Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1086 / 1274
(#) palko0125 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 12, 2015 /

Köszönöm!
(#) jdani hozzászólása Okt 12, 2015 /

Hali. Beléptem a thomson 32wf402 szervizmenüjébe, hogy a segédrács feszültségét állítsam, de nem tudom melyik az... Egyáltalán mennyivel kell feljebb állítani?
(#) sunez hozzászólása Okt 12, 2015 /

Sziasztok szeretném ha segítene valaki nem vagyok még nagy jártas a tv szerelésben de szeretnék!! Napokban szereztem be egy párat és ha van valakinek segíteni ideje azt megköszönném. *
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2015
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Okt 12, 2015 / 1

G2 Alignment. De szerintem felesleges foglalkozni vele.
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Okt 12, 2015 /

Miért, mit csináljak akkor vele?
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Okt 12, 2015 /

Semmit. Jó a kép vagy nem?
(#) jdani hozzászólása Okt 13, 2015 /

Nem is megy. Voltam megpróbálni. Nagyon ritkán kapcsol be, azt is csak hosszú idő után. Próbáltam a G2 a menüben, ha ramegyek, elsötétül a kép, totál fekete. Van egy másik ilyesmi thomson, csak kisebb, abba ja ramegyek a G2re, eltűnik a kép, és élőjönnek a visszafutási csíkok. Mostanra a nagyobbik tv már be se kapcsol, csak a 24es hibát villogja. Mértem ma, volt hogy 15 perc is volt mire eljőjött a kép. Most már nem vártam ki a végét, de nem kapcsolt már be, csak a 24es villogás...
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Okt 13, 2015 /

Ezek szerint a fűtőáram növelése mégsem vált be.
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Okt 13, 2015 /

Próbáltam a sorkimenőn is állítani a G2, úgy se jött be a kép a megszokott idő alatt.

A képcső túlfűtését is kipróbálhatod a szokásos korlátozó-átkötéssel.

Az a gond, hogy az már át van kötve. Az LL200 tekercs, ha jól emlékszem.

A szervizmenüben állíts az RGB meghajtásokon, attól talán javul a helyzet.

A vicc az hogy nem tudok belelépni a szervizmenübe, mivel be se kapcsol a tv. Itt van már a szervizbe, leszedve a hátulja. Ha nem tudunk már vele mit kezdeni, ha nincs már más tipped, bontom akkor..
(#) adriano17 hozzászólása Okt 13, 2015 /

sziasztok újra.
Sajnos a videoton tv-nél a tranzisztor forrasztása után leégett a vezető fólia hosszabb részen a panelról. A Képen bejelöltem piros csíkkal melyik is az. Itt elvileg nagyáram van, ide gondolom nem jó az ilyen aku töltös sok szálú vezeték, na de 230V-os vezeték áthidalás elég lesz (olyan mint a TV dugóé)?
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2015

saa.jpg

(#) Fantasy válasza adriano17 hozzászólására (») Okt 13, 2015 /

Bőven...
(#) adriano17 válasza Fantasy hozzászólására (») Okt 13, 2015 /

köszi, viszont az aku töltős vezeték kevés ugye (gondolok én 5-25 V-os trafó utáni vezetékre)?
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2015
(#) Fantasy válasza adriano17 hozzászólására (») Okt 13, 2015 /

Ha az általad írt "akku töltős vezeték" sodrott, az is jó, keresztmetszetnek 0,5mm2 -nél nem kell nagyobb, olyan nagy áramok nem folynak. Amit 230V-os tv vezetéknek írtál, azok szoktak 0,75mm2 keresztmetszetűek lenni, az már bőven sok is, nem kell olyan vastag.

A nem bekapcsolás alatt mit értesz? A nagyfeszültség sem jön meg?

Az van.

Akkor bekapcsol. Ha a G2 növelésére nem jön meg a kép, akkor a tápfeszültségeket kellene ellenőrizni.
(#) sunez hozzászólása Okt 13, 2015 /

Sziasztok mivel a napokban már írtam kértem vólna segítséget de még senki nem jelzett.
Írtam hogy nem vagyok még nagy jártas a tv szerelésben sőt mi több az elektronikában is csak úgy ahogy de ennek ellenére is szeretném csinálni mert ugyan minimálisan de valamennyit konyítok....de a tv az még új.
Na szóval a napokban szereztem be 4 db ot ebből 1et sikerűlt megjavítani lehet szerencse.
Na de a lényeg, van itt még nekem egy grundig elegance 55 flat mf55-2501/7 top nevezetű tv a prboémám vele hogy ha be kapcsolom se kép se hang pici zizegő hang az alaplap on talán a sorkimenő hangja lehet ahogy leszedtem a hátulját a nagy fesz kondit már rögtön láttam hohy egy picit pupos de gondolom nem ez itt a legnagyobb baj a de cserélni fogom gondolom a tápnál lesz valami gubanc mert a visszajelző led sem ég úgy hogy ezzel a tv vel itt el is akadtam.
(#) kadarist válasza sunez hozzászólására (») Okt 13, 2015 /

Szia!
Mi a helyzet a tápfeszültségekkel? A tápegység kimenetén van feszültség?
(#) sunez válasza kadarist hozzászólására (») Okt 13, 2015 /

Na azt én ma...ha nem is néztem csak a kondi lábán mértem hogy meg van e legalább az a 300 v de ott igen utána egy másikon dolgoztam hála üstennek sikerrel de hopnap meg nézem és írok
(#) sunez hozzászólása Okt 14, 2015 /

Az igaság az hogy kapcokási rajz nélkűl nehezen boldogulok de nem találok sajna
(#) kadarist válasza sunez hozzászólására (») Okt 14, 2015 /

Mindig szassziszámra keresünk így. Majd a megtalált sassziszám (beko 16.1) alapján keressük meg a rajzot, szervizleírást: Első találat.
(#) palko0125 válasza scooby_ hozzászólására (») Okt 14, 2015 /

Üdv!
A Tda3654 táp-előtét ellenállás, valamint ic csere után megoldódott a probléma.
Köszönöm a segítséget.
(Tda3652 került egyébként bele és nincs vele semmi gond)
Üdv, Palkó.
(#) jdani hozzászólása Okt 14, 2015 /

Üdv. VÉgre sikerült beindítanom ezta TVt.
A ZSUS és az YSUS panelok amik benne voltak, amik hibásak voltak, eléggé barnák voltak, láthatóan elég erős melegedés miatt. Most jár a TV vagy fél órája, de a hűtőbordák megint vagy 60 fokosak.... Mit lehetne ezzel kezdeni? Ha akár ventilátor, vagy valami más ötlet...?
(#) sunez válasza kadarist hozzászólására (») Okt 14, 2015 /

Köszi a tájékoztatást de sajnos ez a rajz sem az mert nekem a mf55-2501/7 van ez meg 2401/7
(#) kadarist válasza sunez hozzászólására (») Okt 14, 2015 /

Pedig 16.1 bélése van. Egy másik, egyszerűsített rajz: Bővebben: Link. Így néz ki a nyáklap: Bővebben: Link?
(#) stevepapa válasza jdani hozzászólására (») Okt 14, 2015 /

Ott van a második képen G2 .
Következő: »»   1086 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem