Fórum témák
» Több friss téma |
Helló mindenkinek!
Röviden magamról: másodéves informatikus hallgató vagyok. Ennyi. Remélem elég rövid volt ![]() Ha jól tudom, akkor ide az alacsony illetve magas frekvenciás olvasók nem lennének túl optimálisak, mert ezek hatótávolsága nem lenne megfelelő. Szóval UHF-re gondoltam, viszont ennek költsége 70.000-től kezdődik, ahogy láttam, ilyenre meg nem igazán van pénzem ![]() ![]() Szóval ott kezdeném, hogy kb annyit tudok villamosságtanból, amennyit középsuliban tanultam. Esetleg valaki el tudná mondani a szükséges dolgokat, hogy mit kéne tudnom ahhoz, hogy egy ilyet tudja építeni? (Most arra gondolok itt, hogy tényleg csak azokat a dolgokat, amik ennek felépítéséhez, megtervezéséhez nélkülözhetetlenek. Inkább programozásból élek majd, mint ebből, viszont érdekel ez a téma, és nem találtam villamosos srácot, aki hajlandó lenne ebben a projektben segíteni.) Röviden ennyi szerintem. Légy szíves, csak az írjon, aki tud segíteni. Tudom, hogy ez a levél eléggé úgy tűnik, hogy na vágjunk bele valamibe, amit több ezer ember készít éveken keresztül. Én is ki tudok akadni az olyan témákon, ahol egy-két ember akar összedobni egy Windowst, de ennek ellenére nem szoktam kinevetni őket, hanem próbálom elmagyarázni, hogy s mint, hátha lesz belőle valami... (100 év után ![]() ![]() ![]() Köszi minden segítő embernek! ![]()
Nézz szét az ebayen vagy aliexpressen, kínai testvéreink árulnak óccó RFID olvasókat. A minőség természetesen egy másik kérdés, de gondolom nem éles rendszerhez, hanem szakdolgozathoz/önlabhoz kellene. Persze lehet építeni is, de az sem pénzügyileg, sem időben nem valószínű, hogy versenyképes az előbb említett alternatívával.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2015
Szia! Ha találsz egy RFID Arduino-shield-et, és hozzá egy kompatibilis Arduino alaplapot, akkor a hardverrel valószínű nem is kell foglalkoznod... a Raspberry-vel való összekötéshez pedig szintén valamilyen shield-et is használhatsz, akár pl Ethernet-et is... Kérdés létezik-e RFID shield
![]()
Hát nem tudom... Ezek, ami nekem kellenének több tízezer forint.
![]()
Nem egyszeru a dolog, meg szoftveresen sem. pl. mi van az atjarassal, ha valaki eppen az ajtoban all meg beszelgetni, akkor melyik szobaba sorolod? Szukseges-e mindig, mindenkit valahova sorolni? Ki akarja-e esetleg valaki jatszani a rendszert, vedelem, biztonsag kell-e?
Hany emberrol van szo es mekkora epuletrol, hany helyiseg, van-e ralatas, stb, stb? Lehet-e aktiv cucc az azonosito vagy passzivnak kell lennie mindenkeppen? Egyszeruen zsebre teheto (feltuzheto) cucc kell vagy pl. sapka tetejere is lehet tenni? Egyaltalan mi a celfeladat, az ok, amiert ezt a rendszert szukseges megalkotni? Szoval jocskan vannak kerdesek a korulmenyekrol - meg mielott belefognal, ezeket tisztazni kellene, mert attol fuggenek a valaszthato dolgok. Elsore a legegyszerubbnek az aruhazi lopasgatlo elven mukodo minimalista radios rendszer ugrik be. Aztan az allattenyesztesben a marhak fulebe preselt azonosito leolvasasa is talan tetemes tavolsagrol tortenik.
Ezt a könyvet nézd meg: Uhf RFID Technologies for Identification and Traceability. Én csak az első pár oldalába néztem bele, de egészen úgy tűnik, mint ami áramkörszinten is leírja a dolgot.
Sziasztok!
Vettünk egy Mikroelektronikás 125kHz-s olvasót és nincs hozzá mélyebb leírás. Kártyát és gombot érintünk hozzá, de fura dolgok lesznek a szkópon. Mit kéne látni, hogyan működik? Az órajel hány bit hosszú, milyen kódolású az adat? Tudom, Manchester is lehet. Ha van valami leírás, örömmel venném. Nekem ezek a könyvek vannak meg, cserélném hasznos infóra, de odaadom, csak úgy, ha valakinek érdekes. |
Bejelentkezés
Hirdetés |