Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
A típusa AldaM890F pontos müszer, miután kicseréltem az elemet összevetettem a mért értéket egy maxwel MX25304-el jó értéket mutatott. Azt eddig nem figyeltem, hogy jelzi e, egy bíztos kikapcsol magától egy kis idő után, így ritán kell benne cserélnem elemet. A márkásabb és drágább maxwel ezt sajnos nem tudja.
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2015
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem! Egy 60w -os tranzisztoros kapcsolás hangszóró kimenetére kellene készítenem egy 5uH indukciót. Nem tudom hogy milyen vastag zománchuzalt, hány menet és hogy csak simán légmagos legyen?
Nem induktivitást?
Ha felnézel a menü sávra, ott találsz olyat, hogy "Segédprogramok". Ott megtalálod a megoldást... Ja... és légmagos!
Ha még nem indítottad őket, akkor biztos ami biztos alapon úgy indítsd őket, mintha élesztenéd. Nehogy valami probléma legyen. Izzó a trafó primer ágába vagy ellenállat a +- tápvezetékekbe.
Sziasztok . Lassan de fixen kész lesz. A Baji féle fet 400w ezzel nem lessz gond tudom hiányzik 2db 6.8v zener.meg 1db 5.1k ellenállás. Holnap potolom. Meg rá kerülnek, a másik panelra is a sünik és mehet az élesztés
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2015
Nagyon jó cucc,szerintem a 2 diódás megoldás helyett amit elöbb pár oldallal kitárgyaltunk marj magadnak nyákot ahogy nekem is hozzá bd 139 es nyugalmi áram beállító kört. Így nem fog oda vissza mászni ha hajtod és grízesedni a hangja.
Rendbe .majd ha lesz szabad időm, meg persze türelmem megcsinálom. Bár arra is gondoltam már. Ha belett állitva a nyugalmija .Apotit kidobom belőle és kicserélem fix ellenállásokra.
Meg a 400W-hoz még 2 pár FET is hiányzik...
Kicseréltem a 470µF-os kondikat, de ugyanúgy leold a védelem magasabb hangerőnél.
A hangsugárzód impedanciája megfelelő az erősítőhöz? Van benne túlterhelésvédelem, akár a végtranzisztor emitterellenállás megnyúlás miatt is tilthat.
Persze, 8 Ohm-os Videoton Altus F4-ek a hangsugárzók. Igen az emiter ellenállásból az egyik cserélve lett, de nem általam, hanem az előző szaki próbálta javitgatni gondolom. Megnézem akkor azt is, bár azt multival nem nagyon tudom kimérni.
Ezt az állításod alátámasztanád? Semmi akadálya a 400w nak +-85 ön. 8 ohmra,de akkor 4 ohmra nem teheted le mert instabil lesz,és füst...
72v a tápfeszem ,85v on nem használnám sosem .
Méregettem őket, de mindegyikre ugyanazt az értéket mutatja. Nem látok rajtuk barnulást sem, hogy esetleg nagyon melegek lettek volna. Szétszedem ujra teljesen aztán kicserélem a DC offset trimmereket is újra, hátha az is baj lehet, hogy már nem jól érintkezik.
Derítsd fel a tiltó jel forrását. Először ellenőrizd a relé táp stabilitását, hátha az esik le valamilyen oknál fogva.
Próbáld ki külön-külön a csatornákat egyformán viselkednek-e? A problémás csatornára kösd be soros 16 ohm-ra a hangsugárzókat, ha ettől kevésbé könnyen korlátoz, akkor a terhelésfigyelőben, ha változatlanul, akkor a kimeneti egyenfeszültségben lehet a hiba.
Rendben. Amúgy kipróbáltam azt, hogy nem kötöttem be hangszórót a kimenetre és úgy is leold ha tekerem felfelé a hangerőt.
Ez is tanulságos, nézd meg a D301, D302 diódákat zárlat/szakadás szempontjából!
D301 dióda vizsgálóval mindkét irányban vezetett. Kicseréltem, de a hiba még mindig fenn áll...
Nincsen. Úgy értem, hogy teljesen mindegy melyik oldalon van hagszóró, illetve ha nincs, akkor is közbe lép a védelem.
Nem fogalmaztam akkor elég pontosan, egyszerre csak egy csatornára csatlakoztasd a jelet!
Látod én nem erre gondoltam. No a Left csatornánál közbelép a védelem, de ha csak a Right-ba dugom és a Left üres akkor kilehet hajtani rendesen.
Melyik csatornában volt a zárlatos dióda?
Nézd meg a biztonság kedvéért, hogy valóban a katód került-e a testre a beültetett diódánál.
Innentől a 15k, 3,9k, Q301 és a végtranyó emitter-ellenállás valamelyike nem jó.
Rendben. Akkor ezeket holnap szépen kiszedem és megméregetem aztán jövök, hogy mire jutottam. Köszönöm addig is a segítségedet.
Akkor itt vagyok újra. Kiszedtem a Q301-et a 15k-t a két 3,9k-t. Mérve semmi bajuk nincsen, de sebaj van itthon ezért kicserélem őket. Visszapakolva a helyzet változatlan és csak a Ball csatornánál van jelen a hiba. Emiter ellenállást is kicseréltem megint egy-egy új darabra, de semmi változás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |