Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kamerás megfigyelőrendszer

Témaindító: zozz12, idő: Okt 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   18 / 72
(#) mann00 válasza mann00 hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /

Közben találtam egy HP vékonykliens gépet is, sztem ez is megteszi: vaterás link
(#) Dióda válasza mann00 hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /

Nahh elvoltam picit de megnézegettem.
Nem sokminden infó van róla az tuti.
Már agyalok itt mint a bolond mire ráébredtem hogy hoppá az enyémet is össze lehet kötni pc-vel usb-n kezesztül és akkor hozzáférek a tartalmához és állítgathatok amit akarok.
Ehhez egy usb dugó- usb dugó kábelt adtak gárilag.
Ráadásul én a panelt megnézném alulról is mit rejt hártha.
Ha ezek sem vezetnek célra akkor meg lehet próbálni még bár ez drasztikus dolog hogy elem ki táp ki winyó le és a kvarcokat rövidrezárogatni majd megnézni melyiknél felejti el a dolgokat.
Bár ennél a megoldásnál szerintem jó lenne ha lenne egy ugyanilyen firmware elmentve mert lehet hogy az is elmegy belőle ha nem maga a linux rendszer is .
(#) mann00 válasza Dióda hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /

Szia köszi hogy még agyalsz rajta Ezt az usbs dolgot nemértem hogy hogyan mondod, mert ugyan van rajta 2 usbport, de az egyik az egér a másik pedig a pendrive-mentésre való aljzat tudtommal, ezeken lehet befelé is kommunikálni a panellel? Kábelt még csak gyártanék is hozzá, de valami spec progi is kell? vagy hogyan fogom itt látni a linuxos részt?
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2015
(#) Dióda válasza mann00 hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /

Nekem egy usb van rajta az jó mentésre és azon a hozzáadott kábellel megy a dolog.
Meg kell nézni minek ismeri föl . Én olvasatomban cms szoftvert írtak már nemtudom melyik oldalon.
(#) mann00 válasza Dióda hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /

A CMS szoftvert ismerem, de azzal csak ipcim szerint lehet hozzáadni a dvr-eket, tulajdonképpen egy központi prg. amibe több dvr képét bele lehet tenni, ez tuti nem jó csak a hálózatos részhez...
Közben találtam usb-usb kbelt is, rádugtam, de semmi sem történik a pcn, ugyhogy ez a módszer nálam így biztosan nem fog összejönni
(#) Syn7h37ic válasza Feri hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /

Ip kamera számítástecnikai eszköz nélkül nem használható semmire. Ha van UTP kihúzva azon elvihető akár a táp és a digitális adatfolyam is. (POE csatlakozók használata) De a fogadó oldalnak mindenképp valami IT cuccnak kell lennie. Ha más nem, egy olcsó wifi rooter amire rácsatlakozhatsz okostelefonnal, tablettel PC-vel. NVR-rel.
(#) Feri válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /

Köszönöm a segítségeteket.
Kaptam próbára egy Raspberry PI-t és már működik is.
Azt hiszem ez volt a legolcsóbb megoldás.
(#) nagy_david1 hozzászólása Ápr 6, 2015 /

Üdv!
Még egy kezdő kérdésem lenn e téren. Honnan tudom, hogy a jelenlegi képminőségért a DVR vagy maga a kamera a felelős? Melyik befolyásolja a maximális képminőséget nálam? Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2015
(#) Syn7h37ic válasza Feri hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /

Jó választás.
(#) Syn7h37ic válasza nagy_david1 hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /

Mindkettő.
De a végleges kép a DVR-től jobban függ. Ugyanis egy kiváló kamera képe is lehet katyvaszos egy kis képfelbontásban dolgozó DVR-től .
(#) nagy_david1 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /

Készítettem egy képet. A "windóz" szerint a felbontás 928x576. Mégis pixelesnek találom ha részleteket szeretnék nézni, pl rendszám (sajnos a rossz idő is belekavar a színekbe de az nem érdekelne). Szerinted a kamera vagy a DVR a ludas? Becsomagoltam a képet mivel hanem átszerkeszti az oldal. Köszönöm.
(#) Kovabe válasza nagy_david1 hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /

A rendszám egy érdekes dolog mert az nagyban függ a fénytöl illetve a zoom-tól. A rendszmfelismerők is megapixeles kamerákkal dolgoznak a rendszm lehetséges környékre. Itt egyérelmüen látszik viszont hogy a DVR van rosszul beállitva.
Még egy kérdés, milyen rögzitöd van, provision?
(#) nagy_david1 válasza Kovabe hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /

Erről a típusról lenne szó.A net teli van ezzel a típussal, sőt a hazai boltokban is kínálják sok néven elkeresztelve 2-3-szoros áron.

"Szerencsére" nem ismerem de a leírásában benne van a max felbontás D1 ami
Idézet:
„D1 (kb. 600TVL):…………........720 x 576.....................0.41MP”

Ha ezt figyelembeveszed akkor a windowsod is téved. Javaslom a beállitások áttekintését és tanulmányozását, frame/sec ugyebár max 12 de ez suerintem egy ilyen cuccnál tulzás, inkább 6. Ezeket a beállitásokat tanumányozd illetve allitgasd a megfelelő beállitás érdekébe.

Azért vannak normál áron rögzitök jó tulajdonsággal megáldva, free dns, garanciális szerviz, stb. :dvr
(#) nagy_david1 válasza nagy_david1 hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /

Vagyis így mutatkozott be. Amúgy egész pontosan ez amit vásároltam.

Igen most látom, ez egy korai fisotec koppintás, sajnos a tudása már elmaradott kb. 1 évvel de megfigyelésre jó viszont rendszámot csak valami jobbminöségü variofokális vagy 12-es kamerával fogsz látni és akkor is kis felületet.

Nekem a körülbelüli ember beazonosításra lenne szükségem. Akkor szerinted ha a jövőben még szánnék rá keveset akkor a DVR-t vagy kamerát kéne cserélni? Akkor ez a maximum amit ebből ki lehet hozni amit a képen is látsz? 1 óra 800-850MB-ot foglal. Köszönöm segítséged.

Hát a dvr-t biztos de a kamerárol még emmi nem tudok igy nem tudok arról nyilatkozni.

Sajna Sokan tapasztalat hiányában beleesnek abba a hibába hogy megveszik a távolkeleti webes cuccokat és mikor összerakják, döbbennek rá hogy gyenge és azért kerül többe az idehaza megvásárolható termék mert nagyobb a tudása illetve van pl szervize.

Még egy tapasztalati dolog, ha kintröl rendelted a kamerát akkor valahogy szedd szét és a bennelévő páacsapdát cseréld ki mert nyirkos idöben bepárásodik. Ez tapasztalat de ilyen van idehaza is sajnos.
(#) Pixi hozzászólása Ápr 6, 2015 /

Én ilyen 1200TVL-es kamerát és ilyen rögzítőt vettem, de nincs velük semmi gond, van 4 kamera, de az hogy mit mennyire lehet felismerni rajt az attól függ hol nézem, vagyis hogy távolról vagy a rákötött TV-n, meg ugye a fényviszonyok a másik lényeges. Amúgy láttam 1-2 ismerősnél ilyen rendszereket amik sokkal többe kerültek, de ennek sokkal jobb a képe mint azoknak akármelyiknek.
Gondoltam megosztom őket hátha valakinek jól jönnek a linkek.

Sajnos mint írtam ugyan ezt amiért én 50$-t adtam az idehaza 100$. És tényleg ugyan az. Amúgy Romániában élek. Köszönöm a tippet.

Pixi: Amúgy én is netről nézem mivel nincs se monitorom se TV-m. Nem hiszem bármivel is jobb lenne direkt kijelzőről.
u.i.: Kamerám az kb ugyan ez. Rögzítő mint láttad nem.
(#) mann00 válasza mann00 hozzászólására (») Ápr 7, 2015 / 1

Sziasztok, nah Fisotech DVR megfejtve Ha valakinek esetleg majd kellene, mert nem tud belépni a menübe akkor így próbálja meg:
aktuális dátumból hónap, nap amit kiír bekapcsoláskor+az aktuális óra, vagyis mivel nálam a gombelem napok óta ki volt szedve, ezért 1970 01.01.00 volt ezt ütöttem: 010100
és beengedett a menübe!! (utána hálózatbeállítás után, már müxik is minden!)
Nem tudom más DVReknél így van-e, de ennél működött, remélem segít majd másoknak is,
További szép napot!
(#) levaitamas válasza nagy_david1 hozzászólására (») Ápr 7, 2015 /

Idézet:
„Nem hiszem bármivel is jobb lenne direkt kijelzőről.”

Hidd el, jobb.
(#) nagy_david1 válasza levaitamas hozzászólására (») Ápr 7, 2015 /

Kell keressek valahol valami olcso, kicsi VGA-s kijelzőt akkor Pedig gyors netem van, ebből feltételeztem, hogy az adatátvitel nem akadály. A visszajátszás is miért van befolyásolva amikor online ennél jobb minőségű videókat tölt be. A DVR nem győzné valóban?
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2015
(#) Inhouse hozzászólása Ápr 7, 2015 /

Sziasztok!

Tudtok Mo-i forgalmazót passzív, videó+sztereó audió UTP balunra? Valami ilyesmi kellene...
(#) kadarist válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 7, 2015 /

Szia!
Itt nézz szét: Bővebben: Link.
(#) levaitamas válasza nagy_david1 hozzászólására (») Ápr 7, 2015 1 /

Nem az internet sávszélességével lehet a probléma, egyszerűen a DVR nem képes megfelelő képminőséget adni. Találkoztam olyan DVR-ekkel, amiknél külön lehetett állítani a felbontást (rögzített -netes) és a netes résznél max CIF-et enged beállítani.
(#) Inhouse válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 7, 2015 /

Köszi. Ezek szerint van, de nem gazdaságos. 2 ilyen az 17000Ft és nem biztos, hogy nem kell még hozzá egy földhurok leválasztó az audio ágba. Nem igazán találtam leírást arról, hogy az audiónál milyen illesztést alkalmaznak, gyanítom, hogy semmit. Egyébként is elég csúnyán áraznak a sima videó balunok 500-1000Ft áron szoktak lenni.
(#) nagy_david1 válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 7, 2015 /

Én, CCTV kezdőként 1 hete összeraktam a sajátom harmad áron új alkatrészekkel. Igaz nincs hang de a BNC balun-nal együtt, a tápdugasz és egy UTP dobozka harmad áron kijön mint a gyári. Persze nem olyan esztétikus de működik. Kb 1000 Ft volt az egész, átszámolva (ez az ár a vevő és adó részét is magába foglalja vagyis minden fent leírt alkatrészből két darab) Egyértelműen nem a legdrágább helyen vásároltam
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2015
(#) Pixi válasza nagy_david1 hozzászólására (») Ápr 7, 2015 /

A netednél amiről a DVR megy mennyi a feltöltési sebesség?
(#) Pixi hozzászólása Ápr 7, 2015 /

Csináltam egy képernyő képet a DVR képéről, hogy is néz ki a képminőség a gépemen. Tömörítve csatoltam, hogy ne legyen butítva. A bal felső kamera képe másabb mert nagy látószögű, 2,6mm-es, a jobb alsó meg beállítás miatt kicsit homályos. Messze nem a legjobb cuccokból van összerakva, de sztm jó azért.

kamerák.zip

Következő: »»   18 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem