Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   442 / 564
(#) swich válasza swich hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Elnézést a maci 130A-es vezérléséről van szó.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2015
(#) ferci válasza swich hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Ha megfelelően van hidegítve a be és kimenet, kerámia 100 nF pl. a lábakon, gerjedés nem lehet ( szkóp..). Ebben az esetben növeld meg a hűtőbordát. 1,3 watt is sok lehet neki.
MI az a kis méret, hány cm2?
(#) granpa válasza swich hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Rátetted a lábakra a 100nF-os kondikat? Lehet gerjedés. Esetleg 'patkold' meg egy teljesítmény tranyóval. (nem kell nagy)
(#) swich hozzászólása Júl 21, 2015 /

A be és kimenetén rajta a 100n-os kondi a hűtő kb 2cm széles 3 cm magas nem valami nagy lamellákkal.

Lehetne 2x akkora is, ezzel ne spórolj..
(#) swich válasza ferci hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Megnövelem persze csak arra voltam kiváncsi hogy normális e ekkora mértékű melegedés.

Ilyen kicsinél normális, megnyugodhatsz..- valamilyen irányba mindig meg lehet növelni a felületet.
(#) swich válasza ferci hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Köszönöm a válaszod, illetve a válaszaitokat.
(#) erdgab válasza swich hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Milyen betű van a 7812 után?
(#) swich válasza erdgab hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Ami most van benne az LM340T12 7812 P, ami volt benne L7812CV
(#) norby_torok hozzászólása Júl 22, 2015 /

Hello

Már rég ota böngészem eszt a témát és most elhatároztam ,hogy én is neki álnék egy kisebb gép megépitéséhez. A kérésem az volna ha van valakinek egy tejes leirása plusz nyák tervek az egyik gépről ETD vasmagokkal aszt meg köszönem ha közze tenné.

Segitségeteket előreis köszönöm.
(#) mpisti válasza swich hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

A 7812CV és az LM340T12 az 1,5 A-es, a sima 7812 pedig 1A-es. Ezt vedd figyelembe, és a hűtőfelületet ennek megfelelően méretezd. Tudod, alapelv hogy a hűtésből sosem elég.
(#) mpisti válasza norby_torok hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Tejes leírás nincs, de a gép teljes leírása, nyákrajzokkal élesztési lépések részletes taglalásával ezen a fórumon fellelhető. Tehát olvasni,olvasni és olvasni. Addig, amíg minden nem tiszta. S aztán nekiállni az építésnek.
(#) swich válasza mpisti hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Visszaraktam a 7812CV-t, rátettem még a lehető legnagyobb hűtőbordát ami elfér, és közben találtam egy forrasztási hibát is valószínű ez okozta az alacsonyabb feszt, most éppen hogy melegszik a borda. A feszültség beállt 12.01V-ra.
(#) Hetope válasza swich hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Az LM 7812 S típus is 1.5 Amperes !
(#) Ge Lee válasza norby_torok hozzászólására (») Júl 22, 2015 / 1

A kisebb az áramban vagy méretben értendő? Méretben egy félhíd a legkisebb, mert ha nem kell nagy áram akkor elég hozzá 2db IGBT, amihez már nem kell pluszban sem dióda sem snubber.
Teljes leírást azért nem lehet csinálni, mert ahány ember annyiféle alkatrészből építkezik. Pl. a főtrafó lehet E55, E65, 2-3 pár U57, 6-7cm átmérőjű gyűrű, bontott monitor sortrafó, képcső eltérítőtekercs magja, vagy ki mit talál éppen otthon. Ezek mindegyikével építettek már működő gépet.
(#) murena72 hozzászólása Júl 22, 2015 / 1

Hali! Bajban vagyok segitsetek!
(#) dara válasza murena72 hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

És miben segisünk Gyula?
(#) csako09 hozzászólása Júl 23, 2015 /

Sziasztok!
Tudnátok nekem olyanban segíteni hogy leesett az asztalról egy Leader 1600as inverter és csak ki-be kapcsolgat.
Mi lehet a baj oka és ha lehet esetleg egy kapcsolási rajzot tudna nekem valaki róla adni?
Köszi előre is.
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2015
(#) murena72 hozzászólása Júl 23, 2015 /

Miért csak az első sor jelent meg hm mindegy kezdem újból a lényeg,h erősen amatőr vagyok a témában és van egy budget biw160 inverterem ami indul megy csak nem dolgozik üresjáratban 95v a kiment terhelve nulla épp hogy szikra keletkezik az elektróda végén ,közben nyuszit,a puffereken multimeterrel nem tudok feszt merni mert 1000 fölé szaladgál,minden hideg es jónak tűnik kivéve a 15v stab ic ből csak 10 jön ki és melegszik betapja 20v

Előre is köszönöm ha segít valaki rajtam,ha nem akkor is
(#) swich hozzászólása Júl 23, 2015 /

Sziasztok újabb kérdésem lenne. A főáramkört is kiprobáltam, 312V primer egyen feszültség mellett a kimenő fesz szekunderen 43V. Sima multival mértem, a főtrafóm toroid 3pár u57. 28 primer - 8 szekunder menettel tekerve. Ez valós érték vagy a műszerem csap be? Elég ez hegesztéshez?
(#) ferci válasza swich hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

A hegesztéshez majd valaki többet tud mondani, de multival csak tiszta dc-t mérhetsz, főtrafó szekunderét nem.. - a multi azon a frekin és a szabálytalan jelforma miatt nem beszámítható.
(#) kissadam válasza murena72 hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Szia! Legközelebb tegyél pontot a mondatok közé és az új mondatokat kezd nagybetűvel! Sokkal olvashatóbb és értelmezhetőbb lesz az írásod. Ezen a fórumon ez alapszabály.
A puffereken mért 1000V érdekes dolog, biztos hogy megfelelő állásban van a multiméter méréshatára? (DC-ben)
(#) swich válasza ferci hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

A 43V a kimeneten, egyenirányítás után értendő.
(#) murena72 válasza kissadam hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Rendben,Bocsi. Igen ,jó állásban van ,ezen 600 Dc ig mér. Egy pillanatra kivillan 1000 környékére utána már nem mutat semmit csak cicereg a multi,olyan mintha nem egyen fesz lenne rajta....
(#) mpisti válasza murena72 hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

A bemeneti egyenirányítót érdemes lenne megvizsgálni, lehet hogy hibás.
(#) Hetope válasza murena72 hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Azt ajánlom hogy ha tudnál kölcsönkérni komolyabb ( 20kOhm/V) analóg mérő műszert és végezd el azzal is a méréseket mert némely digitális tud téves értékeket mutatni.
(#) dara válasza murena72 hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Azért a segégtáp környékén is körül kellene nézni,valami leszabályozza a kimenetet a minimumra.Hő védelem ledje nem világít?Poti nem szakadt?Ezekbe szokott lenni trimmerrel állítható max áram poti,volt hogy az volt kontaktos.

Szerintem kezdek az egyenirányítóval,kiforrasztom,h magában mit produkál,de hogy a 15 v miért csak 10jön az még egy rejtély. Köszönöm az eddigieket,este probalkozom a gépezettel..
Következő: »»   442 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem