Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Nyomtatóból kiszedett léptetömotorokkal lehetséges csinálni gépet, nem tul nagyot de lehetséges. Ha pár léptetömotor tipusszámot, netán képet csatolsz szerintem mások is fognak válaszolni, talán meghatárrozzák hogy mit it tudsz belölük összehozni!
Szia a két legnagyobbat szétkaptam, csatolok néhány képet.
Az egyiknek van egy nagyon kis lógása, én azért jóval masszívabbnak gondoltam.
Itt van még egy kép:
Hali!
Ezek az epson motorok nagyon gyengék
Amíg fel nem nyitottam, valami komolyabbra számítottam.
Mire lehet használni őket?
Ahogy irták gyengék. Max egy mini 3d nyomtatohoz.
Inkább add el öket, s vegyél erösebb motorokat ha cnc-t akarsz épiteni.
Lassan, lassan haladok! Sziasztok! Vettem 300 forintért egy darab vascsövet amiből lehet, hogy megtudom csinálni a fortunát. Elég gázos a kinézete. A Z golyósorsójára tettem 1 12x 1mm menetet, hogy ne zuhanjon le a marómotor tartó egység.
Vannak errol a geprol terveid? Az elejetol kezdve nagyon tetszik.
Hat ezt kb. annyira biztosra ereztem amilyen jol nez ki a gep A dolog nagyon ismeros csak kicsit mas vonalon. Azert koszi a gyors valaszt. Ha esetleg egyszer raveszed magad, hogy pontosan meretezed akkor egy jo par reksz sor ellenertekeert cserebe erdekelne a dolog.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2015
Nincs titok, ha kérdezel szivesen válaszolok a kérdéseidre, nem zavarsz vele. Most is ezen dolgozom, csak felugrottam a műhelyből pihenésből.
A hétvégén megszülöm a kérdéseket amikre nem találok választ. Már alakul amúgy is pár mert az alu vázas gépemen is van egy két dolog ("hiba") amit nem teljesen tudok visszavezetni és emiatt nem találom a megoldást sem. Előre is köszönöm.
Az első gép túlságosan sikeres volt és éhezem a kihívásokra. Na meg após öreg harcos folyamatosan molesztál, hogy jó jó de azért kicsit keményebb anyagot is jó lenne megmunkálni mint az Alu. Az már egész jól megy mondjuk. Már 400mm/min-nél járok alu esetén 0,3-0,4mm fogással, 2 bekezdéses maróval. Tudom, hogy nem sok, de ezzel az apró géppel egész jónak tűnik. 3-4 hete még filctollal mentem 80mm/min-el A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2015
Ha megírod, és van ötletem, válaszolok minden kérdésedre. Írj bátran. Ez a topik azért tart a 219. oldalon talán. Most már sűrübben leszek így éjfél tájban a gép elött, mert nincs kedvem esztergálgatni. Egész nap dolgoztam. Kéne nyerni a lottón, akkor gyorsabban haladnék.
Aluminiumot próbáltál már marni? Mindig úgy kell építeni gépet, hogy a gép minden része legyen erősebb a megmunkálandó anyagnál. Így nem ér meglepetés talán. Remélem ezzel a kijelentésemmel a fórumtársaim is osztoznak.
Sziasztok!
Úgy látom, hogy egészen profi gépeket sikerült itt építeni. Én is fellelkesedtem. Engem egy kisebb faipari marógép érdekelne. Tudtok oldalakat ajánlani, ahol vannak hozzá komplett leírások? Esetleg olyan helyet ahol vannak hozzá alkatrészek is? Kb. mennyi pénzből lehet kihozni egy ilyen gépet, hol kezdődik?
Egy A4-es normális gépet olyan 100k-ból lehet kihozni ha mindent magadnak csinálsz és használt alkatrészekből építesz. Komplett leírások nem nagyon vannak, mert többnyire mindenki abból dolgozik ami van, így két egyforma gép se nagyon van.
Az a motortartó lemez ugye csak ideiglenesen a kép kedvéért került fel ? Ezt a nagy főorsót én legalább 3 ponton rögzíteném ahhoz viszont pici a lemez . (az én "pici" 300w os motorom is két pontos rögzítést kapott pedig ő fele ekkora .)
Szia! Nincs a képen semmi ideiglenes lemez. Amit látsz az a motor alu rögzítő tömbje. A mostani képen állítom össze a motortartóját. Csak megint agyalnom kell rajta.
Szia. Érdeklődve figyelem a géped alakulását. Úgy látom, azért néhány dolog még nincs előre letervezve. Csak néhány kérdés, ha nem zavar:Milyen teljesítményű/fordulatú a főorsómotorod? Eredetileg mit működtetett?
Az erőátvitelnél körmös-betétes tengelykapcsolót alkalmazol? A főorsó, és a hajtómotor egytengelyűségét hogyan bíztosítod? Mekkora maximális fordulattal tervezed használni?
Szia! 12V feszültségen ha elkezdem lefogni a motor tengelyét lakatfogóval mérve 40-50A áramot vesz fel és majdnem lefoghatatlan. A fordulata becslés alapján 3-4000 ford/ perc. Hogy mit hajtott az jó kérdés. Körmös tengelykapcsoló lesz. Az egytengelyűségre elöszőr csinálok egy illesztő tüskét, és még utána marad állítási lehetőség is. A max fordulatszám az 10000 körül lesz, de ez a motor felrögzítés kompatibilis lesz a nagyfordulatú mosógép motorommal. Remélem minden kérdésedre válaszóltam.
Köszönöm válaszod. A nagyfordulatú főorsóknál általában egybeépül a hajtásegység a szerszámbefogással, így nem vet fel külön problémát a tengelyek összekapcsolása. Mindenesetre a tengelykapcsoló "neuralgikus" elem lehet, de majd a gyakorlatban elválik.
Értem. Nézegettem a hozzávalókat, nagyjából összeáll a kép. De golyós orsót nem nagyon láttam sehol. De úgy saccolom, hogy talán ez a legdrágább része az egésznek. Szükséges ide golyósorsó vagy megteszi valamiféle bronzos megoldás is?
Merrefelé érdemes nézelődni golyós orsó ügyben?
Az aukciós oldalakon vagy az sg fórum adok-veszek rovatában. Egy A4-es géphez elég a trapézmenetes is, az jóval olcsóbb mint a golyós.
Ha jól látom akkor ez egy kormány szervó motorja. Talán pont ugyanilyen van nekem is. Egy ideig használtam a "z" tengelyem motorjának is. Természetesen egy enkódert kellett rá épitenem. Nagyon erős motor! Próbaként vagy 50kg-ot tettem rá tesztüzemben.
Szia! Az enkóderedről van infód amit megosztanál velem? Köszi előre is. A motor fenekét már megfúrtam és a tengelybe egy M4 menetet faragtam. Tachot akartam rá tenni. Félre értem, Te akkor nem munkamotornak hanem a Z mozgató motorjának tetted be?
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2015
Egy HEDS enkódert raktam rá. A motor szétszedése nélkül. Belevágtam a motor tengelyébe egy M5 menetet ahogy Te is. Majd egy tengely csonkot belecsavartam és beleragasztottam.
Az egész motort esztergába fogtam és egy 12V akkuról pörgetve megesztergáltam futáspontosra a kiálló tengelyvéget. (Ebben az esetben az esztergát áramtalanitani kell mert a szokás nagy úr és feltekeri az egész történetet akkuval együtt) A képeket most készitettem. Az enkódert az idő már leszerelte, de jól látható a felszerelés módja. |
Bejelentkezés
Hirdetés |