Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1761 / 2516
(#) tomi1990120 válasza reloop hozzászólására (») Szept 13, 2015 /

Helo nemtudom emlekszel e meg a mellekelt rajzra csak az lenne a kerdesem hogy ezt igy lehetne e hasznalni 2sc5200 tranzisztiorral egy 2x33v-AC-s traforol?
(#) reloop válasza tomi1990120 hozzászólására (») Szept 13, 2015 /

Szia! Semmi akadálya.

Ok koszi

Es kb mennyi lessz a teljesitmenye?

Nagyjából 90W/8 ohm, vagy 140W/4 ohm.

Ertem csak azert kerdezem mert a trafo nagyjabol 250va-os szerinted eleg lessz hozza?

Használd 8 ohm-os hangsugárzókkal!
(#) krisz69 hozzászólása Szept 13, 2015 /

Csak elég lesz a hütő felület XD

6 R -es hangsugarzoim vannak 2 ilyen erositore gondoltam ugy eleg lessz a tap?

Teljes kivezérlésnél nagyon melege lesz szegénynek, csak akkor ajánlom, ha nem bulizásra lesz használva.

Es hogyan tudnam elkerulni a melegedest?Tudc valamit ajanlani?Esetleg kisebb feszultseg?
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2015
(#) Robi85 válasza reloop hozzászólására (») Szept 13, 2015 /

Kivettem a Q301-et és így nem tilt le. Közben azért megnéztem a végtranzisztorokat is a biztonság kedvéért, hogy nem e valamelyik szakadt vagy zárlatos lenne, de mindegyik jó.

Itt magáról a transzformátorról van szó. Ezzel a szekunderfeszültséggel és teljesítménnyel könnyen túl lehet terhelni. Lehet, hogy elviseli a trafó, de ezt így online nehéz megjósolni.

Jaj azt hittem a vegfoknak lessz melege .Hat tapot majd kesobb vennek hozza es nagyon nagy hangeron nem lessz halgatatva.Csak ithoni hasznalatra lessz
(#) reloop válasza Robi85 hozzászólására (») Szept 13, 2015 /

Ha jók az előbb említett alkatrészek és helyes értékűek, akkor nem volna szabad tiltást generálnia. Amennyiben hangszóró nélkül is indokolatlanul bont a relé, a diódán kívül nem marad más hibalehetőség. A beültetését ellenőrizted, ahogy kértem?

Igen ellenőriztem. Jól van benne, de megnézem újra akkor. Minden más alkatrész jó.

Meg egy kerdes az mje15030 es a 15031-est kell huteni?2X35v 300va-es toroid eleg hozza?

Az MJE-s meghajtókra érdemes hűtőlemezt felcsavarozni. A 300VA-es toroid már biztató táp lesz.

Koszi a segitseget.

Át is lehetne hangolni a túlterhelés érzékelőt, de inkább derítsd fel azt az apróságot amiben a két csatorna eltért ebben az egyszerű kis áramköri részletben.

No. Tökéletesen üzemel az erősítő. Eléggé alattomos hiba volt. A C301 pozitiv fele nem érintkezett a vezetősávval, mert elvolt repedve. De nem láttam ezt ez idáig, hanem mikor végigmértem a vezetősávot ellenőrizve, hogy minden kapcsolódik e ahova kell akkor derült ki. Megkapirgáltam, kapott egy kis ón-t és lám működik. Nem tilt le... Persze ehhez kellet a Te segítséged is. Köszönöm szépen.
(#) Alkotó válasza krisz69 hozzászólására (») Szept 13, 2015 / 1

Óvatos legyél az "elég" kimondásával, mert a téma csalóka. A hűtés intenzitása rövid távon szinte egyáltalán nem függ a borda méretétől, csak a pillanatnyi hőelvonó képességétől. Itt alapvetően fontos a félvezetők bordára fogatásának módja, és az érintkező felületek hőátadó képessége. Pl a csillám iszonyatosan sokat ront a helyzeten, de sajnos nem lehet kikerülni, ezért léteznek "hűtőtönkös" vagy kengyeles felfogások is. Az érintkező bordafelületet sem árt simává tenni, gondos csiszolással, vagy inkább polírozással.
A nagy borda akkor kap szerepet, mikor egyébként jó hőkivezetés mellett, egy adott hőmennyiséget kell a környezetnek leadni. De itt is van ésszerű határ, mert egy mérték felett már semmit nem javít a helyzeten a nagyság. A méret növelése helyett, sok esetben lényegesen praktikusabb lehet ha kényszerkeringetést hozol létre.

A C301 és az R301 a megengedettnél alacsonyabb impedanciájú terhelésnél kap szerepet, hangszóró nélküli próbánál csak a D301 hibáját tünteti el a csillapítása révén.

Akkor viaszont nem tudom, hogy mit csináltam vele ami miatt most jó, mert a diódához nem nyúltam, csak azt a fólia szakadást forrasztottam újra ami irtam is. Azóta megy is. Elég nagy hangerővel, mert kint melóztam az udvaron és kellet valami zenebona.
(#) zolti válasza Robi85 hozzászólására (») Szept 13, 2015 /

Elnézést hogy nem igazából ide vágó kérdéssel fordulok hozzád de nem tudom csatlakoztatni a házimozit a papírtévéhez .A hangfalon bemenetnek csak vga van .Itt leragadtam.
(#) eSDi válasza zolti hozzászólására (») Szept 13, 2015 /

Üdv!

A nagyon kétlem, hogy azon VGA lenne, maximum a TV-n. A TV-ből optikai/koax kábellel kell a hangot a házimozira kötni. Ha nagyon nincs más akkor a sztereó RCA-val, vagy fejhallgató kimenettel. Viszont úgy nehéz konkrét tanácsot adni, ha nem tudjuk, milyen TV és milyen házimozi(erősítő)ról van szó.
(#) zolti hozzászólása Szept 13, 2015 /

Ja egy képet is mellékelek.Előre is köszönöm ha segítettek.

Kép 160.jpg

(#) Bakman válasza zolti hozzászólására (») Szept 13, 2015 / 1

Az irányítójába kell dugni az optikai kábelt.
(#) zolti válasza Bakman hozzászólására (») Szept 14, 2015 /

Ajjaj az a fekete "doboz az irányítója?Ilyet még nem láttam honnan szerzem be?Mennyibe kerül?miért ilyen a kialakitása?Nem lett volna rca?
(#) zolti hozzászólása Szept 14, 2015 /

Ja, köszönöm a válaszod.
Következő: »»   1761 / 2516
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem