Fórum témák
» Több friss téma |
Ezt nem hiszem el, pontosan egy ilyen témát akartam nyitni a napokban, csak féltem, hogy bezárják
![]() ![]() Példa ![]()
Örülök, hogy nyitott fülekre- izé, szemekre találtam a topiknyitással! Ha tudok, szivesen segítek! Szeretem nézegetni mások gyönyörű munkáit.
![]() Idézet: „Szeretem nézegetni mások gyönyörű munkáit.” Itt van néhány ízeltlábú a netről. Szerintetek hogyan készült a tücsök szárnya? Hol, miben lehet ilyen mintájú lemezt találni? Ha a mintát felvasalnám egy vékony rézlemezre, a másik oldalát pedig teljesen bevonnám maratásálló felülettel, ki lehetne maratni? Nem próbálkozott senki ilyesmivel?
Mintha Topi már csinált volna ilyet. Ha jól rémlik, a hobbivasúthoz, kerítéselemeket mart így ki.
Ezek azt' állatok! Aki ezt összetákolta'!
![]() ![]()
Nézzétek meg ezeket a cső-bogarakat is! Bővebben: Link
![]()
VASÁRNAP 18:00-18:30 között hallgassátok a Petőfi Rádiót!
Interjú a Coolgearrel, és minden, ami steampunk.
Tegnap készült el
![]()
Ezekből
Csatlakozva az előttem szólóhoz: nagyon frankó lett!
![]()
Széép!
Nekem is tervben van egy egy csöves és egy 6 csöves. Természetesen Steampunk stílisban. Most ötletet adtál hogy miből is lehet még építkezni.
Szép
![]() De mért nem használtad fel az középső képek alsó sorában látható "viaszfelfogó" karimákat? Hiszen mintásak és pont illenek a kanyarcsövek végére. És az se gond, ha kicsit nagyobb átmérőjűek, mert a nixie-csövek beillesztéséhez egy-egy takaró fogaskerék-forma lemezt be lehet tenni, hogy még növelje a hatást. Bocsi csak megszaladt a fantáziám ![]()
Mindenkinek köszönöm a dicséreteket!
A tányérok meg csak ötöd vagy hatod olyan hosszúak mint a nixi csövek (IN-1) is bőven kellet volna rájuk pakolni fogaskerekeket hogy eltakarják őket hosszban (még ha az alsó csatijuk le is lett volna szedve)
Nem így értettem, hanem a tányérok a hátsó rész (csatlakozás a hajlított lábakhoz, mint ahogy eredetileg is volt), csőtoldat, hogy elég hosszú legyen (gyakorlatilag most is egy csőben van a nixie), és csak a cső elején egy karima fogaskerék-formán hogy takarja az átmérő-különbséget.
Tulajdonképpen ugyanaz lenne az eredmény, mint most, csak még több régi rész lenne használva, ami szép. De így se rossz ![]()
Ha már megtaláltam ezt az oldalt, íme egy gőzgép. A vásárba vettem, valami padláson találták. 5000-et adtam érte fogalmam sincs, hogy ez sok, vagy kevés. Persze jó koszos volt, meg össze volt ragadva, ráment egy délután, mire szétszedtem, meg összeraktam. Fel lettek polírozva a tengelyek, kapott új tömítéseket, zsírozás, olajozás, stb. Most szépen jár, sűrített levegővel próbáltam, már 2 bar nyomásnál megindul magától, 1-nél még forog. Az alaplap 18 cm hosszú, a többit lehet arányítani. Üdv
És itt a videó. Persze szép egyenletesen jár, csak a képváltás miatt látszik úgy mint ha sántítana.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2014
Tetszik! Nincs rajta adattábla vagy legalább gyártási év?
Semmi. Én így utólag valami iskolai oktató makettnek képzelem, mert nagyon le van utánozva a nagy gőzgép, résvezérléses tolattyú stb. De biztos hogy nem amatőr építés.
Ha esetleg valaki szeretne szavazni: Bővebben: Link
![]()
Szia!
Nagyon jó, gratulálok! Érdekelnének a részletek.Csak 1 csöved volt, 2 csővel is menne? A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2014
Óraépítők, figyelem! Bővebben: Link
![]()
Egyenlőre még az egycsövesem készül. Hét ZM1180-as nixiet szereztem. A többi hatot tervezem az üveghengerbe. Hasonló stílust szeretnék mint az egycsöveshez, terveződik a nyák, hobbi boltokban keresgélek fadobozt és vadászom a fogaskerekeket is.
Mellékeltem pár képet. Készült egy táppanel is, arról nincs még kép. Vicsys féle 555-ös. |
Bejelentkezés
Hirdetés |