Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sürgős életbevágó dologról van szó. Szóval kérem a moderátorokat ne töröljenek. Nem találtam senkit aki Tószegre tudna költöztetni. Ezért ha bárki aki Zsáka környékén lakik azt kérem vigyen el. Utánfutó nem hátrány. Hétfőn kezdenék a melóhelyen.
Na megvolt a költözés Tószegre. Az első nap finoman szólva katasztrófa. Anyám pakolt nekem mindent ami kell: fagyasztott hús, zöldségek, zsír stb. De a lényeg a só meg majd rájövök pár dologra kimaradt. Majd a tulajtól kérek.
Üdv. Hogy tudom a Firefox-ot rávenni, hogy pdf fájl letöltésnél ne egyből letöltés, hanem ablakban választható letöltés/megnyitás legyen. Régen így volt, de valamit elnyomtam.
Köszönöm.
Rá se ránts, majd lesz minden idővel. Majd a melóhelyi első napokról is számolj be, hogy milyen volt.
Miért jó az neked? Az ablakon belül kell húzkodni az ablakot összevissza utána meg mentegetheted a PDF file-t, ha el akarod rakni.
Szia.
Próbáld ki: Eszközök-beállítások-alkalmazások-ott írd be, hogy adobe, vagy pdf, és ki tudod választani az alapértelmezett műveletet. Ha jól értettem a kérdésed.
Kovidivi
Köszönöm, így lett jó, ahogy írtad. Buvarruha Sok ic adatlap nézegetésekor csak néhányat kell menteni. Ezek neve legtöbbször értelmetlen számsor, át kell nevezni. Pdf megnyit automatikusan, ha kell, mentés egyből átnevezéssel. Másik eset, ha egyből ment, nem tudom melyik mi a sok közül, ott kell nyitogatni, és menteni átnevezéssel. Több lépés, macerásabb.
Fent ránoymok a kis nyílra, miután letöltötte és megnyitom. Mindíg a felső a legutóbbi és van doksi, amit nem lehet menteni...
Idézet: „Fent ránoymok a kis nyílra,” Hol van ez a kis nyíl? Köszi.
Az igaz, hogy nálam meg van moddolva a fejléc rendesen, de szerintem alapbeállításban is ott van. Jobb gomb felülre és testreszabás és akkor azt raksz ki amit csak akarsz. Jó még a classic theme restorer nevű bővitmény, akkor a régi jó stop, frissítés stb. gombokat is elő lehet varázsolni, nem is értem, hogy mi értelme volt azokat egybeolvasztani és még kissebbre berakni a szövegmező végébe, vagy mibe. Mint látod minden hasznos cucc ki van rakva és a sok ökörség ki van pucolva, így alig foglal elyet és mindent elérek ami kell. A letöltések menü, jobb oldalon a lefelé mutató nyílal jön elő.
Üdv!
EPSC-re készülünk egy roverrel, mely szideritet keresne és szenzorokat dobálna szét a Marson. A bővebb leírás be van linkelve a leírásba. Aki nem annyira ismerné az oldalt: jobb oldalt láthatóak a "Perkek", vagyis hogy milyen ellenszolgáltatásokat tudunk nyújtani némi összegért. Örülnénk, ha némi pénzzel tudnátok támogatni minket akár reklámért cserébe, akár önzetlenül, vagy csak megosztanátok a linket, hogy minél több emberhez eljusson. Nagyon köszönjük a segítséget.
A képet látva jut eszembe, régen volt ilyen nyíl, de eltűnt valamelyik újratelepítésnél, én meg észre sem vettem hiányát. Köszi.
Sziasztok!
Sok fagyasztott élelmiszerre ráírják, (pl. jégkrém) hogy nem szabad visszafagyasztani. Mégis, mi baj lenne abból, ha visszafagyasztom. (Nincs kedvem kiönteni egy doboz fagyit, mert a fagyasztó helyett a hűtőbe tettem, és elolvadt.)
Max reszkírozol egy kis fo.ást.
A lényege, hogy a bacik nem bírják a hőkezelést, de a fagyot nagyon. A hőkezelt lefagyasztott jégkrém OK, de felolvadás után rátalálnak a bacik és elkezdenek benne szaporodni. Ha most lefagyasztod őket, szépen alukálnak egyet és kiolvasztáskor ott folytatják ahol abbahagyták. Ekkor Te már nem fogod hőkezelni. (Pasztőrizálni) Ilyenkor, ha sok a baci és Te nem vagy eléggé ellenálló, akkor ott a baj. Többnyire enyhe hasmenés, rosszabb esetben Szalmon Ella. Az már orvosi eset. A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2015
Hát, igen. Úgy döntöttem, jobb helye lesz ennek a fagyinak (a bacikkal együtt) a lefolyóban. Úgyhogy kiöntöttem.
Építettél egy házikót, ügyesen rekord olcsón, megcsináltad az első vidéki HE találkozót, és most itt kell hagyni mindent. Nehéz az élet. Legyen sikered, szerencséd.
Szerintetek ez a kánikula már a globális felmelegedés jele? Tavaly csak egyszer volt ilyen forróság augusztusban, idén ez már a második.
Én személy szerint nemhiszek a globális felmelegedésben. Inkább ez lehet a dolgok hátterében: Memumó
Most kaptam a hírt, hogy szerdán este lesz bekapcsolva a HI-FA.
Erről jut eszembe ti észrevettétek e már hogy évről évre fényesebb és erősebben süt a nap? Amióta volt a napfogyatkozás azóta közel olyan fényesen világit Apolló lámpása, legalábbis egy csillagász ismerős szerint is.
Nekem ez a felmelegedés részben hibádzik. Ugyanis melegszik az idő és a párolgás üteme nő. Vagyis a csapadéknak valahol le kell esni és helyenként több esik a megszokottnál. De a fizikai törvényben benne van a hatás-ellenhatás is. Szóval a nagy kánikulát elvileg komolyabb hidegnek kellene valahol követnie.
Gyerek koromban voltak olyan meleg nyarak, hogy 3-4 hétig meg akartunk dögleni a hőségtől. Még éjjel sem hűlt le. Nyitva volt minden ablak, de meg sem mozdult a levegő. Voltak olyan felhőszakadások, hogy az ucán térdig ért a meleg víz. A környék összes gyereke ott pancsolt. Akkor még volt gyerek. Minden lakásban legalább 2. A téren volt hogy 100 gyerek rajcsúrozott.
Ahogy régen volt (többször is) jégkorszak, most éppen melegedő ágban van a klíma igaz, erre az ember is rádolgozik, de nem csak az.
A hatás, ellenhatás szerintem itt azért nem vehető figyelembe úgy, ahogy gondolod, mert a föld maga nem egy zárt rendszer, fűti a nap. A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2015
Idén van a napfolt tevékenység maximuma. Jön a csökkenő ág. (meg a jégkorszak)
Ezt mintha már két-három (vagy több) éve is hallottam/olvastam volna valahol. Viszont, egy másik fórumon olvastam ilyet:
Idézet: „Az éghajlat a XIX. század utolsó évtizedeiben végetért úgynevezett kis jégkorszak óta kisebb-nagyobb ingadozásokkal, de melegszik.”
Alakul úgy látom. Kérdés az, hogy mi marad a kertből.
Időkép, villámtérkép A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2015
Kertből? Nekünk ez van a tetőn.
Az a része, hogy
Idézet: nagyon durva (és egyben szakmaiatlan ).„a főváros XIX. kerületében egy lakás pincéjében a felgyülemlett csapadékvíz miatt egy ember halálos áramütést szenvedett” Nyugodjék békében... A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2015
20.000 Wattos feszültség rázott meg két embert Monoron... (m1) Sajnos az is tragikus eset. De azért elég nagy blődség amit mondtak.
Nálunk tegnap este azért nem volt internet, kábelTV és a fél faluban áram, mert a falu végén megrázott az áram egy embert, meg is halt. Tudniilik lopta az áramot, és a "fagyi visszanyalt".
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |