Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Én egyszer csináltam ilyet, azt is véletlenül. A minimelfes diódák szinte mind eltörtek, de néhány ellenállás forrasztását is meg kellett újítani.
De minek is akarod hajtani a nyákot ?Mert csak van valami oka nem de ?
Ilyen vékony lemezt hol lehet beszerezni ?
Hát van több alternatíva: K+F, esetleg itt, K+F 2, de elsősorban nézz körül itt a fórumon: flexibilis nyák topik.
Köszi, de nem hajszálvékonyra gondoltam, hanem csak pl a 0.35mm-es vastagságra!
Egy kicsit vastagabb, de a HEStore-ban van: Bővebben: Link
Nem is azt válaszoltam meg kizárólag... nézd meg az összes linket... flexibilis a kulcsszó.
De én nem flexibiliset keresek, hanem csak 0,4-0,5mm körüli normál NYÁK-ot!
Az ember azt hinné, konkrét kérdéssel nem lehet baj...de ezek szerint mégis félreérthető!
Csak kíváncsi voltam, de akkor jól gondoltam, hogy ez nem olyan egyszerű.
Épp tegnap pakoltam. és kezembe akadt egy kis darab nyák, ami könnyen hajlítható volt (és még nagyjából úgy is maradt). 1 mm vastag és úgy emlékszem valami sötétszürke hordozója van (talán teflon?), hátha valaki emlékszik mi ennek a neve, ami alapján keresni lehetne.
Nem, nem alu. Annak igaz,hogy vékony, de merev üvegszálas a hordozója. Ez is valami üvegszál erősítésű, de nem tudom micsoda (ráadásul kétoldalas, úgyhogy nem is látszik).
Nem feltétlenül! A alumínium-oxid rendkívül jó szigetelő, így ha kellő vastagságban oxidálják el a lemez felületét, szigetelés nélkül vihető fel rá a rézfólia.
Ez jól néz ki, de ilyenre torzítni a nyáktrvet... Nem is tudom mivel lehetne úgy hogy az nyákterv maradjon és ne kép.
A nyáktervet csak akkor kell torzítani, ha az alkatrészeket is tudod, mert a TQFP soha nem fog rásimulni a nyákra . Egyszerűen gondosabban kell tervezni.
Ami nekem van alu nyák, az legjobb tudomásom szerint nem üvegszálas, hanem kerámia hordozós. Persze ettől még létezhet bármilyen, akár üvegszálas gyártású is.
@sdrlab Én nem HEStore-ban vettem a 0,35-öst, de mint írták, pl. ott kapsz vékony nyákot.
https://www.youtube.com/watch?v=W_ouYLeIkoo
Ehhez mit szóltok? Mégsem 15000Ft-os ezüstfilc.
Vizes alapú ragasztót használt, gondolom a fekete festék is az. Papírra jól ragad, de máshoz?
A tinta csak színezék ha megnézed az alap folyadék átlátszó, szerintem mindegy mit használsz.
Lehet én láttam rosszul, de ez egy tipikus szén(grafit) alapú áramvezető festék! A neten ezerszámra van hasonló recept, én magam is próbáltam már hasonlót készíteni.
Az amit te alap folyadéknak láttál, az a leszívott fölös víz, amibe a fekete festéket keverte, az pedig a visszamaradt oldhatatlan grafit por, amibe némi ragasztót helyezve jön létre száradás után a viszonylag vezető elektromos kapcsolat!
És azt is elárulod, hol veszed a 0,35mm-es nyákot ?
Lehet, de 1$, szemben az ezüst sok dollárjával. szerintem kísérletezni jó.
Abszolúte ) Én nemrég vettem 30g grafitport direkt ilyen célból. Nem volt 1 dollár sem )
Igaz, hogy mellette vettem még egy horgany sprayt, amiről azt hazudta a leírása, hogy vezető réteget képez, ezzel szemben egy fia elektront nem vezet kb
De ha a grafit működik , miért nem próbáljátok meg a réz port,tinta nélkül csak ragasztóval keverve ? Az Azúrban biztosan lehet venni...
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2015
Már csak egy kevés van hátra, és eljutunk a rézlemezig , amit már csak egy hőálló fóliára kell ragasztani, mint amikor üvegre csinálják.
Vagy az aranyfüst lemezig esetleg az öntapadós aluminium és réz szalagokig. Csak ötletességen múlik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |