Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1760 / 2516
(#) 13_Balu50 válasza reloop hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

A típusa AldaM890F pontos müszer, miután kicseréltem az elemet összevetettem a mért értéket egy maxwel MX25304-el jó értéket mutatott. Azt eddig nem figyeltem, hogy jelzi e, egy bíztos kikapcsol magától egy kis idő után, így ritán kell benne cserélnem elemet. A márkásabb és drágább maxwel ezt sajnos nem tudja.
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2015
(#) csa7684 hozzászólása Szept 8, 2015 /

Sziasztok! Segítségre lenne szükségem! Egy 60w -os tranzisztoros kapcsolás hangszóró kimenetére kellene készítenem egy 5uH indukciót. Nem tudom hogy milyen vastag zománchuzalt, hány menet és hogy csak simán légmagos legyen?
(#) szucsistvan123 válasza csa7684 hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

Nem induktivitást?
(#) steelbird válasza csa7684 hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

Ha felnézel a menü sávra, ott találsz olyat, hogy "Segédprogramok". Ott megtalálod a megoldást... Ja... és légmagos!
(#) csa7684 válasza steelbird hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

Köszönöm! Figyelmetlen voltam.
(#) Tiggey válasza balazska1987 hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

Ha még nem indítottad őket, akkor biztos ami biztos alapon úgy indítsd őket, mintha élesztenéd. Nehogy valami probléma legyen. Izzó a trafó primer ágába vagy ellenállat a +- tápvezetékekbe.
(#) krisz69 hozzászólása Szept 11, 2015 /

Sziasztok . Lassan de fixen kész lesz. A Baji féle fet 400w ezzel nem lessz gond tudom hiányzik 2db 6.8v zener.meg 1db 5.1k ellenállás. Holnap potolom. Meg rá kerülnek, a másik panelra is a sünik és mehet az élesztés
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2015
(#) zotya1983 válasza krisz69 hozzászólására (») Szept 11, 2015 /

Nagyon jó cucc,szerintem a 2 diódás megoldás helyett amit elöbb pár oldallal kitárgyaltunk marj magadnak nyákot ahogy nekem is hozzá bd 139 es nyugalmi áram beállító kört. Így nem fog oda vissza mászni ha hajtod és grízesedni a hangja.
(#) krisz69 válasza zotya1983 hozzászólására (») Szept 12, 2015 /

Rendbe .majd ha lesz szabad időm, meg persze türelmem megcsinálom. Bár arra is gondoltam már. Ha belett állitva a nyugalmija .Apotit kidobom belőle és kicserélem fix ellenállásokra.
(#) Ge Lee válasza krisz69 hozzászólására (») Szept 12, 2015 / 1

Meg a 400W-hoz még 2 pár FET is hiányzik...
(#) Robi85 válasza steelbird hozzászólására (») Szept 12, 2015 /

Kicseréltem a 470µF-os kondikat, de ugyanúgy leold a védelem magasabb hangerőnél.
(#) reloop válasza Robi85 hozzászólására (») Szept 12, 2015 /

A hangsugárzód impedanciája megfelelő az erősítőhöz? Van benne túlterhelésvédelem, akár a végtranzisztor emitterellenállás megnyúlás miatt is tilthat.
(#) Robi85 válasza reloop hozzászólására (») Szept 12, 2015 /

Persze, 8 Ohm-os Videoton Altus F4-ek a hangsugárzók. Igen az emiter ellenállásból az egyik cserélve lett, de nem általam, hanem az előző szaki próbálta javitgatni gondolom. Megnézem akkor azt is, bár azt multival nem nagyon tudom kimérni.
(#) zotya1983 válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 12, 2015 /

Ezt az állításod alátámasztanád? Semmi akadálya a 400w nak +-85 ön. 8 ohmra,de akkor 4 ohmra nem teheted le mert instabil lesz,és füst...
(#) krisz69 válasza zotya1983 hozzászólására (») Szept 12, 2015 /

72v a tápfeszem ,85v on nem használnám sosem .

Méregettem őket, de mindegyikre ugyanazt az értéket mutatja. Nem látok rajtuk barnulást sem, hogy esetleg nagyon melegek lettek volna. Szétszedem ujra teljesen aztán kicserélem a DC offset trimmereket is újra, hátha az is baj lehet, hogy már nem jól érintkezik.

Derítsd fel a tiltó jel forrását. Először ellenőrizd a relé táp stabilitását, hátha az esik le valamilyen oknál fogva.
Próbáld ki külön-külön a csatornákat egyformán viselkednek-e?
A problémás csatornára kösd be soros 16 ohm-ra a hangsugárzókat, ha ettől kevésbé könnyen korlátoz, akkor a terhelésfigyelőben, ha változatlanul, akkor a kimeneti egyenfeszültségben lehet a hiba.

Rendben. Amúgy kipróbáltam azt, hogy nem kötöttem be hangszórót a kimenetre és úgy is leold ha tekerem felfelé a hangerőt.

Ez is tanulságos, nézd meg a D301, D302 diódákat zárlat/szakadás szempontjából!

D301 dióda vizsgálóval mindkét irányban vezetett. Kicseréltem, de a hiba még mindig fenn áll...

Van a csatornák között különbség?

Nincsen. Úgy értem, hogy teljesen mindegy melyik oldalon van hagszóró, illetve ha nincs, akkor is közbe lép a védelem.
(#) reloop válasza Robi85 hozzászólására (») Szept 12, 2015 / 1

Nem fogalmaztam akkor elég pontosan, egyszerre csak egy csatornára csatlakoztasd a jelet!

Látod én nem erre gondoltam. No a Left csatornánál közbelép a védelem, de ha csak a Right-ba dugom és a Left üres akkor kilehet hajtani rendesen.

Melyik csatornában volt a zárlatos dióda?

Left azaz a ball oldalon. D301.

Nézd meg a biztonság kedvéért, hogy valóban a katód került-e a testre a beültetett diódánál.
Innentől a 15k, 3,9k, Q301 és a végtranyó emitter-ellenállás valamelyike nem jó.

Rendben. Akkor ezeket holnap szépen kiszedem és megméregetem aztán jövök, hogy mire jutottam. Köszönöm addig is a segítségedet.
(#) Robi85 válasza reloop hozzászólására (») Szept 13, 2015 /

Akkor itt vagyok újra. Kiszedtem a Q301-et a 15k-t a két 3,9k-t. Mérve semmi bajuk nincsen, de sebaj van itthon ezért kicserélem őket. Visszapakolva a helyzet változatlan és csak a Ball csatornánál van jelen a hiba. Emiter ellenállást is kicseréltem megint egy-egy új darabra, de semmi változás.
(#) reloop válasza Robi85 hozzászólására (») Szept 13, 2015 /

Szűkítsük a kört, vedd ki a Q301-et és tégy próbát hangsugárzó nélkül! Ebből kiderül az áramkorlátozó, vagy a DC figyelő generálja-e a relét bontó jelet.
Következő: »»   1760 / 2516
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem