Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 2W-os videó-audio adó-vevő elemről/akkurol+titkosítás
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Moris Grant hozzászólása Feb 23, 2008 /

Sziasztok. Tervezem a vásárlását a köv. terméknek:
Bővebben: Link
a tervem az lenne, hogy szeretném elemről illetve akkuról működtetni.
Sajna azonban nem értek hozzá, hogy hogyan tudom kiszámítani, hogy milyen akku kell hozzá ill, hogy milyen akku esetében meddig fogja bírni az egység.

Szeretném továbbá a rákötött videó jelet kódolni valamiféle egyszerü módon. Majd azt természetesen visszakódolni, hogy csak én láthassam amit én közvetitek.

Az akkumulátornak TIP:FG20201
Feszültség: 12V
Kapacitás: 2,0AH
ezen egységet ajánlották. az oké, hogy 12V-os mind a két egység, de itt 2000 mA folyik át óránként.
Viszont az egység csak 12V 500mA.. Ez nem tesz kárt benne? vagy csak egyszerüen azt jelenti, hogy 4 órát fog róla menni?

Bocsánat a lamasag miatt de fontos lenne pontosan tudnom.

Előre is köszönök minden segitséget
(#) aflmor válasza Moris Grant hozzászólására (») Feb 23, 2008 /

Már megint ez a fogalomzavar. A cucc által felvett áram "folyik" , amit az akku lead az meg "folyhat" .
Annyit tud. Kevesebbet tovább.
A "4 órás" megközelítésed a jó.
(#) lgyk válasza Moris Grant hozzászólására (») Feb 23, 2008 /

Hi!

Az Ah az ahhu kapacitása. 2000 mA-t képes egy órán keresztül leadni, 1000 mA-t két órán keresztül és így tovább. 500 mA áramfelvételnél a jelzett akku 4 órán kereszül tud táplálni.

Tehát tökmindegy, milyen teljesítményű akkut vagy tápfeszt adsz neki, ha DC 9-12 V-on belül van és legalább 500 mA-t le tud adni.
(#) Moris Grant hozzászólása Feb 23, 2008 /

Kár hogy az ilyen akkuk már eléggé nagyok. (Méret: 177X34X60mm).
Ha esetleg tudtok valami méretben kisseb spéci megoldást, ami 4-5 órát min. tudja akkor kérlek osszátok meg velem.

(!! Akkor végulis forditva nem lehet tulterhelni ??? Tehát ha egy autó akkuja 60A akkor max ennyi össz terhelést tehetek rá? Bár gondolom a kérdés, hogy mennyit bir a szivargyújtó...)

Valamit esetleg az adás kodolása ügyében???
(#) lgyk válasza Moris Grant hozzászólására (») Feb 23, 2008 /

Neeem.

Az akkuknál megadott érték Ah (amperóra). Egy 2 Ah-s akkumulátort is terhelhetsz akár 10 A-rel is, maximum nem nagyon örül neki.

Egy ilyen eszköz akkor is 500 mA-t fog felvenni, ha 2 Ah-s vagy 200 Ah-s az akku.

A kódolás nem egyszerű feladat...

Kisebb, de jóval drágább megoldás: Li-ion akkumulátor hasonló kapacitással.
(#) Sebi válasza lgyk hozzászólására (») Feb 23, 2008 /

Majdnem így van... A 2Ah mellé mindig meg kell adni, hogy hány órán át tartó kisütésre igaz. A zárt ólomakkukra mostanában 20 órán át tartó kisütésre adják meg az Ah értéket. (ez régen egységesen 10 órára vonatkozott. Így lett a 6Ah-s akkuból 7,2-es, holott a mérete nem változott...)

Tehát: 2000mAh-s példány 100mA-es terheléssel bírja 20 órán keresztül. Ennél nagyobb áramkivétel esetén kísérlettel kell meghatározni az üzemidőt.
A laptopok is próbálkoznak az "akku kalibráció"-val, mégsem tudja a proci kiszámolni pontosan a hátralévő időt.
(#) idlob válasza Moris Grant hozzászólására (») Feb 24, 2008 / 4

Üdv!

A videó titkosításához talán az a legegszerűbb mód, ha invertálod az adóba menő jelet, és vevőből kijövőt is (-1*(-1)=1.) De készülj fel rá hogy egy gyakorlotabb szem a tévében látható zavarból már könnyen kiszúrja h. hol a turpisság. Tehát a szándékos visszafejtés ellen nem véd, de véletlen belekukucskálás ellen igen. Ezt roppant egyszerűen (és olcsón) megvalósíthatod pl. egy LM733-mal (sajnos asszem már kifutott típus, de van rá valmilyen CA helyetesítő, meg kén néznem, ill. lehet h. még kapsz valahol). (+erős reménykedés h. az adónak nem kell szabvány jel, de nem valószínű)

Akkuként úgy látom valmi szép ólomakkuba sikerült belebotlanod, hát azok tényleg nagyok és nehezek. Egy modellezésebn használatos, 9,6V-os akkupakk neked nagyszerűen megfelel, ami éppen előttem hever az kb. 98×56×15 Egy ilyet akár kényelmesen rászikózhatsz az adóra, és még marad hely az invertáló műveleti erősítőnek is.
(#) Moris Grant hozzászólása Feb 24, 2008 /

Na igen.
Sebi:
Köszi a kieg infót. Hát igen. Valaki mindig többet tud aztán hála istennek összeadódik az infó.
Ha van erről valami leírásod akkor nagyon megköszönném ha közzétennéd, hogy végre mi is mélyebb tudással rendelkezzünk ezen ismeretekben

idlob:
Azért döntöttem a nagyobb akuk mellett, mert kevés mAh -esek voltak a 9v-os aksik.
Nem tudom, esetleh ha Li-ion-bol tennék össze??? PL mobilaksikbol, hogy kijojjon a 12V és pl azok is 2000 mAh -esek lennének, akkor ugyan annyit tudna (kb 4 3Volt-os) mint egy nagy olomzselés?

Videokódolás:
A vevőnek tudomásom szerint nem kell szabvány jel. egyszeruen veszi szerintem ami 2,4 Ghz-n jon. aztan ha videojel akkor lathato lessz ha nem akkor meg zizi a képen.
Azt nem tudom, hogy esz ugye analog jel. Ha gyenge a vételi jelerősség, akkor sem lessz nagyobb gond a "titkosító miatt" mintha nemlenne. Azaz a rossz nem teljes jeleket is vissza fogja tudni "kodolni"?

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!!!
(#) idlob válasza Moris Grant hozzászólására (») Feb 24, 2008 /

#1: amit én említettem akkucsomagot (ezek nem 9V-os akksik, hanem gyárilag összekapcsolt ceruzaakkuk!), azt talán 2 éve rendeltem a Conradtól. Most ugyanilyet láthatsz a 2008-as katalógus 217 oldalán, NiMH/2300mAh=2,3Ah/9,6V/4990,-Ft. Ma már nem tőlük vennék, elég drágák (magyar szemmel).
*Mindenképpen nézz körül modellezéssel foglalkozó oldalakon, ott általában számít a kis méret, kis súly, de kell a nagy kapacitás.
*A 12V pontos elérése nem fontos 9-12V között bármi megfelel. (valószínű van benne egy stabilizátor, így kisebb feszültségen még a disszipációból is nyersz egy kicsit).
*Amúgy bármilyen akkut rakhatsz rá, ökölszabályként: sorba csak azonos kapacitásút, párhuzamosan csak azonos feszültségűt kapcsolunk.
#2: a "kódoló" primitívségéből adódóan nem különbözteti meg a hasznos jelet és a zajt, tehát nem is zavarja a gyenge jel.
(#) Kiss Gábor hozzászólása Feb 25, 2008 /

Egy ilyen video audio adó-vevőről tud nekem valami kapcsolási rajzot küldeni?
(#) Moris Grant hozzászólása Feb 26, 2008 /

Igen nem lenne rossz, valami jo 2-3w os adoval. minimum.
valaki akkor nem tud egy "titkosito" fele rajzot megosztani???
(#) lukobasz válasza Moris Grant hozzászólására (») Márc 3, 2008 /

Sziasztok!

Moris, ezektol hogy sikerult rendelned? még árlistat se találok.

Ilyen kapcsolás enegm is érdekelne .pl 1w 1,2GHz
(#) Moris Grant válasza lukobasz hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

Ne tudd meg nem volt egyszeru. De javaslom a privatvan elkuldott oldalt. Hivd fel a csaveszt.
(#) lukobasz válasza Moris Grant hozzászólására (») Márc 4, 2008 /

Kösz az infot.

Közbe kutatgattam és találtam egy ket oldalt ahol vannak ilyen cuccok, de pézt se sajnálnak kérni érte

ez a legolcsobb de itt csak alap modulok vannak neked kell osszerakni.

http://www.active-robots.com/products/radio-solutions/av-modules.shtml

ezek meg kész termékek vannak komplett pnp csomagok is.

http://www.intelligentflight.com/store/

http://hobbywireless.com/

http://www.rc-tech.ch

http://www.spyville.com/rf-imports.html

http://www.webx.dk/rc/video-wireless/video.htm

http://www.webx.dk/rc/video-wireless/video.htm

vannak még ezen kívul is probálom a legolcsobbat megtalalni
(#) lukobasz hozzászólása Márc 4, 2008 /

jajj böszmeteg voltam lehet linkelni kellett volna bocsi.
(#) Moris Grant hozzászólása Márc 11, 2008 /

Latom nem igen van jártas ember a problémámban. . Na sebaj. Annyi hogy azota sikerult egy kisseb teljesitmenyut szereznem. Rajz az nincs. De ha valakit erdekelnek képek.....
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem