Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   565 / 1133
(#) eSDi válasza Edimax hozzászólására (») Szept 13, 2015 /
 
Igazság szerint bármi, DC-DC-k, Chipset, vagy akár egy kis tranyó is elszállhatott. Ezt senki sem fogja kitalálni neked. Általában a Chipset forrasztása és rosszabb esetben ebből kifolyólag maga a Chipset is elhalálozik. Főként a rossz hűtés okolható ezért.
(#) simley hozzászólása Szept 14, 2015 /
 
Milyen fájlt kell telepítenem?
(#) kadarist válasza simley hozzászólására (») Szept 14, 2015 /
 
Ez valami telefon lenne?
(#) simley válasza kadarist hozzászólására (») Szept 14, 2015 /
 
Nem, egy windows 8-as gép. A hdd szektorhibás le mentettem minden adatot róla csak a windowst nem. Helyreállítási meghajtóval rá tudom tenni a windowst a pendrivera.
Milyen fájlt kell telepítsek?
(#) eSDi válasza simley hozzászólására (») Szept 14, 2015 /
 
Üdv!

Ezt valószínűleg nem tudjuk megmondani (mondjuk szektor hibás hdd-ről Windowst nem is érdemes menteni), viszont ha rendelkezel Microsoft fiókkal, akkor minden beállításod és a store-ban vásárolt alkalmazásod a bejelentkezés után visszatelepül. Egyedül az asztali alkalmazásokat kell vissza telepíteni kézzel.
(#) Gombszem válasza simley hozzászólására (») Szept 14, 2015 /
 
Idézet:
„rá tudom tenni a windowst a pendrivera”

Akkora pendrájv nincs. Mondjuk százszor akkora talán elég lenne.
(#) otthonpc20 hozzászólása Szept 14, 2015 /
 
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy a kresz gyakorló program nem indul el Win 8.1 -el. Win Vistával jó ugyan abban a gépben. Hiába állítom a kompatibilitást sehogy nem megy. Sürgősen kellene, mert D vizsgára készülök. Készítettem egy képet, hogy mit ír ki. Előre is köszönöm a segítséget.

Dok1.doc
    
(#) kala1982a válasza otthonpc20 hozzászólására (») Szept 14, 2015 /
 
Nekem ment 8.1 alatt is. A telepítőnek készíts egy parancsikont az asztalra, tulajdonságoknál kompatibilitás, és futtatás rendszergazda jogosultsággal.
(#) SzervízMacska hozzászólása Szept 15, 2015 /
 
Sziasztok! Legalább tíz éves, de lehet, hogy öregebb a szünetmentesem, ami teljesen beadta a kulcsot. Tudom, hogy lehetne benne akkut cserélni, de lehet, hogy ma már azért az árért kapok egy komplett készüléket. Érdeklődnék, milyen márkákat ajánlanátok, ami megbízható és tartós? Sokat nézelődtem már, de apc-ből ami tetszene, az százezerhez közeli áron van. Ennyi pénzt nem tudok érte kiadni. Szeretném, ha lenne kijelzője, ami mutatja a pillanatnyi fogyasztást. Legyen adatkábel védelme és pc kapcsolata. És ami a legfontosabb, normál dugaljak legyenek a kimenetek, hogy bármit egyszerűen csatlakoztatni lehessen. Természetesen nem gond a minél nagyobb terhelhetőség sem. Max 30-40 között tudok rá áldozni. Konkrét tipusnak is örülnék, ha tudtok ajánlani, de akár egy budapesti üzletnek is, ahol raktárról, azonnal lehet kapni ilyeneket és segítenének is a választásban.
(#) didyman válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 15, 2015 /
 
A kérdésedből úgy gondolom, hogy bizonytalan vagy, megpróbálok támpontokat adni. Ha egy régi, de minőségi szünetmentes az illető, én megtartanám a minősége, beváltsága miatt. Sok, mai márka ebben az árszegmensben inkább elektronikai hulladékot árul, mint megbízható, hosszútávú védelmet. Az akkucsere kapcsán, ilyen ársávban két 19 Ah-s akkura tippelek, ez van benne?
A kijelző jó dolog, de adódik a kérdés, hogy mennyire akarod sokat nézegetni, illetve fontos-e ez egyáltalán, hogy állandóan kijelezzen mindenféle hasznos-haszontalan, de talán ritkán nézegetett adatot? Nekem a legrégebbi APC-n is van soros port, és ha nézni akarom valamelyik paraméterét, akkor elindítok egy Powerchute-ot és látok sokkal többet, mint ami egy kijelzőre kiférhet (az adatkapcsolatot amúgy is írtad). De van párezerért fogyasztásmérő is, ha ettől sokkal drágább a szünetmentes, akkor én inkább vennék egy különálló mérőt és azzal minden mást is tudok mérni. Ha már mindenképpen újat veszel, én műszaki tartalom kapcsán kizárólag AVR-est vennék, mert ez az akkuk, relék kímélésén túl sokkal szebb átmeneteket produkál. Jó dolog, ha van master-slave képessége, vagyis, ha lekapcsol a PC, áramtalanítja a slave portokon lévő összes eszközt, és esetleg a saját működését is ezzel együtt (a passzív védelmeket nem!), minek fogyasszanak-egészen hihetetlen fogyasztás összejön sok kicsi+szünetmentes felállásból, meg éjjel is kattog, sípol, hacsak ki nem kapcsolod, de akkor az elhelyezésekor csak oda tudod rakni, ahol eléred könnyen-így meg akárhova elférhet, ha az LCD kijelzővel nem kell foglalkozni. A schuko aljzat jó ötlet, de ha amúgy minden másban alkalmas a gép, párszáz Ft-ból össze tudsz rakni egy IEC C14 dugós elosztót, ha amúgy van helye.
(#) didyman válasza Gombszem hozzászólására (») Szept 15, 2015 /
 
De, van. Egy 32 GB-osra is el lehet férni, de a 64 GB-os 8500 Ft-ért bárhol kapható méret, a 128-as sem elérhetetlen. Más kérdés, hogy amúgy nincs értelme, elég hamar tönkretenné.
(#) didyman válasza eSDi hozzászólására (») Szept 15, 2015 /
 
Én éppen klónoztam jócskán szektorhibás lemezről el nem induló Wint, és klónozás után fájlrendszert javítva szépen elindult. Elég sokszor kell így csinálni mert úgyis van rajta szükséges adat, meg nem szeretek sokat dolgozni, ha nem muszáj, mindig megpróbálom a sérült rendszert menteni.
(#) didyman válasza Edimax hozzászólására (») Szept 15, 2015 /
 
POST kártyával meg kéne nézni. Sok olyan hiba van, ahol füttykód nincs, csak valameddig eljut a BIOS.
(#) eSDi válasza didyman hozzászólására (») Szept 15, 2015 /
 
Privátban megoldottuk. Mivel már lementett mindent, nem volt értelme a klónozásnak, egy Win8-al előtelepített Lenovo notebook-ról van szó. Az ügyfélszolgálat és a Lenovo Recovery lemez segített.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2015
(#) Gombszem válasza didyman hozzászólására (») Szept 15, 2015 /
 
Én másról írtam. Amire válaszoltál, az egy adatmentés, ami vagy elfér ennyi helyen, vagy nem.
Én partíciómentésre gondoltam, ahhoz meg a legjobb esetben is kell 10 GB, de inkább 20 GB.
Ekkora pendrive nincs. Erről írtam.
(#) didyman válasza Gombszem hozzászólására (») Szept 15, 2015 /
 
Nem tudom, mit nem írtam elég egyértelműen: De, van. Tessék, nézd meg magad is.
(#) didyman válasza otthonpc20 hozzászólására (») Szept 15, 2015 /
 
Régen volt már, de anno kellett neki a Borland adatbázismotor is, csak így pendrive-ról sosem indult.
(#) sastas01 válasza Gombszem hozzászólására (») Szept 15, 2015 /
 
1 TB-os pendriveot is lehet kapni, igaz az árát nem szeretné egyikőnk sem kifizetni... Sőtt a minap olvastam, hogy valamelyik gyártó, most egy 2 Tb-osat mutatott be.
(#) SzervízMacska válasza didyman hozzászólására (») Szept 15, 2015 /
 
Igen, bizonytalan vagyok, ezért érdeklődöm bután. Nos, a régi egy apc es-500-as, nem egy nagy szám. Egyetlen akku van benne, melynek paraméterei nincsenek feltüntetve. Mostanában vannak gyakran szemvillanásnyi áramkimaradások, amit ez már nem is észlel, de a pc és a tv újraindul. Kellemetlen, mikor épp egy 4k-s videót renderelek. Adatkapcsolatra a munkák automatikus elmentése miatt gondoltam, a fogyasztási adatokat végülis tudom nézni a pc tápom szoftverében is. A külön fogyasztásmérő jó ötlet, meg az avr. A master-slave megoldás nem praktikus, mert nem csak egy géphez használnám. Tv, pvr, nas szerver stb. is menne róla. Mivel utóbbi 0-24-ben megy, a szünetmentesnek is így kell mennie. További elosztókat, toldókat szeretném elkerülni, mert így is túl sok a drót, ezért kellenének a din aljzatok. Szóval négy aljzat kellene.
(#) SzervízMacska válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 15, 2015 /
 
Közben nézelődtem tovább, és a tanácsaid segítségével kiválasztottam ezt: APC BX950U-GR. Szinte rám van szabva, a kijelző meg ahogy mondtad, felejthető. Kb. 50%-os terhelésen fog üzemelni, mikor minden megy egyszerre. Ez gondolom, pont ideális. Már le van foglalva a boltban, holnap megyek érte. Pont annyi az ára, mint a régié volt - 30 pénz. Tehát reál értéken olcsóbb, de tudásban meg sokkal jobb. Ami nagyon szimpi, hogy a csipogója kikapcsolható. Nem kell annak dudálni, csak végezze a dolgát. Hajlottam volna ennek az 1400VA-es verziójára, de ott már az alacsony terhelés miatt romlott volna a hatásfok. Köszönöm szépen az útmutatást!
Majd egy fogyasztásmérőt is beszerzek a tanácsod alapján.

Még azt szeretném tudni, hogy a 8ms-os kapcsolási idő megfelelő-e, vagy egyes készülékek ennél már kikapcsolhatnak?
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2015
(#) SzervízMacska válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 15, 2015 /
 
Igen, de a nullátmenet sosem tart 8 ms-ig...
(#) didyman válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 15, 2015 /
 
A régebbi UPS-ek átlagos átkapcsolási ideje is 20 ms körül van, ezt normális esetben egy jó állapotú tápegység el tudja viselni. Ehhez képest a 8 ms sokkal jobb érték.
(#) didyman válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 15, 2015 /
 
Az a szünet csak 10 ms.
(#) KTobi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 15, 2015 /
 
Váltóáramú (50Hz) táplálású reléknél adnak meg 20ms-os átkapcsolási időnek. Általában 10ms elég, de van hogy nem kapcsol olyan gyorsan.
Egy periódus időnyi kiesés nem szabadna, hogy bajt okozzon.
Kétutas egyenirányítás 10ms gyakoriságú töltésre van méretezve, de a kapcsolóüzemű tápok általában elmennek 100V körüli bemenetről is, nem lesz baj az "5%"nál nagyobb feszültségesés.
(#) didyman válasza KTobi hozzászólására (») Szept 15, 2015 /
 
Én ahány UPS-t javítottam, abban mind DC relék voltak.
(#) KTobi válasza didyman hozzászólására (») Szept 15, 2015 /
 
Az gyorsabban kellene, hogy kapcsoljon. Régi, relés vezérlésekre tanultuk.
(#) didyman válasza KTobi hozzászólására (») Szept 15, 2015 /
 
Ebben benne van az elektronika reakcióideje is. DC relénél meghúzásra 15, elengedésre 5 ms rémlik ilyen Omron G2 jellegűekre.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2015
(#) Edimax válasza didyman hozzászólására (») Szept 15, 2015 /
 
Szio. Na igen ilyen kártyával is meg volt nézve de sajna csak U betűt mutat ,semmi több, ennél áll. Érdekes az hogy a proci mikor eléri a bizonyos hőfokot akkor a ventik szépen bekapcsolnak, azt ha lehül ki is kapcsolnak ,mint a notik-ban.
Eddig ezt a karit szoktam használni és mindegyiknél szépen kereste a dolgokat hogy rendbe van e minden. Több lapnál volt mar ki próbálva.
kösz.
(#) SzervízMacska válasza didyman hozzászólására (») Szept 15, 2015 /
 
Köszi, erre voltam kíváncsi, csak rosszul kérdeztem.
(#) Puppyduu hozzászólása Szept 15, 2015 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Van egy Microsoft 532 telefonom, összekapcsoltam a számítógépemmel, átmásoltam pár képet, biztonságosan eltávolítottam és pár perc múlva leállt a gépem és nem tud újra felállni a rendszer. Kijön egy DOS-szerű oldal, azt írja, hogy nyomjam meg a Delete-t a Setuphoz, de hiába nyomom nem csinál semmit.
A munkahelyemen is végigcsináltam ezt a telefonnal, de ott meg a nyomtatás nem ment.
A telefon zavar be a Windowsnak? Vagy mi lehet a probléma?
Illetve hogyan tudom újra működőképessé tenni a számítógépem?

Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Következő: »»   565 / 1133
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem