Fórum témák
» Több friss téma |
Kiegészítésül még annyit, hogy olvasásra is lehet állítani az LCD-t (foglaltság ellenőrzése céljából), amennyiben 5V-ot elviselő (5V tolerant) kivezetésekre kötöd az adatvonalakat. A PIC adatlapjában kell megnézni, hogy mely lábak tolerálják az 5V-os jelszintet).
Bővebben: Link
Pont emiatt kérdeztem váltanék F18-ról dsPIC/24 irányba.
Mégegyszer köszönöm! (Már csak az belső EPROM hiányát kell áthidalnom)
Nem kotekedesbol, de szerintem a helyes valasz az lett volna, hogy nezd meg az adott LCD adatlapjaban a VHmin parametert. Az ilyen alapveto kerdesekre egyebkent is az a celravezetobb valasz, hogy megmutassuk a megoldashoz vezeto utat, nem pedig megvalaszoljuk a kerdest (kulonosen nem hibasan *), mert abbol semmit nem tanul a kerdezo. * Vannak LCD-k, amiknel 0.7 x Vcc a VHmin, igy 3.3V nem eleg neki.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2015
Sziasztok!
Vásároltam egy mikromedia for PIC18Fj board-ot a problémám az, hogy ha én írok egy programot a Visual TFT programmal nem hajlandó elindítani azt, de bármelyik példa programot a Visual TFT examples mappájából rátöltöm az működik mindaddig amíg át nem másolom máshova a példa programot és ha az átmásolt programot szeretném rátölteni, már az sem működik, ha valaki használ Visual TFT-t kérem segítsen ha tud.
Megcsináltam a kapcsolási rajzot Proteusban. Remélem most kicsit átláthatóbb lett. Megpróbálom életre kelteni és nekiállok a programot megírni az instrukcióid alapján. Ha elakadok jelentkezem segítségért.
Sziasztok!
Mplab, pickit3 debbuger alatt, hogy tudom megnézni pl. a #DEFINE LED ADATREG,0 bit aktuális állapotát?
Hali
assemblyben időzítésre - késleltetésre csináltam három egymásba ágyazott ciklust. Az elágazási pontokat X,Y,Z-nek neveztem el. Az assembler a Z-t már definiáltnak véli és nem engedi újra definiálni. A Z-t kicserélve Q-ra a ciklus lefordul és megy. Tudja valaki, hogy mely nevek vannak lefoglalva és milyen célra? Én nem találtam meg eddig (kerestem:bonk köszi
Az MpAsm leírásában (MpLab Help menüből lehívható) szerepelnek a fenntartott nevek.
pl. end, org, cblock, endc, stb... A programodban szerepel egy #inculde <16F84A.inc> vagy valami hasonló, a cél kontroller típusával. Ebben vannak a specifikus konstansok megadva. pl. a STATUS regiszter Zérus bitjét dediniálják Z -nek...
Üdv,
Az alábbi program szerint egy bizonyos ideig az RD2 világít majd egy kis idő után áttvált az RD0 ra. A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne azt megvalósítani, hogy csak egy bizonyos feltétel teljesülése mellet menne ez az időzítés és amint megszakadna az a bizonyos feltétel azonnal megszakadna az időzítés is függetlenül attól, hogy éppen hol tart a program. Gondolok arra, hogy pl. véletlenszerűen megnyomok egy gombot és leáll az egész időzítés és amint felengedem újra folytatódik az elejétől az egész időzítés. Ezt csak megszakításkéréssel lehetne megvalósítani?
Sajnos ebben nem lehet igy megvalositani, mert amig a Dela_ms(1000) fut nem csinalhat mast semmit. Talan egy TMR0 Interrupt segitene a dolgon. Beallitod a TMR0 idejet egy kerek idore, pl 10 mS. Egy segedvaltozot beallitassz a kivant idore (jelen esetben 100), es minden egyes IT beutesnel csokkented 1-el. mikor elerte a >0< erteket, akkor jart le az idozites. Ugyanakkor a TMR0 IT alatt ellenorzod a bemenet allapotat, es egy bittel jelzed a foproginak a gomb allapotat.
Ezzel jelezheted a kovetkezo IT alatt az idozites leallitasat.
Sziasztok!
Próbálok egy PIC 16F1786-os kapcsolásban felhúzó ellenállást spórolni és weak pull-up-ot használni az A és C portokon. A tervem az, hogy felhúzom őket és a bemeneteket egy optóval földre húzva jelzéseket kapok. Ez mennyire elvetemült megoldás? Már mint, hogy nem ellenállásokkal oldom meg. Jól tud működni egy ilyen rendszer? A PORTA és PORTC leolvasásakor mindig a kellő eredményt fogja adni? Köszönöm szépen. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2015
Működni fog. Az adatlapban megtalálható a "felhúzó ellenállás" árama. Probláma akkor léphet fel, ha ez az áram nem elég a bemenetre kapcsolódó kapacitás feltöltésére a jel két változása között.
Ha ez a jel 1Hz körüli érték, akkor, jól értelek, nem okoz majd problémát.
Hello,
16F887- es kontrollert használok és szeretném esetenként nullázni a TMR0 értéket, hogy ujra az elejétől kezdje a számlálást, függetlenül attól, hogy végig e ment számlálás vagy nem. Próbáltam a TMR0 = 0 utasítást, de nem csinál semmit sem, folytatja a számlálást ahol abbahagyta. C++ ban programozok. Előre is kösz!
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy PIC24-hez létezik assembler, MPLAB 8.9 hez? A honlapon nem találtam meg
Ezt láttad már? Nem biztos, hogy megoldás, de hátha.
Benne van az MpLab8.xx ill az MpLabX csomagban.
Az ASM30 toolsuite az gondolom, ebben enged projektet létrehozni, azt hittem hogy ez nem a PIC24 hez való...
Köszi, ennek hasznát fogom venni nagy eséllyel!
dsPIC30, PIC24, dsPIC33 egy tőről metszettek...
Kedves Fórumtársaim! Újabb útelágazáshoz érkeztem. Egy ideje tanulgatom a PIC-ek lelki világát, és most elsőként felmerült 2 PIC kommunikációja RF kapcsolaton keresztül. Elsőre nem biztos, hogy kellene az oda-vissza kommunikációs irány , elég lenne mondjuk egy ledet messziről ki be kapcsolni. Rendeltem távol-keletről egy ilyet: Transmitter + Receiver
Ehhez milyen módszert válasszak? Soros kommonikáció, I2C, vagy van valami más? Láttám az ebayen Bluetooth modulokat is. Hosszú távon az lenne a cél, hogy ilyesvalamivel is szeretnék "üzengetni" , mondjuk egy telefonnak. Tőletek a következő útirányt szeretném kitudni... Milyen kommunikáció tanulmányozásába merüljek bele?! Ajánlott-e ilyen digitális jelekkel való foglalkozásnál a szkóp? Ha igen, milyen az ami alkalmas, elfogadható árú, egy ilyen feladatra? Bárkinek, bármilyen hozzászólása van, szívesen hallgatom.
Bővebben: Link vagy Bővebben: Link és Bővebben: Link
Sajnos az utóbbi nincs befejezve. Érdeklődtem Topinál, nem is lesz...
Köszönöm szépen, nem láttam a fától az erdőt! Nem is kell messzire menni...
Igen, most már látom! Olvasgatom is a PIC-kwik oldaladon, hogy sok hasonlóság van. Viszont elég nagy hátrány, hogy csak assemblyben programozok ... Nem is találok ezekhet asm példákat sehol szinte.
Van egy Microstick 2 fejlesztőm a hozzá járó PIC-ekkel, remélem most sikerül életre keltenem egy 24HJ128GP502-t.
Manapság már megfontolandó a WiFi kapcsolat is, ha kisebb távolságról van szó. Egy kicsit macerás, kell némi körítést is írni hozzá, de végső soron megoldható a dolog. Egy fontos kritérium van, hogy a kontroller tudjon 115200 Bd UART sebességet produkálni...
Forrás. Sima soros vonalon kell elküldeni/fogadni némileg kötött adatmondatokat, cserébe WPA2 titkosítást alapból tud a rendszer. A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2015
Sziasztok!
Lehet csak csúnyán átsiklottam az adatlapjában a PIC16F877-nek, de egyszerűen sehol nem találok leírást arról hogy mi a különbség ugyan azon picek között, csak épp 04/L, 20L, 20PT stb... utótagokkal? Tudnátok erről valami iránymutatást adni merre keressem a választ? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2015
Szia!
Adatlap 209. oldal - PIC16F87X PRODUCT IDENTIFICATION SYSTEM A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2015
Ezt olvasva én is elbizonytalanodtam...
A bal oldalon szépen leírja, mit is jelentenek a típusjelzés darabkái, de a jobb oldali két példa nincs vele köszönőviszonyban: PIC16F877-20/P 301: Commercial temp., PDIP package, 4MHz, normal Vdd limits, QTP pattern #301 PIC16LF877-04I/SO 301: Industrial temp., SOIC package, 200kHz, extended Vdd limits A harmadikat sikerült eltalálni.... A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |