Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   223 / 360
(#) Frenzy válasza kokozo hozzászólására (») Márc 4, 2015 /

Nem, mert kiszedtem.
(#) Frenzy válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 4, 2015 /

Letöltöttem pár programot és bármit rakok a PIC-be és aktiválom a portd-t (ha alapból nincs), akkor világít! Tehát vagy a PIC vagy a kapcsolás, de ezt majd csak holnap tesztelem.
(#) bubuszoft válasza Frenzy hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

szia

Az Rd7-röl rakd át más portra, és azt vezéreld, ha akkor is világít akkor a kapcsolásodba keresd a hibát. Próbáltad esetleg egy másik PIC-el? Nekem egyszer volt igaz nem ezzel a tipikussal, hogy külső órajelnél, az egyik port kimenetre váltott, ha belsőre állítottam,akkor minden jó volt. Úgy oldottam meg, hogy azt a portot nem használtam, átraktam másik portra.
(#) bubuszoft hozzászólása Márc 5, 2015 /

Sziasztok.

Lenne valakinek flowcode-ba írt digitális órája lcd-re esetleg dátum kijelzéssel, mert nem tudom, hogy a programba hogy csinálnak órát. Felvesznek egy változót, ami másodperc, elszámolnak hatvanig majd törlik a másodpercet, és a perc változóhoz adnak egyet hozzá és így tovább? Vagy egyszerűbben oldják meg?
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2015
(#) kaqkk válasza bubuszoft hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

A példaprogramok közt találsz digital clock címszó alattt
(#) bubuszoft válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Szia

Egy linket be tudnál dobni, mert a Matrix oldalán nem találtam ilyet. Lehet hogy rosszul kerestem.

Tessék egy példa

Az megvan, a kijelzés már össze vissza megy nekem, de hogy lesz ebből óra?

Ezt már neked kell kitalálnod ...

Köszönöm

Szia

Kiraktam lcd-re most már látom, a beállítás persze nem órára van definiálva, de így is világos, én is valahogy így gondoltam el. Csak nekem az nem világos, hogy a megszakítás azért kell bele, mert akkor ad egyet a count változóhoz? És ez mivel mindig újrakezdi a sor elejéről a pic, mindig egyet hozzáad. Azt nem tudom, hogy ez olyan gyorsan, amilyen az órajele, tehát másodpercenként 19660800.

A megszakítást a kvarc frekvenciájából kell származtatni (sokkal pontosabb a belső oszcillátornál) és ha a megszakítás makróba bele kattintasz ott további lehetőségekre lelsz....

Szia

Tanulmányozom, tanulmányozom
(#) Frenzy válasza bubuszoft hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Sajnos másik PIC csak az eredeti programmal van, amit, ha felülírok nem lesz világításunk, de valószínű, hogy a PIC a hibás, mert bármilyen kapcsolást állítok össze és engedélyezem az RD7-et (jelet nem küldök rá) akkor világít
(#) Isti69 hozzászólása Márc 5, 2015 /

Próbáld meg megfordítani a ledet. Ne magasszintre világítson hanem alacsonyra.
(#) nagym6 válasza Frenzy hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

Próbáld jó régi normál leddel, a mai különféle nagyfényű extrafényű ledek között vannak, amelyek nagyon kis áramra már halvány fényt adnak.
(#) bubuszoft hozzászólása Márc 6, 2015 / 1

Sziasztok

Találtam sok mintapéldát Flowcode-hoz, és Angol használati utasítást. Hátha valakit érdekel.
(#) Kovabe válasza Bakman hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

Szia
A cikkek között akadtam rá a te álltalad írt cikkre hol egy 4066-ost használsz. A kérdés a következő: esetleg a hömérsékletkiolvasás menetét leírnád illetve azt a részletet feltennéd ahol ez folyik? Kifejezetten jó ötlet csak a használata nem teljesen tiszta.
(#) sector99 válasza bubuszoft hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

Köszi ! Esetleg AVR platformra nem tudsz valahol mintapéldákat ? (mert én nem találtam - vagy csak rossz helyen kerestem )
(#) bubuszoft válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

Szia

Megépítettem ezt az elektronikát, azért tudok beszámolni róla. Két olvasás van a programban, hol a szobát, hol a kollektort olvassa. Ha a szobát olvassa, akkor a 4066 azon lábara ad egy 5voltos feszültséget. Kiolvassa az értéket, majd átváltja 0 voltra. Átmegy a kollektor szenzorra ott is kiad öt voltot a 4066 ic-nek kiolvassa a szenzorértéket, és zárja az öt voltot. Küldtél nekem egy Ds690fcf fájlt én azzal szépen olvastam, és normálisan müködik a rendszer. Remélem tudtam segíteni, de azért várom én is Bakman barátom hozzászólását.
(#) bubuszoft válasza sector99 hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

Szia

Holnap szétnézek, csak avr-érdekel?
(#) Kovabe válasza bubuszoft hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

És milyen igaz és egyszerü, ha belegondoplok akkor kis logika és már megy is a dolog.
Amúgy ha jól emlékszem akkor pont Bakman kolléga volt aki adta az alapot a ds-hez.
(#) sector99 válasza bubuszoft hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

Igen ! És köszi előre is !

Ebbel a megoldásba még az a nagyszerű, hogy a pic egy lábát használja olvasásra, és amit a 4066 elbír annyi szenzort lehet rátenni. Hátrány viszont, hogy az olvasáshoz még egy port kell ami nyitja a 4066-ot.
(#) sector99 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

Ok, köszi ! Különben teljesen kezdő vagyok a "témában" most kezdek ismerkedni vele.
(#) Bakman válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

Elnézést a késői válaszért, a munka miatt nem mindig jut energia/idő netezgetni is. Szóval. bubuszoft jól leírta a működését. A lényege, hogy egy benemetre kapcsolódik felváltva a két szenzor. A cikkben leírtam, miért. Nekem nincs még meg az új Flowcode, abban valószínűleg nem lenne szükség ilyen bűvészkedésre, de egy kb. 100 Ft-os alaktrészről van szó, szerencsére kb. a sarki fűszeresnél is lehet kapni.
(#) Kovabe válasza Bakman hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

Én is az 5.... verziót használom és teljesen meg vagyok vele elégedve. Idáig mindent meg tudtam csinálni ami kellett.

Van egy probléma a flowal. Az Lcd kiírásnál az ékezetes betűket nem úgy jeleníti meg. Ha ADCII kódot alkalmazok, akkor krixkrax karakterek jelennek meg a tesztelés során. Volt valakinek ilyen hibálya. Nekem á,ő,ü karakterek kellenének. A flownak van esetleg ADCII táblázata, hogy a keresett karakterek milyen kódon szerepelnek benne?
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2015
(#) Bakman válasza bubuszoft hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

Amire te gondolsz, az az ASCII kódtábla. Adott ASCII kódra a kijelző azt ír ki, ami a benne levő karaktertábla szerint van, ezt nem a Flowcode szabályozza. Ez kijelzőként eltérhet, lásd melléklet (27, 28 és 29. oldal). Angol-Japán a leggyakoribb kódtáblázat.

LCD 2x16.pdf

(#) nagym6 válasza bubuszoft hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

Az lcd saját karakterkészletében van rövid kis "ü", 245 a kódja. Rövid kis"ö" kódja:239.
Ezeknek nem kell helyet foglalni a max. 8 karakterből.
Nem megoldás a kérdésedre, de jó tudni.

Kissé félreértettem kérdésedet, "á", "ő" betű nincs bennük. Vagy mint Bakman mondja, esetleg némely típusban. De lehet 8db. saját készítésű karaktert is használni. Ezeket neked kell előállítani, és minden bekapcsoláskor betölteni a kijelzőbe, mert kikapcsolással elfelejti.
Így lehet magyar ékezeteseket használni.

A krix krax karakter valószinűleg nem hiba, hanem ezek is benne vannak, japán betűk.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2015
Következő: »»   223 / 360
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem