Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Candy csf 456m mosogatgépen a hőérzékelőt merre keresem? Választ előre is köszönöm.
Alul a motortérben esetleg ritkán az ajtóba teszik.
Találtam egyet használtan csak nem találjuk. A képen megtudnád mutatni merre keressük?
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2015
Szia!A fotón nem látom.Vagy a vízáramba esetleg a mosótér aljába van betekerve.Biztosan az a rossz?
Szia!
Te mondtad tippnek, és bontottan olcsón hozzájutok úgy gondoltam egy próbát megér, csak nem találjuk!
Sziasztok.
Van egy öreg Gorenje gs90-s készülékem. Még kapcsoló órás. A 4. lépés után leáll. Valamire vár. Vizet kap, alul keringeti a vizet, ürít is. Azonban a felső szórófej nem kap vizet. Régebben jó volt, évekig állt, ki van tisztítva. Hol lehet a gond?
Nem tudom, mert közvetlenül a meleg vízre van kötve. A következő a gyanúm: az aljában kevés vizet látok, és habzik, nem lehet hogy alacsony a víz szint és levegőt is szív a mosó szivattyú, és ezért nem jut felűre? De akkor miért áll meg, ha szerinte meg van a szint? Egyébként szemre mennyi víznek kell benne lenni az aljában? Megnézem a fűtést, mert míg használaton kívül volt, volt bojler cserélve, is lehet, hogy ennek alacsonyabb a hőmérséklete.
Valószínűleg a habzás lesz az oka.nézd meg lehet hogy kifolyt az öblítőszer vagy kézi mosogatószer került a gépbe.
Szia . Szerintem a habzás az a tisztítás során benne maradt Cilit Bang-től lehet. Mennyi víznek kell az alján lenni?
Sorry, ha még aktuális ....
A gép alját levéve nagyjából középen van egy műanyag dobozka, amibe bele van dugva egy csatlakozó.. Kb. 2 db csavarral van rögzítve és egy műanyag füllel. Ha kiszeded egy kis tengelyt találsz rajta, amit egy lyukból húzol ki. Van néhány fajta ebből, több külalakkal ezért nem pontos a leírásom. Szét kell szedni, ha nem tudod cserélni. Óvatosan körben kipattintani a műanyagokat. Lassan kinyitni, nehogy széthulljon. Van benne egy kis nyomó kapcsoló a kis panelbe forrasztva, ahol a csatlakozó van. Lehet, hogy két csatlakozó van rajta. A kapcsoló szokott elromlani vagy nagy ellenállással kapcsolni. Egy hasonló kapcsolóra kell cserélni. Egyenlőre ennyi. üdv.
Köszi a Választ, már megtaláltam,
![]()
Szia. A mosószivattyúnál (a mosótérben) van egy pillangó szelep. Gondolom ez váltja, hogy alulra, vagy felülre menjen a víz. Ezt a pillangót egy motor vezérli, melynek tengelyén van egy kar, és ez mozgatja a pillangót. A kérdésem, ez a motor folyamatosan forog, vagy vannak neki végállásai (nyit-csuk)?
Jó reggelt. Még mindig a Gorenjével birkózok. A klixonra rá van írva hogy NC és NA (4 kivezetéses) ez akkor azt jelenti hogy normál open és close? Mert a másik (2 kivezetéses) NA és szakadást mérek. Akkor az jó vagy hibás, mert tudtommal minden klixon normál close.
Sziasztok. Egy Candy CSF 4575 E mosogatógép cincálja a húsvétomat... Indításra elkezd mind a 4 led villogni rajta és folyamatosan csipog, miközben a gép búg... Nem lehet reszetálni... A leírás szerint ez a túltöltést jelzi, túl sok a befolyó víz, de ha kinyitom nincs benne egy csepp sem...
![]() Tud valaki esetleg segíteni, találkozott valaki hasonló hibával? Köszönöm! Joci
A pillangó szelep az nem folyamatosan megy csak időnként. A klixonnak melegítésre vagy átad vagy megszakít.
Szia, Köszönöm a válaszodat. Közben megtaláltam a hibát. A gép oldalán van egy műanyag "doboz"
. ebbe belemegy 4 cső. Az 1 szelep és a 2 szelep között belül van egy kis furat, kb. 1 mm.-s, az volt elvízkövesedve. Kitisztítottam, és már működik is.
Még egy kérdést engedj meg. Az oldalán lévő műanyag "labirintus" dobozba van egy "harang" amelynek a magasságát egy karon keresztül a a gép belsejéből állíthatok 3 fokozatban. Mi az?
Üdv.
Whirlpool ADP 4407-es géppel lenne bajunk. Program kiválszt, start, vizet be, közben már villan 7-et, vizet kiszivatyúz ![]() De van ha 2ms-ig tartom a startot hogy szivatyúzza ki a vizet utánna else indul csak 7x villog. Bejövő cső tiszta, szűrő tiszta a vízcsapnál és a gépnél ahol bemegy a víz. Program választó panelen megnéztem 2 kondi van nincs felpuklisodva. Segítséget előre is köszönöm.
Üdv mindenkinek!
Rég jártam itt,de most padlót fogtam egy Candy CD 702 T vezérlővel.Felveszi a vizet,aztán nem hajlandó elindítani a keringetőt.A program fut közben,de a keringető nem indul az Istennek sem,illetve kb.20 próbálkozásból volt vagy 2 sikeres.Átforrasztottam már millió dolgot,gondolván valami kontaktos,de nem segített.Az imént cseréltem egy varisztort közvetlenül a táp bejöveten,ezután 3 sikeres indítás,negyedikre halál.Az utolsó olyan volt,hogy felvettea vizet,elindult a keringető,kb.2 perc múltán megállt,s úgy is maradt.Kiállna egyébként E3-ra,mert a fűtés elindul,de azt már nem szoktam megvárni.Ötlet valakinek?
A gép víztartályánál elhelyezkedő literszámlálót nézd meg.Van benne egy reed cső lehet hogy az a rossz.
Motorkondi?
Üdv! Van egy Fagor LF 013-as mosogatógápünk. Eleinte csak néha nem ment végig a program, aztán 5 perc után megállt (9 sípolás, ami elvileg szivattyú hiba, de az angol nyelvű dokumentációt nézve lehet más is). Ha kikapcsoltam, majd újra elindítottam leszivattyúzta a vizet, majd elindult a keringető szivattyú is. A vizet felfűtötte. Szétszedtem kitakarítottam, a hiba ugyanaz, jobban mondva leszivattyúzni hajlandó de most már nem enged be vizet. Merre keresgéljem a hibát?
Üdv sacy!
Ellenőrizd az alternáló szelepet. Amikor az általad is leírt tünetek jelentkeztek, megtakarítottam az alternáló elektromos érintkezőit és néhány hónapra meg is javult a gép. Mikor újra jelentkeztek a tünetek, már rutinosan szedtem is kifele az alternálót, ami kiszerelt állapotában, tökéletesen tette a dolgát, (forgott és kapcsolgatott) viszont a gép mégsem akart vele jól működni! Az alternáló cseréje óta, tökéletesen működik!
Köszi a segítséget! Most éppen olyat játszunk, hogyha áll több órán keresztül, akkor hajlandók vagyunk vizet beengedni,de miután felfűtött leáll, onnantól kezdve nem enged be vizet.
Nincs mit! Nekem az LF-20S digitális kijelzős van és azt írta ki, hogy f9 szivattyú hiba. Ízzé porrá szedtem legalább 10x a gépet, de a szivattyúnak és a csőrendszernek semmi baját nem találtam! Vettem bele feleslegesen egy leürítő szivattyút is és már vezérlő panel hibára is gyanakodtam, de a csongrádi szervizbe mondták, hogy ez a hiba üzenet a Fagornál, az alternáló hibáját is jelenti. Sok vesződségtől és bosszankodástól kímélt volna meg, ha ezt valaki elárulta volna, még mielőtt először szétszedtem!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |