Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Hali. Beléptem a thomson 32wf402 szervizmenüjébe, hogy a segédrács feszültségét állítsam, de nem tudom melyik az... Egyáltalán mennyivel kell feljebb állítani?
Sziasztok szeretném ha segítene valaki nem vagyok még nagy jártas a tv szerelésben de szeretnék!! Napokban szereztem be egy párat és ha van valakinek segíteni ideje azt megköszönném. *
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2015
G2 Alignment. De szerintem felesleges foglalkozni vele.
Nem is megy. Voltam megpróbálni. Nagyon ritkán kapcsol be, azt is csak hosszú idő után. Próbáltam a G2 a menüben, ha ramegyek, elsötétül a kép, totál fekete. Van egy másik ilyesmi thomson, csak kisebb, abba ja ramegyek a G2re, eltűnik a kép, és élőjönnek a visszafutási csíkok. Mostanra a nagyobbik tv már be se kapcsol, csak a 24es hibát villogja. Mértem ma, volt hogy 15 perc is volt mire eljőjött a kép. Most már nem vártam ki a végét, de nem kapcsolt már be, csak a 24es villogás...
Ezek szerint a fűtőáram növelése mégsem vált be.
Próbáltam a sorkimenőn is állítani a G2, úgy se jött be a kép a megszokott idő alatt.
A képcső túlfűtését is kipróbálhatod a szokásos korlátozó-átkötéssel.
Az a gond, hogy az már át van kötve. Az LL200 tekercs, ha jól emlékszem.
A szervizmenüben állíts az RGB meghajtásokon, attól talán javul a helyzet.
A vicc az hogy nem tudok belelépni a szervizmenübe, mivel be se kapcsol a tv. Itt van már a szervizbe, leszedve a hátulja. Ha nem tudunk már vele mit kezdeni, ha nincs már más tipped, bontom akkor..
sziasztok újra.
Sajnos a videoton tv-nél a tranzisztor forrasztása után leégett a vezető fólia hosszabb részen a panelról. A Képen bejelöltem piros csíkkal melyik is az. Itt elvileg nagyáram van, ide gondolom nem jó az ilyen aku töltös sok szálú vezeték, na de 230V-os vezeték áthidalás elég lesz (olyan mint a TV dugóé)? A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2015
köszi, viszont az aku töltős vezeték kevés ugye (gondolok én 5-25 V-os trafó utáni vezetékre)?
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2015
Ha az általad írt "akku töltős vezeték" sodrott, az is jó, keresztmetszetnek 0,5mm2 -nél nem kell nagyobb, olyan nagy áramok nem folynak. Amit 230V-os tv vezetéknek írtál, azok szoktak 0,75mm2 keresztmetszetűek lenni, az már bőven sok is, nem kell olyan vastag.
A nem bekapcsolás alatt mit értesz? A nagyfeszültség sem jön meg?
Akkor bekapcsol. Ha a G2 növelésére nem jön meg a kép, akkor a tápfeszültségeket kellene ellenőrizni.
Sziasztok mivel a napokban már írtam kértem vólna segítséget de még senki nem jelzett.
Írtam hogy nem vagyok még nagy jártas a tv szerelésben sőt mi több az elektronikában is csak úgy ahogy de ennek ellenére is szeretném csinálni mert ugyan minimálisan de valamennyit konyítok....de a tv az még új. Na szóval a napokban szereztem be 4 db ot ebből 1et sikerűlt megjavítani lehet szerencse. Na de a lényeg, van itt még nekem egy grundig elegance 55 flat mf55-2501/7 top nevezetű tv a prboémám vele hogy ha be kapcsolom se kép se hang pici zizegő hang az alaplap on talán a sorkimenő hangja lehet ahogy leszedtem a hátulját a nagy fesz kondit már rögtön láttam hohy egy picit pupos de gondolom nem ez itt a legnagyobb baj a de cserélni fogom gondolom a tápnál lesz valami gubanc mert a visszajelző led sem ég úgy hogy ezzel a tv vel itt el is akadtam.
Szia!
Mi a helyzet a tápfeszültségekkel? A tápegység kimenetén van feszültség?
Na azt én ma...ha nem is néztem csak a kondi lábán mértem hogy meg van e legalább az a 300 v de ott igen utána egy másikon dolgoztam hála üstennek sikerrel de hopnap meg nézem és írok
Az igaság az hogy kapcokási rajz nélkűl nehezen boldogulok de nem találok sajna
Mindig szassziszámra keresünk így. Majd a megtalált sassziszám (beko 16.1) alapján keressük meg a rajzot, szervizleírást: Első találat.
Üdv!
A Tda3654 táp-előtét ellenállás, valamint ic csere után megoldódott a probléma. Köszönöm a segítséget. (Tda3652 került egyébként bele és nincs vele semmi gond) Üdv, Palkó.
Üdv. VÉgre sikerült beindítanom ezta TVt.
A ZSUS és az YSUS panelok amik benne voltak, amik hibásak voltak, eléggé barnák voltak, láthatóan elég erős melegedés miatt. Most jár a TV vagy fél órája, de a hűtőbordák megint vagy 60 fokosak.... Mit lehetne ezzel kezdeni? Ha akár ventilátor, vagy valami más ötlet...?
Köszi a tájékoztatást de sajnos ez a rajz sem az mert nekem a mf55-2501/7 van ez meg 2401/7
Pedig 16.1 bélése van. Egy másik, egyszerűsített rajz: Bővebben: Link. Így néz ki a nyáklap: Bővebben: Link?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |