Fórum témák
» Több friss téma |
Oké nagyon szépen köszönöm!
Én progit a github-ról szedtem le hozzá. Esetleg linkelni tudsz adatfruitos Python programról ? Köszi
Szia!
Akkor sikerült 'szóra bírni' a szenzort. Egyébként megnéztem (én külön árammérő szenzorokat és 8 csatornás ADC átalakító IC-t használok SPI bus-on) és alapból a raspi 40. címen 'látja' ai INA219B-t. Itt mindent megtalálsz amire szükséged van. Itt meg a Python alkalmazásról Erről a napelem forgatóról lehet tudni többet? A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2015
Szia,
még nem próbáltam ki, ma tervezem délután! Két kérdés még: 1. ha látja az i2c-t akkor hogyan tudom az adatokat lekérdezni? 2. ha letudom az adatokat kérdezni akkor hogyan tudom tárolni ? köszi a segítséget és a türelmet ui.: még egy dolog, egy egyszerű kis vázlatot tudnál küldeni, hogy a szenzort hogyan kell bekötni a vizsgálandó áramkörbe ? Felhívtam a boltot ahol vettem, de össze-vissza beszéltek :8 köszi
Szia!
1. nem reagáltál a kérdésemre a napelem forgatóról! vagy nem publikus? 2. azért utána nézhetnél dolgoknak! ott a link a bekötésre csak végig kellene nézned! 3. adatokat pl. Python, C, Asm vagy más egyéb programnyelven megírt progival tudod lekérdezni. 4. adat tárolásra is több adatbázis ad lehetőséget (DBM,Sglite, ODBC,MySQL,DB2.....) vagy txt-ben, esetleg mostanság már divatos net-serveren. Nyilván attól függ hogy adatbázisból hogyan, honnan akarsz adatokat felhasználni. A Python-SQlite párosítást ajánlom első nekifutásra. Amennyiben küldesz elérhetőséget, tudok küldeni példaprogramot(kat)
Szia,
1. publikus, csak átakarom még nézetni egy villamos mérnök haverommal, hogy jó-e, igazából három fotócellával akarom megoldani ami okto csatolóval kapcsolódna a raspberry pihez, és majd a raspberry adná meg a jelet a léptető motoroknak (persze azért csatlakoztatnám a raspberryhez mert így egyszerűen tudok késleltetést beállítani, arról meg nem is beszélve, hogy a teljes monitorozást meg a hőmérsékletet tudom vele felügyelni).... 2. Utána néztem a dolgoknak csak nem voltam benne biztos, hogy az adatfruittnál ugyan úgy vannak a dolgok mint raspberry pi-n (illetve bocsi, de angolul nem nagyon tudok..inkább német) 3. email címem: sarijozsef.fmk@gmail.com Mégegyszer nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Szia!
Chrome és társai szinte mindent lefordítanak Neked. Biztos hogy ez a szenzorra van szükséged a feladatra? hol és milyen tartományban akarsz mérni feszültséget és áramot. Ennek a szenzornak azért vannak korlátai mérési tartományokban, ezt nézted? Arról nem beszélve hogy az I2C busz csak igen rövid távolságra használható. Panelokon egységek összekötésére találták ki. (jelenleg én is küzdök modulok I2C összekötésén fellépő zavarok megszüntetésével) Én inkább hal-generátoros árammérő szenzort használnék. (ACS712-5,10,20,30A mérési tartományban is léteznek.
Szia,
tudom, hogy fordítanak de elég hiányoson, mondjuk már onnan megtudom fejteni.... esetleg emailben bővebben kifejthetem neked ? (az adatlapodon elérhető a címed azért kérdezem) köszi
Szia!
Az I2C bus sebességének beállítását így ahogy leírtad és az etc/... raspi.. config-ban kell megadni? Milyen határok között lehet mozogni? Azt nem tudod véletlenül hogy a képernyő kímélőt hol lehet kikapcsolni?
Szerintem a raspi konfigot nem kellett háborgatni a sebesség állításhoz.
A képernyő kímélő nem érdekelt soha, mindig terminálból használom.
Szia!
Idézet: „Volt hogy a Raspi i2c-je túl gyors volt, etc/modprobe.d/raspi...conf #blacklist spi-bcm2835 #blacklist i2c-bcm2835 options i2c_bcm2708 baudrate=32000 talán ez segített rajta” Én erre a az options i2c..... sebesség állításra gondoltam, ezt hol lehet megtenni?
etc/modprobe.d/raspi...conf
Mostanság nincs olyan raspim, amin beálítottam az i2c-t , csak egy régebbi jegyzetemben volt. Bocsánat az előző hozzászólásban kicsit félre értettem, a raspi generál beállító file-re gondoltam, nem jutott eszembe, ennek a file-nek is hasonló neve van. Valahonnét innen származik : Bővebben: Link
Szia!
Köszi a linket, jártam arra csak nem akadtam rá.
szia!
A példaprogramokat én is megkaphatnám? Az adattárolásos része érdekelne, ha ilyened is van. beamtetrode@gmail.com köszönöm!
Segitséget kérek. Málna2-van.Ha rádugom usb-n a vinyot akkor látja.Ha fstab-ban
beallitom akkor meg nem.Azt mondja nincs ilyen eszköz. Mi lehet a megoldás ? Köszi
Üdv.
Egy 16GB SD (Samsung) lemezkép mentést (raspi) nem tudom átmásolni más típusú SD-re, kisebbek valamivel sector méretek. A partíció méretét hiába csökkentem. Van megoldás?
Hali!
nem hinném hogy a szektor méret más lenne... , de a szektorok száma tud más lenni, már én is belefutottam, egy hónap különbséggel vettem kingston 4GB SDHC-t, és nem egyforma a méretük... A: 1. a particiót csökkentsd le 2. a lemezképet mentsd le fájlba 3. a fájl végét vágd le kb a partició végénél, én totalcommander Fájl-Fájldarabolásnál megadtam a méretet, ez lesz az első fájl, a második fájlt meg kidobtam B: ha linuxos vagy, akkor a kártyát dugd a PC-be, használd a dd paramcsot, add meg a blokk számot a másoláshoz...
Szia!
Köszi az infót, a szektorok számára gondoltam
Bocs, hogy keson valaszok oka van
Raspbyan Whezzy
Plug 'n' Play-nek kellene lennie. Legalább is nekem az.
Aktív HUB-ot használsz ugye?
Tehat a probléma a kovetkezo
Ha bootolas utan csatlakoztatom a hdd akkor latja Ha bootolas elott rajta van a hdd a hubon vagy akar a malnan akkor meg nem Ez a problema a kissebb malnan nem volt RPI B+
Hali!
pendrive-al hogy működik? Gyanús nekem hogy az fstab feldolgozásakor az usb driver esetleg még nem aktív
Sziasztok, hogyan lehet építeni egy olyat hogy érintő kijelzővel vezérlővel vezérelni egy 12v szívattyút (5w) és egy 12v 57w peltier elemet?
Szia !
Pendrive-val rendesen muxik, latja bootolaskor
Sziasztok,a RasPI B-mnek a tápja elromlott, és más töltőm most nincsen hozza, a régi javíthatatlan.
Egyedül egy olyan töltőm van, amelyiken nincsen dugasz, de 5V-os. A kérdésem: GPIO-ról adhatok neki tápot vagy több lesz a kár mint a haszon? A választ előre is köszönöm.
Szia!
Én nem próbálkoznék, ezzel a megoldással kikerüli a táp a stab. ic-t és tartozékait. Elméletileg tudna működni, de káros lehet. Én átszerelném a rossz táp csatiját (dugaszát). Viszont nagyon oda kell figyelni a táp terhelhetőségére, a stabil és hibátlan működés alapja a megfelelő táp, javasolt a 2A/5V táp minimum. Célszerű tartalékolni egy tápot.
Szia. Esetleg a régi tápról levágni a dugaszt, és ráforrasztani az új tápra, az nem megoldás?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |