Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Jól gondolom, hogy ez csak egy mezei kábel?
Bővebben: Link Ha igen, akkor kérem átrakni a viccek totyikba!
Nagyon lerontotta a teszteredményeket a réz. Vélhetőleg, a tesztgépben nem kínai rézből készült NYÁK volt. Talán, ha megjáratták volna a kábeleket OHCI, UHCI és EHCI-vel, még érdekesebb lett volna.
Régen úgy hívták: Kripton izzó, csak akkor még Tungsram logo díszelgett rajta. Tele volt a Tungsram fejlesztők fiókja hasonló megoldásokkal, amit a GE gondosan le is védetett. Magyar "csodaizzó"-ként is lehetett hallani ilyenekről.
Az elektroncsőnél is az a lényeg, ami a neonnál, a Na és HGLi lámpáknál, hogy két lépcsős a dolog nem? Azaz valamilyen fényforrással, ami lehet nem látható tartomány is - gerjesztesz valamilyen fényport, vagy gázt és fényport. Hogy ez most éppen foszfor vagy más - az részletkérdés. Mindenesetre nem az izzószálé a főszerep.
Ezzel nem vitatkoztam eddig sem.
Sziasztok!
Én csak azt szeretném kérdezni, hogy az ilyen igazán nagy feszültségű távezetékeknél miért alkalmaznak ilyen konstukciót, hogy például 9 darab sodratot rögzitenek körbe? Osztályfőnököm azt mondta, hogy valószínüleg azért mert a levegő vezeti az áramot és akkor így körbezárnak egy légréteget amit vezetőként használnak. De ezzel csak az a baj, hogy nem vezeti az áramot ilyenkor.
Prénteken napfogyatkozás!
Napba közvetlenül nem nézünk! Távcsővel meg különösen nem! Lyukkamera (camera obscura) javasolt. Azt úgy is lehet, hogy borotválkozó (vagy bármi egyéb tükröt) leteszel a földre (asztalra, stb.), rá pedig egy papirt kicsi lyukkal és nézed a plafonon a képet. Time-lapse videót csinálni róla és feltölteni a fórumra ér
Koronakisülés mérséklése végett?
Osztályfőnököd kicsit keveri a szezont a fazonnal.... Erőátviteli hálózaton nem használnak rádiófrekvenciás tápvezetéket (mint pl. Lakihegyen látható). Amúgy azon esetben sem a levegő vezeti az "áramot", mert vákuumban is működik.
Aztán: a fószernek nem tűnik fel, hogy a levegőben áramvezetést villamos ívnek hívják? Lát ilyet normál üzemben? Nem? Akkor miért beszél zöldeket? De ahogy már megjegyezték, a vezeték ilyetén "keresztmetszet-növelése" a koronakisülés megakadályozását szolgálja. Azért vannak azok a gyűrűk is a szigetelőn, illetve potenciálelosztás céljából. Azért használnak több szál drótot egy rúd (vagy cső) helyett, mert az drága lenne és nehéz, meg merev.
Köszönööööööm!
Te tényleg mindent tudsz!
Ezt neked is illene tudnod, ha elektromossággal foglalkozol (mellesleg fizika felső évfolyam, de még az általánosban)
Illetve ha kicsit olvasgatsz a témában - többet, mint az osztályfőnököd
De még csak most kezdem megérteni
De van még valami amit nem értek... Miután mindennek van kapacitása így mindenre igaz a C=Q/U képlet. És ha én ki szeretném számolni egy vezető testtől adott távolságra lévő térerőt akkor milyen töltés mennyiségel számoljak ha a vezető és a föld között 500V különbség van? Így egyértelműen nem lehet de ha mondjuk ismerem az anyagát, térfogatát meg minden jellelmzőjét a testnek akkor ki tudnám valahogy?
Idézet: „akkor milyen töltés mennyiségel számoljak ha a vezető és a föld között 500V különbség van?” A fenti képlet alapján, mint látod, a kapacitástól függ Idézet: „de ha mondjuk ismerem az anyagát, térfogatát meg minden jellelmzőjét a testnek akkor ki tudnám valahogy?” Nem a vezető (fegyverzet) anyaga számít a kapacitásnál, hanem a szigetelő dielektrikuma, annak relatív tényezője (εr), ami mutatja, hogy a szigetelő dielektromos állandója mennyivel nagyobb a vákuuménál. A többi meg a fegyverzetek alakja, mérete, távolsága... erre vannak képletek, neten is kereshetsz rá.
Mindeggy.
Arra gondoltam, hogy egy huzal 500V ra fel van töltve akkor tőle adott távolságra mekkora a térerősség.
Ne haragudj, de itt több fogalom zavar is van.
Ha valami fel van töltve, akkor az elektromosság témában csak villamos töltéssel lehet, aminek a mértékegysége [C] coulomb. A feszültség különbség a villamos tér munkavégző képességének a mértéke, a villamos tér két választott pontja közt lehet definiálni, "a" és "b" pontok közt homogén villamos térben a potenciál különbség (feszültség) Ua-b=E*d, ahol E a villamos térerősség [V/m], d a pontok közti távolság [m]. A huzal villamos tere nem homogén, ez a számítást módosítja, de van rá meghatározási módszer. Amit nem írtál le, hogy mihez képest van 500V potenciál különbség a huzalon.
Kiszámítod a huzalod kapacitását (vékony hengernek tekintve) és ebből és a feszültségből a rajta levő töltés (Q) nagyságát. A képletét írtad már.
A térerősség az adott felületre merőleges r távolságban: E = Q / (4*Pi*ε0*εr*r2) Persze ez csak pontszerű töltésre jó teljesen, de vékony huzalra is megteszi talán. Vagy számolhatsz integrált A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2015
Helyi vasboltban 400Ft a hegesztőpajzs-üveg, veszek egyet az eseményre majd egy laza mozdulattal a szomszédnak adom; az övébe már úgyis láthatatlanságig összefröcskölődött a 30 év alatt.
Ez jó ötlet, szerintem én is beruházok egy ilyenre.
Éppen itt a HE hirdetések között akadtam erre. Bár nem vagyok mai gyerek és nem hiszek már a hókuszpókuszban, kérdezném, hogy látott, evett valaki már ilyet? Esetleg van-e benne több mint egy kondi és némi parasztvakítás?
A Nod habzó szájjal ugrik a linkre...
Avast is...
Sok ilyet láttunk már, egyik sem tudta hitelt éremlően bizonyítani a hatásosságát. Ez is csak egy spanyolviasz.
Az erőhöz energia kell, ha egy fogyasztot bedugsz a szivargyujtoba az fogyaszt és így nem csökken a fogyasztás hanem nő, napersze 100.000km-e 1L-t pluszba de az örökmozgo is csak képzelgés. De megnézném melyik autó az amelyik 6,3-at fogyaszt és egy 12V-ról 1,8V-ra (piros led) redukáló eszköz segítségével 3,5L-t fogyaszt mert akkor az nekem is kell.
Ez kb. a vezetéknélküli űrsugárzásalapján áramotszolgáltató hosszabító ami elektronika nélkül pont 230V-ot állit elő. csodahosszabító A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2015
Kb. én is így gondolom, pusztán érdekelt volna a belseje, hogy mit képesek eladni a hiszékeny embereknek egy kis csilivilivel. Tulajdonképpen a márkás üvegből kihúzott parafadugó is hasonlóan hat a fogyasztásra - talán még jobban. Hiszen ha iszik - nem vezet . Maximum az áramot....
Itt mit isznak? Sima vizet, kávét, vagy valami (nem káros) fémet tartalmazó kontrasztanyagot?Bővebben: Link
Bizmutkását. Nem emészthető, nem mérgező. Viszont jó kontrasztot ad.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |