Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Elnézést a maci 130A-es vezérléséről van szó.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2015
Ha megfelelően van hidegítve a be és kimenet, kerámia 100 nF pl. a lábakon, gerjedés nem lehet ( szkóp..). Ebben az esetben növeld meg a hűtőbordát. 1,3 watt is sok lehet neki.
MI az a kis méret, hány cm2? A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2015
Rátetted a lábakra a 100nF-os kondikat? Lehet gerjedés. Esetleg 'patkold' meg egy teljesítmény tranyóval. (nem kell nagy)
A be és kimenetén rajta a 100n-os kondi a hűtő kb 2cm széles 3 cm magas nem valami nagy lamellákkal.
Megnövelem persze csak arra voltam kiváncsi hogy normális e ekkora mértékű melegedés.
Ilyen kicsinél normális, megnyugodhatsz..- valamilyen irányba mindig meg lehet növelni a felületet.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2015
Köszönöm a válaszod, illetve a válaszaitokat.
Ami most van benne az LM340T12 7812 P, ami volt benne L7812CV
Hello
Már rég ota böngészem eszt a témát és most elhatároztam ,hogy én is neki álnék egy kisebb gép megépitéséhez. A kérésem az volna ha van valakinek egy tejes leirása plusz nyák tervek az egyik gépről ETD vasmagokkal aszt meg köszönem ha közze tenné. Segitségeteket előreis köszönöm.
A 7812CV és az LM340T12 az 1,5 A-es, a sima 7812 pedig 1A-es. Ezt vedd figyelembe, és a hűtőfelületet ennek megfelelően méretezd. Tudod, alapelv hogy a hűtésből sosem elég.
Tejes leírás nincs, de a gép teljes leírása, nyákrajzokkal élesztési lépések részletes taglalásával ezen a fórumon fellelhető. Tehát olvasni,olvasni és olvasni. Addig, amíg minden nem tiszta. S aztán nekiállni az építésnek.
Visszaraktam a 7812CV-t, rátettem még a lehető legnagyobb hűtőbordát ami elfér, és közben találtam egy forrasztási hibát is valószínű ez okozta az alacsonyabb feszt, most éppen hogy melegszik a borda. A feszültség beállt 12.01V-ra.
A kisebb az áramban vagy méretben értendő? Méretben egy félhíd a legkisebb, mert ha nem kell nagy áram akkor elég hozzá 2db IGBT, amihez már nem kell pluszban sem dióda sem snubber.
Teljes leírást azért nem lehet csinálni, mert ahány ember annyiféle alkatrészből építkezik. Pl. a főtrafó lehet E55, E65, 2-3 pár U57, 6-7cm átmérőjű gyűrű, bontott monitor sortrafó, képcső eltérítőtekercs magja, vagy ki mit talál éppen otthon. Ezek mindegyikével építettek már működő gépet.
Sziasztok!
Tudnátok nekem olyanban segíteni hogy leesett az asztalról egy Leader 1600as inverter és csak ki-be kapcsolgat. Mi lehet a baj oka és ha lehet esetleg egy kapcsolási rajzot tudna nekem valaki róla adni? Köszi előre is. A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2015
Miért csak az első sor jelent meg hm mindegy kezdem újból a lényeg,h erősen amatőr vagyok a témában és van egy budget biw160 inverterem ami indul megy csak nem dolgozik üresjáratban 95v a kiment terhelve nulla épp hogy szikra keletkezik az elektróda végén ,közben nyuszit,a puffereken multimeterrel nem tudok feszt merni mert 1000 fölé szaladgál,minden hideg es jónak tűnik kivéve a 15v stab ic ből csak 10 jön ki és melegszik betapja 20v
Sziasztok újabb kérdésem lenne. A főáramkört is kiprobáltam, 312V primer egyen feszültség mellett a kimenő fesz szekunderen 43V. Sima multival mértem, a főtrafóm toroid 3pár u57. 28 primer - 8 szekunder menettel tekerve. Ez valós érték vagy a műszerem csap be? Elég ez hegesztéshez?
A hegesztéshez majd valaki többet tud mondani, de multival csak tiszta dc-t mérhetsz, főtrafó szekunderét nem.. - a multi azon a frekin és a szabálytalan jelforma miatt nem beszámítható.
Szia! Legközelebb tegyél pontot a mondatok közé és az új mondatokat kezd nagybetűvel! Sokkal olvashatóbb és értelmezhetőbb lesz az írásod. Ezen a fórumon ez alapszabály.
A puffereken mért 1000V érdekes dolog, biztos hogy megfelelő állásban van a multiméter méréshatára? (DC-ben)
A 43V a kimeneten, egyenirányítás után értendő.
Rendben,Bocsi. Igen ,jó állásban van ,ezen 600 Dc ig mér. Egy pillanatra kivillan 1000 környékére utána már nem mutat semmit csak cicereg a multi,olyan mintha nem egyen fesz lenne rajta....
A bemeneti egyenirányítót érdemes lenne megvizsgálni, lehet hogy hibás.
Azt ajánlom hogy ha tudnál kölcsönkérni komolyabb ( 20kOhm/V) analóg mérő műszert és végezd el azzal is a méréseket mert némely digitális tud téves értékeket mutatni.
Azért a segégtáp környékén is körül kellene nézni,valami leszabályozza a kimenetet a minimumra.Hő védelem ledje nem világít?Poti nem szakadt?Ezekbe szokott lenni trimmerrel állítható max áram poti,volt hogy az volt kontaktos.
Szerintem kezdek az egyenirányítóval,kiforrasztom,h magában mit produkál,de hogy a 15 v miért csak 10jön az még egy rejtély. Köszönöm az eddigieket,este probalkozom a gépezettel..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |