Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a témában jobban otthon lévők felé: az elektret mikrofonok gyártása mennyire kézben tartott dolog, azaz ha ugyanabból a típusból veszek pl. 100 db-ot, akkor azoknak a különböző jellemzői mennyire lesznek egyformák ( legfőképpen most az érzékenység érdekelne!, másodsorban a frekiátvitel ) ? Az "alanyok" kommersz 100 - 300 Ft-os mikrofonok, tehát nem csúcsminőségű termékek ! Előre is köszi a segítséget!
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek! Van itt olyan ember aki jártas dinamikus mikrofonok javításában? Adott egy AKG D24 mikrofon, amit ismerősöm vett börzén, azt mondták neki hogy jó, de mivel zörgött nagyon, így itthon szétszedtük, és akkor derült ki, hogy minden kivezetése le van szakadva a helyéről. Képet sajnos nem tudok mutatni róla, mert jelenleg nincs nálam, de gondolom ugyan az lehet a bekötése mint a normál dinamikus mikrofonoknak... Előre is köszönöm a segítséget!
Ez akár? Bővebben: Link
Bocsánat, de mi a kérdés?
Honnan van leszakadva? Mert ha nem a csatlakozóról, akkor másként tenném fel a kérdést: Ezt meg hogyan forrasszam vissza a membránra
NEM a membránról van leszakadva, az hála égnek sértetlen. Csak a drótok vannak leszakadva.
Köszi a linket, de sajnos nincsenek meg a vezetékek legalábbis így emlékszem... De majd ha hozzám kerül végre a szerkezet, akkor többet tudok mondani-remélhetőleg.
Üdv,
hogy lehet megállapítani két mikrofonról a paramétereiket? Előtörténet: Autóban van egy (régi)nokiás kihangosító ami annak rendje és módja szerint be van kötve a rádióba.(gyári rádió) Mikrofon is szépen kiépítve. Ha lehet akkor nem is piszkálnám....Másik mikrofon egy olyan BT speakerben van ami kb 1000 forintos kis kütyü viszont az előre hátra zene váltó gombok nem működnek, (villog meg minden de a telefon nem reagál egy ideje BT füles viszont tökéletesen működik) mindegy is mivel beépíteném az autóba házasítva a két dolgot.Azt viszont némi előkutatgatás nélkül nem csinálnám hogy csak úgy bekötöm a BT-re a nokiás kihangosító mikrofonját.A BT-n már minden funkciót kikutattam (végfok ic kimenet bemenet stb stb..)elvikben a BT ic vezérli a végfokot arra csinálnék egy kis kapcsolást (vagy lehet ez is földre húzz) ami vezérelné a rádió mute részt. Egyedül a mikrofon rész ami kérdéses.Kihangosító szög egyszerű: a telefon csatlakozója + két kábel ami kilóg belőle. (egy mikrofon egy meg táp +megy a rádió felé)
Sziasztok!
Hogyan lehetséges azt megoldani, hogy egy mono jack mikrofon bemenetre több mono mikrofont kössek rá? köszi!
Szia!
A legegyszerűbb, ha készítesz egy egyszerű keverőkapcsolást, amivel még jelszintbeállítást is végezhetsz. A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2014
Helo!
Egy ilyen adaptert szertnék csinálni és kellene egy kapcsolás hozzá (skullcandy telefonos fejhallgató mikrofonnal). A lényeg hogy a hangsugárzó és a mikrofon külön 3,5 jack-re legyen szétosztva.
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen frekvenciamenetű külső mikrofonnal tudnék felvenni hangos zenét egy klubban? Sajna közel vannak a hangfalak, sok a mély, és elég hangos. Egy minikamera külső mikrofonja lenne ez, csak sajna nem tudom milyen kéne venni, ami elfogadható minőségben venné fel a zenét. Köszi a válaszokat
A megoldás: vedd távolabbról a hangot.
Én B-2-eseket (nagy membrános kondi) használtam ilyen célra, a színpadtól 10-15m-re tettem ezeket.
Neked nem a frekvenciamenet lesz a gondod, hanem az érzékenység. A mikrofonnak ki kell birnia a nagy hangnyomást. A modern ( olcso) mikrofonok többnyire black electret kapszulával vannak megépitve, amik kibirnak szinte mindent, a kérdés, hogy a kamerád bemenete mit kezd az ilyen nagy szintü jelekkel.
Puskamikrofont kellene használnod. Ennek az iránykarakterisztikája nagyon éles, 10 fok alatti, ezzel talán sikerülhetne. Már ha mindenáron távolabbról szeretnéd. Egy ilyen mikrofon egy bonyolult akusztikus szerkezet, több mikrofon betéttel, egy akusztikusan jól megkonstruált csőben. Professzionális kamerákhoz is ilyesmi mikrofonokat használnak.
De sokkal egyszerűbb a hangtechnikustól beszerezni a rögzítéshez szükséges csatlakozást. A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2015
Ez nem igen jo megoldás, mert pontosan az irányérzékenység miatt igen nagy szintváltozások lesznek ha mozgatja a kamerát a mikrofonnal ( a sztereo puska elég drága). Ráadásul a puskamikro nagyon érzékeny ( hiszen alapbol csak egy iránybol hivatott felvenni a hangot, ami egy belsö térben nagy hangerönél rengeteg problémát vet fel.
Egy AT6250 vagy PRO-24 szerintem megfelel, ha a kamera bemenete képes kezelni a hang dinamikáját (sajnos nem mindegyik és sokat még be sem lehet állitani).
Köszi a válaszokat.
Próbálok kicsit konkrétabb lenni. Egy kis action kamerával szeretnék felvenni. A típusa sj4000. Gyárilag nincs rajta mikrofon bemenet, de egy kis hack-el rá lehet építeni. Itt található videó arról, hogy hogyan kell csinálni: https://www.youtube.com/watch?v=N9MPZD5s30I A gyári mikrofonjával csináltam egy próba felvételt, azon ilyen lett a hang. Sajna élvezhetetlen: https://www.youtube.com/watch?v=Dm8Uaqpfv1E&feature=youtu.be A cél az lenne, hogy valamivel jobb minőségű legyen a hang. Távolabbra nem nagyon tudom tenni a kamerát, sajnos csak a pultba. Nézegettem ezt a mikrofont: http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=311480 Meg ezt is: http://www.jofogas.hu/budapest/3_5mm_kulso_mikrofon__GoProhoz_mini_...irst=1 Valaki ajánlotta, hogy vegyek hozzá egy mini keverőt, egy ilyet: http://www.behringer.com/EN/Products/502.aspx és ezen keresztül kössek rá egy mikrofont, így tudnám szabályozni a jel erősségét. Szerintetek mi lenne a célra vezető megoldás? Köszi Üdv A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2015
Felejtsd el azokat a játék kamerákat. A hangot egyik sem tudja rendesen kezelni ( még a tölük sokkal nagyobb és jobb kamerák is vért izzadnak a discohanggal).
Én gyakran dolgozom 6-7 kamerás stábbal ( közöttük 2-3 profi vagy legalább félprofi kamera), de ilyen hangfelvételre vettem egy külön rögzitöt (ZOOM), mert egyik kamera hangja sem volt az igazi ilyen esetben. A Zoomot elöre be tudom állitani és oda rakom ahova kell, mig a kamerák teszik a dolgukat.
Az a vicc, hogy az iphone5 nekem tökéletes hangfelvételt csinál, gondolom abban sincs valami profi mikrofon.
Ha egy ilyen minőséget ki tudnék valahogy hozni, akkor boldog lennék: https://www.youtube.com/watch?v=x6-0-PL_J44
Nem a mikrofonnal van a baj, hanem a kameráddal.
Az Iphone meg a telok között az egyik legjobb, de azt nem lehet a te akciokamerádhoz hasonlitani.
Üdv!
Van egy karaoke-hifim. Annyi a probléma vele, hogy bármilyen mikrofont rácsatlakoztatok nem működik rendesen. Lényegében búg és valamilyen külföldi rádió-adó szól rajta, viszont a hangot alig veszi. Hogyan lehetne orvosolni ezt a problémát?
Rosszul van csatlakoztatva! Valoszinüleg az eredeti mikrofon különleges bekötéssel volt ( tápfesz stb) az átlagos mikrofonok meg ilyesmit nem igényelnek.
Sziasztok!
Van valami utánépíthető kapcsolás amellyel megoldható, hogy egy zajos környezetben (is) csak a kívánt hang jusson a számítógépig? Konkrétan arról van szó, hogy ketten beszélnénk skype - on (másik két külön emberrel) viszont az én beszélgetőpartnerem néha jobban hallja a szobatársam, mint engem. A helyszín kötött, tehát az nem igazán megoldás, hogy menjek máshova. Ezen kívül mit tudnátok javasolni? Köszönöm
Szia!
Beszélj a mikrofon membránjára és akkor növekszik a hasznos jel nagysága. Vagy használj kis érzékenységű mikrofont, amit közvetlenül a szád elé helyezel.
Nagyjából így próbáltam, de nem volt elég hatékony.
A kisérzékenységű mikrofont is kipróbáltad? Ha visszaveszed a mikrofonbemenet érzékenységét és kikapcsolsz mindenféle kompresszort meg limitert, akkor nem lehet olyan helyzet, hogy beszédszünetben ugyanolyan hangos lesz a távolabbi hang mint a sajátod.
Akkor egész egyszerűen engem nem lehet hallani.
Milyen mikrofonod van? Fejhallgatóra épített?
Sziasztok , én keresnék kondenzátor mikrofont , bármint betétet . Tudnátok nekem ajánlani aminek nagy érzékenysége van és elég nagy minősége is van . Pc hangkártyára szeretném kötni .
Köszi előre is . Üdv : Péter . |
Bejelentkezés
Hirdetés |