Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1698 / 2532
(#) csipaDJ válasza tothbela hozzászólására (») Ápr 26, 2015 / 1

Üdv. Az átkötést kipróbáltam és a hangerőkülönbség "kiegyenlítődött". Az 50kOhm-os hangerő poti előtt egy 4558D IC végzi az előerősítést. Akkor elképzelhető hogy itt lesz a bibi az előerősítőnél? Válaszodat és segítségedet köszönöm.
(#) csipaDJ válasza csipaDJ hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Nem engedte módosítani a hozzászólást.
Azt elfelejtettem hogy 2 db 4558D IC van az egyik a hangerőnél a másik a hangszínnél. Ha az átkötést megszüntetem a hangerőkülönbség megvan továbbra is de ha bekapcsolom a surroundot akkor némileg javul a helyzet. Mi a teendő?
(#) tothbela válasza csipaDJ hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Üdv! A poti is lehet ludas. Most próbáld összekötni a poti melegpontjait. A surround a két csatornát egymásból kivonja, ezért megjelenik a jó csatorna jele a rossz csatornában is, persze ellenfázisban. A hiba a surround áramkör előtt van. Nem találtam még rajzot róla, de ha nem lesz, akkor le kellene fotózni a nyákot mind a két oldalról. Akár egy kiszáradt pici elkó is lehet a baj.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015
(#) sonny007 hozzászólása Ápr 26, 2015 /

Sziasztok! Adott* egy rádió aminek 2db 3 állású kapcsolóját és a hangerőszabályzóját ki kellene cserélnem.
Viszont hangerő szabályzót ebben a típusban nem nagyon találok.
Vagy valaki tudna linkelni magyar boltot ahol kapható ilyen?
Kép: A503

Előre is köszönöm.

*mod: van!
(#) tomi1990120 válasza reloop hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Helo meglett a hiba.Kiprobaltam es mukodik ad hangot meg minden csak nagyon búg nemtudom mi lehet vele.A 0,62r-es ellenallason 645mV van nemtudom ez szamit e valamit.
(#) reloop válasza tomi1990120 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

A mért feszültség tökéletes. Tégy a tápra minél nagyobb pufferkondit!
(#) tomi1990120 válasza reloop hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Mennyit ajanlasz?Nekem most 4700µF van de meg van ebbol negy darabom ithon szovan lenne akkor 18800uF.tegyem ra mind?Meg ha teljesen kitekerem a hangeropotit akkor elhalkul a bugas lehet az a ludas?
(#) tomi1990120 válasza tomi1990120 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Meg ha nincsen rajta jel akkoris nagyon bug
(#) Szabi1 hozzászólása Ápr 26, 2015 /

Sziasztok! Gyári erősítőkbe milyen célt szolgál a ground lift? És a gyári erősítők dobozára a pufferkondiktól van kötve a dobozra a GND?
(#) Buvarruha válasza Szabi1 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

A bemeneti nullát lehet földre kötni vele, vagy leválasztani a földről, a földhurok elkerülése érdekében, ha több földelt eszköz van egy láncban. Olykor a mikrofonról, van leválasztva a föld, hogy a 48V táp ne csikáljon, ha úgy alakul.
(#) Szabi1 válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Én a nullát nem akarom a dobozra kötni, gondolj csak bele, ha fordítva csatlakoztatod a hálózathoz, akkor a dobozra fázis kerül. Esetleg a hálózati földet lehetne, de úgy rémlik, hogy valami ellenállással szokták összekötni az erősítő földjével.
(#) Buvarruha válasza Szabi1 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

A bemenet nulláját, vagy hívják azt is GND-nek, szerintem tévesen, de mindegy is.
(#) tothbela válasza Szabi1 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

A nullát azt ne is, de a védőföldet azt igen.
(#) vipera1997 hozzászólása Ápr 26, 2015 /

Sziasztok!
Nekem is ilyen bajom lenne, van egy stereó erősítőm amire ha nem kötök bementet maxra tekerve is csendbe van, de ha teszek rá jelet akkor zúgás hallható sajnos....Szerintetek mitől lehet?
(#) Szabi1 válasza tothbela hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

De nekem úgy rémlik, hogy a védőföldet a dobozra, a táp földjét egy ellenállással és vele párhuzamosan egy kondival szokták a dobozra kötni. Csak már az se rémlik hogy ezeknek mekkora az értékük.
(#) Szabi1 válasza vipera1997 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

A kábel vesz fel zajokat! Minőségi árnyékolt kábelt használsz? Milyen hosszú?
(#) vipera1997 válasza Szabi1 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Minden kábelemmel próbáltam, de minddel ugyan az a baj sajnos...
Próbáltam hogy nem használok túl sok kábelt kb 10cm-ert és akkor is zajos volt, szerintem más lesz
(#) Buvarruha válasza vipera1997 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Mit dugsz a bemenetre ilyenkor?
(#) CIROKL válasza vipera1997 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Rövidre zárt bemenetel mi a helyzet ?
(#) Ge Lee válasza vipera1997 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Földhurkod lesz (van).
(#) Helios válasza vipera1997 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Üdv!

A transzformátorod le van-e "árnyékolva"? Lehetséges hogy az szórja meg a jelet.
(#) vipera1997 válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Telefon/gép/rádió/dvd/kb bármi mindig zaj van, több féle/fajta kábellel is.

Ha nincs semmi a bemeneten akkor csend van, gondolom rövidre zárt bemenetnél is( ezt úgy értem. hogy a poti benne van, csak üresen hagyom a bemenetet)

Lehetséges hogy földhurok van, többen is rebesgetik, viszont másik erősítővel nincs ugyanonnan.
(#) vipera1997 válasza Helios hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Nincs és EI magos éppen az egyik végpanel mellet.
(#) Szabi1 válasza Helios hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Tényleg most hogy szóba került ti a toroidokat mivel árnyékoljátok le? Én annó használtam alufóliát, de annyira nem tűnt a legjobb megoldásnak.
(#) tothbela válasza Szabi1 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Akár. De ez trafó zárlat esetén már nem elég. Ha a trafó biztonsági, tehát leégés esetén sem lesz rajta primer-szekunder zárlat, akkor jó. A mai toroidok sajna nem ilyenek. Az az ellenállás + kis kondi abban segít, hogy földpotenciál közelében legyen az áramkör. Értéke néhányszor tíz ohm meg 100 nF körüli. Hangszererősítőkön, amik összeköthetők másik földelt rebdszerrel is üzemszerűen, ez az ellenállás még át van hidalva nagyáramú antiparalel diódákkal is, ami többnyire egy rövidrezárt kimenetű párszor 10 amperes graetz. Ez a védelem akár többszáz ampert is képes levezetni egy esetleges trafózárlat esetén. Ha földhurok alakul ki, ami 10-500 mV, az meg fog jelenni a földelés legnagyobb ellenállású szakaszán, tehát azon a pár tíz ohmon. Ha direktbe lenne leföldelve a két rendszer akkor ez a zavarveszültség az összekötő hangkábel hideg erén esne. Ez hozzáadódna a hasznos jelhez, ami búgás, kerregés formában elrontaná a hangot.
(#) tothbela válasza vipera1997 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Üdv! Nekem úgy volt földhurkom egy saját Quad405-ön, hogy csak a bal oldal, vagy csak a jobb búgás nélkül ment, de sztereóban mindig búgott. Középen volt az EI trafó, közös táp, két oldalon meg a bordák a véggel. Az segített, hogy kötegbe fogtam a vezetékeket és nem kerülgettem a trafót két oldalról.

hurok.jpg

(#) vipera1997 válasza tothbela hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Elég rossz lett a rajz, de nekem így van, és nekem álltalába a jobb oldal a rosszabb, de mivel hídba használom így kinn van mind a 2-őn sajnos..

Névtelen.png

(#) rexi77 hozzászólása Ápr 26, 2015 /

Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem hogy az ST151 végerősítőnek ami 40v-ot igényel, elég lenne e 36v?
(#) vipera1997 válasza rexi77 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Melyik félének?(több van)
(#) rexi77 válasza vipera1997 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Következő: »»   1698 / 2532
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem