Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi az infót.
Csak azt nem értem, ha pl 15-perc után miért nem egyből feketére vált a képernyő, miért van előbb ez az elmosódott szürke szín, ha kikapcsolási beállítás a gond, mondjuk? Honnan tudok ilyen dos cd-t szerezni? Mert ezt azért nem nagyon vágom, inkább csak használója vagyok a gépemnek, mit szervizelője.
Vegulis megprobalhatod sima W98-as bootlemezzel is, azt csak tudsz szerezni?
Masreszt varj csak, elso probakent siman belemesz a BIOS-ba, megnezed van-e energy saving menu vagy valahol ilyen LCD kikapcsolasra utalo lehetoseg - ha van, azt kikapcsolod, mented, ujrabootolsz. Es bent hagyod BIOS-ban, nem lepsz ki. Mondjuk egy ora mulva igy mi a helyzet?
Ok, kipróbálom a biosos dolgot. Ha igy nem kapcsol ki, akkor ebből mire lehet következtetni?
Azt, hogy hardware-es gondja nincs, ergo a szoftverben kell a hibat keresni, magyarul az oprendszerben.
Elméletileg csak suspend módban lehetne rajta villany, azt is Power Options-ben lehet állítani. A tápfeszét, szintén FET-ek kapcsolják, ott kellene szétnézni. Ha megírod a típust, nézek a "tanyán" rajzot.
Nem kell neked DOS. Bootolj be inkabb egy linux cd-rol aztan indits egy ram testet. Vagy csak hagyd logni konzolon garfikus felulet nelkul kezdesnek. Vagy hagyd bebootolni aztan kesz. Mindegy milyen formaban de en is mindig tesztelem egy nem MS oprendszerrel a gepeket mert voltak mar csodak nalam is.
Erzesem szerint LCD vagy LVDS kabel hiba lesz. Bar furcsan cseng a hiba az teny.
Toshiba c650-107.
Sajnos nem találtam róla semmit.
Hali.
Letöltöm a legújabb ubuntut, és kipróbálom azzal is. Hátha valamelyik módszerrel sikerrel járok. Azért az invertert kicserélem, hátha dob valami javulást. Holnap nekikezdek, majd megírom hogy sikerült.
Sziasztok!
Van egy Samsung Rv510 laptopom, el lett ejtve, azóta nem indul. Bekapcsoló gomb megnyomása után világít a kék led a gomb mellett, és a tapipad alatt, felpörgeti a cd-t, és leállítja, de kb ennyi is benne az élet. Kijelzője berepedt, háttérvilágítás sincs, külső monitorra kötve se történik semmi. Ramot kiszedte, másik gépben tesztelve működik Vinyót nem pörgeti fel, de ez is jó, tesztelve. Töltője működik, aksi is veszi a töltést, éppen csak nem indul. Szétszedtem, "bekapcsolva" nem melegszik semmi az alaplapon, sérülés, törés, nem látható rajta. Valaki tud e rá valami okosságot ? A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2015
Sziasztok!
Van egy Lenovo T60-as laptopom. Egyik napról a másikra elment a bal touchpadon lévő gomb. De annyira, hogy a touchpadon lévő dupla kattintásra se végzi el a dolgát. Hardver hiba lehet, vagy szoftveres?
Üdv.
Hátha valaki tudja a választ a kérdésemre.... Adott egy Acer Aspire 5720ZG, a VGA kártyája problémás G86-603-A2 chip a lelke. Külső monitoron tökéletes hibátlan a kép, bár az indulásnál függőlegesen piros kis kockák vannak de ez eltűnik a következő pillanatban. A nagyobb baj az, hogy a saját kijelzőjén csak egy világosszürke (háttérvilágítás?) kép van más semmi. Áttéve másik gépbe ugyanaz a hibajelenség tehát egyértelműen a kártyával van baj. Ötlet esetleg hogy mi okozza? Vagy meg tudom e javítani magam is?
Valószínű, hogy csak az érintkező, Ha 1-et nem érzékeli, miért érezné a 2-őt?
Mert az elso emlitett egy nyomogomb, a masodik egy kapacitiv (vagy rezisztiv) felulet, mikroprocesszorral feldolgozva.
Szia, bocsi félreértettem... Első olvasásra úgy tűnt, hogy a gombon dupla kattintás. A touch alatti gombok is a modulba vannak bekötve, az az IC vezérli, s küldi a jelet tovább. Elsőre célszerűbb/egyszerűbb a drivert lecserélni/frissíteni, s utána megbontani.
Sziasztok !
Egy Amilo Pi1536 laptop alaplapja rövidzárlatos lett, amit az jelez, hogy ha rádugom a tápot, a _tápon_ lévő led villog. A gép előéletéről lényeges info, hogy a benne lévő MXM grafikus kártya már sokszor volt reflow-zva (sütőben), mivel ennek a típusnak gyárilag hibás a hűtése. Most volna rá lehetőség hogy kedvező áron egy új alaplapot vegyek a gépbe, de az a dilemmám, hogy vajon nem-e a sokszor "sütött" VGA vágta-e haza, mert akkor ugyanez meg fog történni az az új alaplappal is. Lehetséges hogy úgy elromoljon egy VGA, hogy az alaplapon lévő tápáramkört is rövidzárassá tegye ? (a rövidzár kiszerelt VGA kártya esetén fennáll) Szóval a kérdés inkább elvi: ti hogy fognátok hozzá ehhez ? Az alaplap javíthatósága is érdekelne, bár ez most másodlagos kérdés. Köszönöm.
Sajnos a driver frissítés/csere nem oldotta meg a gondot. Beállítottam, hogy két gomb legyen felcserélve, és láss csodát, működik. Úgyhogy nagy valószínűséggel hardver baja van.
Ez akkor mégiscsak azt igazolja, hogy a gomb belselye fáradt el. De akkor viszont, nem értem a touch- problémát.
Igen lehetséges. "Kiszerelt" VgA -nál a tápok, ellenőrzése, zárlat kiszűrése.
Olyan mintha nem futna be a bal kattintás jelzése. Ha megnézed ezt a tipust, akkor láthatod, hogy a touchpad felett van három gomb, illetve a billentyűzeten van egy piros pötty. Az ugyanúgy működik mint a touchpad, csak ott a piros joystickal lehet navigálni. Na most az ottani bal gomb se működik. Most így hirtelen arra tudok gondolni, hogy esetleg a szalagkábel vagy annak környéke mehetett tönkre. Gondolom azért nem működik a dupla kattintás a touchpaden mert nem szoftveresen van megoldva a dupla kattintás érzékelése, hanem hardveresen.
Szia, én is egy T60-assal küzdök most, bár nálam a billentyűzettel vannak gondok. Egyes billentyűket nem érzékelt. A hiba oka: ahol a szalagkábel csatlakozik a billentyűzet paneljéhez, két fémlap és egy szivacsréteg szorítja az érintkező felületeket egymáshoz, két végükön 1-1 csavarral összefogva, de a szivacslemez, amely a nyomóerőt volna hivatott eloszlatni, idővel eldeformálódik, és a benyomódásnál nem szorít rendesen. Lehet hogy a touchpad-nél is hasonlóan van megoldva, azt nem néztem.
Én még nem néztem. Valószínűleg holnap belenézek, hogy hogy áll.
A touchpad normalis vezetekkel, illetoleg rendes (rezes) foliakabellel, csatlakozoval kerul osszekottettesre.
A billentyuzet eseten azert alkalmaznak ilyen agyatlan megoldast, mert az egesz bill. erdemi resze folia es vezetofestek, raadasul ket ellentetes oldalon, igy olcsobb gyartani.
Helosztok.
Packard Bell Easynote f4081 menet közben lefagyott. Kinyomtam gombbal, visszakapcsolás után se kép se hang. Bekapcsgomb világít, venti meghajtók pörögnek. Háttérvilágítás sincs. HDD t nem olvassa wifi led se világít. Gondolom meghalt benne valamelyik bga chip. Ram és akku kivétel plusz bekapcsoló egy perces nyomvatartása megvolt, semmi hatása. Lehet még valamit kezdeni vele? Elég . gyárilag a hűtése sajnos, ez is hozzájárulhatott, hogy behalt. Pedig pucoltam mindig a hűtőjét. Bezzeg a Compaq armada e500 as amiről írok, tizenvalahány éve hibátlan.
Szia, Az még nem ROHS technika! Próbáld először megnyomni a BGA-kat, s úgy indítani, hátha csak mikrorepedés, ha nem akkor rámelegíteni hőléggel.
Hiába nyomkodom, semmi reakció. Proci, gpu, meg valami másik bga (é híd?) melegszik, de se kép se világítás, és bootolni se akar. Ilyen lap amúgy: Bővebben: Link Ez jó is lenne, csak nem merek kockáztatni. Ha meg megmondom neki melyik pineket zárja a csatlakozón, és véletlen jó, biztos felviszi az árát.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2015
Sziasztok!Szép estét kívánok mindenkinek !! Van egy Gericom laptopom, a telepítésnél elakadtam, egy idő után "media type" felirat jelenik meg és nem megy tovább ! Lehet hogy a winyó lenne a ludas vagy más?? Valaki találkozott már ilyennel ? Minden segítséget szívesen fogadok !
Nyugi, ha jó lenne, arról tudna erről a gazdája. Tisztában van ő is vele, hogy rossz, de így több embert érdekel, mert "lehet, hogy működik, de nem 100%..."
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |