Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1085 / 1274
(#) fsub hozzászólása Okt 6, 2015 /

Sziasztok!
Van egy Panasonic TX21S4TP (Service Manual) típusú tv, és olyan hibát produkál, hogy a csatornák egy részének képe zavaros, máshol áthallásos, van ahol szemcsés, de a csatornakiosztás alsó és felső részén lévő csatornáknál tiszta a kép. Találtam néhány rossz forrasztást, ahol láthatóan meg is barnult a panel. Ezeket átforrasztottam, de továbbra is fennáll a hiba.
Mit javasoltok, merre keressem a hibát?
(#) jdani hozzászólása Okt 7, 2015 /

Üdv. Egy hibás PS51D570 TVről van szó, (volt is már róla) Szóval:
Hibás ZSUS és YSUS panelek..
Ritkaság a 570-es sztéria, inkább 550esek vannak. Megfigyeléseim szerint a különbség csak anyni hogy az 570es műhold tuneres, az 550es csak DVBT tuneres.
Ezt megrendeltem, mivel a száma a leirásban, a száma a képen, és maga a kép, 100% ugyanaz, mint az én TV-ben van.
Erre a fickó elküld nekem egy kicsit másabb, panelt. A száma ugyanazt. Maga a panel is szinte ugyanaz, csak pár kondi és tranzisztor nincs benne. Írtam a mukinak, ő azt mondja az jó, szereljem be, és fog működni ....
Mit tegyek? Merjem kipróbálni?
(#) stevepapa válasza jdani hozzászólására (») Okt 7, 2015 /

Szerintem nyugodtan belerakhatod. Több módosulat készült belőle.
(#) eyess válasza jdani hozzászólására (») Okt 7, 2015 /

Nem a tuner a lényeg hanem a kijelző.Ha az 570 es kijelzője megegyezik az 550 es modellel , és abban ez a másik fajta y sus , vagy z sus van , akkor bele teheted , de ha eltér , akkor nem hiszem , hogy meg tudja hajtani rendesen.

Nézz utána a két modelnek, ha stimmel , akkor bele teheted . De akkor is először előtéttel , ha gond lenne legyen védelem.
(#) jdani hozzászólása Okt 10, 2015 /

Üdv. KB 3 éve egy thomson 32wf402 olyan gondom volt, hogy a visszafutási csíkok látszodtak, és a tv pár perc elteltével produkált csak képet. Akkor csináltam rajta ezt az átalakítást. Ma már nem én használom a tvt, de amint mondták, az jött le belőle, hogy ugyanezt csinálja... A tekercs most csak egy átkötés. Mi mást lehet vele már (még) csinálni.
(#) BarnaPili válasza jdani hozzászólására (») Okt 10, 2015 /

Ezeknél a Thomsonoknál a segédrács feszt a szervizmenü segítségével kell beállítani.Ha nem így teszel,akkor olyan jelenséget produkál,mintha képcsöves lenne.A tekercset átkötve megemeled a fűtést,látszólag elmúlik a probléma.
(#) fsub hozzászólása Okt 10, 2015 /

Ezzel kapcsolatban van valakinek ötlete?
(#) stevepapa válasza fsub hozzászólására (») Okt 10, 2015 /

Tunert kellene cserélni kezdésnek.
(#) fsub válasza stevepapa hozzászólására (») Okt 10, 2015 /

Köszi a választ! Ehhez kifejezetten a TV típusához való tunerre lehet cserélni, vagy minden tv-ben hasonló van. Egyébként kocogtattam a tunert egy csavarhúzóval, de semmi eredménye nem volt.

Szerintem már tv tunerje is jó lehet bele, de valószínű, hogy bontva kapsz hozzá itt valakitől belevalót. Ez egyben van a KF-l építve, mert akkor egyben lehetne cserélni. Tegyél fel a tunerról egy képet. Meg a száma sem ártana.

Közben találtam egy beszerzési helyet, de azt hiszem ennyiért nem érné meg nekem: Bővebben: Link. A teljes típusszáma: ENV57D13G3R
(#) jdani válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 10, 2015 /

És ha most benne az átkötés, azzal együtt állítsam a szervizmenübe? Vagy jó lenne vissza bele a tekercs, és úgy?

Itt van róla a kép:

Kép 020.jpg

Körülnézek olcsóbbért.
(#) kadarist válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 10, 2015 /

Az alaphiba ez volt. Lassú bekapcsolás, csíkos kép és a fűtőáram növelése meghozta az eredményt. Persze minden készülék más és más és lehet, hogy egy másiknál más lesz az üdvözítő

Azért igazán hálás lennék!
(#) BarnaPili válasza kadarist hozzászólására (») Okt 10, 2015 /

Utána párrall leírtam ugyanezt. Szervizleírásban benne kell legyen. Onnan tudom,hogy én is jártam így.

Holnap jelentkezem
(#) hobbyboby válasza teglascs hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Guberálhatsz valahol egyet valami kidobott TV-ből.
Ám ha annyira nagyon kellene, akár tudok tökre ingyen is adni, ilyen nagyfesz dróttal + a komplett trafóval.
(#) jdani hozzászólása Okt 11, 2015 /

Hali. Thomson 32wf402, hogy kell szervizmenübe lépni? Találtam hozzá szervizkönyvet, de abba csak rajz volt, leírás nem. Segédrácsot kellene állítani.
(#) palko0125 hozzászólása Okt 11, 2015 /

Sziasztok!
Akadt egy kis problémám az orion tv-mel. A képen látható hiba a jelenség.
Merre kutakodjak, mit érdemes megvizsgálni?
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv, Palkó.

image.jpeg

(#) scooby_ válasza palko0125 hozzászólására (») Okt 11, 2015 / 1

Függőleges eltérítés, függőleges eltérítő generátor. A képcső nyakán lévő tekercsek vezetékeit kövesd vissza, és a kondikat méricskéld műszerrel elsősorban, valószínűleg valamelyik zárlatos, gondolom a generátort is hazavágta. Így szokott ez lenni az esetek többségében az Orionoknál.
(#) stevepapa válasza jdani hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Hi!

STBY-ban VOL-, Program - egyszerre 8mp-ig
(#) BarnaPili válasza jdani hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

(#) palko0125 válasza scooby_ hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

A függőleges eltérítő ic tápellátásában van egy előtét ellenállás, az volt szakadt (szétégve)
Tettem másikat, így már kap tápot. 2db kondi van a körben, egy 2200u és eg 100u. Cserélve mindkettő. A jelenség tovàbbra is ugyanaz. Valószínű, hogy akkor a tda3654-nek is annyi!?
Köszönöm a segítséget.
(#) Ricsi89 válasza palko0125 hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Valószínű, hogy az IC tönkrement és amiatt éghetett el az ellenállás is.
(#) hobbyboby válasza scooby_ hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Vagy a nagyméretű kondenzátor szállt el. Szokott lenni az áramkörben egy olyan, amitől aztán egy síma vonal lesz a képből.
(#) kadarist válasza mindenes hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Szia!
Bármelyik hatlábú, nem Darlington-kimenetes jó helyette.
(#) palko0125 válasza scooby_ hozzászólására (») Okt 12, 2015 /

Üdv újra!
Azt szeretném kérdezni, hogy a TDA3654 helyett a TDA3652- használható e?
Ahogy elnéztem adatlap szerint elvileg rendben van, csak mondom megkérdezem a tőlem jobban hozzáértőket.
(#) kadarist válasza palko0125 hozzászólására (») Okt 12, 2015 /

Szia!
Az 54-es egy modernizált, kissé nagyobb teljesítményű típus, ha szerencséd van, akár jó is lehet a másik.
Következő: »»   1085 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem