Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MPLAB kérdések
Igen, ezekkel a kapcsolókkal az MPLAB X -et futtató Java virtuális gépet tudod optimalizálni, semmilyen befolyással nincs a fordítóra vagy annak optimalizációs szintjére.
Ezeket a szép kulcsokat jobb lett volna a code gombbal levédeni - a fórum motor nem alakította volna át...
Hát igen, látom..
Esetleg egy kedved Moderátor tud segíteni az ügyben és megszerkeszteni a dolgot visszamenőleg?
Sziasztok!
Az egyik tanítványom kérdezte, nekem nincs lehetőségem kipróbálni ( bár úgy emlékszem, hogy már írták, hogy maga az MPLAB megy és akkor szerintem az ICD2 is ! ) ... "Az lenne a kérdésem, hogy az ICD-2-őt és az MPLabot valahogyan Win7 64bit-es rendszeren működésre lehet bírni?" Azaz működik-e valakinek ez az összeállítás a fenti op. rendszeren és milyen verziószámokkal ?! Köszönöm előre is a segítséget!
Ha segít, a PICKit2 és a PICKit3 működik a 8.92-vel 64bites alatt. Véleményem szerint akkor az összes eszközük működik...
MPLABX is megy w7x64 alatt gond nélkül PicKit2-vel és XC8-cal. Verziószámokat ne kérdezz, kb. három-négy hete aktuálisan legfrissebbet raktam fel, de a tavalyi verziók is mentek, ill. még a "sima" MPLAB 8 is ment
Köszi, de igazából az ICD2 lenne a kérdés, hogy ahhoz megcsinálták-e még a driver-t vagy már réginek tartják !?
Köszi, írtam a srácnak, lehet ő baltázott el valamit !
Sziasztok!
MPLAB SIM-ben hogy tudok külső kvarcot szimulálni Timer1,3-hoz?
SCL nyelvű stimulussal:.. Ez 16F914 .re írodott, de módosítható más kontroller típusra is.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2014
Köszönöm a választ! Akkor jól állapítottam meg, hogy alapból nem tud ilyet a stimulus.
Sziasztok! MPlab X alatt szeretnék szimulációt használni. két dolog lenne:
1. A program egy sebességmérőt valósítana meg CCP segítségével. A program várja a CCP felől a jeleket, amíg ezt nem kapja meg addig gyakorlatilag nem csinál semmit. Tehát a kérdés az, hogy miként lehet a valóságban egy lábra folyamatosan beérkező jelet szimulálni? Itt nem feltétlenül csak a CCP-re gondolok, hanem pl. az AD-ra is. 2. A szimuláció sebességét lehet választani valahol? Ha elindítom a szimulációt nem látok semmit, mert olyan gyors. Ha meg lépésenként hajtom végre akkor egy-egy késleltető rutin több száz kattintást is jelenthet, ilyenkor meg sose akar véget érni.
Sziasztok!
MPLAB 8.92-ben szeretnék egy projekthez fájlt csatolni. Készítettem egy LCD parancsokkal teli asm fájlt és azt szeretném hozzácsatolni a projekthez. A projektben használtam azokat a parancsokat amiket megírtam és be is include-oltam az asm fájlt de nem ismer fel semmit és hibákat ír.
Csatoltam a két asm-et, az LCD_use.asm hez kéne hozzácsatolnom az lcd_dir.asm-et. Hogyan tudom ezt megoldani?
Szia!
Ezt próbáltam de kiírt egy csomó hibát. Csatolom az egész projektet, benne van az error lista is. Olvastam az MPASM dokumentációban, hogy mik akarnak lenni ezek a hibák, de nem tudom hogyan kell őket kijavítani, még sosem csináltam ilyent. Köszönöm a segítséged. Idézet: Tehat kellene tudni a lcd_dir.asm beszurasanal egy par deklaraciot, ami csak kesobb kerul deklaralasra. Ezeket jobb lenne atrakni a lcd_use.asm-bol a lcd_dir asm elejere. „a program start ele beszurni”
Szia!
Meg lett a megoldás. .inc fájlként kell elnevezni azt a kódot amit csatolni akarunk a projekthez. A megoldást ITT találtam meg. Amúgy ha pl én a kódom végén include-olom pl az lcd fájlt akkor azt a részt a kód végére fogja rakni és pl ha a kód közepén include-olom akkor beszúrja oda?
Igen, az inc egy sima copy-ként lehet felfogni az adott helyen, csak nem látod a forráskódodban ( így könnyebben átlátható ) !
Valószínűleg ebben az országban rajtam kívül más már nagy valószínűséggel nem használ mplab 5.7-es verziót. Mégis megkérdem, valaki tudja -e, hogy pic 12f840-et valahogy lehetne-e programozni evvel a verzióval?
Miért nem frissítesz? Elérhető még a 8.92 verzió, ez még a régi stílusú, az X előtti utolsó verzió.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2014
Letöltöm, aztán meglátom. Ha ismeri ezt a tokot, remélem boldogulok vele!
Köszi!
Az nem véletlenül 12F1840??? Én sehol sem láttam 840-et.
Attól függ, mivel akarod programozni, úgy néz ki, PICkit2-vel pl. nem lehet (legalábbis v8.88 alatt).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |