Fórum témák
» Több friss téma |
Üdvözletem!
Segítséget kérnék,SAMSUNG SR-L36NMB kombinált hűtőm van.A készülék fél vagy egy napig tökéletesen működik,megcsinálja a kellő hőfokot mindkét térben,de egyszer csak nem kapcsol be,és ilyenkor vagy ki-be kell kapcsolnom,vagy áramtalanítanom. Ekkor megint jó egy darabig.A vezérlő panelt már kicseréltem(DA41-00022A),és a fagyasztó térben lévő termisztorokat is. Ha valaki érdemben tudna segíteni???? Köszönöm!
Üdv! Az eredeti relén 3. csak sorkapocs szerepet tölt be. Ha jól tudom a barna- barna. Tehát a dugvillából jövő barna vezetéket kell összekötni azzal amivel eddig is össze volt, A kék és a fekete megy a relére.
Köszönöm szépen. Megtekintem s beszámolok. Kb. egy hét.
Sziasztok!
Van egy viszonylag jól működő, de már erősen leharcolt (eleve használtan vettük 8 éve), itt-ott rozsdásodó hűtőnk, aminek már a kapcsolója meg a szigetelése is rossz. Alul jól be kell nyomni, hogy záródjon. Ahogy beazonosítottuk a netes fotók alapján Lehel H 280/60 lehet. A háztartási gépcsere programot megpályáznánk. 5 fős család vagyunk, egy kombira gondoltunk, talán kicsit nagyobb fagyasztóval. Nem kell csilivili, ezer kunsztot tudó, inkább működjön minél tovább jól. (kedvenc gépem pl. egy több mint 37 éves NDK-s háztartási robotgép, soha le nem cserélném) Nekünk nincs tapasztalatunk abban, melyik márka jó, mik lehetnek a buktatók stb. Milyet ajánlotok, milyen tanácsokat adnátok nekünk? Illetve kb. mikor gyárthatták a mostanit? Előre is köszönöm a segítségeteket! Vera
Üdv! Ha megvan az új ne dobd el a régit, még lehet,hogy elő kerül! Sajna ma már nem gyártanak olyat ami 20évig üzemel (max 5) amit meg a villanyon spórolsz, azt majd odaadod a szerelőnek. Tanácsként annyit,hogy valamilyen ismeret márka legyen, és egyszerű kivitel. (ez az én véleményem)!
Sziasztok! Miért pattog a hűtő kompresszora? Ez azt jelenti, hogy döglődik? Cserélni kell? Vagy javítható? Most kezdett el fura pattogó hangot adni.
Sziasztok!
Régi Gorenje ZS 310 es fagyasztóládába milyen hőfokszabályzó lehet? 0-24 ben hűt először azt akarom lecserélni. 1,5 Kwh napi fogyasztásának így több mint a dupláját eszi...
A sárga lámpa nem világít ? Víz még nem folyt ki alóla ?
Nem, "N"-be van, száraz az alja /bár eléggé jeges a fagyasztótér nem ártana leolvasztani/
A gorenje ládák szigetelése hajlamos átnedvesedni , olyankor produkálja ezt a hibát , de lehet az is hogy a hőfokszabályzó a ludas . próbálj meg alánézni hogy látsz e vízcseppeket vagy csepegésre utaló jeleket . Ha ilyet nem találsz akkor kicseréltetheted a szabályzót
Első körben meg kellene mérni hány fok van benne!? Ha nincs meg -20 akkor nem fog kikapcsolni(új szabályzóval sem)!
Szevasztok!
Történet: kollégám szólt, fagyasztó, ég a piros lámpa. Meglátogattuk, ketten. Mi van? Mérjetek már valamit. Minek? Felemeltem, aljába belevágtam az ujjam, csurgott a víz. Mondom, kuka. Más nincs? Mondom: vegyél 100mm-es hungarocellt, vágd méretre, kend körül a szélét sziloplaszttal, állítsd rá, kifolyót dugózd le. Másnap telefon: elaludt a piros lámpa. Mondom: nézd meg mennyit jár/áll, ha elfogadható, használd. Azóta is megy a garázsban. Üdv: StMiklos Mondjam, hogy Gorenje volt?
Régen ezeket úgy javítottam (tettem jobbá),hogy fejre állítottam, kivakartam az elázott szigetelés spaklival.Vártam egy napot,hogy száradjon.Aztán púrhabbal ragasztottam rá a nikecellt. Kibírt +5évet.
Én napi szinten vakartam és habosítottam ládákat (gyári kétkomponenses habbal ) egyetlen egy lehel volt köztük 5 év alatt , azért is volt az első gondolatom az átázás ..
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2014
Nekem is volt 2 komponenses kézi ipari habom (mert van gépi is, csak az sokkal gyorsabban "indul" és köt), rengeteget habosítottunk, volt hogy -190C nitrogén tartályt, azt már nagyon spéci módon kellett csinálni, különben összeesett volna, még a sima kézi hab is egészen más tulajdonságú, állagú, mint a PUR hab, igaz "méregengedély" kellett hozzá.
Észnél kellett lenni, mert mindent szét tudott nyomni, ha meg kevés volt a mennyiség, nem volt meg a hőszigetelés. Jó móka volt, szívesen csináltuk. Üdv: StMiklos
Leolvasztottam a fagyasztót. Hát 2-3 jégcsap lógott ki a szigetelés közt. Fél napra tudtam nélkülözni, hajszárítóval kiszárítottam a szigetelést, aztán visszakapcsoltuk, most megyeget rendesen, feltételezem egy darabig.
Meglátjuk mi lesz vele. Dec 4.-tól lehet pályázni felénk támogatásra, lecserélném amúgy .
Ez a hajszárítós szárítás kb annyit ért neki , mint amikor a lázas gyerek homlokát megtörlöd vizes törölközővel . Úgy látszik hogy jó , de nem sokáig.
Laccika77, köszönöm a tanácsodat!
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2014
Üdv MIndenkinek ! Hútőszekrénnyel kapcsolatban kérdeznék, egy 300 literes fagyasztó láda, jól müködött, fél évig nem használtuk, majd mikor bekapcsoltuk csak felül fagyaszt kb. 20 cm -eren.
ALul pedig vizes marad, ha egy napig megy akkor is ez igy marad. mi lehet a probléma és kb, mennyiért javítható ha valaki tudja.. Előre is köszönöm
Szia!
Első körben szerintem gázhiányos,de nem zárható ki a kapilláris cső és a szűrő eldugulása sem.A kompresszort nem hinném,de az sem zárható ki.Persze ezt mind látatlanba mondom. Először meg kell mérni a nyomásokat,hogy van-e benne gáz,utána jön a többi. A felül jegesedés gázhiányra utal,de ez csak az első lépés a javítás során. Ha ügyes szerelőt fogsz ki és nem nagy a probléma a fagyasztóval akkor nem lesz sok. Ezt mondjuk szerelője válogatja.
Köszönöm a választ, s nem kellett volna már a gáznak teljesen kiszivárognia, mert most újabb hat hónap után ugyan ezt teszi, igy ez összesen már egy év.. ezalatt a gáz kimenne telejesen és nem fagyasztana 20 cm -en sem.
A gázt a kompresszor hajtja, ami ugye egyszer gáz,egyszer folyadék halmazállapotú.
Ha nem használják a hűtőt sokáig akkor minden nem fog kiszivárogni belőle csak ha elindítják, vagy még akkor sem. Ezt így nehéz elmagyarázni,de egy gáznyomás méréssel ez kiderül egyből. A 20 cm-en azért fagyaszt valószínűleg, mert még van benne annyi hűtőközeg,hogy azon a részen (ami ugye a belépő cső a fagyasztó részbe) megtörténik a hőelvonás, és a hűtőkör további részén már csak a gáz van ami nem von el hőt csak a folyadék halmazállapot. Na ez egy kicsit bonyolultra sikerült,de remélem érthető volt azért.
Valószínű gázhiányos, az is valószínű, hogy nem javítható. Hogy mikor megy ki az összes gáz belőle az az idő és a lyuk nagyságának hányadosa. Az elmondottak alapján tipikus szívóoldali parányi szivárgás, ahol akkor jelentkezik a gázszökés amikor nem használják a készüléket, ha valaki megtölti olcsón lehet,hogy elmegy még jó darabig de nem lesz hosszú távú megoldás.
Az is előfordulhat ha "öreg "a láda hogy a kompresszor szállítóteljesítménye csökkent le és amíg folyamatosan használta addig elég volt a teljesítmény a "hőntartásra" de az újrafagyasztáshoz már kevés...
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2014
Azért nem gondolnám mert akkor ha megfelelő a gázmennyiség,de nem jár elég mélyen mondjuk -10C az elpárolgás akkor is végig deres az elpár.?..
Nem biztos , ha a befecskendezett kevés folyadék már az elp első harmadán elpárolog a másik kétharmad részen már nem történik hőelvonás,hasonló a tünet mint a részleges gázhiánynál...
Sziasztok!
Leolvasztottam a hűtőszekrényünket, mert az utóbbi időben szinte le sem állt a kompresszora. Olvadás közben egyszercsak azt vettem észre, hogy a belsejében a hátulja tőbb cm-t kipúposodott, de nem csak egy kis részen hanem az egész hátulja. Próbáltam visszanyomni, de visszarúg, mintha levegő lenne mögötte. Mit lehet ezzel kezdeni?
Ezzel nem teljesen értek egyet, részben igazad van. De egy két óra múlva amikor a hűtött tér hőmérséklete kezdi megközelíteni az elpárolgási hőfokot akkor szépen végig hűt. Amennyiben megvan a gáztöltet, annyival lesz kevesebb az elpárban, amennyivel több van a kondiban. Nyilván ha csak pl: -5C on jár a szívó oldal a hűtőben meg +20C van akkor nem lesz deres csak izzad. A lényeg az,hogy házilag nem javítható mindenképp szerelő kell hozzá.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |