Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok!
Van egy Panasonic TX21S4TP (Service Manual) típusú tv, és olyan hibát produkál, hogy a csatornák egy részének képe zavaros, máshol áthallásos, van ahol szemcsés, de a csatornakiosztás alsó és felső részén lévő csatornáknál tiszta a kép. Találtam néhány rossz forrasztást, ahol láthatóan meg is barnult a panel. Ezeket átforrasztottam, de továbbra is fennáll a hiba. Mit javasoltok, merre keressem a hibát?
Üdv. Egy hibás PS51D570 TVről van szó, (volt is már róla) Szóval:
Hibás ZSUS és YSUS panelek.. Ritkaság a 570-es sztéria, inkább 550esek vannak. Megfigyeléseim szerint a különbség csak anyni hogy az 570es műhold tuneres, az 550es csak DVBT tuneres. Ezt megrendeltem, mivel a száma a leirásban, a száma a képen, és maga a kép, 100% ugyanaz, mint az én TV-ben van. Erre a fickó elküld nekem egy kicsit másabb, panelt. A száma ugyanazt. Maga a panel is szinte ugyanaz, csak pár kondi és tranzisztor nincs benne. Írtam a mukinak, ő azt mondja az jó, szereljem be, és fog működni .... Mit tegyek? Merjem kipróbálni?
Szerintem nyugodtan belerakhatod. Több módosulat készült belőle.
Nem a tuner a lényeg hanem a kijelző.Ha az 570 es kijelzője megegyezik az 550 es modellel , és abban ez a másik fajta y sus , vagy z sus van , akkor bele teheted , de ha eltér , akkor nem hiszem , hogy meg tudja hajtani rendesen.
Nézz utána a két modelnek, ha stimmel , akkor bele teheted . De akkor is először előtéttel , ha gond lenne legyen védelem.
Üdv. KB 3 éve egy thomson 32wf402 olyan gondom volt, hogy a visszafutási csíkok látszodtak, és a tv pár perc elteltével produkált csak képet. Akkor csináltam rajta ezt az átalakítást. Ma már nem én használom a tvt, de amint mondták, az jött le belőle, hogy ugyanezt csinálja... A tekercs most csak egy átkötés. Mi mást lehet vele már (még) csinálni.
Ezeknél a Thomsonoknál a segédrács feszt a szervizmenü segítségével kell beállítani.Ha nem így teszel,akkor olyan jelenséget produkál,mintha képcsöves lenne.A tekercset átkötve megemeled a fűtést,látszólag elmúlik a probléma.
Köszi a választ! Ehhez kifejezetten a TV típusához való tunerre lehet cserélni, vagy minden tv-ben hasonló van. Egyébként kocogtattam a tunert egy csavarhúzóval, de semmi eredménye nem volt.
Szerintem már tv tunerje is jó lehet bele, de valószínű, hogy bontva kapsz hozzá itt valakitől belevalót. Ez egyben van a KF-l építve, mert akkor egyben lehetne cserélni. Tegyél fel a tunerról egy képet. Meg a száma sem ártana.
Közben találtam egy beszerzési helyet, de azt hiszem ennyiért nem érné meg nekem: Bővebben: Link. A teljes típusszáma: ENV57D13G3R
És ha most benne az átkötés, azzal együtt állítsam a szervizmenübe? Vagy jó lenne vissza bele a tekercs, és úgy?
Az alaphiba ez volt. Lassú bekapcsolás, csíkos kép és a fűtőáram növelése meghozta az eredményt. Persze minden készülék más és más és lehet, hogy egy másiknál más lesz az üdvözítő
Utána párrall leírtam ugyanezt. Szervizleírásban benne kell legyen. Onnan tudom,hogy én is jártam így.
Guberálhatsz valahol egyet valami kidobott TV-ből.
Ám ha annyira nagyon kellene, akár tudok tökre ingyen is adni, ilyen nagyfesz dróttal + a komplett trafóval.
Hali. Thomson 32wf402, hogy kell szervizmenübe lépni? Találtam hozzá szervizkönyvet, de abba csak rajz volt, leírás nem. Segédrácsot kellene állítani.
Sziasztok!
Akadt egy kis problémám az orion tv-mel. A képen látható hiba a jelenség. Merre kutakodjak, mit érdemes megvizsgálni? A segítséget előre is köszönöm. Üdv, Palkó.
Függőleges eltérítés, függőleges eltérítő generátor. A képcső nyakán lévő tekercsek vezetékeit kövesd vissza, és a kondikat méricskéld műszerrel elsősorban, valószínűleg valamelyik zárlatos, gondolom a generátort is hazavágta. Így szokott ez lenni az esetek többségében az Orionoknál.
Hi!
STBY-ban VOL-, Program - egyszerre 8mp-ig
A függőleges eltérítő ic tápellátásában van egy előtét ellenállás, az volt szakadt (szétégve)
Tettem másikat, így már kap tápot. 2db kondi van a körben, egy 2200u és eg 100u. Cserélve mindkettő. A jelenség tovàbbra is ugyanaz. Valószínű, hogy akkor a tda3654-nek is annyi!? Köszönöm a segítséget.
Valószínű, hogy az IC tönkrement és amiatt éghetett el az ellenállás is.
Vagy a nagyméretű kondenzátor szállt el. Szokott lenni az áramkörben egy olyan, amitől aztán egy síma vonal lesz a képből.
Szia!
Bármelyik hatlábú, nem Darlington-kimenetes jó helyette.
Üdv újra!
Azt szeretném kérdezni, hogy a TDA3654 helyett a TDA3652- használható e? Ahogy elnéztem adatlap szerint elvileg rendben van, csak mondom megkérdezem a tőlem jobban hozzáértőket. |
Bejelentkezés
Hirdetés |