Fórum témák
» Több friss téma |
Én is erre gondolok de vajon hol? Mert a memóriákat többszörösen ki be rakosgattam, a procit is kiszedtem visszaraktam, másik procit beletettem kivettem, ( nem azt amivel most működik) majd a véglegest beletettem, 2x nem volt kép csak háttérvilágítás, 3. inditásra minden tökéletesen ment és azóta is működik.
Gondolom a processzor foglalatban. De a fene sem tudja igazándiból.
Az öröm eddig tartott, ismét előjött ugyanaz a hiba sajnos. Ismét csak a háttérvilágítás megy.Megpróbáltam a foglalat zárját ide oda mozgatva megszüntetni a kontakthibát de nem a foglalatban van hanem valahol máshol. A VGA hibát kizárom mivel amikor ment a gép hibátlan képet adott, olyan mint ha nem tudna BOOT-olni.
Nem zárnám ki a vga környéki hibát, de viszont a cpu foglalat kontakthibát teljes egészében kizárom.
Ha csa le nem eset a készülék. Bga illetve vga hiba nagyon nagyon furcsa hibákat tud elő idézni. Ebben az esetben nem a klasszikus vga hiba van. A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2014
Kínomban centiről centire ujraforrasztottam a lap mindkét oldalát forró levegővel a 3 nagy BGA kivételével. A lap a művelet után elsőre indult, és azóta is hibátlan. remélem tartós lesz a beavatkozás...majd kiderül.
Nem lett az... amig csak ki be kapcsolgattam minden rendben volt. Összeraktam elkezdtem telepiteni a windowst, majd a telepités végénél fekete képernyő és a hibajelenség visszatért.
Sziasztok! Van egy Lenovo Y510P laptopom és elfüstölt a PQ58 felirat melletti 4423 BA3F2G alkatrész.
Közvetlen emellett a PQ57 szintén ugyan ez a FET(?). A hibajelenség konkrétan úgy nézett ki hogy kikapcsolgatott. Mindenképp akkuról szeretett volna menni de az már lemerült, kikapcsolva hajlandó volt tölteni de mikor megéreztem a szagot azonnal áramtalanítottam, szétkaptam és a leírt probléma fogadott. Esetleg tudtok segíteni hogy honnan szerezhetek ilyen alkatrészt? Pont ezt nem találom. Mással vajon pótolható? A buta kérdés: ha nem szerezhető be és nem pótolható, átrakom az ép alkatrészt az égett helyére akkor elképzelhető hogy menni fog töltőről? Előre is köszönöm!
A 4423 utáni karaktereknek nem kell stimmelniük?
Akkut elviszem akksiboltba hogy nézzék meg. Köszi!
Szerintem azok a gyártó, és gyártósor kódjai, de mint írtam, az én rajzom nem pont ezé. Ha esetleg elküldenéd a Te rajzodat, akkor jobban át tudnám nézni. Egy hasonlónál, nekem a G-S zárlat vitte magával a töltésvezérlő IC-t is, de az egy Dell-ben volt. Az akksiban is van egy komoly panel, legalább 2 fettel, meg vez ic/k/-vel hőfok és áramfigyelés, stb.
Sajnos nincs rajzom a géphez.
Szia.
Hogyan tudnám behatárolni a hiba helyét? 3 nagy chip van a lapon, az északi, déli híd valamint egy Nvidia G86-770-A2. Azért nem a VGA hibájára gyanakodtam mert klasszikus VGA hiba esetén a háttérvilágítás nem is működik. Itt viszont a háttérvilágítás bekapcsol, de fényesebben mint amikor a gép jól indul. Amikor a gép jól indul akkor a samsung logo megjelenik és indul a BOOT. Most viszont semmi más nem történik csak a háttérvilágítás kapcsol be. F2-re reagál, csipog a gép. Ha normálisan indul akkor viszont tökéletesen megy is akár órákig. Így esetleg valami ötlet?
Ha G86-770-A2 van egy lapon akkor az biztos, hogy hibas. Melegitsd fel a magjat 200 fok korulre levegovel es tartsd 10-20mp-ig ezen a homersekleten. Aztan ha indul utana es stabilan megy a gep akkor tudjuk, hogy GPU kinyiffant es csere szukseges. A melegitestol nem javul meg vagyis csak idoszakosan de azzal jol azonosithato a hiba. Ha a chip jo akkor meg ha nem eszeveszettul melegitetted akkor semmit nem dgradalodik a 200 fokra valo hevitestol.
Küldtem a mailedre.
Mielott valaki felreerti inkabb helyesbitek. Ha G86-7xx-Ax chip van egy lapon az mar akkor hibas volt amikor raraktak Igy gondoltam. Ez persze nem zarja ki, hogy mas hiba is keletkezett a lapon. Azt viszont nem leht egyertelmuen kimondani, hogy minden halott G86 szerias chip ugyan azt a jelenseget produkalja hiba eseten. Ezert en ha ezt achipet latom meg a lapon akkor szinte mindig azzal kezdek, hogy megbizonyosodok rola, hogy a chip halott e.
Ha jól értelmezlek akkor a hibás chip is lehet tökéletesen működőképes, de egyszer gondol egyet és nem indul el? Aztán amikor olyanja van akkor elindul és akár órákig is tökéletesen megy.... majd menet közben egyszer csak megáll a gép és következő indításra megint csak háttérvilágítás van? A samsungban egy 17"-os HD kijelző van és full felbontáson filmeket néztem rajta.... ha a chip hibás, nem kellene valami tünetet produkálnia? vagy rosszul gondolom?
Bocs hogy ennyire kételkedek, de a sonyban is ugyanez a chip van, annál csíkos volt a kép és akkor is ugyanezt mondtad hogy chiphiba. A ramokat átforrasztottam és az azóta is hibátlanul működik. A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2014
Sziasztok!
Adott egy Asus F50SF tipusú notebook. Az a gondja, hogy ha bekapcsolom, kb 2 másodpercre rá kikapcsol magától. Akksival-nélküle, áramról is. Két napja csinálja, akkor használat közben egyszercsak kikapcsolt és azóta csinálja ezt. Az első kikapcsolás után még bekapcsolt, de nem kék halál hanem sima halványkék háttérre merevedett ki a kép és utána kikapcsolt. Szeretném megjavítani, ha valakinek volt már hasonló tapasztalata ossza meg velem kérem Köszönöm előre is! Üdv!
Idézet: „Szeretném megjavítani, ha valakinek volt már hasonló tapasztalata ossza meg velem kérem” Kérdésből itêlve még nem csináltál ilyet. Ne kisérldtez vele vidd szakértőhöz. Ez csak jó tanács A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2014
Sziasztok!
Van egy HP 6910p laptopom, az akksival, (vagy laptoppal) van egy olyan gondom, hogy a Win 7 érzékelése szerint kb 45perc -1 órát bír az aksi. Ha lemegy 0 százalékra, akkor viszont ha visszakapcsolom még legalább 40 percet megy, de a töltés jelző 0-at mutat. Mi lehet a gond?
A Windows már csak ilyen. Oda se neki.
Örülj neki! Van egy SM-busz amin az akksi-állapotot közli a pack a géppel, valószínű, hogy ezt /sem/ oldották meg tökéletesen. A gép nem jól értelmezi az állapotot, s a cellák kimélése miatt lekapcsolja az akku-packot, majd újra megy...
Egy tanulságos eset a hétről.
Hozzám került 2db Acer Aspire 5920G, mindkettő hibásan. Mindkettőben MXMII videokártya van foglalatban. Nvidia chipkészlet. 1. egyáltalán nem adott képet de bekapcsolt. 512Mb RAM G84-600-A2 GPU. Átforrasztottam a teljes kártyát forró levegővel, a RAM-ok és a GPU kivételével. A laptop tökéletesen működik! 2. 256Mb RAM, G86-770-A2 GPU. Adott képet de kb 6db-ot a képernyőn, azt is összetörve csíkozva. Miután letakaritottam a GPU felületéről a tökéletes vezetőképességű fémtartalmú hővezető pasztát, majd a GPU alól is kimostam benzinnel a "gondosan" alákent ugyanilyen pasztát már csak összetört képet adott de egyet legalább. Átforrasztottam forró levegővel a nem hűtött oldalon lévő 4db RAM-ot és a gép hibátlanul működik. Folyasztószert természetesen használtam. Ezt azért osztottam meg veletek, mert nem minden esetben a sokat szidott G8x GPU a felelős a hibákért. A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2014
üdv.Van egy Acer Travelmate 5620-as laptopom.A gond,hogy nincs kijelzője,és szerettem volna crt monitorra ki kötni,de nincs kép.s-video-n ki kötöttem tv-re,azon meg be jött a kép win7,op rendszer van rajta.Minden működik,de a vga kimenet nem ad képet.Viszont nincs beep hang se,és nem látok a panelon semmi sérülést.Arra gondoltam,hogy le tiltották a bios-ban a monitort,de nem tudom cmos-ozni se.Szoval mit lehetne kezdeni ezzel?A választ előre is köszönöm.
De bizony GPU hiba volt.... amit a skoszor targyalt modszerrel 2 perc alatt te is felfedezhettel volna. Hidd el, 3 honap mulva (vagy annyi sem) a gep ismet hibas lesz. A G86 szeria nem sokat szidott hanem az nVidia altal is kozlemenyben kiadott hibas GPU gyartastechnologiaval keszult szeria. Nem kotekedni akarok, az a GPU rossz es nem a ram ujraforrasztastol indult be hanem azert mert a mag a ho hatasara "eletre kelt" es par hetig ismet mukodni fog. Pont emiatt terjedtek el a jutyubon a bugyuta videok arrol, hogy a sutobe rakva megjavul a lap....
Szia,
Nem sok időm volt foglalkozni a géppel ezért most küldöm a képeket az USB aljzatokról. Ahogy a képen is látszik az egyiknek a belső része hiányzik, ezt én is furcsálltam de ez van.
Szia, Az U28/6, nem látom rendesen, szerintem a FET, ami az USB.k -nek adja feszt.
Ok, köszi a válaszokat!
Értelek Tomi, de pont ezt mondtam hogy direkt nem a GPU-t melegítettem....az egyik lapon csak a RAM-okat, (sony) a másikon ami kártya kizárólag a RAM-okat, a harmadikon, szintén kártya, kizárólag a panelt, a GPU-t és a RAM-okat gondosan kikerülve. Infrás szondával mértem a maghőt, nem volt több mint 40 fok. Ennél még az üzemi hőmérséklete is magasabb.....
Szia,
Mármint arra gondolsz, hogy az esetleg hibás lehet és amikor indul akkor akkor leállítja? Üdv
Bocsánat, hogy beleszólok de tapasztalatból mondhatom, Tominak teljesen igaza van. Amikor a memóriákat forrasztottad, kapott annyi hőt amitől beindult. Nem kell sok neki, van mikor attól feltámad egy mag, ha kitartóan indítgatják a gépet. Egy kis hőtágulás kell neki, hogy a szétvált rétegek újra érintkezzenek. Ezért is van, hogy pár hónap alatt újra lerohadnak. Nálam a rekordot egy g84-600 tartja 8 hónappal, utána kapott meleget megint, ezzel már csak egy hónapot ment el. De ez tényleg extrém eset, általában pár hónapot mennek terhelésfüggően.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |