

Szia, A feltöltött akkupack-ról is ezt csinálja? A Bios-ba be tudsz lépni?
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2014
(#) somebody12 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Okt 29, 2014 /

Biztos nem lép be a biosba mivel azt irja hogy kikapcsol. Kepet meg nem ad.
Áruld már el hogy lépne be a bios ba?
Annál a gépnél valami zárlat van vagy valamelyik hid szorakozik
(#) zoli0078 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Okt 29, 2014 /

Szia,

Valóban nem tudok belépni a bios-ba mire adna képet már kikapcsol.

Üdv
(#) zoli0078 válasza somebody12 hozzászólására (») Okt 29, 2014 /

Érdemes megnézni szétszedett állapotban, hogy nem melegszik-e valami (valamelyik híd vagy a proci) érezhetően?

Üdv
(#) somebody12 válasza zoli0078 hozzászólására (») Okt 29, 2014 /

Valamerre el kene indulni.
(#) csontom hozzászólása Okt 29, 2014 /

Sziasztok! Egy Acer Aspire 3000 laptoppal lenne egy olyan problémám, hogy ha bármilyen HDD-t rakok bele, nem hajlandó felismerni. A BIOS nemrég lett frissítve legújabb. Érdekesség, hogyha van benne HDD, akkor sokat gondolkodik az ACER logónál. Érdekesség, hogy a Windows XP telepítő felismeri a HDD,t de azt írja, hogy nem tudja elérni a lemezt. TÖBB HDD-vel is csinálja. Nem a HDD a rossz. Csatlakozókat kipucoltam, biost reseteltem (kivettem a kis elemet, vissza be) de nem segített. Valami ötlet?
(#) whit33r válasza csontom hozzászólására (») Okt 29, 2014 /

A BIOS sem látja, vagy csak a telepítő?
Ha csak a telepítő nem, akkor a BIOS-ba az AHCI mod-ot rakd át IDE-be.
(#) arion hozzászólása Okt 29, 2014 /

Üdv mindenkinek.
Ismét segítséget kérnék. Adott egy Samsung R700 laptop. Alaplap típusa Samsung Geneva_EXT.

A hibajelenség az, hogy a laptop bekapcsol, a kijelző háttérvilágítása megy, de semmi egyéb. Amit lehetett eltávolítottam a laptopból, csak proci és memória van benne. Külső monitoron sincs semmi.
A tulaj elmondása alapján először csak ritkán csinálta ezt majd egyre sűrűbben. Ha a Samsung logó megjelenik akkor viszont hibátlanul működik akármeddig. Ha kikapcsolják akkor viszont vagy ad képet vagy nem, újrainditás után. Van esetleg ötlete valakinek, merre keresgéljem a hibát?
(#) arion válasza csontom hozzászólására (») Okt 29, 2014 /

Rossz az ICH4M chip az alaplapodon, az okozza ezt a fajta hibát.
(#) csontom válasza whit33r hozzászólására (») Okt 29, 2014 /

A BIOS az néha látja, néha nem. A telepítő mindig látja, de azt írja, hogy a telepítő nem éri el a lemezt.
(#) csontom válasza arion hozzászólására (») Okt 29, 2014 /

Nem ICH4M a chip. Ez AMD-s gép.

Akkor az annak megfelelő hídchip.

És csak ez okozhatja? Egy ilyen chipben mi romolhat el? Látom a chipet, ez egy SIS chip.

Jó kérdéseid vannak, ki tudja h mi romlik el benne, de lényeges? Megjavítani a chip belsejét nem lehet csak az egészet kicserélni. Mivel ez a chip felel a HDD és egyéb perifériák kezeléséért kb 95% hogy ez a rossz. A hibajelenség tipikus, de majd mások kijavítanak ha nem így lenne.

Rendben, mindenesetre köszi a választ. Ha valakinek eszébe jut valami megoldás, akkor az írjon, köszi
(#) somebody12 válasza csontom hozzászólására (») Okt 30, 2014 /

Meg lett irva a hiba nem tudom még milyen megoldásra számitasz
. Hibás aljatrészt ki kell cserélni, vagy ha tudod megjavitani
(#) tomipap válasza arion hozzászólására (») Okt 30, 2014 /

Nem is tudtam, hogy R700-bol van AMD-s. Ez nekem derult egbol villamcsapas volt De az, hogy a Geneva lapbol van AMD is meg Intel-es is az meg teljesen megzavart.
Tudja valaki melyik alaplap ez pontosan?

Geneva Merom-al volt. Geneva 2 EXT Merym-el. De annak a PCB-nek van meg egy kodja a Geneva-n kivul.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2014
(#) arion válasza tomipap hozzászólására (») Okt 30, 2014 /

Szia.

Dehogy AMD-s... csak az egyik hozzászólónak írt válaszom kevert meg téged. Ez INtel Merom processzoros gép. A gép pontos neve: Samsung NP-R700 AS04DE

Samsung Geneva_EXT.
Code: BA41-00862A

Van ötleted a fenti hibára? Memóriákat kicseréltem tuti működőre, mindkét foglalatot ellenőriztem, és totál lecsupaszítottam a lapot. Inditásnál bekapcsol de semmi BIOS csipogás, Samsung logó be sem jön nekem, csak a kijelző háttérvilágitása megy. Az LCD-t is lecseréltem hátha azzal van baj de a hiba ugyanaz. D-SUB-on és HDMI-n sincs semmi jel.
(#) arion válasza arion hozzászólására (») Okt 30, 2014 /

Most gondolt egyet az alaplap és beindult. A kép hibátlan tehát nem VGA hibája van. Akárhányszor újraindítom most tökéletesen bekapcsol. Nem értem mi okozhatja....
(#) Chipmunk1960 válasza somebody12 hozzászólására (») Okt 30, 2014 /

Csak azt nem tudom, hogy miért vagy ilyen ingerült? Ha dühöngeni akarsz, menj a kocsmába.
(#) Pacso hozzászólása Okt 30, 2014 /

Sziasztok! Került hozzám egy Compaq Presario laptop, már nem egészen fiatal (van benne kb 2.5 GB HDD, 68 MB ram ) csak kíváncsiságból felraknám rá a win. 98. at de sajnos nem tudok belépni, mert kódot kér a BIOS ban is ! Valami tipp hogy hogyan oldjam meg ?
(#) Chipmunk1960 válasza arion hozzászólására (») Okt 30, 2014 /

Próbáld a tápokat ellenőrízni, vagy valami kontakthibát, esetleg hibás kondi/kat keresni.
(#) zoli0078 válasza somebody12 hozzászólására (») Okt 30, 2014 /

Szia,

Tegnap szétszedtem a laptopot de nem találtam benne semmi melegedő alkatrészt a proci hűtője még langyos se volt. Ahogyan keresgéltem a melegedő alkatrészeket az első képen látható Intel chip megnyomása után kicsit változott a helyzet, tehát nem csak felpörög a venti és leáll hanem 2-3-szor több ideig megy és változóan hol tartja a venti a fordulatszámot időnként meg változik a fordulatszám. Ahogy néztem mintha valami háttérvilágítás is volna. Egyéb dologra nem reagál.
Érdemes még több időt ráfordítani vagy megnézni valamit?
(#) Chipmunk1960 válasza zoli0078 hozzászólására (») Okt 30, 2014 /

Szia, Akkor az valószínű ROHS, és elengedett/megrepedt a BGA forrasztása. Nem tudom, hogy Érdemes-e "reballoztatni"/ BGA-t cserélni, vagy, egyáltalán mennyibe kerül otthon.
(#) arion válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Okt 30, 2014 /

Kicseréltem a processzort és a memóriákat egy másik gépben lévővel és azóta a gép hibátlanul működik, most fut a telepítő. A kivett procit memóriát a másik gépbe téve hibátlanul működik. Rejtély.
(#) zolika60 válasza arion hozzászólására (») Okt 30, 2014 /

Nem rejtély kontakthiba.
(#) somebody12 válasza zoli0078 hozzászólására (») Okt 30, 2014 /

tudnál küldeni egy éles képet csak az usb portokról?
Következő: »»   177 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem