Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kamerás megfigyelőrendszer

Témaindító: zozz12, idő: Okt 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   14 / 72
(#) tacsika86 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 9, 2014 /

Analóg kamerából milyika a jó márka?Analógból van 32 csatornás DVR
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2014
(#) menyus hozzászólása Nov 11, 2014 /

Sziasztok!

IP kamerák, illetve DVR ek távoli elérésében tudnátok segíteni? Nem csináltam még ilyet sosem, most próbálkozom vele egyelőre nem sok sikerrel. A gondom az hogy adva van egy ZAVIO F312A típusú kamera ami kb 10 éves konstrukció, de ezt találtam itthon amivel kísérletezni tudok... Az említett kamera egy TP-LINK routerre csatlakozik. A kamerán és a routeren is be van állítva a MAC cim szerinti fix IP használata a kamerának. A kamerából a DHCP kikapcsolva. A routeren a megfelelő portok (80, 443) forwaldova van a külvilág felé, de az istennek se érem el kívülről se mobiltelefonról se gépről a kamerát, csak a belső hálózatból. Mivel a kamerában és a routerben is van UpNp azt is kipróbáltam azzal se megy. DNS szolgáltatóként a NO-IP t használom, a router jelent is neki szépen, legalábbis a DDNS státusza "Succed!"

Amit eddig sikerült kiderítenem az az, hogy T-Mobile netről nem is fog működni az elérés mert alhálózati IP ket használnak, a publikus IP nem látszik kívülről ennél a szolgáltatónál. Igy egy Telenor USB sticket használok a routerhez de ezzel se megy sehogy sem. A mobilos megjelenítéshez Androidos készüléket használok, az "IPcam Viewer" app al. Ennél ha a 443 as portot adom meg akkor azt írja az alkalmazás alertje hogy "a kamerakép letöltése sikertelen". Azaz eléri a kamerát az autentikáción is átmegy a dolog de valamiért nem képes letölteni a live képet. Nincs ötletem... Van aki tudna segíteni ebben? Köszi
(#) Pixi válasza menyus hozzászólására (») Nov 11, 2014 /

Hali,
Egyik mobilnettel sem fog menni! Én is nemrég küzdöttem ilyennel. Vagy ADSL, koax vagy lan jöhet szóba. Vagy valamilyen úton fix IP kell. De minimum olyan net kell ahol van elérhető de változó IP mint az ADSL-nél. De ezeket egy ingyenes DDNS kiszolgálóval és a routerrel követhetővé lehet tenni, így egy webcím megadásával elérhető lesz a router-en át a DVR.
Hamarosan én is csinálok ilyet de nekem ADLS netem van.
(#) menyus válasza Pixi hozzászólására (») Nov 11, 2014 /

Én láttam ilyen rendszert mobilnettel és működőképes! De csak Telenorral működik, T-Mobillal sehogyan sem mert mint írtam alhálózati IP t osztanak ki nem a publikusat és egyébként is NAT olt a hálózat ami nem engedi át ezt az adatforgalmat, Vodafonnál pedig valami spéci APN ent kell beírni a kapcsolathoz hogy működjön. Barátomnál is van egy noname DVR, a s***ébe van dugva egy Telenor os USB modem és megy! A DVR webszervere DDNS kompatibilis, igy kapja a fix IP t. A dinamikus IP t kezelném le a NO-IP vel (ugyanaz mint a DynDns csak ez egyelőre teljesen free, a DynDns nél még a két hetes "free" is minimum 1USD ért (1 - 20 USD "adományként" fizetendő de kötelező jelleggel..) működik...no komment akkor mitől free..? ) Nálam is úgy működik (ne) a kamera meghívása pl hogy http://noip.ddns.net:443 (ez most csak egy example host, hiába klikkelsz rá...) azaz egy domaint hívok meg nem IP t, és a NO-IP szervere "tudja" Telenor DHCP je által kiosztott publikus IP t, majd leküldi nekem fix IP vel a kamerához. Ez biztosítja az állandó elérést. De nem megy...

Egyébként most próbálgatom az otthoni ADSL netemről és úgy se működik, nem találja a kiszolgálót...nem vágom mi lehet a baj. De szétb...sz az ideg hogy egy ilyen *** megszivat! Szóval továbbra is help please ha valakinek van ötlete...

Egyébként a dinamikus IP vel is kéne mennie mindaddig mig az IP cimet a DHCP nem osztja újra. Ez pl esetünkben 2 éve ugyanaz az otthoni kábel netünk (Net + telefon + TV) esetében. Legfeljebb ha változik az IP cim beírom neki az újat manual, de ettől működnie kéne...
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2015
(#) menyus válasza tacsika86 hozzászólására (») Nov 11, 2014 /

Analóg kamerából melyik a jó márka... Hmmm. Érdemes olyan kamerát választani aminek van hazai forgalmazója + szervíz hálózata. Egyébként szinte egy kaptafa az összes, max más chipset el. Inkább a kamera paraméterei szerint és az igények szerint válassz kamerát. Pl hány TVL (600 - 800 tól már jó... ) felbontás, D/N szoftveres és / vagy hardveres, érzékenysége éjszakai és nappali üzemmódban, WDR kell e vagy nem, van vagy nincs? És van még egy rakás opció ami lehet bennük ami pl kameránként OSD menüből állítható...kérdés kell e vagy sem? stb stb... Pl a LILIN aránylag kifizethető és elég jó, ha ugyanezt megveszed Samsungban vagy Geovision ban a paramétereket figyelembe véve akkor kb egy 3X os szorzó a LILIN hez képest. Szóval ár érték arányt és mindig a felhasználás igényét figyelembe véve kell kamerát választani ...szerintem.
(#) Pixi válasza menyus hozzászólására (») Nov 11, 2014 /

Én próbáltam mobilnettel se sajnos sehogy sem ment, pedig telenor netem van. Az jó ha maga a DVR kezeli a stikket, így kicsit más a helyzet, mert nem kell forwardolni a routerben, hanem közvetlen megy fel a netre. Na majd ha nekem is meg lesz a DVR akkor tudok vele próbálkozni.
(#) menyus hozzászólása Nov 12, 2014 /

Lehet ennek az IP kamerás / DVR, NVR távoli elérés dolognak érdemes lenne nyitni egy új témát? Szét kéne azért szedni ezt az analóg rendszerektől, bár nem tudom a moderátorok mit szólnának hozzá lévén hogy ennek a 80 % a inkább informatika. Viszont nem nagyon találok célzottan ezzel a témával foglalkozó fórumot sehol ami pörög és érdemes lenne kérdést feltenni...
(#) menyus válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 12, 2014 /

Azert mert ezek a topicok nem kimondottan azzal foglalkoznak ami az alap kerdesem volt. Valamint 99% ban analog kamera rendszerekrol es kamerakrol szolnak. De ha nem, hat nem. De tuti hogy nem vagypk egYedul aki szenved ezzel a "mobiltelefonrol erj el IP (es nem ipari...) kamerat vagy DVR t dologgal. Ok akkor nem nyitok uj temat, bar szerintem lenne erdeklodo a temaban ami az analog rendszerekkel foglkozo topicokban elveszik majd ugy mint az enyem... A helyesirasert sorry, telefonrol potyoreszek..
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2014

Pont ezert kertem moderaciot a kerdesemre, Nektek mi a velemenyetek mielott uj temat nyitok. De termeszetesen no problem ha igy latjatok jonak...

Ez sem az IP kamerak eleresevel foglalkozik hanem az IP kamerak es a biztonsagi rendszerek integraciojarol. De rendben semmi gond akkor szenvedek tovabb a meglevo topicokkal csak az a kerdes amit en felvetettem majdnem mindegyikben "off" kategoria lesz...
(#) hawkins hozzászólása Nov 12, 2014 /

Egy gyors kérdésem lenne: megvettem a dvr-t és a kamerákat, balun-okat. Az UTP kábelt hogyan kell bekötni, úgy, mintha LAN kábelt készítenék? narancs fehér-narancs-zöld fehér-kék-kék fehér-zöld-barna fehér-barna?
Esetleg máshogyan?

Köszönöm a választ!
(#) Pixi hozzászólása Nov 12, 2014 /

Nos, ma teszteltem! Telenoros nettel, a telóra telepített IPcam alkalmazással és ha más neten akarom elérni akkor nem megy, nem jön be semmi az adott cím beírása után, de amint egy másik telelnoros nettel használó eszközről próbálkozok rögtön bejön az oldal és a kép is. Na már most ezt ki kell próbálnom T-mobile nettel is, mert egyik ismerősnél nagy szükség lenne távoli elérésre és ott mind a két oldalon T-mobile net van. Ha ott megy akkor nagy lesz az öröm. Majd megírom a tapasztalatokat.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2014
(#) Johnycorp válasza hawkins hozzászólására (») Nov 12, 2014 /

Üdv!

Milyen balunokat vettél?
A legtöbbön csak két csatlakozópont van, azokba belekötöd az egyik érpár két vezetékét. Majd a másik végén ugyanúgy.
Az RJ45 csatlakozós változatnál értelemszerűen az UTP kábel két végére nyomsz egy-egy csatlakozót. Úgy mintha egy "egyenes" Ethernet kábelt gyártanál. Ahogy a szín sorrendet írtad, az jó.
(#) Johnycorp válasza Pixi hozzászólására (») Nov 12, 2014 /

Szia!

Sajnos a legtöbb mobilnet esetében korlátozott a kapcsolódás lehetősége a NAT miatt. Úgy működhet, ha ugyanaz az internet szolgáltatója a DVR-nek és a kliensnek is.
Bár nem vagyok benne biztos, hogy örökre jó lesz. Mert mi van, ha másik alhálózatra rakja a mobilszolgáltatós szerver automatikusan.

Vodánál elvileg nem korlátoz ennyire (gyakorlat alapján)

Egyébként minden beállítás ok?
(#) hawkins válasza Johnycorp hozzászólására (») Nov 12, 2014 /

Köszönöm a gyors választ! EONBOOM EN-213A balunokat vettem.
(#) Johnycorp válasza hawkins hozzászólására (») Nov 12, 2014 /

Szívesen.

Az általad választott csatlakozópár RJ45 aljzatttal rendelkezik.
Ehhez "egyenes" azaz "B" típusú UTP kábel bekötés szükséges.

UTP kábel bekötés (T-568B)
(#) menyus válasza Pixi hozzászólására (») Nov 13, 2014 /

T-Mobillal NEM fog menni!! 1000%...

"...a mobilszolgáltató felé felállított legfontosabb kritérium az, hogy az internetre csatlakozó SIM rendelkezzen saját IP címmel, hogy a rá kötött eszközök egyáltalán megtalálhatóak legyenek a távoli eléréskor. Jelenlegi tudásunk szerint ezt a három nagy magyar mobil szolgáltató közül csak a Telenor képes biztosítani. Ha a T-Mobile vagy a Vodafone részéről valakinek lenne információja arról, hogy halandók számára egyéb extra körök nélkül is elérhető a SIM-enkénti egyedi IP cím, így a kamera élőkép átviteli lehetőség külön hókuszpókusz nélkül, legyen szíves haladéktalanul értesítsen bennünket, mert nekünk több mint két év alatt nem sikerült olyan illetőségű kollégát találni ezeknél a szolgáltatóknál, akik ki merték volna jelenteni és be merték volna mutatni annak működését, hogy náluk is működik ugyanez!"

Eredeti forrás: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2014

De ha már Nálad működik telenorral, tudnál segíteni hogy én vajon mit cseszek el...? Mert nálam változatlanul Telenorral se megy...

Illetve mehet T-Mobillal is e szerint, de csak egy köztes szerverrel: idézet lent.

idézet.txt

(#) Pixi válasza menyus hozzászólására (») Nov 13, 2014 /

A lényeg hogy mind a két oldalon telenor mobilnet kell. Nekem ugye forward nem kellett mert a kamera a telóról megy és így nincs belső háló, és közvetlen érhető el, de ha a mobilnetet routeren éri el a DVR akkor kell egy forward a routerben az adott portra irányítva a DVR IP-jével. Utána akkor menni kell neki. Kérdés már csak az hogy egy egy újracsatlakozásnál más IP-t kap-e a sim, mert ha igen akkor kell egy niop, vagy hasonló free dns kiszolgáló amit be kell állítani az adott eszközben is.

Igen, ezekkel tisztaban vagyok. No-Ip t hasznalok ami a routerben van konfigolva nem a kameraban. Portforward beallitva, a kamera a routertol fix IP t kap, DHCP kikapcsolva. Megsem megy... Telenorral sem.
(#) menyus válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 13, 2014 /

Nem az a bajom hogy nem megy T-mobillal hanem hogy Telenoral sem megy, mig masnak igen. Pl "pixi" . Ebbol gondolom hogy nalam lehet valami beallitasi problema. A szolgaltatoi muszaki support ot meg inkabb ne emlegessuk... En a szolgaltatoig egyebkent el se jutottam, felesleges is oket ilyenekrol kerdezgetni mert fingjuk nincs rola mit szeretnek.

Hát akkor valami valahol még nem jó. De akkor mind a két oldal telelnor mobil net ugye? A forrás és az elérés is?

Nem, a kamera oldalon telenor mobilnet. A masik oldalon asztali PC thome kabelnettel, ez nem megy. De a telenor a kameranal, telefonban thome kartya dolgot mar probaltam az nem megy. Mindjart teszek egy telenor kartyat a telefonba hogy meglegyen a telenorrol telenorra feltetel es proba..koszi!

Na ezért nem éred el, Nekem mind a két oldal telenor, ha a vételi oldalnál más neten próbálom akkor nem megy! Csak azonos rendszerből megy a telelnornál nekem.

Érdekes, köszi az infót. Azt nem vágom hogy legalább a vezetékes hálózatból miért nem érem el... Mondjuk a kábel netem is T-Home os. Ez a T csoport NAT ol meg szűröget össze vissza mindent, a szörnyű az benne hogy hiába hívom a supportot, nem tudnak olyan valakihez kapcsolni aki értené a problémát. Vagy nem is akarják érteni... De ha ez van hát ez van. De kicseszek velük mert ma felvetetem hibára és addig az emberüket nem engedem el innen amíg meg nem mutatja hogy miért nem működik mikor pl. pingelni tudom a kamera IP címét! Csak az lehet hogy magát a video stream et nem engedik át. Mert az Icam Viewer is nem azt írja hibának hogy nem találja, hanem hogy "a video letöltése sikertelen." Gondolom óvják a sávszélességüket.

Itt a "hiba" oka...és a megoldás is az amit én kitaláltam : Bővebben: Link *
(#) menyus válasza Pixi hozzászólására (») Nov 13, 2014 / 1

Nos, némi vívás, ide oda kapcsolgatás, és verbális pengeváltás árán - után sikerült beszélnem egy normális informatikussal a T-csoportnál. Az ember nagyon udvarias, és szakmailag is a toppon volt. Egyértelműen megerősítette hogy a T- Mobil esetében NEM fog senki IP kamerát elérni közvetlenül, mert mint ahogy az előző forrásban (ami 2012 es bejegyzés, ezért kérdeztem rá hátha van valami változás azóta...) is olvastuk, NINCS SIM hez rendelt IP cim, sem DHCP által osztott dinamikus, sem statikus, csak és kizárólag egy fix IP cím látható de az alhálózati IP cim! A publikus IP rejtett. (ez jó szójáték... ) A T- Home kábeles előfizetéseknél nem alkalmaznak NAT olást, elvileg onnan mennie kéne az elérésnek. Ennek viszont lehet valami trükkje mert azt mondta hogy én valószínűleg nem tudom megcsinálni segítség nélkül, de ha kiküld egy technikust akinek hozzáférése van a kábelmodem konfigjához az megoldja. (webszerveres az is..) Tehát a saját modemjükben is kell valamit állítgatni. Nekem sikerült belépnem ebbe a modembe, némi google áttúrás után. Megpróbálom nem elcseszni aztán az eredménnyel jelentkezem...
(#) tomat5 válasza menyus hozzászólására (») Nov 13, 2014 /

Szia!
Köszi az infót, pont egy ilyennel küzdök. Telenorral viszont megy.
(#) menyus válasza tomat5 hozzászólására (») Nov 13, 2014 /

Akkor isten hozott a darálóban , 2 hete ezzel szívok. A T-Home modemjében is router van, és van benne portforward. Nagy a gyanúm hogy ott is ki kell engedni a 80 as 443 as portokat a kamerának, különben nem fog menni az istennek se mert elakad az első roternél, azaz a T-Home modemjénél. De igy akkor ez már ebben a felállásban a mi routerünkkel sorba kapcsolt router...bonyolódik az ügy nem kicsit...
Következő: »»   14 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem