Fórum témák
» Több friss téma |
A csaphoz van kötve, direkt olyan szifonnal.
Helló!
Az a problémám a hajdú energomatunkkal, hogy forró mos, és a ruhák károsodnak. A hőfokszabályzó elpusztult benne. Esetleg valaki tud, vagy ismer hőfokszabályzó kapcsolási rajzot? Megoszthatná. Vagy hőfok szabályzókat hol árulnak? Megbízható forrás kellene,nem bóvli. Köszönöm a választ!
Elnézést, javítom az előző hozzászólásom. Öblítésnél a fűtőszál nem kapcsol be, és így öblítésnél leszívja a bojlerból a forró vizet, így 80 °C az öblítő víz. A hőfok szabályzóra gyanakszik a mester, de nem tudja a szabályzó kapcsolási rajzát akkor megpróbálná javítani.
DE mint visszaolvastam, a programkapcsoló is ha hibás lenne, akkor áramot "adna" a fűtőszálra és ezért lenne forró a víz, de itt nem ez a probléma.
hali
hajdu energomat mosogép űresen centrifugál ha van benne ruha akkor meg nem
Sziasztok
Hajdu energomat mosogép nem akar centrifugálni..illetve üresen centrifugál..ha van benne ruha akkor meg nem.. help..
motorkondi ..esetleg inkább mert régebben ugy centrifugált ha mosás után állt vagy félorát..gondolom akkor inkább az a valószinübb
Tetőbimetált egyszerűen ki tudod mérni, csak le kell hozzá "bundázni". Jó, azt máskor is...
Bimetált már sokszor kellett cserélnem, kondit még soha (lehet szerencse)...
akkor tehát..mind a két oldalon van az a bimetál ..mind -t kicserélem?.
Amelyik szakadt. Itt 3137 Forint. De ha azt mondod hogy üresen centrifugál, csak terhelve nem, akkor inkább kondira szavaznék...
Lehet kapni bele "hőmérő gombákat".
Mert a Hajduban (azt hiszem) talán 3 is van. (de kettő mindenképpen - 60 fok, 90 fok) Nézd meg - vagy az Orczy Alkatrészáruházban (Baross utca), vagy a Hajdu Alkatrészboltban (Alsóerdősor utca) De lehet néha - akár még gubizni is - az itt-ott már kidobott régi gépekből ....
Ja tényleg, az is lehet. De mindenképpen bele kellene nézi a tulajnak...
* Törölve!
Ahányszor kisbetűvel kezdesz egy mondatot, az mind törölve lesz! A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2015
Idézet: „vagy azt hogy tudom kimérni hogy jó?” Vezet. Csak azt csinálja, hogy a centrifuga áramával megmelegiti a bimetált, ami benyom egy pöcköt és nem tudod felnyitni az ajtót... Ha szakadt a bimetál fűtőszála, nem folyik áram a centrifuga körben és nem centrifugál (egyáltalán)... További kérdések: Motor tekercse, programkapcsoló? Üresen tényleg centrifugál, csak ruhával nem? Jó program van beállitva? A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2015
Centrfiugált üresen..mondom kondi csere megvolt....semmi..uaz..nincs centri..kicseréltem régibül..a tetöbimetált..semmi..elvileg tehát..ha a két tettöbimetál drotot összekötöm..mind2 oldalon..akkor zárva a centrikör..tehát kéne..
motor tekercse..mosásnál jó programkapcsolo..namármost ha üresen jo a programkapcsolo..megy a centrizés..program.ugyanez vonatkozik.. ha üresen megcsinál mindent..akkor?...
Az én értelmezésem szerint: Ha tele van ruhával nem centrifugál. Mosni viszont mos. Ha valóban jó a kondi, akkor menetzárlatra gyanakodnék a centrifuga tekercsben.
A mosó és centrifuga motor két különálló tekercses. Így marad a kondi, az ajtóretesz, a programkapcsoló vagy a menetzárlat esetleg valami kontakthiba.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2015
Én csak azt nem értem..üresen ruha nélkül centrifugál.--milyen elektronika érzékeli hogy van benne ruha..vagy nagyobb lendület kéne teli dobbal ..és akkor zárlat lesz....
Köszönöm a válaszokat...
Ruhával tele nagyobb áramot venne fel a motor és ez nem teljesül valamiért. Egyébként semmi nem érzékeli mennyi ruha van benne.
Ez tetőbimetál lesz.Zárd rövidre mindkét oldalt.Ha úgy sem jó akkor motor csere.Esetleg kondi.
Kontakthibánál van pár variáció. Ajtókapcsoló, bimetál, programkapcsoló, program választó (A B C stb.), csúszó csatlakozók, motorcsatlakozó. Nem kontaktus hibánál: motor, kondenzátor gyenge vagy hibás tipus. Más hiba valószerűtlen.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2015
Energomat mosógépünk van, legalább 35 éves. A vizet felforralja minden állásban, a programot ugyan végig viszi, csak teljes gőzzel. Ebbe még nincs az a három trixon kapcsoló, ami gondolom a későbbiekben már igen. Van egy hat kivezetéses négyszögletes bimetálos kacsoló, gondolom az vezérli, hogy melyik hőfoknál kapcsoljon ki a készülék. Mást nem találtam benne. Mit kellene keresnem, vagy vennem, hogy a hiba megszűnjön. Látom, hogy valaki már érdeklődött ez ügyben, de a választ nem láttam. Köszönöm
Ebben még az a bizonyos gőztenziós kapcsoló van.Valószínűleg elment belőle a gáz.Vedd ki és melegítsed ha úgy sem kapcsol ki akkor csere.
Ma javítottam az Energomat 750 típusú mosógépemet. Komoly hibája nem volt, csak a kifolyócső törött el, cserélni kellett. Kitisztítottam a sugártörőt is, meg az egész gépet, amennyire tudtam.
Amit észrevettem: a dobot kézzel forgatva nyiszorog. Valószínűleg a szimeringek, mert belül odafújtam egy kis szilikonsprayt, amitől elcsendesedett. A csapágyaknál még nem látni semmilyen szivárgást, tehát elég lenne a szimeringek cseréje is. Nem tudja valaki a méretüket? Ki lehet azokat házilag cserélni? Sajnos nem találtam a neten adatokat.
Közben megtaláltam, még másnak is jól jöhet: 32x56x10 mm a mérete a szimeringnek.
A leeresztő cső cseréjéhez elég a fő lapot és palást lemezt levenni?
Oldlaról hozzá lehet így férni vagy mást is ki kell bontani? A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |