Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hiraga erősitő
 
Témaindító: pcmaster90, idő: Máj 27, 2013
Lapozás: OK   13 / 34
(#) saba válasza furedfilm hozzászólására (») Okt 18, 2014 /
 
Trafótemető. Ha van rá lehetőséged tekerj rá 30-40menetet és lesz 2X12V. Én nem hagynám ki.
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2014
(#) furedfilm válasza saba hozzászólására (») Okt 18, 2014 /
 
Üdv!
Nos,én nem értek a tekercseléshez viszont kértem árajánlatot a meglévő trafóim átalakításához.
Eredmény: 5000 Ft + postaköltség/trafó.=7000 Ft/db. Ennyiért majdnem veszek ujjakat. Ha megoldható és jó, akkor maradok ennél a megoldásnál,ez ingyen van.
(#) Aldure válasza furedfilm hozzászólására (») Okt 18, 2014 /
 
Üdv! Első nekifutásra megteszi de de szerinte amint tudod cseréld le 1db 2X12 Voltos trafóra vagy ha dual mono megoldást szeretnél akkor értelem szerűen 2db 2x12V trafó kell. Azért nem ajánlom a 2 db 1x12V tarfót mert ugye a szimmetria nem egyforma mert 2 egyforma alkatrész sincsen a másik meg ha netán az egyik trafó meghibásodik primer oldalon akkor az erősítők is tönkre mehetnek mivel a másik táp még meg marad. De kipróbálásra meg fele.
(#) furedfilm válasza Aldure hozzászólására (») Okt 18, 2014 /
 
Üdv!
Ebben igazad van, mármint ami elromolhat, az el is romlik. De a pénz nagy úr! Vagyis a hiánya.
(#) Aldure hozzászólása Dec 6, 2014 / 1
 
Üdv! Tettem fel egy videót a Hiragám-ról ha valakit érdekel nézze és hallgassa! Volt Index-es Topik találkozón is itt egy kép.Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2014
(#) gaborbela válasza Aldure hozzászólására (») Dec 6, 2014 /
 
Koszi szepen a linket es a kepet is.
Meghallgattam, nekem tetszik.
Mi let a T Jeno fele V-Fet gepedel, ha jol emlekszem mar tesztelted.
Udv.
(#) Aldure válasza gaborbela hozzászólására (») Dec 7, 2014 /
 
Üdv! A V-FET bootstrap erősítő oda veri a hiragám. Ezért a hiragát eladom. A hétvégén volt egy ismerősömnél a V-FET bootstrap és az ő erősítőjét is lealázta ezért kell majd neki építenem egy ilyet.
(#) gaborbela válasza Aldure hozzászólására (») Dec 7, 2014 /
 
Koszonom szepen a fair es korekt valaszt.
Azt hiszem akkor nekem is az lesz a kovetkezo projectem.
Termeszetesen ahoz szuksegem lenne a legjobban bevalt V-Fet kapcsolasi rajzra es esetleg a panel rajzra.
Ha jol emlekszem Te oszehoztal valami panelt a V-Fet-nek is.
Ket Hiraga verzio volt tervbe (teszt szinten) de az oszinte valaszodal a V-Fet Hiraga cask terv maradt. A masik verzio az Toshiba mosfet kimenoket hasznal. Odaveri simman tranyos verziot de nem hinnem hogy job mint a V-Fet Hiraga.
Ha a V-Fet bootstrap anyival job akkor nem szeretnem a Hiragara pocsekolni az idomet es penzem termeszetesen az energiamat.
Megegyszer koszonom az oszinte valaszodat.
Ha esetleg egy masik forumon van a V-Fet bootstrap vagy barmi info vele kapcsolatosan legyszives kozolni velem.
Udv Torontobol
(#) Aldure válasza gaborbela hozzászólására (») Dec 7, 2014 /
 
Üdv! Félre értés ne essék, a Hiraga V-fet erősítő egy nagyon jó hangú végfok. A topik találkozón is sok embernek tetszett. Akit érdekel a dolog azt ajánlom építse meg és hallgassa nem fog csalódni pláne ha egyből ilyet épít, ezzel úgy gondolom bárki elég magasra tenné a mércét. A Hiragából még hidalt változatban lehet jobbat ki hozni hatalmas költségből és energia pazarlásból. Ezzel kapcsolatban dk1 kolléga majd remélem elmondja a tapasztalatait és képeket is tesz fel.A V-FET bootstrap erősítőt úgy tudnám jellemezni hogy egy semleges hangú erősítő nincs saját jellegzetes hangja mintha a bemenő jel nem menne át semmin csak egyből ki a hangfalakra. Nincsenek kiemelések stb. Nagyon tetszik. Ezen a linkel megtalálod az erősítőt. Bővebben: Link De ezen a fórumon szeretnék írni róla egy cikket ide kigyűjtve + még egy kis ismertetés történelem szerűt a V-Fetekről. Szerintem ebbe bele vonom Takács Jenőt is. Hiszen első sorban ő a tervező.És szerintem neki nagyon sok tapasztalata van a V-FETekről és hát a csöves és rádió technikában is. És igen van nyák tervem is hozzá ha érdekel.
(#) dk1 válasza Aldure hozzászólására (») Dec 7, 2014 /
 
Szép
Még mindig és mint mindig
(#) dk1 válasza Aldure hozzászólására (») Dec 7, 2014 /
 
Én nagyon lassan haladok az enyémmel. Még bőven csak a tervezés és alkatrészbeszerzések fázisában van, jelenleg éppen a hőelvezetést tervezgetem, hogy mekkora nyugalmi áramot tudok adni amit még probléma nélkül ki tudok vinni a "dobozból". Marad az ovális dizájn.
A másik fejtörés most éppen az, hogy a kimenő jelemet szeretném PIC-kel digitalizálni és a PIC-kel meghajtani az analóg kivezérlésmérőket, amik egyben nyomógombként is szolgálnak. Itt az a gondom, hogy semmiképpen nem közösítem a digitális és az analóg rész földjét, hogy zajmentes legyek. Viszont mindenképpen DC-től szeretném a földfüggetlen átvitelt a kimenetről a PIC-re, hogy tudjam figyelni a kimeneti DC-t (meghibásodás, megfutás, stb.) a hangsugárzók védelme miatt. Két lehetőséget fontolgatok:
1. Leválasztó OPA (ISO124 és társai): itt csak olyan jöhet szóba, ami a DC-t is tudja, valamint nem a belső kondenzátoros leválasztása, hanem optikai izolációja van. Ez eléggé leszűkíti a kört és húzza felfelé az árat
2. Magam megépítem optocsatolóval: kísérletezgettem már ezzel, vagy nagyon el kellene bonyolítanom, vagy nehezen tudom eldönteni az adott jelről hogy DC-e.
Na mindegy, ezzel jól eljátszogatok
Karácsony körül lesz végre szabadságom, úgytervezem, hogy legalább az erősítőt megcsinálom és a távirányítót pedig hamarosan...
Kíváncsi lennék nagyon a bootstrap hangjára, lehet hogy én is fogok egyet építeni a Hiraga után.
(#) gaborbela válasza Aldure hozzászólására (») Dec 17, 2014 /
 
Megkerdezhetem honnan szerezted be a Sanken chip-et Olvastam a Jeno ur szerint van az eredeti Sankem es utan gyartot is letezik.
Azert is kerdezem mert szeretnek hasznalhato (minosegi) chip-et venni.
Szeretnem most mar verge megrendelni a felvezetoket es elkezdeni az epitkezest.
Megtalaltam a panel terveidet de sajnos olyan kis meretben van feltoltve arra az oldalra hogy nem tudok dolgozni rajta. Ha lennel szives kozolni velem (esetleg kuldok e-mail cimet) nagyobb meretben hogy aztan a feher-feketet megrajzolhassam az utan es vasaloval atvihesem a panelra.
Koszonom a valaszodat elore is.
Udv.
(#) Aldure válasza gaborbela hozzászólására (») Dec 17, 2014 /
 
Üdv!A V-FET bootstrap erősítő kitárgyalása nem ebbe a témába tartozik. Kérlek legközelebb privátot írj vagy nyis egy új témát.
(#) rambo455 hozzászólása Márc 24, 2015 /
 
Üdv!
Szeretném megkérdezni, hogy az oldalon szereplő Hiraga Le Monstre kacsolás MJL21193 - MJL21194 végfoktranzisztorait lehet-e TIP3055- TIP2905-tel helyettesíteni?
Előre is köszönöm a válaszokat
(#) CIROKL válasza rambo455 hozzászólására (») Márc 24, 2015 /
 
Természetesen lehet kicsit màs lesz a kapott hang ha ez nem számít.
(#) dk1 válasza rambo455 hozzászólására (») Márc 25, 2015 /
 
Szia, bár nem biztos, hogy szükséges, de azért lefordítom a kolléga mondanivalóját, mert én is egyetértek vele:
Kérlek ne tegyél bele TIP tranyókat. Akkor inkább építs egy jó AB-t, csak ezt ne. A 2SC5200/2SA1943 legyen a minimum, amit beleteszel, azok nem túl drágák, még megfizethetők.
(#) zimi1991 válasza dk1 hozzászólására (») Márc 25, 2015 /
 
Mivel szól a legjobban a tapasztalatok szerint?
(#) dk1 válasza zimi1991 hozzászólására (») Márc 25, 2015 /
 
Én eddig még csak 2SC5200/2SA1943 párral raktam össze, azzal meggyőző volt. Aldure kolléga tapasztalatain felbuzdulva én is megvettem a Sony VFET-eket, de még nem építettem meg. Nekem hidazott lesz majd, ha egyszer végre elkészül. Vélemények alapján talán ez a VFET-es a legjobb, igaz, a legdrágább is.
(#) zimi1991 válasza dk1 hozzászólására (») Márc 25, 2015 /
 
És pontosan melyik típusu v-fetek?
Kapható ezekből eredeti?
Régebben össze raktam a hiragát akkor ki próbáltam néhány félvezetővel és a végén az itthoniak közül egy sanken páros nyert, de jó lenne egy komllyabb verziót is össze raknom...
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2015
(#) dk1 válasza zimi1991 hozzászólására (») Márc 25, 2015 /
 
2SJ28/2SK82. Nem tudom, hogy kapható-e még, ebayen árult egy eladó, már akkor nagyon a vége fele volt, mikor én is vettem. Nelson Pass is tőle vette ezeket.
Gyorsan rákerestem, még van neki: VFET
Ebből vettem én 4 párat.
(#) zimi1991 válasza dk1 hozzászólására (») Márc 25, 2015 /
 
4 párat azaz 8db-ot?
Paralellbe tervezve?
(#) dk1 válasza zimi1991 hozzászólására (») Márc 25, 2015 /
 
Igen, 4 párat. Nem paralel, 4db végfok, 2-2 hidalva.
(#) CIROKL válasza zimi1991 hozzászólására (») Márc 25, 2015 /
 
Nàlam az Mjl21193/194 jött be hangilag.
(#) zimi1991 válasza dk1 hozzászólására (») Márc 25, 2015 /
 
így már értem!
Kevésnek bizonyúl egy végfok ereje?
Bocs, hogy faggatlak, de érdekel a dolog mielőtt sok pénzt ölnék bele...
(#) dk1 válasza zimi1991 hozzászólására (») Márc 25, 2015 /
 
Ne viccelj, ezért fórum a fórum
Nem, nem a teljesítménnyel van gondom, sőt, egyáltalán nincs gondom a hiragával. A hídba kötéssel a jelemelkedés sebességét (slew rate) szeretném növelni, valamint a kimenő impedanciát csökkenteni.
Ahány erősítőt hallottam idáig, kiszúrtam a híd topológiájúakat egyből, valamiért dinamikusabbak, közvetlenebbek, teresebbek. Ez persze szubjektív, de gyanítom hogy az említett paraméterek javulása állhat a jelenség mögött.
(#) dk1 válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 25, 2015 /
 
Van az is itthon, 5 pár, még a Motorola, pardon, Onsemi jóvoltából, ingyenes termékmintaként. Addig addig mondod, míg belepróbálom
(#) zimi1991 válasza dk1 hozzászólására (») Márc 25, 2015 /
 
Arról már énis hallottam, hogy a híd erősítőknek jobb a dinamikája....
(#) furedfilm hozzászólása Ápr 8, 2015 /
 
Üdv Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni. A Hiraga 8w-os változatát szeretném megépíteni (dual mono).Tudna valaki segíteni egy vasalásos PDF rajzzal, hogy a tápot meg tudjam csinálni. Panelméret 23x13cm. Ekkora fér el a dobozban. A kondik és egyéb alkatrészek kellenének erre a panelra. Kondik 4700uf/25V (48db) van, más egyelőre nincs.
Toroid- trafók apróbb módosítások után 300VA 2x12v/db, graetz hidak KBU606 (4db) ezeket bekötöttem.
Köszönettel.
(#) zimi1991 hozzászólása Ápr 11, 2015 /
 
Sziasztok!
Van valakinek itt hiraga v-feteshez nyák terve?
Nagyon megköszönném!
(#) Aldure válasza zimi1991 hozzászólására (») Ápr 11, 2015 /
 
Üdv! Itt az általam elkészített Hiraga V-Fet nyákterve.
Következő: »»   13 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem